בית פורומים בחדרי חרדים

האדמו"ר מסאטמר במשלוח מנות להאדמו"ר מבעלזא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/3/2010 22:31 לינק ישיר 

מודעה שקבלתי במייל והתפרסמה ברחוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2010 22:47 לינק ישיר 
גליון שבועי חומת הדת היו"ל בארה"ב

http://www.scribd.com/doc/27962798/חומת-הדת-פרשת-תשא

בתוכו מאמרים ומחאות על ענין הנ"ל של בעלזא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2010 22:52 לינק ישיר 

גליון הפאשקאוויל "חומת הרשעים" יו"ל ע"י קבוצה של אנשים שכבר נאסרו ע"י מרנן רבותינו הק' זי"ע ובראשם מרן בעל מנחת יצחק זי"ע מרן בעל ברך משה זי"ע, מרן הרמ"א פריינד זי"ע ועוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2010 23:00 לינק ישיר 

יוסף90 כתב:
מצביא.

מצביא אתה לא יכול להיות, כי מצביא רואה את התמונה כולה, ואתה לא השכלת להביט בכל האשכול שצוטט.

לך תעשה שיעורי בית

אם אני מצביא ? נו נו... עם חיילים שכמוך שניצבים להם בחזית מנגד, בוודאי ובוודאי שלא לתענוג ולעונג לי להיות מצביא, האמן לי שבכלל שלא, אם תתן לי צבא שניצב לי מנגד, שראויה להלחם ולהתמודד מולו ? שם אלחם בשמחה...

אך לגופו של עניין, אם תרצה דווקא, תוכל להראות לי את הנקודה שלא קראתי באשכול, שמנע ממני לראות את התמונה בכללותה.

ואם כוונתך הוא בעובדה שציינתי רק את אח רבך ולא הכנסתי את האדמו"ר מבעלז למושא תמיהתך החכמה.. הוא אך ורק בגלל העובדה שאני הרי יודע טוב מאוד את מרת נפשיך ואת הנקודה הרכה הכה כואבת שלך, הרי לא זה ששלחו משלוח מנות להבעלזער שליט"א זה מה שכואב לך, אלא אך ורק על העובדה שרבים כל כך ב"מחנה הקנאי" רואים בקנדידט שניצב מול רבך, את האדמו"ר מהר"א מסאטמאר, להסאטמארר רוב האמיתי, ולכן מה טפשי מצידי הייתה להתייחס כלל להבעלזער שכלל לא אליו התכוונת מלכתחילה, הוא היה רק עוד הזדמנות אחד ממאות הזדמניות מגוכחות אחרות, לנגוח את מהר"א מסאטמאר שהוא לצנינים  בעיני חצריך ושעומד לכם כעצם בגרונכם, בדיוק באותו מידה שאתם תקועים בגרונם של הארונים.

ועכשיו למה להסעסק בזוטות, פרלשטיין ארוף פרלשטיין ארפ. הרי אתה משתייך לפלג של הזאלונים שהם (והארונים יחד) המשך ישיר לנשיאותו של הברך משה מסאטמאר, הרי הברך משה נפגש עם ציונים יותר גדולים מהאדמו"ר מבעלז, {שבדרך אגב חוץ מהעובדא שהבעלזער מורה להשתתף בבחירות ובכנסת בהתאם להוראת דודו הבעלזער רוב זצ"ל הוא ושיבדלחט"א הרב ש"ך הם האידיאולוגים הקנאיים הגדולים ביותר מחברם במועצת גדולי התורה של האגודה ומדגל התורה גם יחד}, וכאן הבן שואל, האם כש"הברך משה" נפגש אם האדמו"רים מגור זצ"ל "נשיאי מועצת של אגודת ישראל" עמדת על רגליך האחריות וזעקת ??? האם כשנפגש ה"ברך משה" עם האדמו"ר מויז'ניץ שליט"א נשיא מועצת האגודאית הקימות קול צעקה ??? מה קרה עכשיו כשהמהר"א נפגש אם מרן מצאנז שליט"א ושולח משלוח מנות להאדמו"ר מבעלזא, שהקצת משנותיך ? מה עשה המהר"א שלא עשה אביו ה"ברך משה" שהוא גם רבך ואביו של רבך דהיום הרז"ל ?... הרי לטפשים אתה חושב אותנו ??? הרי ברור כשמש שרק צרות עיין ושנאה וקנאה גם יחד, הם הם המעוורים את עיניך כמו גם את עיני הפלג שכנגדך.

