בית פורומים עצור כאן חושבים

מעמדו ההלכתי של "פורום תקנה"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/8/2013 18:56 לינק ישיר 

ירוחם

אני מבקש להתייחס לעדות שלך על מה שאמר החבר המומחה על שפת הגוף של הרב מפורום תקנה.

כמובן אתה היית שם ולא אני, אבל אני תוהה:

האם ניתן לנתח הופעה שצולמה בטלויזיה (למשל מתוך כך שמצולמים רק רגעים משיחה ארוכה, שמצולמות זויות שנועדו להשיג מטרה כזו או אחרת).

מצד שני, יתכן שהמומחה גם בודק צילומים של אנשים בטלויזיה כדי להגיע למסקנות.

יתכן גם שניתן להסיק הרבה מאד מתוך רגעים קצרים.

אבל צריך לשאול אותו באיזו מידה דברים משקפים, ובאיזו מידה מה שאמר באותו רגע משקף את חוות דעתו המקצועית או את תחושתו שמושפעת גם מן הערכים שלו.

כמו כן יש לבדוק אם אמר את הדברים בלשון מקצועית וזהירה או בלשון מליצית ואולי מופרזת כפי שאדם מדבר עם חברו.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2013 00:11 לינק ישיר 

מואדיב
ושוב- המקסימום שהיה מותר לפורום תקנה לעשות.  לפרסם את החשדות בעיתונות הדתית הפנימית. כל מי שהיה בסכנה של פגישה איתו והיה עלול ליפןל ברישתו של הפושע המיני הזה. חשוף לעיתונות בבתי כנסת. או לוח המודעות בישיבוץ או באתרי האינטרנט הדתיים.
נכון שהיו גם אנשים חלונים שהקשיבו לשעוריו בטלויזיה, אולי אליהם כיוונו הרבנים.
ככלל אני דוגל בכלל, כי מוטב שיסתובבו חופשי כמה פושעים. מאשר אדם חף מפשע יואשם בפשע שלא ביצע.
והכלל הנוסף שאני מאמין בו- יחסי מין בין אנשים בגירים בהסכמה מלאה- לא בעל סמכות- הם לא עבירה,
כל עבירה שהיא מוסרית בעיני מישהו- ינסה לפתור אותה בצורה מוסרית. לא יצלח . שיעזוב וילך לדרכו ולא יוסיף חטא על פשע.

הרב מימוני
שפת הגוף בדרך כלל נמדדת - בלית  ברירה בטלויזיה. בזמנים קצריםאפילו. כך מודדים אנשי ביון את תגובותיהם של אויבי המדינה, כי הרי קשר פיסי איתם לא אפשרי.
גם בעסקים  פגישות של אנשי עסקים מצולמות בידיאו, המומחה קובע מתי משקרים או מתחמנים, וכד'

השיחה ודאי היתה חברית  הבחור הוא מקצוען בדם, אפילו שיחת חולין בין חברים,  היא מקצועית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2013 01:08 לינק ישיר 

[ירוחם,

רק כמה עובדות - 
א. לפי מה שנכתב באתר פורום תקנה ולפי ההודעות שהם פרסמו, מדובר היה ביחסים בין בגירים (לפי החוק), אולם בהחלט בתחום המוסרי, גם אם לא החוקי, של יחסי מרות (כאמור, באותה העת לא חלו ההגדרות החוקיות של "מרות" על יחסים בין רב ותלמיד "לשעבר" או אדם שבא לבקש ממנו ייעוץ; לפורום תקנה - וגם לי הקטנה, ומסתבר שגם למחוקקים שטרחו ושקדו על שינוי החוק בעקבות מקרה זה - זה נראה בלתי סביר מבחינה מוסרית, כיוון שיחסים אלה בהחלט נחווים כיחסי מרות). כלומר, גם לשיטתך, היה כאן מעשה בלתי מוסרי.

