|
|
| נשלח ב-10/8/2013 21:29 |
|
| |
אמש
אני אישית חושב שזו אינה תורה אבל אני מנסה להבין את הנוהים אחרי האנשים האלו שמחוץ לכריזמה לא ראיתי בהם הרבה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2013 22:18 |
|
| |
אמשלום ות"ט, החילוק דווקא מעניין. ובכל זאת, דומני שיש רצף, ובכל תורה יש אפשרות לעשות תוכו אכל. נכון שיש הבדל, ויפה עשה ת"ט שהצביע על כך.
בילי, יש לי אמון בסיסי (גם אם לא עיוור) בביהמ"ש, הרבה יותר מאשר אמון בטענה של אדם לגבי עצמו, ובודאי הוי כערכאות שלא מרעי אנפשייהו. שנית, היו כאן קביעות חד משמעיות של פורום תקנה, שדומני שמי שלא מאמין להם הוא פשוט הוזה או אינטרסנט.
ששון, אני חולק עליך. וכנראה גם ר"מ. לדעתי גם אדם שכשל ונכנע ליצריו, וגם אם הוא מכחיש ומדחיק את חטאיו, עדיין יכול ללמד תורה משמעותית. הגמרא עצמה מביאה דברים בשם אלישע בן אבויה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2013 23:06 |
|
| |
אלישע בן אבויה לא התעלל ולא רצח. הוא הפסיק לקיים מצוות בגלל שיקולים הגיוניים שעשה. הבחנה מינימלית.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2013 23:21 |
|
| |
הרב מיכי
מהפן ההלכתי מותר להאמין ללא עדות עד כדי מיעוט כסאו הרם או להעבירו ממשרתו , על קול בעלמא נפסק בהלכה שאין מעבירין , האם פסקו של בית המשפט עד כדי כלא יש לו ערך הלכתי,
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2013 23:43 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | [ירוחם,
א. אני מזכירה לך - פרופורציות. לא היה כאן רצח וב"ה לא נשפך דם (בודאי לא של הרב אלון). אם היתה כאן עבירה של הוצאת דיבה, המערכת המשפטית יודעת לטפל בזה וניתן היה להשתמש בשירותיה. זה לא נעשה.
ב. האם עיניך קוראות את שידיך מקלידות? הרב ליכטנשטיין צריך "פרסומת" בטלויזיה? והרב שפירא? והרבנים לבנון, דרורי ואריאל? לא מתאים לך, באמת.
ג. "פשע" ו"חפות" הם מונחים משפטיים. נואף, למשל, אינו פושע לפי החוק, אבל ספק גדול בידי אם הוא ראוי לשמש כרב. האם אסור לקהילה (במובן הרחב) לפעול - באמצעות נציגיה - כדי להרחיק אדם כזה מרבנותו (תוך ניסיון לשמור על כבודו ככל האפשר!)? האם זה מעשה בלתי מוסרי? לו היה הרב מחלל שבת, אף אחד לא היה פוצה פה ומצפצף כנגד המהלך להרחיקו מרבנותו (למרות שחילול שבת עדיין אינו נוגד את החוק במדינת ישראל). משום מה, דווקא כשמדובר בפגיעה באנשים אחרים ובערכי מוסר עליונים הרבה יותר - זה הופך לאישיו. משהו רקוב ביותר בממלכה בה סדר העדיפויות המוסרי והערכי מעוות כ"כ (ב"ה שזו ממלכה קטנה למדי, עד שאפילו מרבית המגזר הדתי-לאומי אינו נמנה עליה).]
|
|
תגובתך מזכירכ את הסיפור על אדם שאמרו לו- שמעתי שקיבלת מכות רצח ביער- השיב- אנשים שקרנים ממציאים דברים מהשרוולתגיד אתה- זה יער? לשלשה עצים קוראים יער? עיקר דברי היה שימוש בטלוזיה ובכלי התקשורת הצהובה שעשו אנשי פורום תקנה.
כתבתי שהיו צריכים להשתמש בכלים אחרים.
לא טענתי כי אנשי הפורום לא מחוצים,
לא טענתי כנגד הממצאים- העובדה שהוא הואשם.
אבל את בחרת את הפירורים והתקפת איפה שהיה נח..
