|
|
| נשלח ב-2/11/2011 20:31 |
|
| |
| xibolaiyu כתב: |  | רציתי לשאול שאלה שנראית מעט שונה מזו של הדיונים האחרונים באשכול. אם כבר היתה התייחסות אליה, אשמח להפניה.
אחד העקרונות החשובים בשלטון החוק הוא השוויון בפני החוק. האם אין פורום תקנה פוגם בכך? איש ציבור שסורח: במגזר הציבורי, שימועו ייערך בפני פרקליט המדינה (נניח), ובמגזר הציבור הדתי, שימועו ייערך בפני פורום תקנה. קשה להאמין שהקריטריונים זהים.
כבר היום אפשר לראות פגמים בחוסר האחידות של מערכות השפיטה בענייני גירושין. לרוב יעדיף הבעל לפנות לדתית, והאשה לאזרחית, והמנצח יהיה זה שניצח במירוץ (קריטריון מוזר לכל הדעות).
|
|
פורום תקנה אינו חלק מהמערכת המשפטית, או מכל מערכת ממוסדת אחרת. ראה את ההודעות הראשונות בעמודים הראשונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2011 21:03 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | פורום תקנה אינו חלק מהמערכת המשפטית, או מכל מערכת ממוסדת אחרת. ראה את ההודעות הראשונות בעמודים הראשונים. |
|
תודה, הסתכלתי בעמודים הראשונים. השאלה שלי נראית לי מעט אחרת. האם גופים כפורום תקנה אינם יוצרים דה-פקטו מערכות שפיטה (לפחות בשלב המקדמי) שאינן אחידות? השוואתי לבי"ד רבני/אזרחי היתה מצד חוסר האחידות, לא מצד המעמד הרשמי/חוקי.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2011 22:21 |
|
| |
[שיבוליהו,
בכל מוסד אקדמי שמכבד את עצמו, יש היום פונקציה שתפקידה לטפל בתלונות על הטרדה מינית. בד"כ יושבים ב"ועדה" כזו נציגים המקובלים על עובדי המוסד ומנהליו, וכאלה שאנשים חשים בנוח לפנות אליהם, תוך שישמרו על סודיות ויטפלו בדברים בהגינות. עד כמה שאני מבינה, במוסדות דתיים (ישיבות, אולפנות, בתי מדרש גבוהים) העניין מורכב יותר, כיוון שקשה להתלונן על רבנים וקשה לא פחות למישהו להזמין רבנים לשימוע או להטיל ספק בגרסתם. נדמה לי שפורום תקנה אמור לשמש כפונקציה הזו, בעבור מוסדות אלה.]
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2011 22:29 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | [שיבוליהו,
בכל מוסד אקדמי שמכבד את עצמו, יש היום פונקציה שתפקידה לטפל בתלונות על הטרדה מינית. |
|
מזל שלא נולדתי שם, אוי ואבוי לי, אין חזרה בשאלה ממוסדות אקדמיות האלה ?? נשמע לי שאנשים שם חיים שם כאנוסים,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2011 23:15 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | [שיבוליהו,
בכל מוסד אקדמי שמכבד את עצמו, יש היום פונקציה שתפקידה לטפל בתלונות על הטרדה מינית...
|
|
אם שלשה מהם עושים זאת לפי חוקי המדינה, ואחד לפי חוקי היהדות, ואחד לפי חוקי השריעא - זו בהחלט בעיה. יש שאלות אחרות: האם ההרכב האנושי אינו יותר דומיננטי ממערכת החוקים, האם האלטרנטיווה (אי-קיום תקנה) אינה גרועה יותר, וכו'. אינני יודע. אני פשוט מעלה שאלה שלא ראיתי התייחסות אליה באשכול.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2011 23:16 |
|
| |
גברת אם שלום האם הכל כשר אצלך להצדיק את עמדתך גם לשקר לעוות ולסלף את העובדות בענין ועדות האתיקה באקדמיה. זה אותו דבר כמו פורום תקנה. האם ועדות האתיקה הללו פרסמו בתקשורת דיונים פנימיים האם הם חשפו את וידויי המרצים שנמסרו להם בועדות ? את דיוניהם בעתונות? האם הם התנהגו בצורה זולה ונלוזה כמו רבני פורום תקנה
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 07:46 |
|
| |
[ושם,
א. ההבדל העיקרי בין ועדות האתיקה ובין פורום תקנה הוא בחלות המשפטית שיש להם. וזו בדיוק הנקודה (אם אני מבינה נכון) שהעלה שיבוליהו.
