בית פורומים עצור כאן חושבים

מעמדו ההלכתי של "פורום תקנה"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/9/2010 22:45 לינק ישיר 

אידך:

אני דוקא חושב שהקל וחומר ישר: אם אכן סני שומעניה אינו ברמה המצדיקה לשה"ר (וראה התשובה שהובאה בעמוד 4 לעיל) כל שכן שאינו מצדיק נידוי. לכן בוא נדון קודם בגדרי לשה"ר ומתי מותר לאמרו ולקבלו.

ושוב למען אהיה ברור: אישית איני רואה סיבה הגיונית להטיל ספק באישומים  שהעלה פורום תקנה (ואדרבה איני מצליח להבין כיצד אנשים נורמליים לגמרי כמו חלק מחברי הפורום כאן לא מקבלים את המסקנות האלו, אבל אולי הם לא מבינים אותי באותה מידה). מכיון שכך אני גם רואה  חשיבות בקיום הפורום ופעולותיו, בין אם הפעולות האלו הן במסגרת ההלכה ובין אם לאו.

השאלה שניסיתי להעלות באשכול זה היא סניף של שאלה כללית בדבר היכולת לנהל חברה לפי פרמטרים הלכתיים. במסגרת זו מענין אותי אם לפעילותו של הפורום יש בסיס הלכתי, מפני שאם לא אזי יש כאן הודאה מכללא מצד חברי הפורום בכך שצריך בנסיבות מסוימות לפחות לנטות מדרך ההלכה (ולא לומר שאם זו ההלכה זה מה שהקב"ה רוצה כמו שכתבת באשכול ההערמות).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2010 23:04 לינק ישיר 

.

נדב,

בלי להפך ולחפש: האם יש גדר של לשון הרע לתועלת?

אם כן, דומני שאינני יכול לחשוב על דוגמא טובה מזו שהציגו פורום תקנה בפרשה זו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2010 23:08 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:

...
כפי שפורסם- חלק מחברי הפורום הדומיננטים הוזמנו לבירור ולד"ת  על ידי הרב אילון-  אצל הרב אליהו.והם פשוט לא הגיעו. מוזר לא?

...

לא תפקיד של שופט- יש משטרה- יש רבנים מורמים שלא היו מעורבים בעניין- הם שצריכים לשפוט- בגילוי הפושע נגמרה תפקידם.אני בכל כבר לא נכנס למחלוקת ההלכתית בהקמת הגוף,
אבל מה זאת הרדיפה האישית כלפי האיש. רדיפה מכוערת בלי כל צורך ובלי הגיון נורמטיבי, זה מעיד אולי על מניעים לא טהורים אולי כבר מלכתחילה.

...

אינני יודע אם הדבר נכון, אולם מה תמוה בכך שרב, שאינו חש עצמו כפוף לרב אחר, אינו רוצה לקבל על עצמו לבוא אליו לבוררות?
אנוכי הקטן, לו הייתי באותו המצב, גם כן הייתי מסרב לבוא לדין תורה אצל מישהו שאינני חש שהוא רבי המובהק. וכדי בזיון וקצף, וכי הרב ליכטנשטיין צריך לגרור עצמו ולכוף ראשו בפני רב אחר? ומדוע?

אינני נכנס לכל שאר הדברים, דומני שאת מחלוקתי הקשה עם דבריך הכואבים כבר ביטאתי מספיק פעמים, וכידוע, כשכואב - צועקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2010 23:08 לינק ישיר 

מואדיב,

ראה הודעתי השלישית בעמוד הראשון והדיון שהתפתח עם יצחק יונתן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2010 23:45 לינק ישיר 

מואדיב
 לא סתם רב-הרב אליהו היה מקובל כסמכות רוחנית עליונה בחוגי הד"ל והחרד"ל.

אל תעלב אבל אני לא מאמין לך כי אם היה מדובר בדיני נפשות או דומה- הייתי מתעקש על עמדתך , ולא היית מתיעץ ומתיעץ- וישן טוב בלילה.

