|
|
| נשלח ב-15/8/2013 23:15 |
|
| |
"טענתי ואני טוען גם היום כי לכמה רבנים מהפורום היתה אמביציה אישית לחסל את הרב אלון, והם רקדו על הדם."
ושוב מוכח הכלל "אמר רבי יהושע בן לוי: כל שהוא רחמן על אכזרים לסוף נעשה אכזר על רחמנים" (ילקוט שמעוני, פרק טו, סוף רמז קכא).
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2013 23:35 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | מואדיב למה חשודים? האם יש ספק שהם פנו לטלויזיה? האם יש ספק בראיונות המיותרים לליבון הנושא שקיים הרב אריאל? האם אפשר להכחיש את הראיון שקיים הרב ליטנשטיין- ובה חשף שיחה אינטימית ואישית של הרב אלון? במה זה תרם? האם יש ספק בראיונות ההזויים של הרב שפירא, בה הוא הודה בפה מלא- כן היה כאן לשון הרע. למה חשודים?, בארכיוני הטלויזיה ובעיתונות הכתובה, מונחים החוכחות והאקדח המעלה עשן.
מישהו כתב לי כי עונשו של הרב סתיו- שלא נבחר לרב הראשי- היה פשעו בפורום תקנה. אני לא ראיתי אצלו את העליהום והלהט בעיינים. וראיתי אחרים מהפורום שהיו נבוכים. |
|
אני מנסה להבין:
אתה טוען שלרב ליכטנשטיין ולרב שפירא היה אינטרס אישי להוריד את הרב אלון מגדולתו, ולכן נהגו כפי שנהגו?
טענה מרחיקת לכת אתה טוען. איזה אינטרס היה להם לפגוע במעמדו? קנאה?
יש לך אסמכתא להאשמה חמורה זו?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2013 23:47 |
|
| |
מואדיב התשובה לשאלותיך היא כן.
הוכחות התנהגותם .
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2013 01:20 |
|
| |
[ירוחם,
כדאי לדייק בעובדות - א. לפורום תקנה לא הגיעו תלונות על עבירות כלפי קטינים (שהן עבירות שמחייבות טיפול משטרתי ובנוסף יש אופציה - אולי - לטפל בפוגעים מסוג זה באופן רפואי). מה שהגיע לידיהם היו תלונות על מערכות יחסים במסגרת מרות וסמכות - אני לא מכירה (וסביר שגם אנשי פורום תקנה אינם מכירים) אופציה לטיפול רפואי בפוגעים מסוג זה.
ב. פורום תקנה לא "הגלה" את הרב אלון למגדל. הוא עשה זאת מיוזמתו ומבחירתו, לאחר שהתחייב "לפרוש מכל תפקיד תורני, ציבורי וחינוכי" (הדברים כתובים באתר הפורום, ואתה מוזמן לקרוא אותם). דרישת הפורום להתחייבות זו נועדה בדיוק כדי למנוע "דיני נפשות, של כמה נפגעים חדשים". האם אתה מאשים את הפורום בכך שהרב אלון לא עמד בהתחייבותו?
ד. הפורום נמנע במשך שנים מלפרסם את הליכי הדיון, המסקנות וההתחייבויות של הרב אלון, (גם) כדי שלא לפגוע בשמו וכדי שלא להלבין את פניו. רק משלא עמד בהתחייבותו - ובדיוק כפי שהוזהר מראש - הדברים פורסמו. לכן, אשאל שוב - האם אתה מאשים את הפורום בכך שהרב אלון לא עמד בהתחייבותו?
ומעבר להכל, אני מזכירה לך שוב - קטין שרבו - אליו הגיע כדי לבקש עצה, עזרה, תמיכה והגנה - פגע בו מינית, משהו בנפשו נפצע אנושות, ליבו מדמם והוא יהיה זקוק לשנים של ריפוי והחלמה. רב שפגע מינית בקטין - אינו "נרצח", אלא (אם אתה חייב להשתמש באלגוריות כאלה) רוצח.]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2013 07:20 |
|
| |
.
ירוחם,
מעבר לדברים הנכוחים שכתבה מעלי כאן אמא שלום, אני מוסיף ותמה על מה שכתבת לי כאן.
ראשית - לא הסברת לי עדין מה היה האינטרס של הרבנים האמורים לפגוע במעמדו של הרב אלון.