על טענתי העיקרית על החיבור לכלי התקשורת הצהובה לא ענית.
כן נשפך דם- כפי שאמרתי לפי ההלכה היהודית- המלבין פני חברו..
בענין רדיפת כבוד של הרבנים\ בתורה כתוב תמים תהיה- ןלא תמימה . אני שמח שאת חושבת חיובי על הרבנים הנכבדים בנושא מהזה.
כנראה שאת לא מכירה רבנים! ולא היה לך הכרות קרובה עם רבנים אורטודוקסים, בעיקר לא עם הרבנים המכובדים שהזכרת
האמיני לי מתוך ידיעה , אין לך צל של מושג כמה את טועה בקביעתך זו. על הרבנים האלה- בכל אופן שלשה מהם, והבכיר בראשם- את השאר אני לא מכיר.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2013 06:56 |
|
| |
בילי, לשמחתי אני פטור מלענות לך. פשוט מפני שכבר עניתי (פשוט כדאי שתקרא לפני שאתה מגיב. לא כתבתי ארוך).
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2013 13:55 |
|
| |
[ירוחם,
כבר דנו בכך איפשהו בתחילת, או באמצע האשכול, אז רק אזכיר - מה שעלה אז (וגם כעת) מטענותיך נגד השימוש בטלויזיה וכו', הוא שעדיפים כלים כ"פשקווילים" או "העברת מידע" מפה לאוזן. בעיניי, אלה חמורים בהרבה מבחינה מוסרית (והלכתית) מאשר חשיפה פומבית כפי שנעשתה (שלא לדבר על שליחת בריונים שיפליאו מכותיהם במאן דהוא וכו', שהרי כאן - מעבר לחוסר המוסריות - מדובר גם בעבירה פלילית של ממש). אם יש סכנה פלילית מאדם כלשהו, המדינה יכולה לסוגרו בכלא. אם יש סכנה מוסרית, חינוכית, דתית, הלכתית וכו' מאדם כלשהו (שלא ביצע עבירות פליליות ו/או שאין כל יכולת משפטית לדון אותו) צריך למצוא דרך להרחיקו מן הציבור בו הוא עלול להמשיך ולפגוע. אם אין אפשרות לעשות זאת (למשל כאן, כי האדם לא עמד בהתחייבויותיו), יש להרחיק את הציבור ממנו. איך? באמצעות פרסום הבעיה. האם ייתכן שהליך זה אינו מושלם ועלול לפגוע גם במי שלא עבר כל עבירה מוסרית וכו'? כן. האם יש סיכוי שזה מה שקרה כאן? להבנתי, קלוש ביותר. אחת הסיבות לכך היא מערכת הכוחות הנגדיים (מבחינה פוליטית ודתית, למשל) בתוך הפורום עצמו, שלדעתי מאזנת אותו ועוזרת לו להתכוון ביתר דיוק אל האמת. ולמרות זאת, אם הייתה כאן טעות ופגיעה לשוא, הפורום אינו מעל לחוק וניתן בהחלט לשפוט אותו גם בכלים משפטיים "רגילים". במשך כל השנים בהן עסק הפורום בנושא הזה, לא הוגשה תלונה נגדו במשטרה. אני חושבת שיש בזה תשובה לספקנים.]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2013 15:45 |
|
| |
אםשלום אנחנו שוב חלוקים- עלוני השבת- עיתון זרעים אתר כיפה וכו'הם עיתונות לכל דבר, בלי תמונות של בחורות ערומות, או פרסומת לסיגריות, הם כלי התקשורת הלגיטימים של הציבור הדתי שבראש וראשונה צריך את המידע. 80% של תושבי המדינה אינם זקוקים למידע הזה. רק לרכילות זולה ומגעילה.- של חילול ה' וביזוי רבנים מסוימים.