בית פורומים עצור כאן חושבים

מעמדו ההלכתי של "פורום תקנה"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/8/2013 00:03 לינק ישיר 

אםשלום
משונה- אבל את מסלפת -אולי לא בכוונה את דברי.

הרב אלון אינו הנושא כלל וכלל.לא דנתי בנושא שהוא עשה או לא עשה, זה לא הענין. בית המשפט אמר את דברו בענין.

לסבר לך את האוזן ,אולי הפעם אובן יותר. המשטרה הוא גוף חכרחי בקיומה של החברה המדינה. בלעדי המשטרה. העולם היה הופך  למקום שאי אפשר לחיות בו. השוטרים עושים עבודת קודש, וזכאים לכל מילה טובה.

אבל אם שוטר במסגרת תפקידו החיוני חורג ומשתמש באלימות מיותרת. או מפשיט את החשוד בהחזקת סמים. לפני אנשים אחרים, ומנהג עם החשוד  האשם לדעת השוטר בצורה  הפוגע בכבודו של הפושע המסוכן.

המח"ש מתערב ומאשים את השוטר הצדיק והישר בדרך כלל- בעבירה, ומעמידו לדין, הרף  הידיעה הברורה שהשוטר בסך הכל מילאה את תפקידו- באמביציה ובמרץ לא מידדתי.

במקרה הזה אני מנסה להיות  המח"ש הצועק נגד הפשעים שביצעו השוטרים הטובים והצדיקים כנגד פושע מואשם

לא אחדש לך, רק אזכיר  - על הפסוק ואהבת לרעך כמוך- אומרת הגמרא בסנהדרין- ברור לו מיתה יפה.
רעיו של הפושע הזה- בררו לו מיתה מאד מאד מכוערת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2013 00:42 לינק ישיר 

[ירוחם,

כאן בדיוק אתה טועה - בית המשפט אמר את דברו רק לגבי מקרה אחד, וזה מקרה שכלל לא עמד בפני פורום תקנה ולא היה מוכר להם. 
כפי שכבר אמרתי (איני זוכרת כמה פעמים) - הפורום לא מטפל במקרים "שפיטים" (כלומר, כאלה שהמשטרה תחקור ויש סיכוי כלשהו שיגיעו לבית המשפט). תלונה על מעשים מגונים בקטין היא לגמרי "שפיטה" (ב"ה!) במדינת ישראל, ולכן הפורום לא עסק בה. אנשי הפורום אמרו זאת מלכתחילה.

אני מעריכה את הביקורתיות שלך וחושבת שהיא תכונה ברוכה ביותר (בלי טיפת ציניות!), חבל לי שהיא מושקעת כאן במטרה לא הכרחית. לפורום תקנה הרי אין שום סמכות "אמיתית" במדינה. סמכותו היחידה נובעת מן הכבוד וההערכה של מי שבוחרים להקשיב לדברי היושבים בו, להתלונן בפניהם ולקבל על עצמם את "העונשים" שהם מטילים עליהם. לכן, בניגוד לשוטרים או שופטים שאכן ראוי להיות גוף שיחקור ויבקר את מעשיהם במבט חיצוני למערכת המשפטית עצמה (שהם חלק ממנה ולכן יש סיכוי שתחפה עליהם וכו'), כאן אין כל צורך בכך! יכול הנילון (זה שהתלוננו עליו) - אם הוא חפץ בכך ואם הוא מאמין בחפותו - לתקוף אותם בתוך המערכת המשפטית. כלומר, לתבוע את חברי הפורום על הוצאת דיבה (אם - כמו במקרה הזה שהוא ייחודי בכך - פרסם הפורום חלקים מן התלונות וכו'), או על סחיטה באיומים וכו' (למשל, אם איימו על משפחתו והכריחו אותו לעבור לגור במקום מרוחק ולעזוב את עבודתו, אם לא יעשה כדבריהם). בקיצור, חוש הביקורת שלך אינו באמת נדרש כאן, שהרי אין שום בעיה להתגונן בפני גוף זה בדרכים מקובלות ולגיטימיות לחלוטין במדינה (שאגב, למרות ההצהרות בשנים האחרונות, אף אחת מהן לא ננקטה בפועל וגם זה אומר דרשני). 