שנית, אני הופך את זכרוני הדלוח, ולא מצליח למצוא ראיון טלוויזיוני של הרב ליכטנשטיין. אתה בטוח שאי פעם ניתן ראיון כזה? והרב אריאל התראיין לטלוויזיה?
אם אתה כותב כנראה שאתה יודע, אבל אני לא מכיר.
נ.ב. פרסום הפרשה באמצעים פומביים, אינו חטא. פגיעה וניצול - הם הם החטא. ולנערה המאורסה לא תעשה דבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2013 11:37 |
|
| |
הסיפור ללא כחל וסרק
http://goo.gl/SVqETg
תוקן על ידי אפריםבן ב- 16/08/2013 11:41:56
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2013 12:09 |
|
| |
אםשלום ומואדיב באו ונעשה סדר- אתם מגיבים במה שנח לכם, אני מסכים בנחיצותו של פורום תקנה, ככתובת לתלונות, ורק לכתובת . חקירות ודרישות אינן מתפקידה, ולא לכך נוצרה. יבואו המומחים בחקירות ובירור עדויות פסיכולוגים וכ', ולא רבנים שמומחים רק בתורתם. אםשלום לפי דברייך.הרב אלון התעורר בבוקר לח בשנת תרלח, והחליט להגלות את עצמו, הוא ואשתו ובניו וכל אשר לו, למושבה מרוחקת מכל מקום , כך התחשק לו. הרב אלון היה ראש ישיבה- הוא ביוזמתו האישית בלי כל לחץ ודרבון, התפטר מתפקידו- שהצליח בו. העביר מספר שעורים גדושים בנוכחים, שבאו מרצונם החופשי ונדחקו לשמוע את דבריו, היתה לו פינה קבוע בטלויזיה לשעוריו ועוד ועוד, והוא החליט לותר על כל זאת, ולהגלות את עצמו. ולנתק את עצמו שנתיים ימים באלם מוחלט! למה באמת? נדמה לי אם שלום שהדברים ברורים גם לך, אבל החברות מחייבת. פתאום את לא מכירה טיפול בחולי מין? הרבנים המכובדים לא מכירים? אלק -לא מכירים, החרדים מכירים- אבל הרבנים המודרניים לא? הוא לא עמד בהסכם? איזה הסכם? באיזו זכות סוחט הפורום מאדם לעמוד בהסכם כפייתי, לפי איזה חוק? המאפיה, הוא לא עמד- הוא המשיך להעביר שעורים, ההסכם היה שלא יעביר,. הם לא רצו לפגוע בשמו הטוב! זה באמת נכון. הם לא פגעו בשמו הטוב,? נכון. אבל הרי זה פשע מפני עצמו. הרב אלון היה לפי דבריהם ודבריך, פושע, סוטה מין מסוכן. שהיה מפיל ברישתו ילדים ובוגרים. והפורום כיסה על הפושע הזה? תבדקי בספר החוקים הישראלי- על פשע של הסתרת מידע העונש הוא מאסר. פשעם הגדול של חלק מרבני הפורום היה. סחיטה באיומים- מאפיה. התעסקות בנושא מקצועי, שלא היה ואין להם כל מושג, בצורת הטיפול. הלבנת פנין של אדם גילוי שמו בפומבי, והעבירת המיוחסות לו בטרם הוגש כתב אישום. חילול ה' . מה היה האינטרס שלהם. קנאה תאוה וכבוד. קנאה שלא היה להם אפילו מאית מהכבוד והכרת הציבור בגדולתו של הרב אילון, ובעניין הגדול שעוררו שעוריו בכל הציבור החרדי- הדל"י והחילוני, עזה כשאל קנאה, וכפי שאמרו חז"ל שנאה- מקלקלת את השורה.