ב. רבים (מאוד) ממי שראו/רואים עצמם כתלמידיו של הרב אלון הם חילונים ואינם קוראים עיתונים דתיים-פנימיים-של-המגזר (בוא נודה על האמת, גם רבים מן "המגזר" אינם קוראים את העיתונים הללו). אתה חרד - ובצדק - מפני לשון הרע, ובעיניי פרסום על לוחות מודעות (בסגנון פשקווילים) של בתי כנסת דומה הרבה יותר לרכילות "שכונתית" נלוזה מאשר פרסום רשמי בעיתונות הכללית. ייתכן וזה ענין של פער תרבותי - בתרבות שלי (ולדעתי גם של מרבית שומעי שיעוריו של הרב אלון, ובודאי של מרבית המגזר הדתי לאומי) "פשקווילים" נתפסים כמעט כ"דואר זבל", כמשהו "לא רציני" שקרוב ביותר להפצת שמועות ו"לכלוך" על מישהו. פרסום רשמי בעיתון או באתר אינטרנט רציני, הוא מקור שניתן להתייחס אליו ברצינות - כלומר, ההנחה היא שהחתימות המופיעות עליו אכן נכתבו ביד החותמים (בניגוד לפשקווילים...), ויש "כתובת" לפנייה, לבירור ולמחלוקת. לפרסום כזה - שוב, בניגוד לפשקווילים - יש "הורים" ולכן גם יש לו משמעות שמעבר לשיחת מקוה.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2013 09:05 לינק ישיר 

.

רק הערה:

העתון הנפוץ ביותר "במגזר" הסרוג, הוא ידיעות אחרונות/ ישראל היום.

רוב קוראי העתונות המגזרית, קוראים אותה בנוסף לעתונות הישראלית הכללית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2013 12:33 לינק ישיר 

אםשלום .
אני ממליץ לך פעם להציץ לבתי הכנסת בלילות שישי- להציץ כי לא יתנו לך להכנס- ורק בעייניך תביטי- ותגלי באיזו שקיקה קוראים את העיתונות הזו, במקום להתפלל, .

לא ראיתי חתימות אצל יונית לוי או מיקי חיימוביץ כשהכריזו על פורום תקנה.
הכתבה בטלויזיה ואחר כך בעיתונים היתה כתבה זולה וצהובה- נוסח ידיעות-, ולא היתה לה כל ערך חינוכי אלא להפך, רכילות לשון הרע ופירסום שמם של הרבים, שלא כל תושבי המדינה הכירו אותם. גם להם מגיע.

מואדיב
לפני כשנתיים, כתבת כי היו צריכים לפרסם את הפרשה, שהבנים והנכדים שלנו יזהרו! מהרב אלון. בצדק!
האם עדיין אתה חושב שהפרסום בטלויזיה ובידיעות. היו הכלים הנכונים. במקום  ובזמן הנכון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2013 14:35 לינק ישיר 

[ירוחם,

"לא יתנו לך להכנס"?! 
א. האם יש גלאי-שמירת-מצוות-בנוסח-אורתודוקסי בפתח בתי הכנסת האורתודוקסיים?
ב. אם כן, אני מניחה שיש אישור של מכון "צומת" להפעילו בשבת?

וברצינות - אני נמצאת לא מעט בבתי כנסת אורתודוקסיים, ואני רואה כיצד אנשים קוראים את "עלוני השבת" למיניהם וכמה כבוד ורצינות הם מייחסים לאמור בהם.
אמנם איני מואדיב, אבל אענה על שאלתך - כן. עובדה היא שבעקבות הפרסום הגיעו הרבה מאוד תלונות נוספות - חלקן פליליות, ומיעוטן הגיע לבית המשפט (כלומר, הפרסום נסך אומץ במי שהשקיעו אנרגיה רבה בהסתרת כאבם ופגיעתם, מחשש שמא לא יקשיבו להם, שמא יתקיפו אותם, שמא יגידו כולם - "איך אתם מעזים לדבר כך על רב בישראל"). עובדה היא שרוב רובו של המגזר הדתי לאומי (עיקר עניינו של פורום תקנה) אכן התרחק מהרב אלון ונמנע מלהגיע לשיעוריו או להזמינו ללמד אצלם (ובניגוד לרעש בתקשורת, נראה לי ברור לכל בר בי רב שחסידי הרב אלון כעת, אינם אלא קבוצה קטנה מאוד מאוד ושולית לחלוטין מבחינה מגזרית; איני מדברת על אלה מבני משפחתו העומדים לצידו - תמיכה משפחתית אינה חייבת להיות תלויה באמונה בצדקת דרכו של האדם או בחפותו, ואשרי מי שיש לו משפחה שאוהבת אותו בלא תנאי). אם אלה היו המטרות, והן הושגו - מדוע להטיל ספק בדרך?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2013 15:03 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:

...

