בית פורומים עצור כאן חושבים

מעמדו ההלכתי של "פורום תקנה"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/10/2011 11:49 לינק ישיר 

אוקיי,
זו בהחלט טענה לגיטימית שאני אפילו די מסכים איתה , אבל היא נטחנה טחון היטב ועד כה לא ראיתי שמישהו שינה עמדה בשל כך, לכן כרגע אני לא רואה תועלת בחזרה על כך, אבל כמובן זכותך להמשיך ולהעלות אותה. גם אם אני קצת חושש שהדברים שכתבתי למעלה יבלעו בנושא הזה בגלל שיותר קל לחזור על אותן עמדות מבלי להתייחס לטענות הקונקרטיות שהעליתי כרגע. (המנהג הנפוץ הוא לעשות רדוקציה לטענות מוכרות, גם כשהן לא מוזכרות אפילו ברמז, ק"ו כאשר אתה מעלה אותן שוב )
                           בכל מקרה שיהיה המשך יום נעים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2011 14:09 לינק ישיר 

[ושם האחר,

כבר כתבתי כמה פעמים כאן, ואני חוזרת וכותבת - 
איני מכירה באופן אישי לא את הרב אלון ולא אף אחד מן החברים או החברות בפורום תקנה. הטענה הזו מגוחכת ומקוממת, כיוון שהיא מנסה למצוא "נגיעות" אישיות ובלתי רלוונטיות אצל מי שטוען טענה עקרונית. מעבר לכך  זהו פשוט שקר גס, וגם אם תחזור עליו עוד אלף פעמים, הוא לא יהפוך לאמת.

אי"צ,

אני מבינה את עמדתך העקרונית ואף יכולה להבין את חששותיך. למרות זאת, אני חולקת עליך בעניין זה ודומני שהסברתי את דעתי ככל יכולתי.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2011 14:15 לינק ישיר 

[ושם האחר,

טענתך כי רק בבית המשפט יכולים הדברים להתבהר לאשורם כבר נטענה כאן (כפי שהעיר אי"צ). את טענותי שלי כנגדה כבר פירטתי באריכות לאורך האשכול ואין לי כוח או סבלנות לעשות זאת שוב. בקצרה אומר, שהחוק (בינתיים) אינו מכסה את כל סוגי הפגיעות המיניות האפשריות ולפיכך גם הקריטריונים של המשפט במדינה אינם מספיקים תמיד בתחום הזה. לכן יש צורך לעיתים בשימוש בטור החמישי של השו"ע (או במקבילותיו האזרחיות) כדי להגיע לצדק.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2011 14:17 לינק ישיר 

אוקיי.
         נסכים שלא להסכים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2011 14:58 לינק ישיר 

אםשלום
בקצרה אומר, שהחוק (בינתיים) אינו מכסה את כל סוגי הפגיעות המיניות האפשריות ולפיכך גם הקריטריונים של המשפט במדינה אינם מספיקים תמיד בתחום הזה. לכן יש צורך לעיתים בשימוש בטור החמישי של השו"ע (או במקבילותיו האזרחיות) כדי להגיע לצדק.]

ולכן ניקח את החוק לידנו. ונעניש את מי שאנחנו חושבים להעניש. בצורה שאנו נקבע את עונשו.
נגזור עליו חובת גלות- איבוד מקום עבודה, הלבנת פניו ושל בני משפחתו וכ'
כל זה  בלי הוכחה של גוף שיפוטי, אשר כאמור עדיין לא בשל לפסוק דין אמת וצדק.

מה אגיד לך אם שלום- היית חסרה במערב הפרוע, כשההמון שפט ועשה לינץ בפושעים, היית  מוכתרת כסמכות רוחנית ומגדלור של צדק שמימי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2011 20:10 לינק ישיר 

.

ירוחמשם:

אנא אל תתחמק, וענה:

לו אתה ממנהיגי הדור, ומגיע אליך מידע על רב חשוב שעשה כך וכך.

ביקשת ממנו לבוא אליך. בא אליך, וכשעומת מול הטענות, התוודה בפניך על המעשים, אך הבטיח כי השגיאות שלו כבר מאחוריו.