למען הסר כל ספק- אין בדברי  לאורך כל הדרך לשלול את האשמה או לאשר אותה, אני מלין על הדרך, ולא על עובדות, אם היו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 00:46 לינק ישיר 

"פורום תקנה" נגד הרב אלון – סיבוב שני: ל-ynet נודע כי חברי הגוף הרבני שהאשימו את הרב הבכיר בניצול מיני של תלמידיו, החליטו לחדש את המאבק על דעת הקהל בעניינו ולפרסם פרטים נוספים ומשמעותיים בפרשה, זאת שמונה חודשים לאחר שגזרו על עצמם שתיקה והודיעו כי סיימו את טיפולם בנושא. לטענתם, תלמידיו של אלון מנסים באחרונה לערער על אמינות הפורום והמתלוננים באמצעות הפצת "מסכת של שקרים", עד שלא נותרה להם ברירה אלא לחשוף בפני הציבור את החומר הרב שברשותם.

בשבועות האחרונים דנו חברי ועדת התקשורת של "תקנה" באפשרות להגיב למסע תעמולה שמנהלים מקורבי הרב אלון ולפרסם - לראשונה מאז חודש פברואר - מידע חדש בעניינו. הרבנים הבכירים בפורום, יעקב אריאל ואהרון ליכטנשטיין, התנגדו לכך עד עתה, אולם באחרונה התגברו קולות תלמידי אלון הטוענים לחפותו והוא עצמו שב לפעילות רבנית מלאה, והפורום שינה את עמדתו בסוגיה.  

בתקנה עדיין דנים מה, כיצד ומתי לפרסם, כשהעדפתם היא לעשות צעד משמעותי ראשון כבר בימים הקרובים באמצעות כלי התקשורת. טיוטות שונות של הצהרתם כבר מוכנות ובהן "כתב אישום" מפורט ביותר בעניינו של הרב אלון. חברי הפורום עדיין לא החליטו האם יצרפו אליו גם מסמכים שונים המגבים את גרסתם או שמא ישמרו "תחמושת" זו, שלטענתם קיימת, למערכות הבאות, אם וכאשר יהיו.  
אחד הגורמים העיקריים למהלך הוא מסמך שמפיץ אחד מתלמידי אלון ובו מוצגת לראשונה גירסת הרב לטענות כלפיו. בין היתר מאשים הכותב, יוסי גרינפלד, את חברי פורום תקנה כי הם מתעלמים מעדויות על כך שהמתלונן המרכזי בפרשה הוא מעורער בנפשו וכי כלל לא גבו עדות מהרב על המעשים המיוחסים לו. עוד נטען במסמך כי נציג תקנה סירב להתייצב לבירור העניין בפני הרב הראשי לשעבר מרדכי אליהו, אף שנקרא על ידו, וכי בניגוד להצהרת הפורום, הרב אלון עצמו מעולם לא הודה בניצול מיני של תלמידים.

מכתבו של גרינפלד הופץ באמצעות רשת האינטרנט וזכה להדים רבים. בציונות הדתית – ולא רק בין תלמידיו של אלון –

גובת "פורום תקנה" על השאלות הקשות שעולות ממנו, ומשזו לא נשמעה התחזק אצל רבים הספק על מידת אמינות חבריו ועל דרך טיפולם בפרשה. בעקבות כך, כאמור, הוחלט בפורום לחדש את המאבק על דעת הקהל ולחשוף בפני הציבור מידע חדש בעניינו של הרב אלון.

בחודשים האחרונים, מאז התפוצצה הפרשה ספג "פורום תקנה" ביקורת - הן בגלל שבחר לפרסם את החשדות נגד הרב אלון ובכך לפגוע בו ובמשפחתו ב"משפט שדה מתוקשר", מנגד היו אחרים שביקרו את הפורום דווקא על כך שהוא אינו מפרסם את כל הפרטים כדי שהציבור ישפוט בעצמו ובמקום זאת מסתפק בכותרות ובשורה התחתונה בלבד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 00:49 לינק ישיר 

פורום תקנה בוחר שוב לכבס את הכביסה המלוכלת בבית. הרחיק את הרב והציע למתלוננת פיצוי כספי אך העדיף שלא לפנות למשטרה

מה באמת קרה בין כתליה של מכללת "בית וגן" בירושלים, בקיץ 2007? העיתון "ידיעות אחרונות" מדווח כי אחת מתלמידות המכללה הותקפה מינית במהלך לימודיה במוסד, זאת על ידי אחד הרבנים המלמד במכללה. לטענת העיתון, פורום "תקנה" פעל להשתקת הפרשה תוך הסדר כספי עם הצעירה שהותקפה, זאת מבלי לדווח כראוי לרשויות החוק.

http://www.kipa.co.il/family/show.asp?id=40299

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 01:12 לינק ישיר 

נכון,

כך ראוי לנהוג.

