|
|
| נשלח ב-9/11/2011 20:43 |
|
| |
יפים החיים בלה-לה-לנד. ורודים עם נצנצים
.
ירוחם,
על שאלתי החוזרת ונשנית, כבר התייאשתי כי תענה. אם כן, את הדיון על החובה ההלכתית של אנשים להזהיר את הציבור, אטוש כרגע עם הנערים שעל הכלים.
שהרי איך ניתן לקיים את הציווי לא תעמוד על דם רעך בדרך טובה יותר - אינני יודע, וגם אתה לא סיפקת תשובה.
אבל הואיל וניגשת לעיל למהות ההאשמות, אפנה רק את תשומת לבך לכך שכל הטוען כי הרב אלון לא חטא, טוען כי שורה ארוכה של רבנים ואנשי מעשה - שפכו דם נקי.
ועל הטוען כך, לפחות להסביר מדוע - לדעתו - עשו כן.
כבר הכבירו מלים על כך, לכן אך אזכיר כי קשה לי לראות איך אנשים שאינם מסוגלים לדור בכפיפה אחת באופן רגיל, מגיעים לקשור קשר נגד הרב אילון - ומאיזו סיבה?
מה היתה המוטיבציה של כל אותם אנשים גדולים לשחוט כך את הרב אילון? מדוע שיעשו דבר כזה?
למי שטוען כי עשו זאת בלית ברירה, משום לא תעמוד על דם רעך, יש תשובה. אך למי שטוען שלהד"ם, מה תהא תשובתו?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 10:43 |
|
| |
.
ירוחם,
על שאלתי החוזרת ונשנית, כבר התייאשתי כי תענה. אם כן, את הדיון על החובה ההלכתית של אנשים להזהיר את הציבור, אטוש כרגע עם הנערים שעל הכלים. שהרי איך ניתן לקיים את הציווי לא תעמוד על דם רעך בדרך טובה יותר - אינני יודע, וגם אתה לא סיפקת תשובה.
לא תעמוד על דם רעך ! ספק. שפיכת דמים ודאי אבל נניח- אם כן למה הם לא הזהירו את הציבור כבר ב2006
אבל הואיל וניגשת לעיל למהות ההאשמות, אפנה רק את תשומת לבך לכך שכל הטוען כי הרב אלון לא חטא, טוען כי שורה ארוכה של רבנים ואנשי מעשה - שפכו דם נקי.
אכן כן, אם זה היה דם נקי? נראה לאחר המשפט- אבל אדם בחזקת זכאי - דם נקי- גם בהלכה עד שלא הוכח בודאות אחרת ועל הטוען כך, לפחות להסביר מדוע - לדעתו - עשו כן.
איני יודע בודאות אני רק משער- ולכן השערתי לא נחשבת, אומר רק גם גדולי הרבנים של פורום תקנה, יכולים לטעות,
כבר הכבירו מלים על כך, לכן אך אזכיר כי קשה לי לראות איך אנשים שאינם מסוגלים לדור בכפיפה אחת באופן רגיל, מגיעים לקשור קשר נגד הרב אילון - ומאיזו סיבה?
מה היתה המוטיבציה של כל אותם אנשים גדולים לשחוט כך את הרב אילון? מדוע שיעשו דבר כזה?
למי שטוען כי עשו זאת בלית ברירה, משום לא תעמוד על דם רעך, יש תשובה. אך למי שטוען שלהד"ם, מה תהא תשובתו?
מלית ברירה ? ואת התשובה כבר כתב שלמה- ארבעה הם קטני הארץ- כולם כולם בני אדם עם יצרים טובים ורעים עם רגשות אנשיים ושל סופרים.
[/quote]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 11:52 |
|
| |
.
עודך מתחמק משאלתי.
איך היה עליהם לנהוג לשיטתך? איך אתה היית נוהג?
האם לדבריך טעותם היא שלא יצאו לציבור כבר בשנת 06? האם זה מה שאתה היית עושה במקומם?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 11:52 |
|
| |
ירוחם,
אינך מבין ? בעלי לשון הרע שונאים משפט במיוחד כזה שבו עלול להתגלות שהם לכל הפחות לא נהגו בנקיון כפים, לכן הם רוצים שהענין יוכרע מראש על בסיס ממבו ג'מבו תקשורתי.
למה לחקור למה לבדוק ? סחטו אדם באיומים במשך כמה שנים, מבחינתם הכל בסדר בגלל שלטענתם (המוצדקת או לא) הוא עשה X.
ממתי סחיטה באיומים מותרת במדינת חוק, גם בהנתן שפלוני אכן עשה משהו ?
תוקן על ידי אישציפור ב- 10/11/2011 12:08:46
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 13:00 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | .
עודך מתחמק משאלתי.
איך היה עליהם לנהוג לשיטתך? איך אתה היית נוהג?