מואדיב
לפני כשנתיים, כתבת כי היו צריכים לפרסם את הפרשה, שהבנים והנכדים שלנו יזהרו! מהרב אלון. בצדק!
האם עדיין אתה חושב שהפרסום בטלויזיה ובידיעות. היו הכלים הנכונים. במקום  ובזמן הנכון?

מודה ועוזב,

שנתיים לקח לך להגיע למסקנה שצדקתי בכך שצריך היה לפרסם את הפרשה ולהזהיר מפניה.

יש לי סבלנות. אני מוכן להמתין עוד שנתיים ואז לענות על שאלתך שבכאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2013 15:28 לינק ישיר 

מואדיב כתב:

...

מואדיב

מודה ועוזב,

שנתיים לקח לך להגיע למסקנה שצדקתי בכך שצריך היה לפרסם את הפרשה ולהזהיר מפניה.

יש לי סבלנות. אני מוכן להמתין עוד שנתיים ואז לענות על שאלתך שבכאן.

הפעם אתה מתחמק השאלה שלי היתה אז וגם יום- על הפרסום בטלויזיה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2013 15:34 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
[ירוחם,

"לא יתנו לך להכנס"?! 
א. האם יש גלאי-שמירת-מצוות-בנוסח-אורתודוקסי בפתח בתי הכנסת האורתודוקסיים?
ב. אם כן, אני מניחה שיש אישור של מכון "צומת" להפעילו בשבת?

וברצינות - אני נמצאת לא מעט בבתי כנסת אורתודוקסיים, ואני רואה כיצד אנשים קוראים את "עלוני השבת" למיניהם וכמה כבוד ורצינות הם מייחסים לאמור בהם.
אמנם איני מואדיב, אבל אענה על שאלתך - כן. עובדה היא שבעקבות הפרסום הגיעו הרבה מאוד תלונות נוספות - חלקן פליליות, ומיעוטן הגיע לבית המשפט (כלומר, הפרסום נסך אומץ במי שהשקיעו אנרגיה רבה בהסתרת כאבם ופגיעתם, מחשש שמא לא יקשיבו להם, שמא יתקיפו אותם, שמא יגידו כולם - "איך אתם מעזים לדבר כך על רב בישראל"). עובדה היא שרוב רובו של המגזר הדתי לאומי (עיקר עניינו של פורום תקנה) אכן התרחק מהרב אלון ונמנע מלהגיע לשיעוריו או להזמינו ללמד אצלם (ובניגוד לרעש בתקשורת, נראה לי ברור לכל בר בי רב שחסידי הרב אלון כעת, אינם אלא קבוצה קטנה מאוד מאוד ושולית לחלוטין מבחינה מגזרית; איני מדברת על אלה מבני משפחתו העומדים לצידו - תמיכה משפחתית אינה חייבת להיות תלויה באמונה בצדקת דרכו של האדם או בחפותו, ואשרי מי שיש לו משפחה שאוהבת אותו בלא תנאי). אם אלה היו המטרות, והן הושגו - מדוע להטיל ספק בדרך?]

וזו באמת היתה כוונתם העיקרית ומעודפת של כבוד הרבנים בפורום .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2013 15:51 לינק ישיר 

[אכן, להזהיר מפגיעה רעה ולהגן על הציבור.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2013 16:55 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
[אכן, להזהיר מפגיעה רעה ולהגן על הציבור.]

ולגמור פעם אחת ולתמיד- מהאדם הזה שהוגדר כאדמור הציונות הדתית, הרי לא הוא צריך להיות האדמור. כי אם...

הרב אלון נמצאה אשם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2013 17:57 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:

... אכן את ערוות פורום תקנה אני מחפש, לדעתי  פועלם במקרה של הרב אילון. גובל בפשע ובשפיכות דמים מבחינה הלכתית,
כבר דשנו בזה- היה אפשר לעשות את זאת אחרת, עם חברי הפורום הנכבד היו מתיעצים עם בעלי מקצוע בנידון. כגון חוקרים ומדובבים מוסמכים. דיינים היודעים ומוסמכים  לחקור את העדים, ובעיקר בעלי מקצוע בתורת הנפש.

...

.

ירוחם,

אני לא מתחמק, אבל גם לא חזרתי בי.

