בית פורומים עצור כאן חושבים

מעמדו ההלכתי של "פורום תקנה"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/9/2011 12:01 לינק ישיר 

ושםהאחר כתב:
אםשלום   כדברי השיר- בלבלי אותו בלבלי  דברי לא לענין שהאנשים לא ישימו ליבם לענין. שגברתי  הרבה  חברתה של רבנית  שהיא במקרה גם מנהלת פורום תקנה. והשקפת עולמה הדתית כנראה תואמת את השקפת עולמך הדתי והאזרחי נכון?

[ושם האחר,

או שאינך יודע מי יושב בפורום תקנה, או שאינך יודע מי (ומה) אני.
בכל מקרה - טעות גדולה בידך.
איני מכירה באופן אישי אפילו אחד או אחת מהיושבים בפורום הזה, ואני יכולה לומר בוודאות מלאה שאף לא אחד מהם מייצג את עמדותיי הדתיות, או אפילו קרוב אליהן (לגבי עמדות "אזרחיות" איני בטוחה - כיוון שייתכן ויש שם כמה ששותפים לתמיכתי בשלטון דמוקרטי...).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2011 12:11 לינק ישיר 

מותר לבנות להתייחד עם רבנים אחרים???

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/9/2011 12:16 לינק ישיר 

אםשלום

התיחסתי לפרסום שלהם כפי שהופיע בעמוד 18 באשכול הזה. בכותרת!

פרסום ראשון: פורום "תקנה" נגד זיכויו של הרב גורליק: "קיימות נגדו עדויות נוספות"

נדמה לי  -כפי שאני משער- כי עמדותיך האזרחיות אמורות היו להתנגד לפרסום מעין זה! וגם להוקיע אותו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2011 15:14 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
אםשלום

התיחסתי לפרסום שלהם כפי שהופיע בעמוד 18 באשכול הזה. בכותרת!

פרסום ראשון: פורום "תקנה" נגד זיכויו של הרב גורליק: "קיימות נגדו עדויות נוספות"

נדמה לי  -כפי שאני משער- כי עמדותיך האזרחיות אמורות היו להתנגד לפרסום מעין זה! וגם להוקיע אותו!

חוששני כי שוב התבלבלת.

את הכותרות לכתבות באתר כיפה, קובעים העורכים של האתר, לא אנשי פורום תקנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2011 15:44 לינק ישיר 

מואדיב
רצונך העז לטהר את הטמא ראוי לציון, כנראה שאתה ת"ח גדול כפי שהגמרא מגדירה כזה- היודע לטהר את השרץ בק"ן טעמים.

כיפה וכותב הכתבה. לא מצצו את הידיעות מהאצבע, אנשי תקנה רואינו לאחר הזיכו, או ביזמתם או ביזמת אנשי כיפה. ובה מסרו את גירסתם .
בדיוק כפי שמסרו גירסתם במקרים אחרים. כיפה נהגה בדיוק כמו כל עיתון צהוב אחר,- למרות הכיפה.
ואנשי תקנה נהגו כמו כל הולך רכיל אחר. המוסרים את "ידיעותיהם" לעיתונאי שופך הדמים התורן. עם הקפדה על ההדגשים ועל הבלטת הנושאים והכותרות שהשביע את רצונם העז, לצאת כמו יהודים יפים.אבירי המוסר.
רצוי באמת לברר עם עורך הכיפה והכתב- אם לא ביקשו וקיבלו אישור מהפורום לפרסם את הכתבה בצורתה!
אגב אחד מדוברי התקנה- נדמה לי החרדי ביניהם, המגלגל עיינים למעלה. הודה בראיון טלויזיוני- כן ריכלנו ודברנו לשון הרע. וזה נשמע לשומע- ואז מה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2011 15:48 לינק ישיר 

.

נו, ירוחם. מילא שאתה מעמידני כרבי מאיר, המטהר שרץ בק"ן טעמים.

אבל שהעמדת עצמך בתור מי שיודע להפך בחובתם של זכאים, ולטמא את מי המקווה - סהדי במרומים שלא הבנתי מדוע.

דבריך רצופים הנחות, ניחושים, סברות והשערות.

לו היית יודע שאחותך או בתך עומדות להפגש עם הרב נשוא האזהרה, היית רגוע?

