|
|
| נשלח ב-7/9/2011 16:02 |
|
| |
בתחילה הבנתי, שמדובר בגוף שקיבל על עצמו לגבות עדויות ממי שמסיבות כאלו ואחרות מסרבת להתלונן אצל הרשויות, ולכן בכל מקום שיש חקירה רשמית הם לא יתערבו בענין. יש לזכור, שהתערבות כזו עלולה להיות גם עבירה פלילית של שיבוש הליכי משפט, וכן לשמש לטענה מן הצדק של חשוד. כעת אני קורא, שהפורום שלח אשת מקצוע ללוות מתלוננת. כאן כבר יש מעורבות, וגם נקיטת עמדה, ולפיה המתלוננת צודקת בתלונתה נגד הרב. זאת, בלי שעמדתו נשמעה בפניהם [כמובן שגוף ששם לעצמו מטרה ללוות מתלוננות עושה מלאכה חשובה ורצויה, אבל לא גוף שמתיימר בכובע אחר שלו להוות טריבונל אובייקטיבי!]. ברגע שחברה בפורום עוזרת למתלוננת בבית הדין, הרי שיש יותר מטעם לפגם בתגובת הפורום לזיכוי. ברור שהפורום לא יכול לקבל זיכוי, כי הדבר מהווה אמירה, שהפורום טעה בשיפוט שלו. במיוחד צורם לי, שהפורום פנה לועדת האתיקה של הרבנות הראשית, בתקווה שזו תביא להדחתו. פורום אובייקטיבי אינו אמור לקוות לכלום, פרט לבירור אמיתי והגון של העובדות. אם סימנתם את הרב הזה למטרה, אז אל תשחקו אותה גובי עדויות וחצי-בית-משפט. הערה: עד לפני חמש דקות לא שמעתי את שמו של הרב הזה ואיני יודע מיהו. אבל ההודעות היחצניות הללו של הפורום מעוררות בי הרבה מחשבות על המוסד הזה. רובן קשורות למילים "קטנוניות", "נקמנות" ו"פנקסנות".
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2011 17:34 |
|
| |
׳הרב׳ שמואל אליהו מוחזק מזמן כרב שפוסק לפי התקשורת ולא נותן לעובדות או להלכות לבלבל אותו, אם הוא ידע כבר מזמן אז למה שתק עד עכשיו?? לדעתי הפורום תקנה הידוע לשמצו צריכים למנות אותו כיו״ר הפורום!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2011 19:51 |
|
| |
[השכן,
איני מכירה את פרטי המקרה, אבל באופן עקרוני, "ליווי" של מתלוננת אינו בהכרח ליווי משפטי (שיש בו אכן נקיטת עמדה משפטית לטובת צד אחד), אלא בעיקר ליווי נפשי, שמספק תמיכה רגשית באם יש חשש כלשהו בתחום זה (ואין בו נקיטת עמדה מי "צודק", אלא ניסיון לעזור באופן אישי, ברמה טיפולית יותר). מן הדברים שצוטטו כאן השתמע לי שזה בדיוק הליווי שניתן כאן.
כהערת שולים אוסיף (לא להשכן, אלא באופן כללי), שהרב שמואל אליהו אינו בדיוק כוס התה שלי (בלשון המעטה) ודעותיו המפורסמות ברבים רחוקות משלי מרחק מזרח ממערב. איני חושדת שיש בו אפילו בדל של פמיניזם ח"ו, ואף לא טיפה של "יפות נפש" או ניסיון להתחבב על "קולך" (בין כארגון ספציפי, ובין כשם כולל לזרמים ועמדות בעולם הדת"לי במדינת ישראל). ההתבטאות שלו בנושא זה, באופן זה, בהחלט אומרת דרשני ונדמה לי שהיא צריכה לאתגר דווקא את מתקיפי פורום "תקנה".]
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2011 22:12 |
|
| |
אמשלום, אין רע בליווי מתלוננת ויש מקום להעמיד לה סיוע גם לפני שתוכח טענתה מחמת הספק. מה שלא סביר בעיני זה שגוף שעוסק בסיוע למתלוננות גם עוסק במעין שיפוט של העובדות. הגיוני להפריד בין השתיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2011 22:26 |
|
| |
אמשלום שומרת אמונים ומגינה על חברתה למרות שזה מנוגד להשקפת עולמה,
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2011 23:04 |
|
| |
.
אני, לעומת זאת, תומך בפעילות שלהם, כי רק ככה אוכל לקבל מימון נדיב מהקרן החדשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2011 23:15 |
|
| |
צודק גם לקרן וגם לפורום תקנה יש אינטרס משותף, וזה לא טובת העם היושב כאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2011 06:55 |
|
| |
| ושםהאחר כתב: |  | | אמשלום שומרת אמונים ומגינה על חברתה למרות שזה מנוגד להשקפת עולמה, |
|
[תגובה מעניינת.
במיוחד מעניינת אותי המילה "חברתה".
