בית פורומים עצור כאן חושבים

מעמדו ההלכתי של "פורום תקנה"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/11/2011 15:29 לינק ישיר 

אני לא מוצא את הרגלים ואת הידים
מדובר בשני בגירים שקיימו מערכת יחסים כלשהיא בהסכמה
אז מה הם מתערבים בכלל?????????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2011 15:29 לינק ישיר 

מואדיב

כזכור, הפורום נעזר באנשי מקצוע. כזכור עוד - אין צורך בחוקרים מיומנים, כאשר הנאשם מודה באשמתו בעצמו. אלא אם אתה טוען שהרב אלון הודה במעשים שלא עשה מסיבות עלומות כל שהן.

כזכור למי? ומי הם בעלי המקצוע? האם לא היה ראוי  -בין כל הלכלוך- לפרסם כי הנושא נבדק על ידי בעלי המקצוע  האלו והאלו, ומוסרי התלונה נחקרו על ידי חוקרים מיוחדים ומיומנים, אלו ואלו- לברר מעל כל ספק שהם לא מדברים מהרהורי ליבם. או מתחושותיה הפנימיו.
הרי הכלל והייתם נקיים מה' ומישראל-חל גם על רבנים. לא?
הנאשם מודה באשמתו- כך אמרו אנשי הפורום.
הנאשם הכחיש מכל וכל, את זה בראיון טלויזוני, לפני מספר ימים.
והכלל דברי הרב ודברי הפורום- דברי הרב -שומעים. הם אמינים בעיני יותר, אני לא מאמין לאנשי הפורום בנושא הזה 

פתאם מגלים לנו שהאשמה היא עם בגירים!   אז איפה הצורך הדחוף להציל ילדים רכים?
שלא היה זמן לאנשי הפורום להמתין. כי הסכנה הית גדולה לילדים הרכים!  הם הוזמנו  לרב אליהו- וסרבו????

הכנסת עומדת לחוקק חוק בכנסת על יחסים עם  בעלי סמכות, אבל עד שהכנסת תחוקק! אנחנו ביינתים נקח את החוק ליידים.
 נאשים, נשפוט- ונגזור את דינו של הפושע. נבצע את גזר הדין- ונרצח אותו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2011 15:57 לינק ישיר 

דייר,
כפי שאמרתי אל תקשיב למהש אומרים לך זו פרשה שמחייבת חקירה.
יש בה כל מיני אלמנטים מוכרים , וכל מיני אלמנטים מחשידים, לכל מיני כיוונים, ולכן כדי להכריע צריך לחקור מה באמת היה ולא להתבסס על כל מיני חזקות מוטלות בספק או עדויות שלא אומתו ע"י גורמים המוסמכים לכך, ובטח שלא על שמועות ועל מה שאומרים לך בפורום הק' הזה...
                  קבלת לשון הרע (לשני הכיוונים) היא עוון חמור שכידוע הורג את השומע המשמיע ואת זה שמדברים עליו , זה ממש לא דבר שמומלץ לשחק איתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2011 17:54 לינק ישיר 

דייר כתב:
אני לא מוצא את הרגלים ואת הידים
מדובר בשני בגירים שקיימו מערכת יחסים כלשהיא בהסכמה
אז מה הם מתערבים בכלל?????????

מקרה א:

א', חש אבוד ומבולבל, ופונה לקבל טיפול פסיכולוגי אצל ב' - פסיכולוגית נודעת. במהלך הטיפול, א' מתאהב בב', והם מתחילים לנהל רומן.

המקרה נודע. משרד הבריאות מקיים את ההליכים הקבועים בחוק, ורשיונה של ב' לעבוד כפסיכולוגית נשלל. אם א' יפנה למשטרה ויתלונן על היחסים ביניהם, דינה של ב' יכול להיות אף חמור יותר.

מדוע? הרי מדובר בשני בגירים, וביחסים שהתקיימו בהסכמה!

אז זהו, שלא.

העובדות ידועות הן, ומטופלים נוטים לפתח רגשות כלפי המטפלים שלהם, ולפיכך קיום קשר רומנטי או אחר בין מטפל למטופל אסור גם מבחינה אתית - וגם מבחינה חוקית.

מקרה ב:

ג', חשה אבודה ומבולבלת, ופונה להתייעץ עם הרב ד', דמות ידועה ומוכרת. הם נפגשים כמה פעמים, ובמהלך הפגישות, ג' מתאהבת ברב ד', והם מתחילים לנהל רומן.

המקרה נודע.  אף אחד לא יכול לעשות כלום. החוק, המכיר ביחסי מטופל-מטפל, או במקום בו יש יחסי מרות (מפקד-פקוד, מורה-תלמיד, מנהל-עובד), אינו כולל יחסים בין רב לבין מי שבא להתייעץ אתו ברשימה זו.