אולי זאת היתה הכונה? אחרת קשה להבין למה השתמשו בטלויזיה, הרי את הפרסום האישי של הרבנים את דוחה. ראי עד להתפוצצות הפרשה כמעט אף אחד לא הכיר את פורום תקנה, אף אחד כונתי שלאלו שהיו אמורים להכיר אותו, מעטים בני הישיבות ידעו על קיומה. וכנ"ל בנות האולפנה, אולי מתי מספר נבחרים,- יש לי נכדים בישיבות. פורום עם מטרות טרומיות כה חשובה היה אמור להיות מוכר ולהיות מפורסם על כל לוח מודעות או קיר של מוסד חינוכי. נכון שהפרסום בטלויזיה יותר יעיל ואפקטיבי. אם שלום גילית את דעתך כי אם היו מאיימים עלייך כסחיטה אהית הולכת למשטרה? מסופרקני אם היית מעמיקה לחשוב על התוצאות. אנשים רגילים לקרא רק חדשות שליליות כלי התקשורת היו מפרסמים- כי הגב' אם שלום התלוננה על איום שיפרסמו עליה ככך וכך אם תשלם דמי סחיטה.. רוב הציבור היה זוכר כי ניסו לפרסם עליך כך וכך, ויש דברים בגו. לכן אף אחד עוד לא התלונן על פורומים או עיתונאים למיניהם, עורך הבית שאת כותבת בו הואשם בנסיון כזה. עיתונאים סוחטים כך אנשי ציבור, שבועון מפורסם שנסגר - חיי ברווחה מסחיטות יותר נכון מאיומים כאלה, לפי וידויו של סגן העורך. אספר לך סיפור מתולדות יסוד הציונות, אלפרד דרייפוס הואשם בריגול -הסיפור מוכר- לאחר מאבק ממושך של אמיל זולה ועיתונאים אחרים חוזרו לו דרגותיו, ושב כקצין מכובד לשרת הצבא. פעם ביושבו במועדון הקצינים לאחר הזיכוי- סיפר לו חבר- כי הצבא מאשים קצין מסוים באשמות גדולות. והקצין החשוד מכחיש בתוקף. אמר קפטין אלפרד דריפוס- אין עשן בלי אש..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2013 21:24 |
|
| |
.
ירוחם,
אני מפנה את תשומת לבך לכך שכל שאתה טוען השבוע כנגד פורום תקנה - טענת כבר לעייפה בשנים האחרונות בדיון הזה.
ומול כל הטענות שהעלית - הובאו תשובות. תשובות מפורטות, מנומקות, לעניות דעתי - תשובות טובות.
אין לי אלא לתמוה, שוב, מה הפתרון בעיניך לסוגיות שאינן משפטיות. למשל, מה לדעתך צריכים לעשות מי שיודעים על רב שהוא נואף עם אשה נשואה. אין בכך עבירה פלילית, או עבירה כלשהי לפי חוקי המדינה - כך שהמשטרה אינה הכתובת. האם היית מוכן שרב כזה ימשיך לכהן בקהילתך?
אם לא, מה היית צריך לעשות?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2013 23:38 |
|
| |
מואדיב התשובות שקיבךתי כנראה לא התקבלו על דעתי. וכנראה לא על דעתם של אחרים
א. אני מסכים שיש צורך בפורום כזה. ב. הפורום הזה עם כל הגלריה המכובדת, לא פעלה כראוי בלשון המעטה, נותני הטון בפורום הם רבנים רודפי פרסומת. ג. למה הם לא פרסמו את קיומם במוסדות החינוך, של המגזר- היה ידוע רק למתי מספר,? ד.למה הם רצו לכלי התשורת החילונית? לפני שמיצו את כלי התקשורת של המגזר? ה. למות שאני מסכים כי הפורום נחוץ לגהות. אני שולל מכל וכל את העובדה שהפורום לקח על עצמו את התפקיד של ההוצל"פ. הם לא יכולים להיות גם המוכיח גם העד, וגם עושי החשבון . וגם התלינים . ו. כפי שכתבת כבר שנים אנחנו חלוקים בנושא, וכבר שנים אני עוקב בכאב אחר התנהלותם הקלוקלת השחצנית, ווהריקוד על הדם. ז. יהי אור הביא קישור שכותב כמעט בדיוק את טענותי. ח. הגנתך על הרבנים צפויה, לא כי יש לך הוכחות אחרות, אבל לדעבונך הרב וגם לדאבוני, התנהלותו של הרב אריאל, ובעיקר של הרב שפירא, לא יכולות לעבור ללא תגובה כפי שכתבתי.