וברשותך, אני מבקשת מעט פרופורציות - הרב אלון לא נרצח ולא הוצא להורג. הוא חי שנים ארוכות כאדם מכובד בקהילתו, גם לאחר ש"הואשם" בידי הפורום; הוא ניהל קהילה מצליחה, לימד ברבים ושימש כרב, גם לאחר שלדבריו "הוגלה בכוח" בידי הפורום; גם היום הוא אהוב ומוערך בידי רבים (כולל  משפחתו הרחבה שעומדת - ואני מכבדת זאת לאין ערוך! - לצידו), בין אם הם מאמינים לדברי הפורום ומקבלים את הכרעת הדין ובין אם לאו. אם יש כאלה שנרצחו חיים אלה אנשים שנפגעו מבגידה של מורה ורב נערץ עליהם. מי שנפשו הושחתה באמצעות ניצול של גופו וחולשתו לרווחת אדם אהוב, בו תלה את יהבו ובפניו חשף את חולשותיו, ומעל לכל - סמך עליו שיעזור לו: הוא זה שהוצא להורג בידי המתעלל בו (וכבר השוותה הגמרא בין אונס לרצח. נכון, כאן אין האשמה באונס, ומבחינה משפטית אולי יש הבדל בין "אונס" ובין "מעשה מגונה", אבל בפועל - ההבדל הזה לא תמיד ברור כ"כ, בודאי לא לקורבנות). איני רוצה להקל בכאבו של מי שנפל מאיגרא רמא ואין בי כל יצר "לבעוט" בפצועים, אבל תמיד חשוב לזכור מי הקורבן האמיתי ומי היה (ואני מקווה לא-ללהים שלשון העבר נכונה במקרה הזה) המקרבן.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2013 11:00 לינק ישיר 

אםשלום
כאן בדיוק אתה טועה - בית המשפט אמר את דברו רק לגבי מקרה אחד, וזה מקרה שכלל לא עמד בפני פורום תקנה ולא היה מוכר להם. 

נגעת בנקודה חשובה בחילוקי הדעות ביננו- אני בטוח שלא הייתת כותבת משפט זה אם לא היה מדובר בפורום תקנה.

אםשלום היקרה- הכלל הראשון בהאשמת אדם, הוא חקירה מדוקדקת של המקרה ושל הנאשם, בידי גורם מוסמך לחקירה.
פורום תקנה אינו מוסמך לחקירה. הם במקרה הטוב חובבנים ולמטה מזה.
חקירה צריכה להתנחל כש הנאשם מיוצג על ידי גורם מקצועי, היודע להגן על הנאשם,-  עורכי דין מהשורה הראשונה המאושמים - לא מיצגים את עצמם, לא בחקירות ולא בבתי משפט- זה א.ב. בהגנת אדם,
כל זה  הרי לא התקיים בהאשמתו אצל הפושע המיני הרב אלון, כל ההצרהרות של פורום תקנה בעניין האשמות דמיוניות
שלא עברו סינון, וההוכחה היא רק אמירתם. אין להן כל ערך והם שווים כקליפת השום, מכל בחינה שהיא.

כאמור הרב אלון הוא לא הנושא, רבנים מכובדים ואפילו סתם אדם מהישוב . לא היה נוהג כך, ואסור לנהוג כך,  מותר  בחדרי חדרים לחשוב ולדבר על כל החשדות- ואז הם סתם מרכלים, אבל להכריז על חשדות-  בפומבי??

בהלכה היהודית שהרבנים המכובדים יודעים אותה ומלמדים מוסר לפיה, להלבין פני אדם ברבים- נחשב לשפיכת דמים.

גילוי נאות הנושא מטריד כבר את מנוחתי מאז פירסומה- שמעתי טענות כי הרבנים הרגישו לא נח עם נסיקתו של הרב אלון, וקשה כשאול קינא.
אמרתי לאנשים זה לא יכול ללהיות, ובכן לאחר הראיון החדש ישן כדבריך עם הרב אריאל. ועוד כמה הכרזות כאלו ואחרות של חברי הפורום. בצער רב אני חוזר בי- אכן החשדות יש להם על מה לסמוך.