פסחים דף קיג :
תנו רבנן: שלשה שונאין זה את זה, אלו הן: הכלבים, והתרנגולין, והחברין. ויש אומרים: אף הזונות. ויש אומרים: אף תלמידי חכמים שבבבל שימו לב איזו חברותא, מכובדת כרכה הגמרא יחד הרב ליכטנשטיין התראיין נדמה לי כמה פעמים- את מה שאני זוכר- ואני זוכר טוב- כי דבריו צרבו לי בנשמה. הוא סיפר בלעג- כי לאחר שהוא והפורום דרשו מהרב אלון להפסיק מפעילותו הדרשנית, בא אליו הרב לשיחה אישית- ואמר לרב ליכטנשטיין בכאב, -ללמד תורה זה הדבר היחיד שאני יודע, מה אני אעשה? -מצדי תמכור- ברזל- או משהו אחר, הטקסט אולי לא מדויק, אבל אלו היו עיקרי הדברים. כאמור זו היתה שיחה אישית בין אדם בשברון לב- הבא להתיעץ עם רב. לא היה לזה כל מקום וצורך לידע את כל תושבי המדינה. הרב אריאל- היה אבל אני לא זוכר בדיוק. אבל מה שהוא פירסם בעיתונות, יצאה עם זה קיום מצוות לא תלך רכיל בעמך- והשפעה לא כשרה על בתי משפט , למהדרין מןהמהדרין נוסח בריסק וחז"א, גם יחד.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2013 14:23 |
|
| |
[ירוחם,
אני לא בטוחה שקראת את דבריי לפני שהגבת, כי אני מתקשה מאוד למצוא את הקשר בין מה שאתה מתווכח עימו ובין דבריי שלי...
ושוב, כדאי לחזור לעובדות -
א. מה בדיוק ה"חולי המיני" של הרב אלון שהתגלה לאנשי הפורום, לשיטתך, ומהו "הטיפול הרפואי" שיתקן אותו? אני לא מכירה טיפול רפואי להומוסקסואליות, ומכיוון שזו לא מחלה לטעמי גם אין לי סיבה לחפש כזה (גם אנשי פורום תקנה לא עסקו כלל בעניין הזה, וכשדיברו על עבירות של "מוסר וקדושה" דיברו על ניצול סמכות ומרות, ואולי גם - אני מקווה - על עבירת הצביעות והשרלטנות של המטיף כנגד הומואים כאשר הוא עצמו כזה). לפדופיליה יש מיני טיפולים רפואיים, אבל כאמור - לפני הפורום לא הגיעו תלונות מסוג זה. ניהול מערכות יחסים תוך ניצול סמכות ומרות - זו לא תופעה מינית ובודאי שלא "חולי מיני". כתבת - "החרדים מכירים [טיפולים רפואיים וכו']". אם כך, אני מציעה להם להקים סטארט-אפ ואולי ירוויחו מיליונים! (אם אתה מתכוון לשיטות ה"טיפול" הישנות והלא-טובות של מכות רצח כטיפול מונע בהומוסקסואליות או לחילופין חיתון מהיר ולחץ להוליד ילדים, חוששתני שמישהו הטעה אותך גם בזה - זה לא עובד).
ב. הזכות ל"סחיטה" ניתנה בידי הרב אלון עצמו - הוא קיבל עליו את סמכות הפורום (זה עניין של בחירה! אני למשל לא בטוחה שהייתי מקבלת את סמכות הפורום הזה, שאיני שייכת בקהלו. אבל מסתבר שרבני הפורום הם כן הרבנים שהרב אלון סומך עליהם ומכיר בהם כרבניו או לפחות כעמיתיו וכקבוצת ההשתייכות שלו), הוא הופיע בפניו, הוא חתם על הודאה והתחייבות, הוא בחר לעזוב את משרתו. אם היה חש שיש כאן "סחיטה באיומים" היה עליו להתלונן במשטרה - רבני תקנה אינם מעל החוק! הוא בחר שלא לעשות זאת.
ג. כתב האישום והכרעת הדין לא עסקו במקרים בהם טיפל פורום תקנה. כאמור (בפעם האלף ואחת) - הפורום לא עוסק בתלונות שיש להם צד פלילי ושהן "שפיטות" לפי החוק הישראלי. הדברים שפרסם הפורום עסקו רק במקרים שהוא עסק בהם (קרי: כאלה שאין עליהם שום איסור חוקי). אם הפוגע במקרים אלה מסרב לעמוד בהתחייבויותיו (שלא לחזור על פגיעתו, ולהשתדל למנוע פגיעות עתידיות) - כיצד לדעתך יש לטפל בו? לדעת הפורום, הדרך היחידה בה ניתן לעשות זאת היא באמצעות אזהרת הציבור מפניו: אם הוא עצמו לא יכול/רוצה להימנע מלפגוע, לפחות יימנעו אחרים מלהיפגע. אזהרה כזו יכולה להיעשות רק באמצעות פרסום ברבים.
