|
|
| נשלח ב-22/10/2010 12:35 |
|
| |
הגמרא אומרת כתוב- ורפא ירפא- מכאן שניתנה רשות לרופא לרפא, ועל זאת נשאלת השאלה- איך הגמרא אומרת טוב שברופאים לגהנום? הרי הוא פועל על פי דין תורה? נשברו על שאלה זו אלפי קולמוסים, ולי נראה כי התשוה הזו היא הנכונה.
הרופא שחושב שהוא הטוב שברופאים- והוא אינו צריך להתיעץ עם אף אחד נוסף ,לבעיה- רופא כזה לגהנום
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2010 12:36 |
|
| |
לאליעזרט
ואם אני מכירה זה אומר שאינני יכולה למחות על כך לפחות בפורום זה?
לבעלבעמיו
אנשים שגולשים כאן הם כבר לא חרדים פר אקסלנס. (כמו שהגדיר זאת יפה חרדי אחד שאינני זוכרת את שמו:אני לא אורתודוקס. אני פרדוקס.)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2010 12:41 |
|
| |
לסגסג
כנראה שבנושאים אלה רבנים מהציבור הדתל"י העדיפו להציל נפשות ולא להתיעץ עם רבנים "בדרג גבוה יותר" כי ראו איך מתייחסים הרבנים "בדרג גבוה יותר" אל מקרים נפשעים בקהילתם .
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2010 13:18 |
|
| |
חכמת חיים זה מה שחסר להם,
מאז ומעולם לא הצליחו להלחם נגד אדמור וחסידיו,
מהם חשבו הפורום הנ"ל ?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2010 13:29 |
|
| |
[ושם האחר,
צניעותי במקרה זה ממש אינה מזוייפת. איני חברה בפורום תקנה ואיני עוקבת אחר פעולותיהם בדביקות, על כן כתבתי רק את מה שאני מבינה.
ולגבי הציונים שאתה מחלק לאנשים אחרים - הפה המקלל מלוכלך יותר מן האדם עליו מושלכות הקללות. יפה בעיני שגילית בפנינו את החומרים מהם אתה עשוי. תמיד טוב לדעת מי השותפים לשיחה.]
סגסג,
האם הערתך/עצתך לפורום מתבססת על פועלם הרחב של הרבנים שהזכרת בענייני הגנה על נפגעים ונפגעות מרבנים? אולי דוקא על מסירות נפשם להיאבק למען ניקיון המחנה בכל הנוגע לניצול סמכויות מצד מחנכים, רבנים ועסקנים למיניהם?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2010 14:05 |
|
| |
אםשלום הרי את אשה מכובדת בעייני ובעייני כל חברי הפורום ומחוצה לו, עונה וכותבת ומגיבה בכובד בנועם ובהגיון, והנה את ממש יצאת הפעם מהכלים, למה כיקראתי לגבר' שילת, שלדברייך אין לך איתה כל קשר קראתי לה מרשעת. וזאת מהסיבות שהזכרתי וציינתי. האם אלו קללות? המצדיקות התפרצויות כמו שלך? היו השמצות וגידופים כאן בפורום הרבה הרבה יות מכוערות וחמורות ולא ראינו אותך מגיבה לא כך ובכלל לא מגיבה. מה קרה היום פתעום?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2010 14:43 |
|
| |
אמשלום יצאה מהכלים ? אני משערת שחוץ משםהאחר אף אחד לא חושב כך
ואני דווקא חושבת שתגובתה של אמשלום היתה מכובדת וקולעת!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2010 14:47 |
|
| |
אמשלום "הפה המקלל מלוכלך יותר מן האדם עליו מושלכות הקללות" במקרה הזה או בדרך כלל? אם כוונתך רק למקרה הזה, האם לא נדרש עוד מידע לפני חריצת הדין? אם בדרך כלל, מה הסיבה?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2010 18:09 |
|
| |
יו"ר "פורום תקנה" יהודית שילת מתוך הכתבה ב7 ימים