אני ממליץ על קריאת המאמר של הרב אריאל, לגבי משמעותו ההלכתית של הפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2011 16:04 לינק ישיר 

מואדיב

הנחות ניחושים  והשערות- אולי אבל  הדברים הללו נהוגים ומיושמים ב פירסום של עיתונאי, ואפילו כזה שלא מכבד את עצמו,

אני ממליץ על קריאת המאמר של הרב אריאל, לגבי משמעותו ההלכתית של הפורום.

הרב אריאל- הוא חבר פורום תקנה. וככזה בנושא הזה , דבריו אינם רלונטים.

ואזכירך שוב -אין לי כנגד פורום תקנה. נהפוך הוא. יש לי  רק כנגד התנהלותם הצהובה היחצנית הלא מבוקרת.

חז"ל אמרו- התרחק מהכיעור ומן הדומה לו ומן הדומה דומה לו
והוסיפו- לת"ח אסור לצאת עם בגד שיש  עליו  כתם.

לגילוי נאות
איני מכיר את הרב שמדובר בו. מעולם לא שמעתי עליו, אני לא גר באזור נהריה, והוא בכלל לא מענין אותי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2011 16:19 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:

...

הרב אריאל- הוא חבר פורום תקנה. וככזה בנושא הזה , דבריו אינם רלונטים.
...

לפי הכלל הזה, אסור לי לקרוא את "שמירת שבת כהלכתה", משום שהרב נויבירט בעצמו היה שומר שבת, ולפיכך בעל נגיעות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2011 17:16 לינק ישיר 

מואדיב כתב:

לפי הכלל הזה, אסור לי לקרוא את "שמירת שבת כהלכתה", משום שהרב נויבירט בעצמו היה שומר שבת, ולפיכך בעל נגיעות.

[מואדיב,

נראה לי שעלית על נקודה חשובה. מהיכרותי הוירטואלית עם ירוחם, קשה לי להאמין שאליה התכוון, אולם היו פה אחרים ש"משכו" לשם.
בעבר, באשכול שעסק בענייני מצעד הגאווה, הואשמתי שיש לי "נגיעות" בנושא ועל כן לא ראוי שאגיב. כאשר שאלתי מהן בדיוק "נגיעות" אלה, נאמר לי, שהעובדה שאני תומכת בקיום המצעד היא הוכחה חותכת לכך שיש לי "נגיעות" בנושא. אכן, היגיון של ברזל. מי ש"בעד", ברור שיש לו קרבה רגשית לנושא ולכן אין לסמוך על עדותו ודעתו. ומה אם מי שהוא "נגד"?
למי באמת יש יותר "נגיעות" בנושא הזה? למי שהוא הומו או למי שהוא הומופוב? למי שהוא בן למיעוט כלשהו וחושש שמניעת זכויות מיעוט אחד יובילו למניעת זכויותיו שלו בעתיד, או למי שהוא בן למיעוט מסוים וחושש מפני הערת כלבי ההגמוניה משנתם?
גם כאן, תמיכתי בפעילות הפורום (עד כמה שהיא מוכרת לי מן הפרסומים ומן הדיונים הציבוריים), מעוררת חשד של "נגיעות" אישיות. למה? נו, זה ברור - העובדה שאני "בעד" מלמדת שיש לי קשר אישי לעניין, אולי אפילו רווח אישי ממנו.
ושוב - למי יש יותר "נגיעות" בנושא זה - לאישה למודת הטרדות, שהאינסטיקט הראשוני שלה הוא להגן על נפגעי ונפגעות תקיפה מינית, או לגבר שפוחד מן המפלצת הפמיניסטית המאיימת על כוחו ושליטתו בעולם? למי שהוא אב לבנות ולכן חושש מכל צל צילה של סכנה אפשרית לבנותיו, או למי שיש לו רב ועל כן מפחד מאוד מעירעור כלשהו על מעמדם של רבנים? 
התשובה כנראה תלויה באיזה צד אנחנו עומדים. יש אנשים, מבחינתם כל מי שמסכים לדעתם (יהא זה בנושא מצעד הגאווה, פורום "תקנה", או החרדיות לאן), עושה זאת בגלל שיקול דעת קר ואובייקטיבי שאינו נוגע לשום ממד רגשי או עמדה אישית, אבל מי שמתנגד לדעה זו - בהכרח מונע בכוח ע"י סובייקטיביות נלוזה, "נגיעות" אישיות וכו'.
הגישה הזו לא רק מטופשת (במיוחד אם מכירים את העובדות ומוכנים להכיר בהן), אלא גם מעידה על חוסר סובלנות עמוק - חוסר היכולת של אנשים אלה להבין שיש אכן עמדות שונות משלהם, ושהנושאים בהן הם אנשים חושבים באותה המידה כמוהם, לפחות, היא זו שמובילה אותם לתיאוריות קונספירציה של "נגיעות" מסוגים שונים.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2011 19:59 לינק ישיר 