כתבתי על כך בעבר- ואני חוזר שנית על הסיפרו- כסיפור אבל אמיתי, יש לי ידיד פסיכולג קליני, שעיקר התמחותו היא- שפת גוף- ב-בזה הוא עבד מעל שלושים שנה בזרועות הבטחון השונים, גם אני השתמשתי בשרותיו- כך הכרנו. היום הוא בפנסיה. הוא אינו דתי והמקרה לא כל כך היה מוכר לו הוא התארח בביתי ובמקרה ראינו יחד ראיון עם הרב שפירא בטלויזיה , הוא הסתכל בעניין יותר בגוף המתראיין מאשר מה שאמר. אמר לי -מי זה הרב הזה? זה אדם מסוכן ביותר- קנאי ומאמין רק במה שהוא מאמין, הוא מסוגל בקלות להיות שהיד.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2013 03:32 |
|
| |
[ירוחם,
א. כתבת הרבה ובכ"ז לא ענית לשאלותיו של מואדיב - מה אתה מציע במקום? אנא, פרט את הדרך היעילה יותר וכמובן המוסרית יותר, שאתה מציע לטיפול בבעיות מן הסוג שהעלה מואדיב (ושהעליתי אני עשרות פעמים באשכול הזה).
ב. אני חוששת שהמידע שבידך שגוי. מוסדות חינוך בהחלט הכירו את הפורום לפני הסיפור הזה, שהרי רבים מחבריו וחברותיו עומדים בראש מוסדות החינוך המרכזיים של המגזר הדתי לאומי, מעבר לכך שהפורום טיפל בעוד מקרים לפני הרב אלון (חלקם הגיעו בעקיפין לתקשורת, חלקם לא - ובכ"ז היו ידועים לקרובים למוסדות החינוך הספציפיים). עובדה היא שמתלוננות ומתלוננים הכירו את הפורום - הרי הם אלה שפנו אליו...
ג. בהחלט ניתן לדון בטענות האישיות שלך כנגד רבנים ספציפיים מפורום תקנה (איני חושבת שאיש צריך להיות חסין מביקורת, בודאי לא מנהיגים), אם כי איני בטוחה שבהקשר הספציפי. איני חושבת שאני צריכה להסביר מדוע יש לי מחלוקות קשות ועמוקות עם רבים מרבני הפורום (בושאים שונים). למרות זאת, אני חושבת שדווקא קיבוצם יחד של בעלי אגו כאלה (אין כאן ביקורת ספציפית - כל אדם המגיע להנהגה של קהילה, וכל רב, במובנו זה, הוא בעל אגו...), לפעולה בתוך רחבי המגזר כולו - על כל גווניו הדתיים והפוליטיים - יוצרת איזון בין האג'נדות השונות ובין ה"יצרים" (כוונתי ליצר הכוח, הפרסום, ה"ניצחון" וכו') השונים של כל אחד מהם. אני חושבת שהדברים הוכחו עד היום, כולל במקרה זה.
ד. הכותב בלינק שהביא יהי מבלבל (כמו רבים אחים, כולל באשכול הזה) בין סמכותה של מערכת המשפט (על עבירות שעליהן חל החוק) ובין סמכותה של קהילה בעניינים הנוגעים להתנהלות חבריה ומנהיגיה (במקרים בהם לא חל החוק). כפי שנאמר בידי פורום תקנה (וכמובן גם כאן, עשרות פעמים) - הפורום אינו מטפל במקרים עליהם חל החוק הפלילי, אלא רק במקרים שמסיבות שונות לא יגיעו לעולם לבית המשפט. לכן, כל הדיון על "חוקיות" ההליכים בפורום (שבו עצמו חברים גם משפטנים) או על כך שהוא כביכול מציעה אלטרנטיבה כלשהי להליך השיפוט התקים במדינה, פשוט אינו רלוונטי. המשפט האחרון במאמר, אגב, מוכיח את חוסר ידיעותיו של הכותב לגבי העובדות הפשוטות, ובהחלט יכול להאיר את עיניך לגבי כלל הרלוונטיות והעומק של דבריו: לטענתו, בית המשפט "אישרר את האשמות פורום תקנה", וזו כמובן שטות, שהרי בית המשפט דן במקרים שונים לחלוטין מאלה שהובאו בידי הפורום.]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2013 10:02 |
|
| |
.