אתה כן.

לפני כשנתיים, טענת בעוז כי עצם הפרסום לא היה יכול לקרות. טענת כי מדובר באנשים שבלי שום יכולת ביצעו חקירות, תוך שהתעלמת מכך שהרב אלון הודה בפניהם על המעשים - מה שלא דורש יכולות חקירה מקצועיות.
כעת, אתה חוזר בך מכך שעצם החקירה והבדיקה היו חטא חמור, ואתה רק מתלונן על הכלי באמצעותו פנו לציבור. ידיעות אחרונות - פסול, "עתוני המגזר" - זה בסדר. הטלויזיה - שקץ משוקץ, אמצעי תקשורת אחרים - זה בסדר.

נו. איך אמר ברנרד שו לרקדנית: על העקרון כבר הסכמת, נותר לקבוע רק את המחיר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2013 22:36 לינק ישיר 

מואדיב

אין כל בושה כשאדם משנה את דעתו לפי  מידע אחר או חדש. וכבר אמר משה דיין- רק חמור לא משנה את דעתו!

טענתי ואני טוען גם היום כי פורום תקנה לא היה צריך לבצע את החקירה- זה לא היה בסמכותה, ולא בכישוריה המקצועים.
היא  היתה אמורה למסור את חשדתויה. לידי אנשי מקצוע, בחקירה ובתורת הנפש . מומחים לדבר..

אם אדם בלי הכשרה רפואית מטפל בפצוע בצורה פולשנית וכ' ומצליח  להציל את חייו, הדבר לא מפחית כהוא זה מהפשע שהוא ביצעה. ההצלחה רק מפחיתה מעונשו.
טענתי ואני טוען גם היום כי לכמה רבנים מהפורום היתה אמביציה אישית לחסל את הרב אלון, והם רקדו על הדם.
טענתי  ואני טוען היום כי הפרסום בטלויזיה היה פשע, ומיותרת להשגת המטרה , של הרחקת בני נוער מהרב אלון.

היום אני טוען- כי פורום תקנה - במקום להגלותו למושבה מגדל, והרחקתו , היתה צריכה לאלצו, לקבל טיפול רפואי, אינטסיבי,
אבל כאמור הרבנים בפורום ידיהם לא היו נקיות- הרחקתו היתה חשובה להם מדיני הנפשות, של כמה נפגעים חדשים.
מדיני הנפשות של רציחתו של הרב אלון- וכפי שמיצתה זאת אםשלום
 ואני כבר לא מדבר על  חילול ה', שהיה אפשר למנוע

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 15/08/2013 23:00:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2013 22:59 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:

...
טענתי ואני טוען גם היום כי לכמה רבנים מהפורום היתה אמביציה אישית לחסל את הרב אלון, והם רקדו על הדם.
טענתי  ואני טוען היום כי הפרסום בטלויזיה היתה פשע, ומיותרת להשגת המטרה , של הרחקת בני נוער מהרב אלון.

...

כעת אתה מטיל רפש בקבוצה גדולה, ובלי שתפרט - כולם חשודים.

זה לא מעשה ראוי.

אנא, נקוב בשמותם של הפושעים הללו, כדי שתוכל לנקות את כל שאר החשודים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2013 23:12 לינק ישיר 

מואדיב
למה חשודים? האם יש ספק שהם פנו לטלויזיה?
האם יש ספק בראיונות המיותרים לליבון הנושא שקיים הרב אריאל?
האם אפשר להכחיש את הראיון שקיים הרב ליטנשטיין- ובה חשף שיחה אינטימית ואישית של הרב אלון? במה זה תרם?
האם יש ספק בראיונות ההזויים של הרב שפירא, בה הוא הודה בפה מלא- כן היה כאן לשון הרע.
למה חשודים?, בארכיוני הטלויזיה ובעיתונות הכתובה, מונחים החוכחות והאקדח המעלה עשן.

מישהו כתב לי כי עונשו של הרב סתיו- שלא נבחר לרב הראשי- היה פשעו  בפורום תקנה.
אני לא ראיתי אצלו את העליהום והלהט בעיינים. וראיתי אחרים מהפורום שהיו נבוכים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מעמדו ההלכתי של "פורום תקנה"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 35 36 37 38 39 לדף הבא סך הכל 39 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.