ד. כיוון שאני מעריכה מעומק הלב את עוצמת הרגש שאתה מביע כאן, כדי להגן על מי שלדעתך נעשה לו עוול, אני מבקשת להזכיר לך שוב - מי שנפגע מכפיית מגע מיני בהיותו נער, ובמיוחד כשהדבר נעשה בידי אדם בו בטח, עליו סמך ואותו העריץ - כרבו - הוא קורבן פצוע ומדמם. האם תוכל לרגע להפנות מבט אליו? הוא עומד בפינה, "שקוף", קשה לו מאוד לדבר ולכן יעשה זאת (בד"כ) רק באופן אנונימי ובשקט, וניתן יהיה לשמוע את קולו ואת שעבר עליו רק אם ממש משתדלים להקשיב. האם תוכל לרגע להשתדל ולהקשיב? זה קשה, אני יודעת - יש הרבה רעש כאן ומישהו צועק שהרב שלו נפגע מאותו בחור חלוש ושקוף (היית מאמין? כן. קל להאמין, כי הבחור אינו מתגונן ונראה כמקבל עליו את הדין. כאילו ידע שזה בדיוק מה שיקרה - שיאשימו אותו...). אותו מישהו צועק שהבחור הזה לא הבין, שאת הפצע בנפשו הוא גרם לעצמו, שהוא חולה נפש ושקרן. אותו מישהו גם צועק "הצילו! הם באים להרביץ לי!" בכל פעם שניגש אדם לעזור לאותו "שקוף" ולנסות להרחיקו מפגיעה. הרבה יותר קל לשמוע את קריאות הכאב של המישהו - רבו עומד במרכז ה"במה" והאנשים סביבו מגבירים כל הגה שהוא מוציא מפיו. זה לא אומר שיש ליפול בפח ולאפשר לו למשוך אותנו לרחם עליו, במקום על מי שבאמת זקוק לרחמינו ולעזרתנו. כאמור - קצת פרופורציה.]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2013 14:54 |
|
| |
.
ירוחם,
אני חושש שאתה טועה שוב. פעמיים.
טועה בכך שאתה מבלבל בין שיחה שניתנה לתלמידי הישיבה - בעקבות התפוצצות הפרשה - לבין ראיון.
טועה בכך שאתה שוכח שאתה ושכמותך, הם אלו שגרמו ליציאת כל הטינופת החוצה. כל אלו שטענו שחברי פורום תקנה מעלילים על הרב, היו אלו שדחפו חברים בפורום - כמו הרבנית שילת לדוגמא - לצאת ולהתראיין. לצאת ולספק תשובות שאתה ושכמותך הכרחת אותם לספק.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2013 16:26 |
|
| |
אםשלום ניצול סמכות ומרות היא עבירה פלילית. והפורום עסק בכך. ההומוסכסואליות אינה מחלה, אבל היא סטיה, שמלווה בדחפים חזקים יותר מהסטיריטים. יש לי חבר - שהוא חבר בארגון של חסידות גדולה המחנכת אלפי תלמידים ותלמידות, כשהתפוצצה הפרשה, הוא נדהם ממה שפורום תקנה עשה. שאלתי אותו ואצלכם אין דברים כאלה? בטח שיש, לא פחות מכלל הציבור האחר, אבל לרשותנו עומדים פסיכולוגים פסיכיאטרים ועובדים סוציאלים וכד', מיד כשמתעוררת בעיה ולו ברמז. הם מיד מטפלים בנושא, איני חושב שהם מרפאים, אבל בהחלט בולמים. ומלדים איך להתמודד עם הסטיה. לפעמים אשתו של ההומו אינה יודעת כי בעלה כזה, וודאי לא הציבור
גילית את דעתך כי אותך אי אפשר יהיה לסחוט- אשרייך אבל לא כולם גברים כמוך!