כיוון שהטקסט אינו מנוקד, ניתן לפרשו בדרכים שונות -
א. חברתה = החברה שלה = הידידה שלה. אכן פירוש אפשרי מבחינה לשונית, אולם מה לו ולעובדות בהן עוסק הטקסט עצמו? וכי מכירה אמשלום את המתלוננת? אולי יש לה יחסים קרובים עם מישהי בספציפית בפורום "תקנה"? ברור שלא, אם כן - ברי שלא לכך התכוון הכותב.
ב. חברתה = החברה שלה = הקהילה החברתית אליה היא משתייכת. גם זה פירוש אפשרי, על פניו, אלא שברור לכל מי שקרא יותר משתי הודעות שכתבה אמשלום הנדונה, שהחברה בה פועל פורום "תקנה" וממנה צמחו הרבנים השייכים אליו, אינה החברה אליה משתייכת אמשלום.
אם כך, מה כוונת הכותב במילה "חברתה"?
האם ייתכן שלא הייתה כאן כוונה כלל, זולת גיבוב מילים מתריסות וניסיון להכפיש שמו של כותב אחר?
בפורום אינטרנטי?! קשה להאמין...
תודה לכל המאזינים. בפעם הבאה ננסה להבין, למה התכוון הכותב במילים "השקפת עולמה".]
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2011 07:19 |
|
| |
פורום תקנה מקבל מימון מהקרן החדשה?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2011 08:34 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  |
אמשלום שומרת אמונים ומגינה על חברתה למרות שזה מנוגד להשקפת עולמה,
[תגובה מעניינת.
במיוחד מעניינת אותי המילה "חברתה".
כיוון שהטקסט אינו מנוקד, ניתן לפרשו בדרכים שונות -
א. חברתה = החברה שלה = הידידה שלה. אכן פירוש אפשרי מבחינה לשונית, אולם מה לו ולעובדות בהן עוסק הטקסט עצמו? וכי מכירה אמשלום את המתלוננת? אולי יש לה יחסים קרובים עם מישהי בספציפית בפורום "תקנה"? ברור שלא, אם כן - ברי שלא לכך התכוון הכותב.
ב. חברתה = החברה שלה = הקהילה החברתית אליה היא משתייכת. גם זה פירוש אפשרי, על פניו, אלא שברור לכל מי שקרא יותר משתי הודעות שכתבה אמשלום הנדונה, שהחברה בה פועל פורום "תקנה" וממנה צמחו הרבנים השייכים אליו, אינה החברה אליה משתייכת אמשלום.
אם כך, מה כוונת הכותב במילה "חברתה"?
האם ייתכן שלא הייתה כאן כוונה כלל, זולת גיבוב מילים מתריסות וניסיון להכפיש שמו של כותב אחר?
בפורום אינטרנטי?! קשה להאמין...
תודה לכל המאזינים. בפעם הבאה ננסה להבין, למה התכוון הכותב במילים "השקפת עולמה".]
|
|
את מקצרת, מדלגת ועושה לעצמך חיים קלים.
"שומרת".
גם מלה זו נדרשת, שהרי בחילוף הניקוד, הגענו ל"שומרָת", והרי כל בר בי רב דחד יומא יודע כי כאשר עוסקים במעשה שבכפיה, ומזכירים את שומרָת, מתכוונים להעלות במוחם של הקוראים מעשה מפורסם שנעשה בכפיה בשומרת, וד"ל ואכמ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2011 09:25 |
|
| |
כעת ראיתי כי יש הודעה רשמית באתר פורום תקנה
.
http://takana.org.il/megera.asp
הודעה מטעם הפורום
ב"ה יום ג' ז' אלול תשע"א 6.9.11 הודעה מטעם פורום תקנה א. לפני כשנתיים נשמעה בפני פורום תקנה תלונה של אשה צעירה על הטרדה מינית מצד רב המכהן במוסד ציבורי. לפי הנהלים המקובלים בפורום, הוצע לצעירה לפנות תחילה למערכת המשפטית. מכיון שהיא סירבה להתלונן במשטרה, והיות שהנילון הוא עובד מדינה, הוצע לה לפנות לנציבות שירות המדינה. היא החליטה לפנות לנציבות, אשר חקרה אותה, ובעקבות חקירה זו השעתה את הנילון מתפקידו עד לבירור עניינו בבית הדין למשמעת של נציבות שירות המדינה. מכיון שכך, הפורום לא נכנס כלל לבירור מעמיק של המקרה עצמו, ואף לא הזמין אליו את הנילון. זאת בהתאם למדיניות הכללית של הפורום לא להתערב במקום בו פועלות רשויות החוק. עם זאת, לבקשתה של המתלוננת, ליוותה אותה בהליכים אשת מקצוע שהיתה אז חברה בפורום. ב. ביום חמישי כ"ה באב תשע"א (25.8.11) זיכה בית הדין הנ"ל את הנילון מאשמה ביחס לתלונה שהובאה לפניו. בית הדין סבר כי לא התקיימו במקרה הנידון התנאים המשפטיים להרשעה. ג. במשך הזמן שעבר מאז שמיעת התלונה הנ"ל על ידי הפורום, וללא קשר לבירורה בבית הדין למשמעת של נציבות שירות המדינה, הגיעו להנהלת הפורום תלונות נוספות נגד אותו רב, על מעשים חמורים של פגיעה מינית. חלק מהמתלוננים/ות הללו פנו במקביל אל ועדת המשמעת של הרבנות הראשית לישראל. ד. פורום תקנה מצפה להכרעת ועדת המשמעת של הרבנות הראשית. ---------------------------