ומצידי ששניכם תצליחו לעשות האחד להשני דא לגיטימציא בצורה הירודה ביותר ובהצלחה רבה, מכיון שאם השפה הזאת שהיה כה רגיל על לשונכם מי שחשב אחרת מדעתכם לאורך ההיסטוריה, עכשיו שאתם מנותצים לשלשה חלקים  1)בני יואל 2) זאלונים, 3) אהרונים, (עוד לא הכללתי ברשימה את הנטורי קרתאנוקס).. מצידי שתאכלו את הדיסה שבישלתם לעצמכם, ושלאחרי ערכי חינוך מסויימים שלא יבואו להלין על יוצאי חלציאם שמכוונים את אותו הנשק לחצרותיהם שלהם עצמם, בדיוק כמו הדיסה הטרוריסטי שאוכלים אנשי הפאתח הפלסטינים מאחיהם החמאסניקים ולהיפך, שבישלו לעצמם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2010 23:03 לינק ישיר 

רבי_יונה

אינני בקי באיסורי הרבנים שציינת, אך מה שכן ידוע לי איסור הרבנים ובראשם האדמו"ר מסאטמאר זצ"ל נגד בעלזא עם לשונות מאוד חריפים. מה שבודאי מאוד מתמיה על המהלך של הבן הבכור כנגד פס"ד אביו וכל גדולי רבני סאטמאר והעדה החרדית.

כפי שלבטח עיינת בפנים הגליון מובא חלק מאיסור הרבנים.

כדלהלן:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2010 23:15 לינק ישיר 

משפט צדק
בוא אני יתרץ לך השאלה עם התשובה של יוסף 90 וכד'.
כששואלים אותם איך הם מתחברים עם הבני יואל ויוסל וואלדמאן, הרי הרבנים שלהם יצאו נגדם בחרב ובחנית? יש חתימות אפילו מבד"ץ העדה נגדם?
התשובה הוא " שזה נעשה בכפייה".

תוקן על ידי sammy ב- 07/03/2010 23:27:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2010 23:38 לינק ישיר 

אין אתה בקי באיסורי הרבנים...?

נא לקרוא האיסור של הרבנים ובראשם האדמו"ר מסאטמאר זצ"ל ומרן בעל מנחת יצחק זצ"ל עם לשונות מאוד חריפים. מה שבודאי מאוד מתמיה על המהלך של הבן השלשי כנגד פס"ד אביו וכל גדולי רבני סאטמאר והעדה החרדית.

כדלהלן:

זה רק חלק ממכתבים ופסק דינם של גדולי וצדיקי הדור נגד הני מסרבים לדין מוסרים ומלשינים רשעי הדור

נכון גם לציין שגם מרן רבינו הקדוש מסאטמאר בעל דברי יואל זי"ע ועכי"א, קרא עליהם בחייו "מחריבי קרתא" וריחוק אותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2010 23:42 לינק ישיר 

יונה אתה שקרן, הפשקוויל שהכנסת לא התפרסם ברחוב!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2010 23:45 לינק ישיר 

נפל אתה שקרן, המאחה התפרסם ברחוב!

אתה צווח כנפל בבית פאלאק...

תוקן על ידי רבי_יונה ב- 07/03/2010 23:46:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2010 23:51 לינק ישיר 

משפט צדק, שבוע זה לא אנושי ולא יפה להעלות את הפתק עם החתימות נגד האדמו''ר מבעלזא למרות רצונך לנצח יריבך בוויכוח. וד''ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2010 23:51 לינק ישיר 

מעניין שיוסל 90 וכד' טוענים שהדברים נכתבו בכפייה.
ואחד החותמים הרב טירנויער יצא חוצץ נגד הטענה הזאת, ובין היתר הוא כותב:
וכעת נדהמנו לשמוע איך שרב אחד (יוסל? רב?) יצא בדברי ביטול כאילו האיסור הנ"ל נעשה בכפי' וגו'

האיסור הוא בתקפו ביתר שאת וביתר עז.
וחלילה לא יזיד שום איש לפרוץ ולעבור. וגם שלא יסייע בידי העוברים על האיסור הזה ח"ו.