לאחר זמן, נודע לך כי המשיך במעשיו - ואף על כך התוודה.

אנא, שים עצמך במקום זה, ואמור לי כיצד היית מקיים את מצוות לא תעמוד על דם רעך?

במטותא ממך, אל תאמר לי איך לא היית נוהג, אלא מה כן היית עושה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2011 20:16 לינק ישיר 

אני הייתי לוקח כמה אנשים חזקים שיכניסו בו מכות רצח (ועד לא בכלל)
ולא הייתי מגדיל את שמי ברבים יחד עם כשלון חברי,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2011 20:46 לינק ישיר 

מקס
התאור שתארת לא נכון עובדתית-  אפילו לגבי המאשימים הרב לא הואשם כי חזר לסור לאחר הגלות שנכפה עליו.
הוא הואשם שומו שמיים כי למרות שהוזהר-על ידי גדולי העולם- לא להעביר שעורים, ולא להקהיל קהילות ברבים. הוא העז להפר ציווי של עמודי העולם.
אני מתיחס לדברים שקראתי בעיתונים- ולכתב האישום שעומדים להגיש נגד הרב.

לגופה של שאלתך- בשום פנים לא הייתי מכה אותו על ידי שליחים- כאמור אני גדול הדור לא חקרתי ואין לי את היכולתוהכישור להגיע לאמת. בתורה כתוב וחקרת ודרשת היטב היטב- וזה נאמר עעל בית הדין ולא על גדול הדור.

מה כן הייתי עושה פונה למשטרה ליועץ המשפטי ןמפעיל את כל כובד משקלי-שיש לי - ככגדול הדור, לזרז את החקירה של הרשויות המתאימות. ולמצות את הדין עם העבריין הפושע.
הגמרא בסנהדרין אומרת- ואהבת  לרעך כמוך- ברור לו מיתה יפה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2011 20:52 לינק ישיר 

maxmen כתב:
אני הייתי לוקח כמה אנשים חזקים שיכניסו בו מכות רצח (ועד לא בכלל)
ולא הייתי מגדיל את שמי ברבים יחד עם כשלון חברי,

לא יאמן.

את הנורמות של הסיקריקים ו/או חסידי גור בבתי וורשא אתה רוצה להעביר לכל מבצעי עברות המין בציבור החרדי?
ותזמין את הסיקריקים לגבות חובות  ומי יודע מה עוד.
גם כך במקומות מסוימים בירושלים יש הרגשה שחיים ליד מאפיה סיציליאנית.
מי היה מאמין שדעות כאלה ישתרשו בציבור החרדי.

תוקן על ידי צענערענע ב- 27/10/2011 20:53:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2011 21:08 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
 לא יאמן.

את הנורמות של הסיקריקים ו/או חסידי גור בבתי וורשא אתה רוצה להעביר לכל מבצעי עברות המין בציבור החרדי?
ותזמין את הסיקריקים לגבות חובות  ומי יודע מה עוד.
גם כך במקומות מסוימים בירושלים יש הרגשה שחיים ליד מאפיה סיציליאנית.
מי היה מאמין שדעות כאלה ישתרשו בציבור החרדי.

צענע,
לא צריך להתרגש, כוונתי ברורה לכל מבין, כל מה שהם יעשו בצנעה לא בא בחשבון כי הכוונה בעיקר הפירסום שאני השליט,
המכות היא דוגמא שבוודאי הוא לא יעשה זאת כי זה לא חוקי אז יצטרך לחפש דרך מקורית אחרת,
אבל כל זמן ששמיך ופרסום שמך העניין, אז אני כבר לא מאמין גם באשמה מתחילה,

אנשים חכמים באמת שרוצים את עצם העניין, חייבים לחפש דרך מקורית להציל ולתקן את העניין,
ולא לגרום לנזק אישי וציבורי, ויחד עם זה להגדיל את שמי הגדול,

ובדרך כלל שעושים כך אז הציבור חושד בשניהם, כלומר הציבור לא ממש משוכנע שאין כאן יצרים אחרים,
הנה עובדה כל הוויכוחים כאן באשכול באים מהדרך הטפשית הזאת,

לו אמת דברי מאודיב היקר, אז אם היו מחפשים דרך מקורית יותר בלי פירסום, אז היינו מרוויחים שעצם העניין היה נפתר, ולא היה מתחיל ויכוח ציבורי כלל, כי אף אחד לא יודע מכל הסיפור,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2011 21:33 לינק ישיר 

מקס
הנה עובדה כל הוויכוחים כאן באשכול באים מהדרך הטפשית הזאת,

על סמך איזו חקירה ודרישה אתה קובע  שזה טפשי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2011 21:37 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס...