יהודית שילת טוענת שמסע שיסוי מתנהל נגד הפורום ונגדה מאז פרסומה של פרשת אלון. שילת מספרת שכבר התלוננה במשטרה על איומים שהגיעו עד לביתה "אני הכתובת הראשית", היא אומרת כבר חוויתי איומים מצד אנשי עסקים בזו הלשון: 'אנחנו כעשרה אנשים. נשים את כל אשר לנו על הפרשה של הרב אלון. אנחנו נהרוס את הציונות הדתית. נפוצץ אתכם ואת בני משפחותיכם' אחד מהם אף ביקר בביתי בסוף חודש יולי, ישב פה על הספה ואיים עליי [......] איזה אדם שלא פשע היה מקבל על עצמו לוותר על ראשות ישיבה שהוא רק קיבל, לעזוב את כל תכניות הרדיו והטלוויזיה שלו ולפרוש מהנהגת תנועת 'מבראשית' ? הבעיה הגדולה של מוטי אלון - מלבד המעשים שהפורום מטפל בהם - היא ההתנהלות שלו מולנו אחרי גילויי הניצול לכאורה של תלמידיו - שהביאה את הפורום בסופו של דבר לחשיפת המסוכנות שלו לציבור
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2010 18:21 |
|
| |
הרב מוטי אלון, מתייחס לראשונה במרומז לשתיקה שגזר על עצמו בחודשים האחרונים, מאז התפוצצה הפרשה. בשיעור תורה שמסר הערב (ד') בבת-ים אמר אלון: "חושבים ששתיקה זה 'אין לו מה להגיד אז הוא שותק'... (אבל) יש שתיקה שהיא למעלה מכל הדיבורים, למעלה מכל המילים". לדבריו, היעדר הדיבור במקרה זה אינו מעיד על חיסרון אלא על "אין-סוף".
"יש שתיקה שאתה שותק כי אתה לא מבין, אבל יש שתיקה שאתה שותק כי אתה למעלה מכל ההבנות", הוסיף הרב. עוד בנושא זה, ציטט מדברי רבי נחמן מברסלב, שלפיו עיקר התשובה על חטאיו של אדם הוא בשתיקה. הוא אמר כי עניין זה של "הטוב שבשתיקה" נלמד מרחל אמנו, שאתמול, י"א בחשוון, חל יום פטירתה.
גם למצבו האישי ומעמדו הציבורי בימים אלה התייחס הרב אלון במרומז: "גם ברגעים הכי קשים, מה שיש בעולם הוא לא מה שאתה רואה מבחוץ, מה שיש הוא לא הרעש שיש מסביב ולא השקר שיש מסביב, אלא הדבקות באל הטוב".
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3972664,00.html
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2010 18:29 |
|
| |
לא לחינם הלך הזרזיר אל העורב כי הוא מינו. לא לחינם הלכה הגב' אל העתון הצהוב של המדינה. כל תלונותיה במשטרה נמצאו מצוצים מהאצבע ובלי בדל של הוכחה שמצדיקה חקירה לו חלקית אפילו. כפי שפורסם בעיתונות כמה מחברי הפורום התנערו מפעולותיה של הגב' והראו לה את הדלת להתפטרות אלגנטית או פירוק הפורום קואלציאת הנשים כאן בפורום שיצאה כאשה אחת להגנתה מרנינה
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2010 18:37 |
|
| |
"לקראת התחקיר הצפוי להתפרסם על הרב מוטי אלון בסוף השבוע, קובע הרב יובל שרלו כי "לא היה צורך לצאת לעיתונות". לדבריו, במקום זאת נכון היה לפרסם את הדברים באתר האינטרנט של "תקנה", תוך נקיטת "עמדה מינימאלית ביותר", ובכך להשיג את המטרה שהגדיר לעצמו הפורום.
בהחלטה העקרונית לחדש את המאבק על דעת הקהל דווקא תמך הרב, והסביר: תנאי הכרחי לאזהרת הציבור והגנתו מפני הרב אלון הוא בכך שיאמינו שהמעשים המיוחסים לו אכן אירעו. בכל מקרה הצהיר שרלו כי גם אם הפורום יקבל בעתיד החלטות שאינן עולות בקנה אחד עם הדעות שהוא מציג במסמך זה, הוא יקבל אותן על עצמו מכוח הכרעות הרוב.