ושוב הרב אלון הואשם כדין בעבירות שנגדן הוגש כתב האישום- והוא נמצא אשם. והוא אשם בעבירות הללו- ורק בהן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2013 13:44 לינק ישיר 

[ירוחם,

הנה שוב אותה הנקודה בדיוק - 
אתה צודק בכל הערותיך לגבי הליך משפטי תקין (כיצד אמורה להתבצע חקירה, זכויותיו של הנחקר וכו'). 
פורום תקנה אינו רואה עצמו כתחליף להליך זה (ואם היה רואה עצמו ככזה, היה עובר על החוק ולא רק על המוסר).
הוא עוסק רק במה שאינו משפטי - אם מחמת שלעולם לא יגיע לבית המשפט ואם מחמת שבית המשפט לא מתעניין בו, כי אינו שייך כלל בתחום המשפטי. אם במקרה דילגו עיניך על הדוגמאות שהבאתי קודם (או על אלה שהוזכרו לעיל בידי אחרים), הנה הן שוב: רב נשוי שמקיים מערכת יחסים רומנטית עם חברת קהילה שלו (האם זה משהו שצריך או יכול להגיע לבית המשפט? לא. האם זה בעייתי מבחינה מוסרית ומבחינת האתיקה המקצועית של רבנים, מנהיגים ואנשים חינוך? לדעתי כן, ובדיוק בשביל זה יש את פורום תקנה); רב אורתודוקסי שמטיף נגד הומואים, ומקיים מערכת יחסים הומוסקסואלית עם גבר (ב"ה אין כאן עבירה פלילית; מבחינה הלכתית ומבחינה מוסרית - יש ויש, ובזה פורום תקנה מטפל); אדם נפגע מינית מרבו, ומסרב בכל תוקף להתלונן במשטרה כדי שלא לחשוף עצמו להאשמות שהוא הומו/בוגד במגזר/חולה נפש ומפנטז וכו' (זה לא יגיע לעולם לבית המשפט ולכן האופציה הזו לא רלוונטית; זה משהו שצריך לבדוק בכ"ז, כי אולי הרב הזה ממשיך במעשיו, ובדיוק לשם כך הוקם פורום תקנה); וכו' וכו'. 

האם צריך להקפיד על הליך הוגן גם במה שאינו משפטי (כמו ההליכים של פורום תקנה, או של ועדות אתיקה באוניברסיטאות, או של ועדות לטיפול בתלונות על הטרדה מינית במקומות עבודה וכו')? בהחלט! אבל זה לא אותה הגינות שנדרשת בהליכים משפטיים  - לא הגינות פחותה, אלא הגינות אחרת. אחת הסיבות לכך היא (כפי שכתבתי לעיל), שכל הכלים המשפטיים ה"רגילים" עומדים לשירות כולם כל הזמן - אם נפגע מישהו מן הפורום הזה (או מועדת האתיקה של האוניברסיטה שלו), הוא תמיד יכול להתלונן במשטרה. יש לו בסיס משפטי לכך, הדברים ייחקרו במלוא ההגינות שציינת לעיל, ואולי אף יימצא שהפורום אכן נהג שלא כדין (שהוא סחט אותו באיומים, העליל עליו עלילות דיבה וכו'), ואנשיו ייענשו. 

לסיכום - בניגוד לתלונות שהגיעו לידי פורום תקנה ושטופלו על ידיהם, את התלונות שאתה מציג אפשר וצריך להגיש במשטרה, והיא מחוייבת לחקור אותם (כיוון שיש בהם חשש כבד לעבירה על החוק!). עד כמה שידוע לי, לא הרב אלון ולא רבנים אחרים לפניו עשו זאת, ואני בטוחה שיש להם סיבות טובות לכך.]

תוקן על ידי אמשלום ב- 09/08/2013 13:46:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2013 14:58 לינק ישיר 