ירוחם, אל תתחמק.
מה הפתרון בעיניך? האם על החברה להפקיר את בניה?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 16:23 |
|
| |
[quote].
ירוחם,
אל תתחמק.
מה הפתרון בעיניך? האם על החברה להפקיר את בניה?
[/quote]
מואדיב.
מתי אני התחמקתי? מה הפתרון?
הפתרון הוא כי כולם יתנהגו באמות מידה מוסריות! אבל היות וזה לא מעשי,
כפי שכתבתי בהודעתי הקודמת= אני בעד לקיום פורום כזה, פורום ש/ישגיח ויהיה ער לכל ניצול מכל שהוא את התלמידים והתלמידות של מוסדות החינוך, במגזר הדתי ובכל מגזר.
אבל הדגש הוא על השגחה, לאחר הגילוי של מעשה נפשע, הפורום מפנה מקומו, לגורמים מקצועים באכיפת החוק.
אתה ודאי יודע- כי חקירה של קטינים ונוער לא מבצע כל שוטר או מפקח או ניצב- יש חוקרים המיועדים לכך. לאחר שעברו השתלמות ארוכה עם מבחנים, בדבר כשרותם לחקור נוער.
אשה המתלוננת על אונס או הטרדה מינית- לא מוסרת עדות רק ,לפני חוקרים מקצועיים בנושא.
הבעיה עם הרבנים- שהרב חושב שהוא מומחה בכל נושא, בכלכלה בבריאות בחינוך במעשי פשע. בקשר אם אלוקים וכו'
לדעתי אין הדבר כך,הרב מומחה אם בכלל בשו"ע. בלבד, ולא בחקירות עדים ומתלוננים, ובכללם רבני פורום תקנה, שיש להם בלי עין הרע, קנאה ותאווה לכבוד.
אמרתם כי הכתובת של הפורום היה ידוע לכולם= אולי רק למנהלי הישיבות- אבל לא לתלמידים, לכן היה נחוץ פרסום בטלויזיה בידיעות בעיתונות הזולה. כך שגם יושבי בתי הקפה והפאבים.
וכך כולם כולם ידעו על פועליו של הרב אריאל הרב ליכטנשטיים הרב שפירא וכ'. להגדיל תורה ולהאדיר.
בקיצור יש לפורום סמכות למצא את החשודים- אני מדגיש החשודים, את האשמים צריך לעשות בית המשפט.
ועכשיו לשאלת המיליון- ומה עם חטאים שלא נכנסים לקטגורה פלילית? למשל רב נואף, כהגדרתכך ושל אם שלום.
יש לידעה את הקהל, רק את קהילתו, אם הם יעדיפו להתעלם, אז גם הפורום הנכבד חייב להתעלם!!
אני מתאר לי כי אתה יודע את ההלכה, לממזר אסור לבא בקהל ה'! לנואף מותר. אבל לפי ההלכה אסור לחפש ממזרים!
עם דיינים במסגרת דיון בגרושים, שומעים את האשה מפלילה את ילדיה בממזרות, הם יוצאים ואומרים לא שמענו!
לסיכום לפורום תקנה, מותר לפעול רק במסגרת החוק, ולא להיות מיליציה חברתית.
אםשלום בענין שלא היה רצח. אלימות מילולית היא קשה מאלימות פיזית, עונשו של המקלל את את אביו- גדול יותר מהמכה את אביו,- מכה עד זוב דם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 17:49 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  |
... מתי אני התחמקתי? מה הפתרון?
הפתרון הוא כי כולם יתנהגו באמות מידה מוסריות! אבל היות וזה לא מעשי,
כפי שכתבתי בהודעתי הקודמת= אני בעד לקיום פורום כזה, פורום ש/ישגיח ויהיה ער לכל ניצול מכל שהוא את התלמידים והתלמידות של מוסדות החינוך, במגזר הדתי ובכל מגזר.
אבל הדגש הוא על השגחה, לאחר הגילוי של מעשה נפשע, הפורום מפנה מקומו, לגורמים מקצועים באכיפת החוק.