אף שהוא סבור שהנהלת הפורום טעתה, מבהיר הכותב כי מדובר בשגגה ולא בחטא. הוא קרא לתלמידיו לזכור תמיד כי "הנושא העיקרי אינו פורום תקנה, אלא מניעת ניצול של מי שזקוקים להגנה". עוד הדגיש: "הוויכוח הוא על היציאה לכתבה בעיתונות אך לא על עצם המאבק בעוול".
ל"עריפת ראשים" של האחראים לטעות מתנגד הרב – הן בשל מסירותם לעבודת הפורום והן לשם גיבוי אלה שפועלים בשליחותו. "שגיאות הם חלק בלתי נפרד מהעשייה", כתב, "יותר נכון לבחון מה צריך לתקן, ולעשות זאת באופן מיידי".[......]
קיומו של הפורום אינו אינטרס של הפורום... מי שצריך להיות מול עינינו אלה הנפגעים שכבר נפגעו והעתידים להיפגע על ידי בעלי סמכות. פירוקו של הפורום משמעו הפקרת בנינו ובנותינו לרשעים שבין בעלי הסמכות, ואני מקווה שחס ושלום דבר כזה לא יקרה".
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3972728,00.html
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2010 20:46 |
|
| |
"תקלת "תקנה", תקציבאית ומה שביניהן? בעקבות התקלה המבישה שיצאה מתחת ידי פורום תקנה, נזכרתי בדברי תקציבאית באשכול כאן איך שאין לאישה מקום בהנהגה ציבורית. האם יש מקום לתלות התקלה בכך שנבחרה דווקא אישה, כישוריה ככל שיהיו, להיות יו"ר הפורום. אולי באמת ראיית אישה, ואינני שובינסיט כלל, בנושאים ציבוריים ראויים יותר להיות מן הצד ולא כמוביל? "
השובניסטים החרדים מצאו בקעה להתגדר בה.
http://www.bhol-forums.co.il/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2839084&forum_id=771
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2010 14:46 |
|
| |
| סגסג כתב: |  | פרסום הנושא הוא בגדר "דיני נפשות",ועל כן הם היו צריכים להתיעץ עם גדולי תורה בעלי דרג גבוה יותר. בכל ספרי ההלכה גם של הציבור הדתל"י,לא כ"כ מוזכרים פסיקותיהם של הרב ליכטנשטיין והרב אריאל,יותר מוזכרים הפסיקות של גדולי התורה החרדים,כהרב אלישיב,הרב ווזנאר,ועוד,הנושא שהתגלגל לפתחם הוא מספיק חשוב כדי שהם יתיעצו עם דרגים גבוהים יותר. |
|
אנוכי, הקטן באלפי כלום, תוהה אם לצחוק או ללגלג באת.
אין אני כפוף ל"גדולי תורה בעלי דרג גבוה יותר", וגם מעודי לא שמעתי על דבר מגוחך יותר.
ואם אני איני כפוף, אינני יודע על סמך מה אתה רוצה להכפיף רבנים וראשי ישיבות למי שאתה הכתרת כאלו שהם מדרג גבוה יותר.
עם מי אתה היית רוצה שרבני פורום תקנה יתייעצו בפרשה זו, עם אלו שחתמו על כרוזי התמיכה באליאור חן? או אולי עם מי שהוציאו פסיקה לגבי מעליות שבת בקול תרועה רמה, ואז חזרו בהם בקול ענות חלושה?
אני ההדיוט, אם אני רואה מולי איסור דאוריתא של "לא תעמוד על דם רעך" - אני יודע מה אני צריך לעשות. אני גם יודע מה אינני צריך לעשות - ואחד מהדברים הללו, הוא ללכת ולהתייעץ עם רשימה שאתה ושכמותך תספקו, כדי לקבל מהם את חותמת ההכשר המהודר.
|
|
|
|
|