מדובר בשני בגירים שקיימו מה שקיימו בהסכמה, והעובדה כי כשמדובר בתלמידה ומורה החוק מכיר בכך שמדובר במערכת יחסים שיש בה תלות, לא משנה. הרב לא נמצא ברשימה.

מקרה ב' אינו תאורטי. זה היה המקרה שהתניע את פורום תקנה - הרב כהן מהמדרשה לבנות בבר אילן. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2011 18:06 לינק ישיר 

מואדיב כתב:

ג', חשה אבודה ומבולבלת, ופונה להתייעץ עם הרב ד'...

אוסול, שאלה אם אפשר, בלי שתתפרש כנקיטת צד.

האם יש חוקים אחרים מלבד ענייני מרות-מין שיש בהם דמיון/שוני בין רבנים לבעלי מקצועות אמון אחרים? אצל רופאים ופסיכולוגים יש עניין החיסיון, לדוגמה. מה המצב לגבי רבנים? מה עם חוקים אחרים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2011 18:19 לינק ישיר 

אז שיהיה להם לבריאות
לי אישית זה נשמע כמו צדקנות מגעילה וחיטוט צהוב אבל טוב קטונתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2011 19:52 לינק ישיר 

דייר כתב:
אז שיהיה להם לבריאות
לי אישית זה נשמע כמו צדקנות מגעילה וחיטוט צהוב אבל טוב קטונתי.

אם זו היתה הבת שלך, גם היית חושב שזו צדקנות מגעילה?

במקרים שאני מכיר, מדובר בבחורות תמימות וצעירות, שלאחר זמן, הבינו כי נוצלו, למרות שבזמן הארוע חשבו שמדובר במשהו רומנטי.

ולא, זה לא תמים ולא מופרך. מבוגרים בעלי סמכות והשפעה, צריכים להיות אחראיים, וכשהם חשים שתלמידה שלהם התאהבה בהם - לא "לזרום עם זה", אלא לתפוס מרחק ולשמור בקפדנות רבה על דיני יחוד.

ש., חברי, המלמד במדרשה לבנות כבר שנים הרבה, מקפיד לקיים את שעת הקבלה שלו לתלמידות באולם בית המדרש, בו תמיד יש כמה עשרות אנשים. שם הוא עונה על שאלות, שם הוא מייעץ. אף פעם לא במקום בו מישהו עלול אפילו לגרום לו לומר "במה חשדתוני".

וסיפור לקינוח:

לפני כמעט שלושים שנה, כשבועיים לאחר תום שנת הלימודים, התחתן מורה בבית ספר עם מי שהיתה עד שבועיים לפניכן תלמידתו.

הוא פוטר מבית הספר, ולא לימד שם יותר.

לעניות דעתי - בצדק מוחלט, ואכמ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2011 21:22 לינק ישיר 

אם מדובר באולפנא אז חל החוק של יחסי מרות אסורים
ואם מדובר בבנות שמתיעצות עם רבנים זה נראה לי רעיון עקום ולא מתקבל על הדעת מבחינה הלכתית
צריך לשמור על דיני יחוד ובכלל נראה לי לא מתאים שרב ייעץ בצורה אינטימית ורציפה לנערה או
אשה כך שיש סיכוי שיווצר קשר רומנטי.
אני פשוט לא מצליח להבין את הסיטואיציה איך שלא תסתכל על זה כולם פה אשמים.

תוקן על ידי דייר ב- 12/11/2011 21:23:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2011 22:29 לינק ישיר 

דייר כתב:

אם מדובר באולפנא אז חל החוק של יחסי מרות אסורים
ואם מדובר בבנות שמתיעצות עם רבנים זה נראה לי רעיון עקום ולא מתקבל על הדעת מבחינה הלכתית
צריך לשמור על דיני יחוד ובכלל נראה לי לא מתאים שרב ייעץ בצורה אינטימית ורציפה לנערה או
אשה כך שיש סיכוי שיווצר קשר רומנטי.
אני פשוט לא מצליח להבין את הסיטואיציה איך שלא תסתכל על זה כולם פה אשמים.

[כולם אשמים?
גם אותה אישה שלא רק תולה ברב תקווה לעזרה, אלא גם מאמינה בכל ליבה שהוא יודע את האמת, מכיר את ההלכה,  מחוייב לשמור עליה, ולכן אם עשה משהו שלא נראה (או מרגיש) לה נכון זו בודאי טעות שלה, שהרי לא יעלה על הדעת שהוא יעשה כך? האם היא אשמה גם כאשר היא חשה מאויימת  מעוצמתו הרוחנית והדתית (שלא לדבר על - פוליטית, לפעמים, או פרקטית לחלוטין, למשל כאשר הוא יכול בהנף יד לסלקה מן המוסד בו היא לומדת) של הרב?
(הגיל של התלמיד/ה אינו רלוונטי במקרים רבים, שכן גם אם הם בגירים, בתוך מערכת היררכית כזו מול רב, הם חשים כקטינים ונתונים תחת מרותו.)