למי יצא תועלת מכיבוס כביסה בפומבי?

לכמה מציצנים?!

רק במקרים בהם אין אפשרות לשמור את הענינים בפנים יש להוציאם החוצה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 06:52 לינק ישיר 

הגוילם כתב:
פורום תקנה בוחר שוב לכבס את הכביסה המלוכלת בבית. הרחיק את הרב והציע למתלוננת פיצוי כספי אך העדיף שלא לפנות למשטרה

מה באמת קרה בין כתליה של מכללת "בית וגן" בירושלים, בקיץ 2007? העיתון "ידיעות אחרונות" מדווח כי אחת מתלמידות המכללה הותקפה מינית במהלך לימודיה במוסד, זאת על ידי אחד הרבנים המלמד במכללה. לטענת העיתון, פורום "תקנה" פעל להשתקת הפרשה תוך הסדר כספי עם הצעירה שהותקפה, זאת מבלי לדווח כראוי לרשויות החוק.

http://www.kipa.co.il/family/show.asp?id=40299

התלמידה לא התלוננה בפני המכללה קו"ח שלא הלכה למשטרה. במה בדיוק אשמים חברי פורום תקנה? בזה שניסו לפתור בעיה קשה מאוד ולהציל נפשות נוספות, תוך ניסיון לפגיעה מינימלית בכל הנוגעים בדבר, גם במקום בו הרשויות המוסמכות לכך אינן יכולות לפעול? אכן אשמה חמורה ביותר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 06:58 לינק ישיר 

[ועוד הערה בנוגע לרב אלון,

בחודשים האחרונים מובן יותר ויותר שהיחידים הפועלים במרץ למען פגיעה חוזרת ונשנית בו ובמשפחתו, הם אלה הקרויים "חסידיו", המעלים שוב ושוב את הנושא אל סדר היום הציבורי. פורום תקנה הודיע שסיים את תפקידו ברגע שהרב התעלם מן האזהרות וההסכמים. ה"חסידים" לעומת זאת, במקום לאפשר לאיש ולמשפחתו לעכל את הכאב ולנסות להחלים, ממשיכים לזרות מלח על הפצעים ולגרד בהם עד זוב דם. למי זה מועיל? בודאי לא לרב אלון ובודאי ובודאי שלא לאישתו ולילדיו. פשוט עצוב (וגם מחכים במידת מה להבין עד כמה מי שכביכול דואג לרב שלו, בעצם פוגע בו ובמשפחתו נואשות).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 07:51 לינק ישיר 
רבם דקרו

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3967979,00.html

תוקן הלינק

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 12/10/2010 08:01:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 12:06 לינק ישיר 

אםשלום
מעניין מאד התגיסותך המוחלטת והעקבית בזכות פעולותיה של פורום תקנה- מה לך רבה רפורמית מוצהרת ולצרה זו? ועוד באדיקות כה גדולה ואגרסיבית, האם את קשורה רגשית או את חייבת לרבנית או לגברות המנלות את הפורום תקנה? הדבר מאד מסקרן, אין פעם שהנושא עולה לדיון, שלא תופעי בה בדעתך המסנגרת והדומיננתית לטובת הפורום שכאמור שייךלדתיים הלאומים והחרדלים, מה לך ולבעיותיהם? כבר שאלתי אותך בנושא אבל לא זכיתי למענה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 13:05 לינק ישיר 

.

[איזה מזל יש לי, שאינני רבה רפורמית. כך לא תוהים אם אני קשור רגשית, או אחרת, לרבנית יהודית שילת... ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 13:58 לינק ישיר 

נכון שיחסי ציבור הם חשובים. אבל בכתבה בYNET הם מוצגים כמי שהיח"צ הם המובילים את פעולותיהם. אם כך הוא, חבל!

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/10/2010 14:03 לינק ישיר 

לדעתי,הם עשו את שלהם ברגע שהודיעו בפעם הראשונה,אם הם צודקים,אז מי שירצה להזהר,ויצטרך להזהר,יזהר,הם לא צריכים להמשיך בזה.
אני מאמין שגם אם צודקים,אחרי שהם פרסמו את זה,אז הוא יזהר יותר,ולא צריכים להמשיך לבחוש בקדירה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מעמדו ההלכתי של "פורום תקנה"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 11 12 13 ... 37 38 39 לדף הבא סך הכל 39 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.