| נשלח ב-3/3/2010 12:34 |
|
| |
אני לא יודע- אבל ביבנה כנראה ידעו שהוא לא עמוני, בכל מקרה אי אפשר להתיחס לשמו כעמוני כאילו הוא באמת עמוני. ויש כהנים שאינם כהנים- ויש אנשים שנקראים ממזרים ואינם,
אבל השאלה היתה מאיפה בעל הנתיבות לוקח את פרושו?
|
|
| נשלח ב-3/3/2010 12:45 |
|
| |
הוא היה עמוני כפי שמעיד שם יחוסו, אלא שהלכתית לא היתה מניעה שיבוא בקהל, כי הוא בא מרובא. אבל ודאי שהיו גוים ספיציפיים או קהלים ספיציפיים שהשתייכו לעמים שלהם. לא הכל היה שחור ולבן.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2010 12:51 |
|
| |
זו דעתך זכותך! אני לא חושב כמוך, ולא לומד כמוך ולא רק כאן.
בדבר אחד אני מסכים אתך אין שחור לבן- חוץ מאשר בלבוש.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2010 12:53 |
|
| |
למה לדעתך היה נקרא יהודה העמוני?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2010 13:01 |
|
| |
יכול להיות שהוא גר הרבה זמן בעמון? יכול להיות שהוא התלבש כמו יושבי רבת בני עמון. כמו משה רבנו שבמדיין כולם קראו לו מצרי.
יבמות דף עז . ועמשא בן איש ושמו יתרא הישראלי אשר בא אל אביגיל בת נחש, וכתיב: +דברי הימים א' ב'+ יתר הישמעלי ! אמר רבא: מלמד, שחגר חרבו כישמעאל ו
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2010 13:21 |
|
| |
וייתכן גם שהוא התייחס לבני עמון הלוא כן? הורדוס ואנטיפטר היו אדומיים והתייחסו לעם זה. יעקב האדומי מזמן החורבן עם פלוגתו האדומיים - היו אדומיים (וחרגו חרב ישראלי). נראה לי שיש לך איזה חשבון סמוי עם בעל הנתיבות ודכוותיה, ולכן עתה מתעקש.
תוקן על ידי שבח_גרונם ב- 03/03/2010 13:22:18
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2010 13:48 |
|
| |
שבח כל מה שכתבתי זה אולי- אפשרות- אתה הרי גם כותב אולי- הרי גם אתה משער כמוני,
חכמי יבנה הרי לא חשבו כמוך, הרי לא פוסלים בן אדם על -אולי. כנראה שיש אנשים שכן-,
בכל מקרה חכמי יבנה לא הו מסתכנים להכשיר עמוני ממש בלי חקירה, הרי זה לאו חמור מהתורה- לא פחות ממזר. אבל כאמור זו זכותך לחשוב כך, לפי הצהרתך למי אתה משתייך זה גם מובן, בלי כל ביקורת מצידי, כך אתה חושב- וכך אני,
בענין הנתיבות- אין לי כל חשבון לא איתו ולא עם אף אחד,
אני פשוט רוצה ללמוד- כשמישהו משחרר אמירה כזו , חייבת להיות לו אסמכתא.,
שיכתוב שהוא קיבל זאת ברוח הקודש, זו גם אסמכתא.
הרב ישב והעביר שעור בישיבה- נכנס בן אדם עם שוט-ופנה לרב- רבי אני כהן, מותר לי לקחת גרושה? מותר לך- השיב הרב. שאלו אותו תלמידיו היותוכן? השיב הרב- ראיתם איך הוא היה לבוש , הוא היה עגלון- והוא שאל אותי עם מותר לו לקחת בעגלתו גרושה!
|
|
| נשלח ב-3/3/2010 14:01 |
|
| |
לא באתי להביא ראיות לדברי הנתיבות, רציתי רק להראות שה'פירכא' שלך מ''בא סנחריב ובלבל את האומות" היא פירכא מופרכת. לא הייתי מתייחס כלל לדבריו של החוות דעת כי לא זהו עניני כעת, אלא שבאתי לעמת את הנסיון שלך להראות כאילו האחרונים לא ידעו מאמרי וסוגיות חז"ל (ותנאים ואמוראים לא היו בקיאים במקרא). כאשר ניגשים ללימוד יש לגשת עם הידיעה הברורה שאי אפשר להתקיף את בעלי המקצוע באי ידיעת בסיסי מקצועם, אפשר להתקיף אותם אם טעו בדקויות או בעמקויות. אבל כל נסיון לנשלם לגמרי מידיעת מקצועם - מהווה נסיון סרק. כך זה בכל מקצועות שבעולם, וכך זה בתלמוד ובמקרא. אתקפתות כגון אלה נקראים בלשוננו: "קלאץ-קשיות"...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2010 15:21 |
|
| |
ירוחם,
אז מי ידע שהמן לא התערב בשאר אומות?
וכמו שהוא היה 'מיוחס' היו עוד עמלקים מיוחסים...
גם הרמב"ם שהבאת כותב "עתה אנשים אחרים הם" - אבל סמוך לגלות סנחריב עדיין היה 'ייחוס'.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2010 15:35 |
|
| |
שבח
אם שמת לב, לא את דברי הגמרא הבאתי- כי אם את הרמב"ם, ולא ממורה נבוכים כי מהיד החזקה, אני מקווה שאתה מודע להבדל.
אמור מעתה הרמב"ם והגמרא לומדים- פירכא מופרכת,
חבנתי שלפחות יידיש אתה יודע, כנראה שגם את זאת אתה לא יודע. אין לך מושג מה פרוש המילה- קלוץ קאשיע-
לא פסלתי אף אחד בקשתי ללמוד מאיפה הם לומדים.
חגווי
הרמב"ם מצטט את הגמרא בברכות, גלות סנחריב התרחשה כ300 שנה לפני- אסתר- זמן מספיק.
להמן כנראה היה ספר יוחסין,, בין עמים היה בלבול, אבל אנשים בודדים שהקפידו על שושלת יוחסין היו,
הסיפור בגמרא על אותו עמוני, יש להבין כי לא היה לו ספר יוחסין, אחרת הוא לא היה בא לשאול.
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 03/03/2010 15:57:52
מודה ועוזב
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2010 16:04 |
|
| |
להגיד על הנתיבות שלא ידע מהרמב"ם הזה, הוא בדיוק כמו שספרדי יגיד לדובר אידיש שפת-אם - אינך יודע לדבר אידיש...
|
|
|
|
|