במקרה בו מתברר שהיו יחסי מרות בין מרצה ותלמיד/ה בוגר/ת, החוק הישראלי מכסה זאת - למשטרה יש אפשרות לחקור והדבר יכול להגיע לבית המשפט. במקרה של יחסי מרות בין רב ותלמיד/ה בוגר/ת (או מישהו שמגיע לייעוץ, או "חסיד" וכו'), אין לחוק הישראלי נגיעה בכך. כפי שכבר הובהר כאן חזור והבהר, יחסים בין רבנים וחסידיהם אינם מוגדרים מבחינת החוק כיחסי מרות. לכן, האופציה היחידה לברר ולטפל במקרים כאלה היא באמצעות גוף שאינו משפטי גרידא (לפחות עד שישונה החוק, במהרה בימינו אמן).
ב. הפרסומים של הפורום נעשו לאחר שהסיכומים בינם ובין הנילון הספציפי הופרו. גם ועדות אתיקה של אוניבסיטאות, אם גילו שמרצה ספציפי/ת לא עומד/ת בסיכומים (למשל שלא להתייחד עם תלמיד/ה), מחוייבות מבחינה אתית לפרסם ולהזהיר את אנשי המוסד שלהם ואנשים במוסדות אחרים.]
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 12:35 |
|
| |
גב אם שלום האם שמת לב כי לא ענית על העיקר- האם את זוכרת האם ועדת האתיקה של אחת מהמוסדות להשכלה גבווה פרסמה ברבים את חקירותיה את וידויו של הנחקר? האם באקדמיה אף פעם לא הפר מרצה את הסיכומים איתו בועדה במשך 60 שנה, פורום תקנה ממהרת לפרסם דברים רכילותיים לציבור הרחב, גם של הרב מהצפון בהחלט יכול להיות שכולם אשמים אבל בתורה כתוב לא תלך רכיל בעמיך, רכילות אינה שקר. יש לרבני הפורום תאוות פרסום בלתי נשלתת
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 13:03 |
|
| |
[ושם,
א. ועדות האתיקה אינן קיימות 60 שנה.
ב. כאמור (אלף פעמים ויותר) לעיל, אם יש חשד סביר שמרצה באקדמיה קיים מערכת יחסים עם תלמיד/ה, שהתלונן/ה על כך וכו', הדבר מועבר למערכת המשפט, כיוון שלחוק הישראלי יש מה לומר בעניין. ועדות האתיקה קיימות, בין היתר, כדי לבחון את העניינים גם עם הנילון, לפני שהם מעבירים זאת הלאה למשטרה, ובמקרה בו אין בסיס לחקירה משטרתית הן מנסות לפתור את הבעייה החברתית (אולי אפילו המוסרית) עד כמה שאפשר. במקרים בהם יש חשד סביר שהבעייה תחזור על עצמה עם אותו/ה המרצה, אני מאמינה שהם אכן יפרסמו את חקירתם ברבים, כדי להציל נפשות.
לעומת זאת, מערכות יחסים בין רב ו"חסידיו" הבוגרים (בניגוד למערכות יחסים בין רב לתלמידיו הקטינים) אינן נחקרות ע"י המשטרה, כיוון שהחוק הישראלי לא חל עליהן. "חסיד" של רב כלשהו, שפנה אליו לייעוץ והוטרד על-ידו מינית (למשל) יכול להתלונן עד מחרתיים במשטרה ועדיין הדבר לא ייחקר ואין שום סיכוי שהרב יועמד לדין. התחום הזה נסתר בפני החוק, ולמרות זאת קמו אנשים ונשים שחשבו שהוא לא צריך להיות נסתר בפני העין הציבורית, או חבוי בפני מבחן המוסר. לכן הוקם פורום "תקנה" ובזה הוא עוסק. לדבריהם, כאשר הם גילו כי יש רגליים לתלונות, ואחרי שהודה גם הנילון בדברים הם ניסו למנוע בעדו מלשוב על מעשיו, אך לא צלח בידם. מה, לדעתך, עליהם לעשות כעת? הם יכולים להתלונן במשטרה, אבל אין למשטרה שום סמכות לחקור זאת כיוון שאין כאן משהו בלתי חוקי. מצד שני, הם חשים אחראים על הציבור אותו הם מייצגים (בתי המדרש בראשם הם עומדים, תלמידיהם ו"חסידיהם" וכו') ועל כן בחרו להתריע בפני אותו ציבור על הסכנה הטמונה לדעתם באותו רב. כיצד היית אתה נוהג לו עמדת בפני המציאות הזו? האם היית מושך בכתפיך, מגלגל עיניך לשמים ומחכה שעוד אנשים ייפגעו, העיקר שתוכל לרחוץ בנקיון כפיך נטולות לה"ר?]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 13:13 |