אגב, אם תקרא מעט באתר פורום תקנה, תראה שהם מציעים שם מעין תקנון למוסדות, שמכיל בדיוק את הדרישות שלך (ואולי קצת יותר).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2011 22:58 לינק ישיר 

אמשלום,
השוביניזם שלך די מזעזע אותי.
               בגלל שהיא אשה והוא רב אין לה שיקול דעת ? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2011 05:47 לינק ישיר 

[אי"צ,

השתמשתי בדוגמא שהביא מואדיב, ושאליה התייחס דייר. לצורך הנוחות בלבד (וגם כך לא התאפקתי והוספתי / במשפט האחרון, כדי להבהיר היטב שמדובר בשני המינים).
נראה לי ברור מתוך הקשר דבריי הקודמים, כמו גם מתוך הקשר האשכול, שלדעתי מין הפונה (כמו מין הרב/ה) אינו ממש רלוונטי לשיקול הדעת ולחופש הבחירה. מה שרלוונטי לכך הוא המערכת ההיררכית הטבועה מראש ביחסים אלה - יועץ ומתייעץ, מטפל ומטופל, חלש הזקוק לעזרה ולתמיכה וחזק שמציע לו אותן, רב ותלמיד/"חסיד" וכו'. במערכת כזו, בו צד אחד תלוי בצד השני באופן מובהק (בסוגים שונים של תלות), המונח "הסכמה" מאבד כמעט את משמעותו, וזו הנקודה כאן.]

תוקן על ידי אמשלום ב- 13/11/2011 05:49:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2011 08:48 לינק ישיר 

xibolaiyu כתב:

האם יש חוקים אחרים מלבד ענייני מרות-מין שיש בהם דמיון/שוני בין רבנים לבעלי מקצועות אמון אחרים? אצל רופאים ופסיכולוגים יש עניין החיסיון, לדוגמה. מה המצב לגבי רבנים? מה עם חוקים אחרים?

ע"פ סעיף 51 לפקודת הראיות "כהן דת אינו חייב למסור עדות על דבר שנאמר לו בוידוי ואשר גילויו אסור עליו לפי דיני דתו."
יש הטוענים שמדובר רק בכומר נוצרי, שעליו יש חובה דתית לשמור את פרטי הוידוי בסוד, אך יש המבינים כי הכוונה היא לכל איש דת .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2011 14:00 לינק ישיר 

אמשלום,
גם בבקורת שלי הענין המיני שולי.
הגישה שמנציחה את התלמיד/ה כחלש וכביכול חסר אופי והשפעה על היחסים בינו ובין "בעל המרות" היא תורף הבעיה בגישה שלך מבחינתי, בפרט כשהיא מונחתת כגזירת גורל וללא בירור של המציאות בשטח, וחמור מכך ללא הבהרה שגם אם זה מצב שקיים באי אלו מקומות, זה מצב מקולקל מעיקרו שמחייב תיקון גם ואולי בראש ובראשונה אצל התלמידים הכפופים למרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2011 14:10 לינק ישיר 

אני גם לא מבין מה לבת ישראל הכשרה והחסודה(שהרי היא מתיעצת רק עם רבנים יראי שמים וצדיקים
שאין לה ספק בצדיקותם המופלגת)להתיעץ באופן תמידי ואינטימי עם רב שלמיטב ידיעותיי
הדלות לפני שהיה רב  נולד זכר עם יצרים של זכר על כל המשתמע מכך.

תוקן על ידי דייר ב- 13/11/2011 14:11:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2011 06:16 לינק ישיר 

[אי"צ,

אכן, צדקת - ברור לגמרי מכל מה שכתבתי בנושא עד כה, שמטרתי העיקרית היא להנציח "מצב מקולקל מעיקרו שמחייב תיקון גם ואולי בראש ובראשונה אצל התלמידים הכפופים למרות". בנוסף, ברי לכל בר בי רב שרפרף מעט על דברי באשכול זה ובאחרים, שאני פועלת להשגת מטרה זו בכל כוחותי, שכן אני מוּנעת בעוצמה פנימית עמוקה למען שימור יחסי הכוחות ההיררכיים בחברה, למען הגדלת כוחם של רבנים והשלטת מרותם ובו בזמן למען צמצום עצמאותם (המחשבתית ובכלל) של בני האדם מול מנהיגיהם הדתיים. 

דייר,

עם מי לדעתך היא יכולה להתייעץ, לגבי נושאים הקשורים בעולמה הרוחני היהודי, בענייני הלכה (שפעמים הרבה נוגעים, תרתי משמע, במקומות האינטימיים)?]

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מעמדו ההלכתי של "פורום תקנה"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 30 31 32 ... 37 38 39 לדף הבא סך הכל 39 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.