אתה ודאי יודע- כי חקירה של קטינים ונוער לא מבצע כל שוטר או מפקח או ניצב- יש חוקרים המיועדים לכך. לאחר שעברו השתלמות ארוכה עם מבחנים, בדבר כשרותם לחקור נוער.
אשה המתלוננת על אונס או הטרדה מינית- לא מוסרת עדות רק ,לפני חוקרים מקצועיים בנושא.
הבעיה עם הרבנים- שהרב חושב שהוא מומחה בכל נושא, בכלכלה בבריאות בחינוך במעשי פשע. בקשר אם אלוקים וכו'
לדעתי אין הדבר כך,הרב מומחה אם בכלל בשו"ע. בלבד, ולא בחקירות עדים ומתלוננים, ובכללם רבני פורום תקנה, שיש להם בלי עין הרע, קנאה ותאווה לכבוד.
אמרתם כי הכתובת של הפורום היה ידוע לכולם= אולי רק למנהלי הישיבות- אבל לא לתלמידים, לכן היה נחוץ פרסום בטלויזיה בידיעות בעיתונות הזולה. כך שגם יושבי בתי הקפה והפאבים.
וכך כולם כולם ידעו על פועליו של הרב אריאל הרב ליכטנשטיים הרב שפירא וכ'. להגדיל תורה ולהאדיר.
בקיצור יש לפורום סמכות למצא את החשודים- אני מדגיש החשודים, את האשמים צריך לעשות בית המשפט.
ועכשיו לשאלת המיליון- ומה עם חטאים שלא נכנסים לקטגורה פלילית? למשל רב נואף, כהגדרתכך ושל אם שלום.
יש לידעה את הקהל, רק את קהילתו, אם הם יעדיפו להתעלם, אז גם הפורום הנכבד חייב להתעלם!!
אני מתאר לי כי אתה יודע את ההלכה, לממזר אסור לבא בקהל ה'! לנואף מותר. אבל לפי ההלכה אסור לחפש ממזרים!
עם דיינים במסגרת דיון בגרושים, שומעים את האשה מפלילה את ילדיה בממזרות, הם יוצאים ואומרים לא שמענו!
לסיכום לפורום תקנה, מותר לפעול רק במסגרת החוק, ולא להיות מיליציה חברתית.
אםשלום בענין שלא היה רצח. אלימות מילולית היא קשה מאלימות פיזית, עונשו של המקלל את את אביו- גדול יותר מהמכה את אביו,- מכה עד זוב דם. |
|
או שאתה מתחמק, או שלא הבנת.
הבנת היטב, שיש בעיה כאשר המעשה אינו נכנס בגדר עבירה על חוק המדינה.
המעשים בגינם החל לטפל פורום תקנה בפרשת הרב אלון - לא היוו עבירה כלשהי. מדובר היה בתלמידים של הרב שהם בגירים, והיות והחוק אז (אין לי מושג מה המצב היום), לא הגדיר יחסים בין רב לתלמידו כיחסי מרות, לא היתה בכך שום עבירה. כזכור וכידוע, לפורום היה ייעוץמשפטי צמוד, והנושא נבדק. לא ניתן היה להעביר את הפרשיה לטיפול רשויות החוק, בדיוק כשם שלא ניתן להעביר לטיפולם ניהול רומן בהסכמה של רב קהילה עם אשה נשואה.
המשטרה לא עוסקת במה שאינו עבירה על החוק.
ושוב אני שואל: מה היו צריכים לעשות חברי הפורום עם המידע שהגיע אליהם? ליידע את "הקהילה"? איזו קהילה? הרב אלון לימד במקומות רבים. לא היתה לו קהילה ספציפית, והמועמדים להפגע על ידיו היו מכל מקום אפשרי.
כמובן, אתה גם ממשיך להתעלם מכך שחברי הפורום טענו כי הרב אלון הודה בפניהם - ומפאת כבודו עדיף לא לחזור ולפרט, ודאי לא לקשר לכך.
ושבה השאלה למקומה: איך - לשיטתך - היו צריכים לפעול רבנים, או גורמים אחרים בקהילה, כשמגיע אליהם מידע מסוג זה שהגיע לגבי הרב אלון?
 |
|
|
|
|
|