אםשלום
אין דבר כזה  מה שאת מתארת  על פורום תקנה- לא משפטי. וכבר  קבע מורנו ורבנו פרופסור השופט העליון אהרון ברק,
הכל שפיט- וקביעתו זו הפכה לחוק במדינה. כל עוד לא בוטל.
ועדות האתיקה של האוניבסיטאות,- אגב הועדה מוקמת וקיימת מכח סמכותו של הסנאט, והנהלת המוסד, אבל המקסימום שבסמכותה לעשות הייא להרחיק את האדם מכתלי האוניברסיטה.
ועדת האתיקה בשום מוסד חינוכי ממשלתי וציבורי- לא פנתה ביוזמתה לכלי התקשורת להכפיש ולגלות את קלונו של אדם.
כל הדברים הללו לא קיימים בפורום תקנה.
אף גוף פוליטי וחינוכי לא מינה אותם.  הם מינו את עצמם, תבא עליהם הברכה- אבל יש להקפיד על כך, באשר למעמדם.
בכל הדוגמאות שהזכת הפעם ופעם הקודמת- אם אין עליהם הבט פלילי- הקהילה צריכה לטפל- רבני ומנהיגי הקהילה, כולל פורום תקנה
,ולא כלי התקשורת הצהובה והרגילה אם יש בכלל דבר כזה.  תפנימי את זה.
ופרסום האשמות הנכונות לכאורה- רצו ממצלמת טלויזיה אחת למשנהו וששו להתראין אצל כל עיתונאי, זו היתה שעתם היפה בעיינים
וזה היה השבר הגדול שלי באמונתי בם
כעקרון  התבטאויות של הרבנים המכובדים, בגין אשמתו הודאית של  אדם זה ואחר. בכלי התקשורת היא פשע.
לא יעלה על הדעת כי ראש מחלקת חקירות של המשטרה פרקליט המדינה- יחרצו את דינו של אדם- בודאות, כפי שהרב אריאל העיז להתבטא אתמול שלשום ולפני שנה.. זו פגיע אנושה  ביסודות הצדק האלמנטרי של כל אדם. בקהילה  כן!   בכלי התקשורת לא!.
!
ועוד משפט- רק בתקופה האחרונה התגלו מספר מקרים- שלמרות חקירת משטרה מקצועית- למרות משפטים שנערכו בצורה תקינה בכמה ערכאות, כולל העליונה. התברר לאחר מספר שנים, כי הכל היתה עלילה, אחת גדולה.- ולכן במקרה שלנו אל אחת כמה וכמה. 
 כמורה בגמרא- אני מזכיר לך  את הגמרא בסנהדרין- אדם שראו אותו יוצא מבית עם חרב מגואלת בדם- נכנסו אחריו הביתה ובבית נמצאה אדם הרוג בחרב, אי אפשר להאשים את ההאדם, זו התורה שהרבנים המכובדים מלמדים
 אני שוב מדגיש אין קשר למשפטו של הרב אילון, דברתי במישור העקרוני.

להצעתך שאדם המוטרד או הוטרד מפורום תקנה יתלונן במשטרה
משהו אישי- בחיי האזרחיים לא כניק- אני אדם מכובד מאד בקהילתו ונחשב לאמין וישר בקהילת העסקים שפעלתי בה רבות היום פחות אבל פעיל .
אם יכנס אלי אדם ויאיים עליי באיומים שאין להם כל בסיס עובדתי אפילו ברמז, וידרוש סכום רציני בכדי לא לפרסמם,
אני מודה בהרכנת ראש- אשלם לו! ולא אלך למשטרה להתלונן. אני פשוט יודע  למה מסוגלת השיטה להוביל.
שלא יעלה בדעתך כי מטבעי אני פחדן- כלל וכלל לא- עשיתי ופעלתי בחיי בתעוזה גדולה. אבל השיטה היום  כזו, כלי התקשורת מפרסמים כל שקר, 
מפרסמים עליך כי אחותך זונה- קודם כל אתה צריך להוכיח שלא. ואתה מוכיח כי אין לך בכלל אחות, את זאת כבר כלי התקשורת לא מפרסמים. זה שלאדם אחות זונה. היא חדשות- אבל זה שלאדם אין אחות זה לא חדשות. 
ואם מתנצלים -אז בעמוד7 למטה, באותיות קטנות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2013 15:53 לינק ישיר 

אנשים לא אמפטיים כמו ירוחם לא יקלטו את חשיבות אזהרת הציבור מפני הפשעים החמורים של "הרב"אלון , "הרב" קופלוביץ , "הרב"פרדס ושאר רבנים פושעים למיניהם.

ירוחם שמ יתחיל לבכות  רק אם הנכד שלו (ח"ו ) ייפגע ישירות לכל החיים (ואולי יתאבד)בגלל שאנשים הסתירו פשעים כאלה מתחת השטיח.צריך להודות לקב"ה שלא כולם כמו ירוחם שמ.יש גם אמיצים כמו הרב אריאל שאולי מנעו עוד פשע של  "הרב" אלון ובכך הציל הרב אריאל את חייו של מתבגר נוסף .מי שמציל נפש מישראל כאילו קיים עולם מלא.