אין חילוקי דעות ביננו על ההשפעה ההרסנית על נער שנוצל. אבל מה לעשות לא כל אחד יכול לקחת את החוק לידים ולנחליט איך להעניש.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2013 16:34 |
|
| |
מואדיב אני ושכמותי- בקושי אני מכיר את אני- את שכמותי אני לא מכיר, ואני אומר לך. עד לאותו ערב אומלל בה כיכב הרב אלון בראש החדשות- לא ידעתי אפילו ברמז קל שבקלים על הסיפור. הבנתי כי הרב אלון עבר ניתוח בגב ומשתקם ולכן נעדר כל כך הרבה זמן, ולכן לא יכולתי כמובן לחבור לשכמוני.
לא שמעתי שעור בישיבה של הרב ליכטנשטיין- אבל ראיתי אותו בטלויזיה מדושן עונג כמרואיין, כשסיפר את הסיפור האינטימי. אגב אם הוא סיפר את הדברים האלה- גם בשעור. אז הוא פושע עוד יותר גדול
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2013 22:50 |
|
| |
[ירוחם,
א. ניצול מרות וסמכות בין רב ומי שפונה אליו לייעוץ לא היה עבירה פלילית באותה עת (החוק השתנה בעקבות הפרשה).
ב. להומוסקסואלים אין דחפים מיניים חזקים יותר מלהטרוסקסואליים, ואין לי מושג על איזה מקורות בדיוק אתה מסתמך בקביעה מוזרה זו. אם זאם זו "סטייה" או לא זה עניין של גיאוגרפיה (ואידיאולוגיה), ובכל מקרה לא שייך לנושא (פורום תקנה עצמו אמר פעמים רבות כי שאלת הנטייה המינית לא היוותה פונקציה - אם היה מדובר בפגיעה דומה בנשים הם היו פועלים בדיוק באותו האופן. דומני שההיסטוריה מוכיחה כי הם דוברי אמת בנקודה זו).
ג. איני מכירה את חברך ובודאי לא את הארגון שלו. האם אתה טוען שהוא משתמש בשירותיהם של פסיכולוגים ש"מרפאים הומואים"? שמעתי על כאלה וגם שמעתי על הנזקים החמורים שהם גורמים למטופליהם. בכל מקרה, ה"טיפולים" הללו שנויים במחלוקת, במקרה הטוב (וכאמור - עצם שליחת הומו לטיפול כזה נובעת יותר מעמדה אידיאולוגית ופחות מעמדה "רפואית"). אגב, האם אותם "פסיכולוגים" הם אלה שקבעו שלהומואים יש יצר מין מפותח יותר מלהטרואים? אם כן, דומני שהוכיחו בזה את מידת האמינות שיש לייחס ל"טיפוליהם".
ד. היחיד שדנו במקרה הנער שנוצל ונפגע ממעשה מגונה בכפיה הוא בית המשפט. הוא גם יקבע איך להעניש. פורום תקנה לא העניש אף אחד - הוא ניסה למנוע פגיעות עתידיות, ממי שהוכיח בפניהם כי בכוחות עצמו אינו מסוגל להפסיק לפגוע.
אין לי בעיה עם מחלוקת אידיאולוגית על פירוש, אבל יש ליבהחלט בעיה עם הפצת שקרים כאילו היו עובדות. בדוק את העובדות ואח"כ חזור להתפלמס על האופן בו אנחנו מפרשים אותם וכו'. הפולמוס בודאי יהיה ברמה גבוהה יותר.]
(נכתב בחול בחו"ל)
תוקן על ידי אמשלום ב- 16/08/2013 22:48:49
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2013 00:56 |
|
| |
אםשלום
אני שמח לדעת, כי את גם מומחית בפיסיולוגיה ובפסיכולוגיה של ההומוים ושל הסטרייטים, אם 85% מהאנושות הם סטריטים ורק 15% הם הומויים, כנראה שהרוב הם הסוטים,. כך השיר על חיימקה שלי. שמעתי כי בתל אביב אנשים מתביישים להודות שהם סטריטים.