איני מתחמק כבר עניתי לך, אבל אענה שוב- הייתי מוסר את חקירת העדויות לבעלי מקצוע- לחקירת עדים, לפסיכולוגיה וכו', ואם אכן היה מתברר לי למעלה מכל ספק סביר, כי אמת נכון הדבר נעשתה הנבלה, הייתי פונה לרשויות החוק ומבקש מהם את טיפולם בנושא,
בשום פנים ואופן לא הייתי פונה לתקשורת, וודאי לא הייתי מגלה פרטים אינטימיים וכן שיחות אינימיות בין הרב אילון לבין רבני הפורום. יש לזה טעם חמור לפגם, לא רק טעם אלא סרחון מוסרי- המפקיע מחברי הפורום כל אמינות מינמלית.
אדם הרץ ל תקשורת- עוד בטרם הותקף. סימן שיש לו על מה, סימן שהוא מרגיש אשם,
(ימים לאחר הפרסום הראשון בתקשורת של הפורום, פגשתי במקרה את אחד מחברי הפורום, שאלתי אותו- תגיד לי האם הלכתם לטבול במקווה לפני גזר הדין מוות -כמקובל) הוא לא ענה לי, אלא השפיל מבטו, המשכנו לדבר על דברים אחרים, הרגשתי שהוא מתבייש.
האם לדבריך טעותם היא שלא יצאו לציבור כבר בשנת 06? האם זה מה שאתה היית עושה במקומם?
בהחלט כן! כן!- אם כאמור היה מתברר לי כי יש סכנה באיש, הרי כל בעל מקצוע בתורת הנפש יודע- כי המעשים המיוחסים הן סטיה נפשית, מחלת נפש, ואדם בלי עזרה מקצועית לא יכול להתגבר עליהם. הרף הבטחתו המפורשת, ואם אכן הם היו מתיעצים או שהיו בעלי מקצוע היו יודעים דבר אלמנטרי כזה.
הרי ב3 השנים שהשאירו אותו להסתובב חופשי הרב הפושע יכל לפגוע נפשית בעשרות נערים תמימים- איך הם איפשרו את זאת?
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 14:15 |
|
| |
[ירוחם,
רק להזכיר -
א. בפורום תקנה יושבים בעלי מקצוע (פסיכולוגים למשל), שלדבריהם היו מעורבים גם בטיפול במקרה זה.
ב. את המקרים בהם טיפל הפורום לא היה שום טעם להפנות לרשויות החוק כיוון שאין בהם עבירה על החוק (שכאמור אלף פעמים לעיל, אינו מכיר ביחסים בין רב ומתייעץ/"חסיד" בגיר כיחסי מרות, בניגוד ליחסים בין פסיכולוגית ומטופל, למשל).]
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 14:20 |
|
| |
אמשלום אני לא מבין את זה נטען שהוא נישק וחיבק בניגוד לרצון הנערים האם זו לא עבירה על החוק?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 14:39 |
|
| |
.
ירוחם,
כזכור, הפורום נעזר באנשי מקצוע. כזכור עוד - אין צורך בחוקרים מיומנים, כאשר הנאשם מודה באשמתו בעצמו. אלא אם אתה טוען שהרב אלון הודה במעשים שלא עשה מסיבות עלומות כל שהן.
דייר,
המקרים בהם טיפל פורום תקנה לא היו לגבי נערים אלא לגבי בגירים - וגם זה כבר נכתב כאן פעמים רבות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 14:40 |
|
| |
[דייר,
זה מה שנטען בכתב האישום, שעוסק ביחסים עם קטינים (וזו אכן עבירה על החוק). פורום תקנה הודיע, וגם זה נכתב פה עשרות פעמים, שאלה לא המקרים בהם הוא טיפל, כיוון שהוא אינו מטפל בתלונות על מעשים פליליים, כיוון שאלה מטופלות בידי הרשויות. לדברי הפורום, המקרים בהם טיפל עסקו ביחסים בין רב ובגירים שהגיעו אליו לטיפול/ייעוץ/סעד רוחני וכד' (והדברים כתובים בהודעותיו השונות של הפורום, שצווטטו כאן ואשר הובאו אליהן לינקים במהלך האשכול). כאמור, מערכות יחסים כאלה אינן נחשבות עבירה על החוק (לפחות לא נחשבו אז, ונדמה לי שבינתיים שוקדים על תיקון החוק).]
(נשלח טרם ראיתי את דברי מואדיב לעיל)
תוקן על ידי אמשלום ב- 10/11/2011 14:42:11
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 14:54 |
|
| |
כלומר היחסים עם הבגירים היו בהסכמה. אם כך למה פנו לפורום תקנה?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 15:04 |
|
| |
[דייר,
האם אתה מכיר את המושג "יחסי מרות"?