וההוכחה לזה שחסידים שוטים לא מתים אלא רק מתחלפים -אפשר לראות באותם אנשים שממשיכים לשמוע תורה מאותו אדם שביזה את התורה. בדיוק כמו שקרה אצל הגורו "הרב" ברלנד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2013 15:56 לינק ישיר 

ששון, יש הבדל: הרב ברלנד לא הורשע. יש לו חזקת חפות. מעבר לזה, עקרונית אפשר לקיים בהם תוכו אכל קליפתו זרק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2013 16:40 לינק ישיר 

תוכו אכל?כל התוך נגוע אצל אדם שפל כזה.

עקרונית אפשר ללמוד נימוסים והליכות אצל רוצח סדרתי. אבל מי שעושה את זה משהו רציני דפוק אצלו.

הפה שנישק נערים למטרה מינית נהיה מטונף ללא תקנה. מי שמאזין לפה כזה מקבל חלק מן הטינוף ושומר נפשו ירחק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2013 16:57 לינק ישיר 

[ירוחם,

חבל שאינך מדייק בעובדות - 
הפורום פרסם את הדברים רק לאחר שנים בהם שמר על שתיקה, בעקבות הסכם שהיה להם עם הרב אלון. רק לאחר שהפר הרב את ההסכם, הם עמדו באיומם ופרסמו.
האם היית מוכן לעזוב את כל תפקידיך, את קהילתך ואת עבודתך בגלל שמישהו מאיים להפיץ עליך שמועה שאתה יודע שאינה נכונה? מאוד פשוט להתלונן כנגד אנשים אלה - כולם מפורסמים, ידועים ובעלי מוניטין שבקלות ניתן לפגוע בו! - והדבר לא נעשה עד היום! 
אני יכולה לומר בגילוי לב, שמי שיאשים אותי בעבירה שלא עשיתי, ועוד ינסה לסחוט אותי ולאיים עליי, ישמע מהמשטרה עוד באותו היום. באותה הקלות שניתן, לכאורה, להפיץ שמועות זדוניות על הרב אלון ניתן גם להפיץ כאלה על הרבנים אריאל, ליכטנשטיין, שפירא ואחרים. עובדה היא שהדבר לא נעשה במקרה הזה, למרות ה"איומים" שהשמיעו חסידי הרב אלון. 
אני מצטערת מעומק הלב שאתה חש פגוע מנפילתו של רב, שבודאי מוערך ואהוב על ידך. איני מקנאה בך ואני מצרה על כאבך. למרות זאת, אני מתחננת בפניך: אל תיפול גם אתה במכשולים שמפזר הרב אלון (בין בעצמו ממש, ובין באמצעות אי-מניעה של חסידים שוטים מלדברר אותו), קרי - האשמת כל העולם ואשתו (כולל רבנים גדולים וחשובים, גדולי תורה ומנהיגים משמעותיים) בהאשמות סותרות ומגוחכות ובקונספירציות חסרות בסיס, רק כדי לא להעלות על הדעת את האפשרות שרב אחד טעה, שגה וחטא. אם התנהלות זו אינה בגדר חילול השם, איני יודעת מה זה "חילול השם" כלל.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2013 17:13 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
ששון, יש הבדל: הרב ברלנד לא הורשע. יש לו חזקת חפות. מעבר לזה, עקרונית אפשר לקיים בהם תוכו אכל קליפתו זרק.

הרב מיכי ,
א מעניין אמונתך בצדקת בית המשפט

ב מעניין מה דעתך על תוקף ההלכתי שיש לבית המשפט הישראלי 

ג הינך מתכוין לתת להמשיך לפושעים לאכול את תוכם של קרבנותיהם ולהשאירם בתיסכוליהם כקליפה,,
[כנראה כונתך לתת להם לתת שיעורים לא קירבה ליפי עיניים באופן אישי]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2013 18:04 לינק ישיר 