בנוגע לחברי- הוא משמש בהתנדבות במועצת הנגידים של חסידות גדולה. לא ארגון.. לא טענתי כי המטפלים מרפאים, כתבתי שלא- אבל לך נח, לכתוב שאמרתי -הם מרפאים, ולהוסיף את האומללות שהם גורמים, אני לא אריב איתך על כך, אני לא מכיר כאלה. ואולי את כן מכירה, את עוסקת בזה? ברשותך אגלה לך את השיטה-היות וזו חסידות הטיפול נעשה על ידי פסיכולוגים חרדים, ומשתמשים איך לא, בטיפול חרדי עתיק מאד.המטפל לאחר שרוכש את אמונו של הנזקק- מדבר איתו- פעם פעמיים ביום או יומיים ושבוע, בעיקר על כיבוש היצר, על ההשג הגדול על כיבושו וכ' כל הסופרלטיבים המקובלים בטרמינולוגיה, החרדית, ובעיקר בעיקר כל בזמן מנגנים לו על ההפסד הגדול שמעשה כזה יביא לו- הרחקה מהקהילה מבית המדרש, מההורים חהאשה והילדים מהשכנים והחברים יום יום לפעמים שעה שעה אם נחוץ מעמידים אותו מול מה שמחכה לו. אני אולי מסכים איתך כי הנער, האיש, אומללים כי הם לא חיים לפי הנטיעות הטבעיות שלהם, אבל האלטרנטיבה הרבה יותר גרוע ואכזרית, כמה אומללות היתה נחסכת, אם פורום תקנה היה כופה על הרב אלון בהסכם כמובן- במקום הגלות. טיפול פרימיטיבי כזה. אבל כפי- שאת סיכמת- היה חשוב להם יותר לחסלו- את האדם שהציבור כינה האדמור של הציונות הדתית-
אסכם את חילוקי הדעות ביננו- אין חילוקי דעות ביננו במיגור תופעות שליליות- כל מה שכואב וכאב לי ,היה הפשע בפרסום הגדול , בטלויזיה , בראיונות של חברי הפורום, שנעשה לא בכאב, אלא כשמחה לאיד, וכריקוד על הדם. כך אני הרגשתי ואני מרגיש כיום כלפי הרבנים שציינתי, לאחר שדחית את הרעיון לפרסם בעלוני שבת- אני הייתי מקבל בהבנה פרסום בכמה עיתוני ערב- רק סיכום של ממצאי החקירה. בלי מסיבות עיתונאים בלי מצלמות טלויזיה וכו' לשאלות העיתונאים היה צריך דובר הפורום- ורק הדובר. לענות הנושא נמסר לגורמים המתאימים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2013 04:16 |
|
| |
[ירוחם,
הדיון על "הומואים - סוטים חולי מין, או לא" אינו שייך לכאן, ויש מספיק אשכולות בו הוא נדון. אתה מוזמן להעביר אותו לאן שתרצה ואני אענה לך שם (אגב, יש רק כ-10% שמאליים - איטרי יד ימין - בעולם, האם היית מגדיר אותם "סוטים"?). הדיון כאן הוא על האופנים הנכונים יותר - לשיטתך - בהם היה צריך פורום תקנה לטפל ברב אלון. ובכן, הטיפול שאתה מציע - לדכא את היצר ההומוסקסואלי (גם אם היה עובד, וכאמור - יש על כך מחלוקת) - אינו רלוונטי: הבעיה עם הרב אלון (כפי שעלתה בפני הפורום) לא הייתה שהוא הומו, אלא שהוא ניהל מערכות יחסים תוך ניצול מרות וסמכות (עם תלמידים לשעבר, וכאמור - החוק של יחסי מרות לא חל אז על מקרים כאלה). הפורום טיפל בעבר (ובודאי גם כיום) במקרים נוספים מסוג זה, של רבנים כלפי נשים. אם הרב היה מקיים יחסים חד-מיניים עם בוגרים שאינם חברי קהילה שלו / תלמידים שלו / תלמידים לשעבר / אנשים הבאים אליו כדי להתייעץ וכו' לא היה הפורום עוסק בכך כלל. לכן, אם אתה מציע אלטרנטיבה, אנא ממך - הצע אלטרנטיבה רלוונטית למקרה הנדון: כיצד לדעתך היו צריכים אנשי הפורום לטפל במקרה (כאמור - לא בלתי חוקי), בו אנשים (נשים או גברים) מתלוננים כנגד רב על כך שהוא ניהל איתם מערכות יחסים, תוך ניצול מרות וסמכות?