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2011 11:22 |
|
| |
אםשלום כדברי השיר- בלבלי אותו בלבלי דברי לא לענין שהאנשים לא ישימו ליבם לענין. שגברתי הרבה חברתה של רבנית שהיא במקרה גם מנהלת פורום תקנה. והשקפת עולמה הדתית כנראה תואמת את השקפת עולמך הדתי והאזרחי נכון?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2011 11:25 |
|
| |
. טוקבק מס' 16: http://www.kipa.co.il/now/46139.html
16. גרליק - פשוט נתפש והודה
שמואל אליהו 9/7/2011 9:38:00 PM
לכל המגיבים שלא הבינו. גרליק לימד פעם בנות בצפת. והייתי עד ישיר למקרה שבו גרליק עשה מעשה מכוער מאין כמוהו בבנות בוגרות שבאו ללמוד יהדות ולחזור בתשובה והוא עשה בהם מעשים מכוערים. על זה אין אפשרות להעמיד אותו לדין משמעתי אבל בהחלט מדובר במעשה שלא יכול ללכת יחד עם רבנות משום סוג שהוא.
להגנתו טען גרליק שהבנות פיתו אותו! וביקש רחמים בזכות משפחתו. אחרי בקשת הרחמים הוא המשיך במעשיו הנלוזים. לכן צריך לברוח ממנו כמו מאש.
בודאי שהמשטרה לא יכולה להעמיד אותו לדין על מעשים בבנות בוגרות. אבל הקהילה בהחלט יכולה לנדות אותו וכך צריך לעשות
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2011 11:50 |
|
| |
מואדיב מכובדי.
תוכל בטובך להסביר לי, מה ההבדל בין עיתונות צהובה, לפרסומי פורום תקנה? כאדם דתי אתה הרי יודע כי לשון הרע, זה רק על דברים נכונים? אני כבר לא מדבר על שמירת הלשון של החפץ חיים! הרי פורום תקנה מתהדר כביכול בחבריה ראשי הישיבה סמכויות רוחניות דתיות! איך זה מסתדר לך? לי זה לא מסתדר לדאבוני הרב! למען הסר כל ספק- פעילותו של פורום תקנה חיונית וחשובה! מה שמפריע לי זה היחצנות והפרסומים לקהל הרחב! הופעתם בתקשורת להצדקת מחדליהם הדתיים.והפארת שמם !
נדמה לי כי מונח על שולחן הכנסת הצעת חוק- שבא לאסור פרסום שמות של חשודים- הכנסת כאמור חילונית, והיא מבינה כי לשון הרעה היא רעה חולה, רעה שההלכה היהודית כבר נתנה את דעתה עליה לפני הרבה הרבה זמן, וחבל שהרבנים המכובדים של התקנה- משכיחים את ההלכה והמוסר האלמנטרי הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2011 11:58 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | מואדיב מכובדי.
תוכל בטובך להסביר לי, מה ההבדל בין עיתונות צהובה, לפרסומי פורום תקנה? כאדם דתי אתה הרי יודע כי לשון הרע, זה רק על דברים נכונים? אני כבר לא מדבר על שמירת הלשון של החפץ חיים!
הרי פורום תקנה מתהדר כביכול בחבריה ראשי הישיבה סמכויות רוחניות דתיות!
איך זה מסתדר לך? לי זה לא מסתדר לדאבוני הרב!
למען הסר כל ספק- פעילותו של פורום תקנה חיונית וחשובה! מה שמפריע לי זה היחצנות והפרסומים לקהל הרחב! הופעתם בתקשורת להצדקת מחדליהם הדתיים.והפארת שמם !
נדמה לי כי מונח על שולחן הכנסת הצעת חוק- שבא לאסור פרסום שמות של חשודים- הכנסת כאמור חילונית, והיא מבינה כי לשון הרעה היא רעה חולה, רעה שההלכה היהודית כבר נתנה את דעתה עליה לפני הרבה הרבה זמן, וחבל שהרבנים המכובדים של התקנה- משכיחים את ההלכה והמוסר האלמנטרי הזה. |
|
ירוחם נכבדי,
אנא קרא שוב לעיל את הודעת פורום תקנה שהעתקתי.
וכעת, חשוב וענה:
מה הקשר בין טענתך כי מדובר ב"עתונות צהובה" לבין הודעת הפורום?
אפילו שמו לא נזכר שם, ודאי שלא שום דבר "צהוב".
אנא אל תתבלבל - הרב שמואל אליהו לא קשור לפורום תקנה, ואם אתה מכיר מעט את הזרמים - כל קישור כזה היה מעלה בו צמרמורת של חלחלה.
|
|
|
|
|