אםשלום
א. איני חסידו של הרב אלון
ב. מעולם לא פגשתי בו
ג עולמי לא חרב עלי כשהורשע, הרגשתי צער גדול, ולא כעסתי על השופט.
ד. הרגשתי כעס גדול מאד\ כשהטלויזיה והעיתונות הצהובה קבע את אשמתו.
ה.  הרגשתי כעס דתי ואכזבה מהרבנים שהלכו ופרסמו בכלי התקשורת, לשון הרע ורכילות. זו ההגדרה הנכונה מבחינה ההלכה.  אחרת  - ההגדרה של דבריהם היה שקר
ו. במערב הפרוע ובימי קדם היו נזהרים מחשודים בצורה של ששון ושמחה. פשוט מישהו היה חשוד? תלו אותו הרגו אתו.
ז אני לא מדבר במישור האישי והפרטי- ודאי הייתי מגיב אחרת - מגיב ברגשות, ב"ה שאני מגיב בהגיון, הגיון בו אני חושב צריכה להתנחל חברה תרבותית ומוסרית. האדם חף מפשע כל עוד לא הוכחה אשמתו מעל לכל ספק.
ח. הרב אלון לא עמד בהסכם, ואז מה? רוצחים אותו. כמו המאפיה האיטלקית קאזא נוסטרה.  השאלה היא אם היה מותר לפורום לרצוח אותו או כל אחד אחר בטלויזיה. היה ויש להם מספיק כלים בתוך הבית לרצח הזה. עלוני שבת מודעות בבית הכנסת וכו'. הם בחרו -ביונית לוי -במיקי חיימוביץ- ועוד כמה -לשליחי בית דין. ביינתיים גם הם זכו מההפקר, ראו אותם בטלויזיה דיברו עליהם ראינו אותם, עד אז , אף מ90 % מתושבי המדינה לא הכיר אותם, לא ספרו אותם ממטר. ניצלו את ההזדמנות.
הרבנים גיבורי התהילה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2013 18:27 לינק ישיר 

[ירוחם,

א. אני מזכירה לך - פרופורציות. לא היה כאן רצח וב"ה לא נשפך דם (בודאי לא של הרב אלון). אם היתה כאן עבירה של הוצאת דיבה, המערכת המשפטית יודעת לטפל בזה וניתן היה להשתמש בשירותיה. זה לא נעשה. 

ב. האם עיניך קוראות את שידיך מקלידות? הרב ליכטנשטיין צריך "פרסומת" בטלויזיה? והרב שפירא? והרבנים לבנון, דרורי ואריאל? לא מתאים לך, באמת. 

ג. "פשע" ו"חפות" הם מונחים משפטיים. נואף, למשל, אינו פושע לפי החוק, אבל ספק גדול בידי אם הוא ראוי לשמש כרב. האם אסור לקהילה (במובן הרחב) לפעול - באמצעות נציגיה - כדי להרחיק אדם כזה מרבנותו (תוך ניסיון לשמור על כבודו ככל האפשר!)? האם זה מעשה בלתי מוסרי? לו היה הרב מחלל שבת, אף אחד לא היה פוצה פה ומצפצף כנגד המהלך להרחיקו מרבנותו (למרות שחילול שבת עדיין אינו נוגד את החוק במדינת ישראל). משום מה, דווקא כשמדובר בפגיעה באנשים אחרים ובערכי מוסר עליונים הרבה יותר - זה הופך לאישיו. משהו רקוב ביותר בממלכה בה סדר העדיפויות המוסרי והערכי מעוות כ"כ (ב"ה שזו ממלכה קטנה למדי, עד שאפילו מרבית המגזר הדתי-לאומי אינו נמנה עליה).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2013 18:51 לינק ישיר 

מיכי
תוכו אכל שייך יותר בתורה ליטאית יבשה, צ"ע אם בתורת הרבנים ברלנד את אלון אין מקום רב לאישיות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2013 19:16 לינק ישיר 

[ת"ט,

האבחנה שלך מעניינת - שיש "תורה" התלויה ישירות בדמותו ובאישיותו של המורה, ועל כן ספק אם ניתן לקיים בה "תוכו אכל קליפתו זרק", ויש כזו שלא. אני תוהה (באופן אמיתי, ולא כשאלה רטורית), האם אכן יש תורות מן הסוג השני - כלומר, האם באמת יש "תורה יבשה" שאינה "מושפעת" באופן כלשהו מן המורה אותה? האם תוכל לתת דוגמאות לכך? (איני מתכוונת, כמובן, לדוגמאות שמיות, אלא לדוגמאות עקרוניות).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2013 20:33 לינק ישיר 

תוקן על ידי רציוסקפטי ב- 10/08/2013 20:32:52

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מעמדו ההלכתי של "פורום תקנה"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 33 34 35 37 38 39 לדף הבא סך הכל 39 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.