|
| |
גב' בפעם האלף את חוזרת על המנטרה אודות השמירה על מחנה טהור , כי את יודעת כי כולם מסכימיםן עם כך הבעיה היא אם כל האמצעים כשרים כולל עבירות מוסריות של לשון הרע רכילות שפיכת דמים ואחרות להגיע למטרה. הרי את מי הביוב הם שפכו לרשות הרבים לאחר שכבר כל עם ישראל ידע עם איזה מניאק מיני מסוכן היה להם עסק וכל אחד כמו מואדיב הזהירו את ילדיהם להזהר מהחולה המין המסוכן הזה. וכל הילדים הקטנים מוזהרים את פשוט לא עונה לעניין זה העניין.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 13:53 |
|
| |
[ושם,
הקשר בין התיאוריה שלך ובין העובדות הולך ונפרם... עד שפורום תקנה הודיעו את הודעתם הראשונה בנושא, אני לא ידעתי דבר, וכמוני גם כל הציבור (לפחות זה המוכר לי). ההודעות המפורטות שפורסמו בהמשך, היו תגובה להשמצות פרועות וחשדות שהופצו מצד מיני "תלמידים" שטענו שה"עירפול" בהודעות הפורום נועד לכסות על שקרים גסים מצידם. אותם תלמידים הם אלה שהביאו על עצמם ועל רבם את פרישת הסדין המדמם בראש חוצות, והאשמת פורום תקנה במעשה זה פוסחת בין סעיפי הטמטום והרוע.]
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 21:38 |
|
| |
גב' אם שלום ואדון מואדיב האם הפרסום של פורום תקנה, כי כתב האישום נגד הרב אילון הוא קל. גם משרת את השמירה על הילדים מפני האנס הרשע? האם כל הארץ לא יודע כי יש להזהר מהאנס הרשע הזה. מה תפקידו עכשיו של פורום תקנה בשמירת טוהר המחנה. גם על זה יש לכם מה לסנגר? האם עיניכם כהות לראות את רשעותם ואפסותם.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 22:21 |
|
| |
[ושם,
אני לא ראיתי שפורום תקנה אמרו כי זה "כתב אישום קל". קשה לי להבין כיצד האשמה של אדם בניצול כוחו לרעה כלפי תלמידיו ובפגיעה מינית בהם היא משהו "קל".
בכל מקרה, מה שקראתי אני בהודעת הפורום הוא הדגשה חוזרת שאין קשר בין התלונות בהן הם ניסו לטפל ובין כתב האישום, וזאת כדי להסביר (שוב) למי שמתקשה בהבנה, שהפורום לא טיפל מעולם בעניינים שהם בגדר עבירה פלילית (כמו יחסים בעם קטינים).]
תוקן על ידי אמשלום ב- 03/11/2011 22:22:10
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 22:22 |
|
| |
לכאורה עדיף שהמפלגות הדתיות יחוקקו חוק על יחסים בין מורֶה/מורָה רוחני-דתי לתלמיד/ה, כמו החוק המקביל בין מרצה לתלמיד/ה, ובא לציון גואל. נדמה שחוק זה יזכה בכנסת ומחוצה לה לפחות התנגדויות מאשר חוקים פרו-מתנחליים/דתיים למיניהם.
מהמפלגות החרדיות קשה לדרוש זאת - א' בגלל שזה הרי לא קיים אצלנו!, ב' כי אי אפשר להזדכות על כך בקרדיט בפראבדה החרדית (מהסיבה הפשוטה שזו האחרונה אינה מכירה במין כלל ומחזיקה עדיין בתיאוריית החסידה) ואין לחשוד בליצמנים הרפואיים (בלי תיק!) ובגפנים הסורות שיעשו משהו שלא יתן להם קרדיט. אולם יתכן ואפשר *לשכנע את אחד הסרגוסטים לומר לקובים ה'כפופים לו' לתמוך בהצעת החוק או לפחות להמנע מהצבעה נגדה.
*פארודיה על היחס בין החכ"ים ל'גדויילים' המבוססת על הסדרה 'עספור'.
תוקן על ידי thepresent ב- 03/11/2011 22:34:14
|
|
|
|
|