בקיצור. הרב טירנויער טוען בתוקף שהוא נדהם לשמוע הדברי ביטול כאילו האיסור נעשה בכפייה.
ומי גדול לנו כהרב טירנויער?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2010 23:52 לינק ישיר 

רבינו יונעלע ויוסעלע, אסט אוף אינעם דעם אנדערען, און מיט גרויס הצלחה, והושיעו את ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2010 23:58 לינק ישיר 

סעמי

ר' שאול פערלשטיין לא היה בטיש בבעלז, וזה סתם שקר

שנית ר' שאול אינו אדמו"ר אשר אמור לחנך את עידת צאן מרעיתו, ומהר"א כן.

ידענו שיש לו בעיה משפחתית בהיותו גיסו של אדמו"ר מבעלז, והיטבת לבטאות את הבעיה שלנו, בגלל עסקי משפחתו לא רצינו אותו כאדמו"ר, לא רצינו שמלחמתינו עם הציונות אשר בעלז דהיום הינו חלק ממנה, תהיינה משועבדת לעסקי משפחתו של מהר"א.

הבנת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2010 23:58 לינק ישיר 

לו הייתי חסיד בעלז, הייתי מגיב כך:
תמיד כששני גויים רבים ביינהם, היהודי יהיה זה שיחטוף את המכות....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2010 23:59 לינק ישיר 

משפט, הרי הנושא של הטיוטה נגד בעלז, כבר נדוש ולעוס עד לעייפה, הרי רוב רובם של החתימות הם רעבעלעך קטנים מויליאמסבורג שהיו נתונים תחת משטרם של הסאטמערערס... {תשאל את הבעלזערס הם יתנו לך שוס של שמות רבנים שהתנצלו על כך חלקם ביקשו מחילה וחלקם התנצלו שכפו, או תירצו בכך שהודיעו ל"אשת החבר" שמצרפים חתימת בעליהם, וכדומה ועוד כהנה וכהנה תירוצים ממשפחתו..}

ומעניין למה ר' מאיר ברנסדורפער ור' משה האלבערשטם פעלו בסוף ימיהם יחד עם הרב וואזאר שליט"א לשלום בין העדה לבעלז {שוועדות הכ"ו (הפושטקים ונותני הטון בהעדה, קרובי הקנאי הישן מר משי זהב במיל') שדחו אותם, בניגוד לדעת רבותיהם מדושינסקי ותולדות א'} אם הדבר לא אפשרי... ?

בוא ואראה לך אשכול מעניין שמצאתי לאחרונה מדפי ההיסטוריה הוירטואליים, היה זה כאשר הופיעו אחד מגלי השכנת השלום בין העדה לבעלז, כאשר יוסעלע נינציק עומד וצועק שלא יהיה כזאת,  

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?whichpage=1&topic_id=1401874&forum_id=771

ככה זה בהעדה ובסאטמר, אנשי החצר הם נותני הטון, כך גם היה שכאשר רצה ה"דברי יואל" מסאטמאר זצ"ל להתיר השתתפות בבחירות לעריית ירושלים, עמדו וצעקו בגרון ניחר "רבינו סר מהדרך"... (אכן לא תאמינו, אך גם אצל ה"דברי יואל רצו לחלק למנהיגים את דעות כל אחד ואחר מה"אויסגיריפענע קנאים")

ואתם עוד תמהים על הלשונות המפוארים שהסאטמארים מכתירים את כל מי שאינו צועד בתלם ? הנה אשכול שפתח יוסעלע רק אתמול מה שכתבו אנשי קרית יואל על אנשי ראדני http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2763557

ומה שכתבו אנשי ראדני על הקרית יואלניקים, לא צריך להכביר במילים הרי יש לנו סריקות כל שני וחמישי מיוסעלע.
הבנתם ? בסאטמאר, מי שאינו חושב כהשני והוא קונקרנץ

הוא .......        כמיטב האינצקלופדיה..
(ועוד מחתימים את רבניהם בכפייה על הטיוטה.. כעדיותיהם של יוסעלע ורבינו יונה אחד על השני)
וכך יוצא השיטות הסאטמארית החוצה ברוב פאר והדר...

ואחר כן לך תבקש ממישהו להתייחס לדבריהם ברצינות.

ולסיכום במילה אחת : נגיעה אישית, ונגיעה אישית, ועוד פעם נגיעות אישיות. באיצטלה קנאית..

תוקן על ידי מצביא ב- 08/03/2010 00:30:46

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > האדמו"ר מסאטמר במשלוח מנות להאדמו"ר מבעלזא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.