מואדיב ואםשלום

האמת שללא תגובת אם שלום לא הייתי מגיב. תגובתך מואדיב- לדעתי לא היתה בכלל לענין.

הדבר יותר דומה- אם הרב נויברך היה סובר ונוהג להדליק חשמל בשבת או לנסוע במכונית בשבת, ולאחר מכן היה מפרסם את סיפרו- שמירת השבת כהלכתו- בנושא של חשמל בשבת, לא הייתי מתחשב בדעתו.
לעומת זאת אם רב אחר לא היה משתמש בחשמל בשבת- אבל היה מפרסם הלכה המתירה את השימוש בה. פרסומו היה זוכה לעיון מעמיק ,
לדעתי התהגותה של פורום תקנה - היא חמורה בעייני יותר מחילול שבת- הרבה יותר. וכן החבר בגוף כזה והנוהג כך, דעתו בנושה הזה- של פורום תקנה- לא שווה בעייני יותר מקליפת השום.

אםשלום
אין בנגיעה כל בעייה- לא שאני חושב שהיתה לך נגיעה אישית במצעד הגאוה- לכולנו יש דעת - וחוסר דעת. אבל למרות זאת לכולנו יש את הזכות להביע את דעתנו , אפילו בדברים שיש לנו בהם נגיעה,
התנאי היחיד לזה הוא גילוי דעת נאות- נכון יש לי נגיעה אבל זו דעתי! כפי שאמר אותו נזיר גרמני- כאן אני עומד איני יכול אחרת.
הבעיה שלי עם אנשים, שמציגים עצמם כמנהיגים דתיים- ורומסים ברגל גסה את הכתוב בספרי ההלכה. על חטא לשון הרע ורכילות.
כפי שאמר ינאי המלך לשלום ציון המלכה- אל תראי -לא מהפרושים ולא מהצדוקים. אלא מהצבועים- שעושים מעשי זמרי ומבקשים שכר כפנחס.

כאם שלום האם השם שלום בה נקראו נשים גדולות בתקופה הנידונה היה נפוץ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2011 21:00 לינק ישיר 

אם הרב נויברך (!) היה סובר ונוהג להדליק חשמל בשבת או לנסוע במכונית בשבת, ולאחר מכן היה מפרסם את סיפרו- שמירת השבת כהלכתו- בנושא של חשמל בשבת, לא הייתי מתחשב בדעתו.

ירוחם, לא היית רוצה לדעת את הנימוקים שלו? אתה כל כך מסוגר בדיעותיך? קשה להאמין.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/9/2011 21:43 לינק ישיר 

שועתק

עד כמה שאני יודע- ספר הלכות לא עוסק בבירורים הלכתיים. 
את הליבון והעמקה וגילוי הדעת אפשר למצא בספרי השו"ת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2011 07:28 לינק ישיר 

מסתמן : הרב אלון יודה בעבירות מין

http://reshet.ynet.co.il/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/News/CrimeAndLaw/Crime/Article,81283.aspx

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2011 09:59 לינק ישיר 

בראשית פרק ט   וַיַּרְא חָם אֲבִי כְנַעַן אֵת עֶרְוַת אָבִיו וַיַּגֵּד לִשְׁנֵי אֶחָיו בַּחוּץ:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2011 06:21 לינק ישיר 

[ירוחם,

התיאות להסביר את פשרו של הציטוט בהקשר לאשכול זה?]

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מעמדו ההלכתי של "פורום תקנה"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 19 20 21 ... 37 38 39 לדף הבא סך הכל 39 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.