כאשר מישהו במערכת היחסים נתון למרותו של השני (מרות כלכלית, כמו במקרה של בוסית ועובד שלה; מרות נפשית, כמו במקרה של פסיכולגית ומטופל; וכד'), המונח "הסכמה" יוצא מפשוטו. החוק מכיר בכך במערכות של עבודה וטיפול (רופאים ופסיכולוגים, למשל), אבל בינתיים לא במערכות דתיות (יחסים בין רבנים וצאן מרעיתם).]
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 15:10 |
|
| |
.
אני שב על דברי, אך הואיל והדיון התפתל כבר, אעשה זאת:
אם נודע על רב המגלה עריות עם אחותו, וכי ניתן להעלות על הדעת שבגלל ששניהם בגירים, והדברים נעשו בהסכמה, ימשיך הרב בתפקידו הציבורי כרגיל?
גם גילוי עריות בין אח ואחות בגירים, כשנעשה בהסכמה - אינו מהווה עבירה על החוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 15:12 |
|
| |
דייר, עלית כאן על הבעיה המרכזית. לפי החוק, יחסים בהסכמה בין בגירים אינם עבירה פלילית. לחברה הדתית קודים משלה, המוכרים לכל, שאוסרים על יחסים בין בגירים בשלל מצבים. במקרה הזה, יחסים הומוסקסואליים. איני יודע אם הדגש הוא על יחסי רב ותלמיד, כמו שמדגישה רבות אמשלום. אני מניח לתומי, שיחסים של רב נערץ עם החברותא שלו גם היו נדונים שם. אינני יודע זאת, כמובן, הואיל וזו שאלה תיאורטית, אבל חזקה על גוף בעל כוח שינסה לחזק את כוחו (מקיאבלי, שם). מבחינת אנשי הפורום, הם עוסקים במצוה גדולה - הרחקת אדם שאינו מתאים לתפקיד רוחני-דתי מקהילתו, שהיא הנפגעת העיקרית. הרי בד"כ, ביחסים שאינם אסורים בחוק אין נפגע ספציפי. כבר כתבתי לעיל, שאני מבין את גישת אנשי הפורום ואת המניע שלהם, שהוא מניע מוצדק במסגרת תפיסת העולם שלהם. השאלה של יחסי רב ותלמיד/ה, היא שאלה מורכבת. החוק אינו אוסר זאת, ואינו רואה בזאת פגיעה בתלמיד/ה [אם היתה זאת פגיעה לא היה צריך חוק מיוחד ליחסים כאלה!]. כאן רואה הפורום - כך עולה מפירסומים מטעמו בתחילת הפרשה הנוכחית - את עיקר תפקידו. אמנם, יחסים שאינם אסורים לפי חוק, אבל נחשבים ברמה מוסרית נמוכה מאוד. נראה שציבורית יש תמיכה לפעולת הפורום בענין הזה. הבעיה שבפניה עלולים לעמוד אנשי הפורום היא ענין הפגיעה בפרטיות. החוק רואה בכל דיווח על מצבו האישי או האינטימי של אדם, בכל דבר שהוא נוהג להסתירו, פגיעה בפרטיות. האמירה שאדם פלוני מקיים מערכת יחסים נסתרת עם אחר, בהסכמה, עלולה להיות עבירה פלילית או עוולה אזרחית. אם ירצה מי מהנילונים לתבוע את אנשי הפורום, הם עלולים להתקל בבעיה לא פשוטה. מעבר לזאת, הצורה בה פורסמו חלק מהדברים במקרה של הרב אלון היתה בעייתית בעיני. הפורום הפך עצמו לבעל ענין, והעביר את הזירה לבימה התקשורתית. לא רק שהעזו והתנצחו עם הרב אלון בתקשורת, עוד יצאו נגדו במעין-תביעה, שיכחיש באותה תקשורת את דבריהם. דבר זה היה בלתי נאות. יש לכם הודעה לפרסם לציבור? התכבדו ופרסמו. ההתנצחות והתקטננות לא תרמו למעמדם של אנשי הפורום בעיני, אלא ההיפך. הדוגמאות מצויות לעיל באשכול זה, בציטוטים מהתקשורת.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 15:20 |
|
| |
אז בעצם מדובר במשמרות הצניעות של הדת"לים רק שהם עושים את זה בסטייל אבל המהות אותה מהות.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 15:26 |
|
| |
[השכן (וגם הדייר, בהודעתך האחרונה),
לפי תיאורו של פורום תקנה את תפקידו, הוא נענה רק במקרים בהם יש פגיעה באדם אחר, כלומר במקרים של ניצול כוח ומרות. אני מבינה מכאן (וייתכן שאני טועה), שלו היה רב פלוני מקיים מערכת יחסים ארוכת שנים, הדדית ושוויונית עם אדם Y (למשל, כשהם בני אותו הגיל בערך, וY אינו נתון למרותו של X בשום דרך וכו'), הם לא היו מתערבים. אפילו אם היה מדובר במערכת יחסים הסותרת להלכה (יחסים הומוסקסואליים למשל, או יחסים עם אשת איש).]
|
|
|
|
|