עכשיו לעובדות: איני זוכרת, אבל אני לא חושבת שהייתה פנייה של הפורום לטלויזיה. בהחלט היה פרסום בעיתונים - ובמקבילות האינטרנטיות - וייתכן שזה מה שהוביל לרעש תקשורתי והגיע גם לטלויזיה וכו'. בניגוד למה שאתה טוען, וכפי שאמר מואדיב קודם לכן - הגורם הישיר לראיונות, להבהרות ולפרסום רחב יותר של הפרטים (המאוד מאוד לא נעימים), היו הדרישות הצעקניות, החוזרות ונשנות (כולל כאן בפורום הזה...) "לחשוף את הכל", "לספר את כל העובדות" וכו', תוך התקפות חוזרות ונשנות - חלקן בהחלט בגדר לשון הרע - על חברי הפורום ועל המוטיבציות שלהם. כדי להתגונן מפני אלה, ובמיוחד כדי שיוכל הורום להמשיך ולתפקד ככתובת לנפגעים וכדי לטפל באפקטיביות בפוגעים - לא הייתה ברירה לאנשי הפורום והם פרסמו גם ראיונות בנושא והודעות נוספות, שהבהירו את ההליך שנקטו וכו'.
אחרי כל זה, אני שואלת אותך שוב - האם יש לך אלטרנטיבה רלוונטית לטיפול במקרה כזה? אלטנרטיבה שהיא גם אפקטיבית, גם מוסרית וגם חוקית?]
תוקן על ידי אמשלום ב- 18/08/2013 04:23:12
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2013 11:14 |
|
| |
אםשלום
-רק להבהרה- איטרי יד ימין, שונים, גם ההומויים שונים, ההבדל היחיד שההומו שונה -במין- וכפי שדר' זיגמונד כתב המין הוא אחד המניעים הראשיים בהתנהגותו של בני האדם, ולכן יחסים שונים ב יחסי מין, מקבל את התאר סטיה וסטיה פרושה- לא כפי שרוב האנושות נוהגת.
ובגלל העיסוק במין שלמרות הכל עדיין הוא מוצנע, הסטיה מובלטת. אולי בעוד 30 שנה זה יהיה שונה,
אולי יצליחו המטיפים להדרת נשים, והסטיה תהיה -יחסים בין נשים וגברים.
אםשלום - איני יודע מה את זוכרת. אני יודע מה אני זוכר. ואני זוכר כי השוק מהפרסום הברוטאלי בטלויזיה.
היה מאד גדול.
להזכירך- הפורום תירץ את הליכתו לטלויזיה בכך- כי כתב ערוץ 10- בן חים, עמד לפרסם את הסיפור, והם רצו להקדים אותו!
בראבו! בראבו !הם הצליחו במרוץ,
אין לי כל ידע וסמכות ליעץ מה הם היו צריכים לעשות ולנהוג, אבל לא צריך להיות מהנדס לגלות שהבניין עקום.
ולא צריך תואר בקרימינולוגיה לגלות כי בוצע פשע.
אני כנראה מדוד אחר- יש לי בעיה מאד גדולה בכבוד האדם, אני מקבל אותו כפשוטו-
שנח לו לאדם להכנס לכיבשן האש, מלהלבין פני חברו ברבים.
אני מקבל כפשוטו את הגמרא שאומרת על הפסוק-- ואהבת לרעך כמוך- אומרת הגמרא -ברור לו מיתה יפה,
-כבוד אב"ד הפושע הזה, שכרגע פסקת להורגו, הוא רעך, התנהג איתו בכבוד.
אני מקיים כפשוטו -גדול כבוד הבריאות שדוחה כל לא תעשה שבתורה.
יש לי כנראה בעיה בחיים ולא רק איתך, זה עלה לפעמים הרבה מאד כסף, אבל איך אמר הרפורמטור הגדול מ.ל- כאן אני עומד איני יכול אחרת.
כמומחית לתלמוד- שאלתי אותך שאלה בהבנת הגמרא- באשכול הסמוך, לא ענית. אז אוסיף שאלה על שאלה.
הגמרא ביומא (נדמה לי) כג אומרת, כל תלמיד חכם שאינו נוקם ונוטר כנחש- אינו תלמיד חכם
ושאלתי-
א. הנחש לא מוכר בטבע כנוקם ונוטר.
ב. מדוע הגמרא משתמשת בדימוי המכוער הזה של נחש, כלפי תלמידי חכמים?
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 18/08/2013 11:52:49
 |
|
|
|
|
|