לגופה של שאלתך- בשום פנים לא הייתי מכה אותו על ידי שליחים- כאמור אני גדול הדור לא חקרתי ואין לי את היכולתוהכישור להגיע לאמת. בתורה כתוב וחקרת ודרשת היטב היטב- וזה נאמר עעל בית הדין ולא על גדול הדור.

מה כן הייתי עושה פונה למשטרה ליועץ המשפטי ןמפעיל את כל כובד משקלי-שיש לי - ככגדול הדור, לזרז את החקירה של הרשויות המתאימות. ולמצות את הדין עם העבריין הפושע.
הגמרא בסנהדרין אומרת- ואהבת  לרעך כמוך- ברור לו מיתה יפה.

כנראה נשכחה ממך העובדה, כי התלונה הראשונה - וכן השניה - היו של אנשים בגירים. המשטרה או היועץ המשפטי אינם חוקרים תלונות על מעשים שלא מהווים עבירה על חוקי מדינת ישראל.

כך, למשל, לו תראה במו עיניך רב גדל ומכובד נואף עם אשת איש, תלונה במשטרה לא תועיל - ניאוף אינה עבירה על חוקי מדינת ישראל, בדיוק כשם שמשכ"ז אינו מהווה עבירה כזו.

לו כך היית פועל כגדול, היית עושה כלום. היית מגיע למשטרה, ואחרי שהיו מסבירים לך בנימוס כי אי אפשר לקבל תלונה על מעשה שאינו אסור על פי החוק - היית שב אל שאלתי למעלה:

כיצד לא תעמוד על דם רעך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2011 21:37 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
על סמך איזו חקירה ודרישה אתה קובע  שזה טפשי?

כל חקירה ודרישה שלא צריך להגיע לציבור וכן הגיע לציבור, יש לזה ריח רע וחוסר אימון במערכת,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2011 22:06 לינק ישיר 

מקס
 אני לא יודע מאיפה אתה שואף את ידיעותיך על הבגירים? העובדה שמדברים על הגשת כתב אישום על תלמידים קטינים.

הכל אולי נכון- אבל אני ולא הרב הראשי לא ראינו במו עיינו כי נעשתה הנבלה בישראל. הרב שכביכול נואף מכחיש עד היום וטוען כי הדברים לא נכונים,
למה שאמין לעד אחד או שנים המעידים כי בדידי הוה עובדא. הרי שם לה עלילות דברים- הוא מקרה אפשרי- כך הרי הוצאה להורג בנו של שמעון בן שטח. בעדות שקר של עלילות. ולמרות שבית הדין חקר ודרש. העלילה היתה חזקה.

איני טוען כירוחם שזה המקרה- אבל אילו הייתי גדול הדור הייתי מאד חושש אפילו אחד לאלף שדבר כזה ייתכן. והיו דברים מעולם.
והייתי מאד נזהר לשפוך את דמו של אותו רב עבריין- בגלל הספק של הספק בדבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2011 22:09 לינק ישיר 

.

(מורט את השערות בייאוש)

ודאי שלא מדברים על הגשת כתב אישום לגבי מעשים עם בגירים - משום שמעשים אלו אינם עבירה על החוק!

לגבי המעשים - חזור וקרא את ההודעות הקודמות - הוא הודה ביותר ממקרה אחד בפני כמה רבנים. אתה מנסה לדחוף אותם גם לפרסם את הודאותיו בפירוט?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מעמדו ההלכתי של "פורום תקנה"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 22 23 24 ... 37 38 39 לדף הבא סך הכל 39 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.