בית פורומים עצור כאן חושבים

מעמדו ההלכתי של "פורום תקנה"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/3/2010 15:27 לינק ישיר 

מקס

השארת אותי נבוך. פשוט אין לי מושג על מה אתה מדבר, מה הקשר ומה הפשר. אם כוונתך לרמוז למביני דבר בלבד אנא הודע זאת ונמשיך הלאה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2010 20:03 לינק ישיר 

http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=16023&cat_id=3

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2010 22:03 לינק ישיר 

דוגמא כה מושלמת לממלכתיות לא ראיתי מעודי. אם משטרת ישראל (שכנגדה כידוע דברה תורה באמרה "שוטרים תתן לך בכל שעריך") מחליטה שאין צורך לפתוח בחקירה פלילית, הרי שבכך היא קובעת שחפותו מלאה. כל המערער על כך גורם לערעור יסוד כסא ה' בעולם, שכן משטרת ישראל היא גוף שהוא חלק ממדינת ישראל, ראשית צמיחת גאולתנו. ובבוודאי שכיהודים נאמנים אין לנו אלא ד' אמות של משפט פלילי, וכל מעשה שאינו ראוי לחקירת המשטרה שליט"א, בוודאי שאין בו חשש איסור.

[אני נזכר במאמר התמוה של זהבה פישר שהתפרסם במקור ראשון של השבת, ושטען שתופעת הפרדת האוטובוסים מסמלת מעבר לשיח של זכויות הפרט וש"אין מנוס (!) אפוא מלהגיע למסקנה שהחרדיות הפכה לתנועה מודרנית ששמה במרכז מעייניה (!!!) את הערכים המודרניים של ביטוי עצמי ועיצוב העולם כמכלול אוטופיוני." (סימני הקריאה שלי, כמובן) ואני אומר: אין מנוס מלהסיק שיש כאלו שלא יבחלו בשימוש אינסטרומנטלי בשיח זכויות הפרט כשנוח להם, בשיח זכויות המיעוט כשנוח להם, בשיח ציביון המדינה כשנוח להם, בשיח הפליליזציה כשנוח להם, בשיח החברתי כשנוח להם, בשיח האנטי-בג"צי כשנוח להם, בריצה לבג"ץ כשנוח להם, וכן הלאה וכן הלאה על זו הדרך. דוגמא הפוכה ומרשימה היתה כשמשה פייגלין בחר שלא לבגו"ץ אחרי שנתניהו צפצף על תוצאות הפריימריז וזרק אותו למקום בלתי-ריאלי ברשימה לכנסת. אני רחוק מאוד מדעותיו של פייגלין, אבל מרשים לראות שיש גם מי שלא יכופף את עקרונותיו בשביל הישגים.]

תוקן על ידי היללבןשחר ב- 23/03/2010 23:00:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2010 22:13 לינק ישיר 

הילל
תודה שחסכת לי תגובה על המאמר במקור ראשון.
הייתי מצפה למחאה חרדית על כך שהגדירו אותם כמודרניים.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 23/03/2010 22:15:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2010 06:32 לינק ישיר 

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=735411

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2010 23:36 לינק ישיר 

מעמדו ההלכתי של "פורום תקנה" ? השאלה היא מעמדו המוסרי של הפורום הנכבד.
לפי מה שפורסם- מנהלת הפורום  הנכבד -שמינה את עצמו על המוסר- היא הרבנית יהודית שילת ראשונה בין שווים  בין 30 הרבנים.
השאלה היא מי הסמיך את הרבנית שילת לרבנות?  לפי הידוע ומנסיוני- לקבלת התאר רב יש לעבור מבחנים קשים , האם הרבנית נבחנה? ואם כן מי הגוף הרבני שהסמיך אותה לרבנות?
השימוש בתאר  שלא התקבל- היא  עבירה פלילית- שלא לדבר כי היא לא מוסרית בעליל.  אשת רופא- היא לא רופאה- ואשת מהנדס היא לא מהנדסת ואשת מרצה באוניברסיטה לא הופכת למרצה בגין נישואיה
נכון הדבר כי מקובל לקרא רבנית לאשה שהתחתנה עם רב. למה?. אבל גוף שמינה את עצמו לשומר המוסר- חייב בראש וראשונה להיות ולשמור על קוצו של המוסר, רבנית +30 רבנים נשמע משום מה -שכולם שוים ולא היא -כאמור.

יש רבה שעוברת מבחנים ונבחנת ונסמכת על ידי מוסדות אקדמיים רפורמיים, שמוסמכות לכך, אבל הרבנית שילת אפילו תאר רבה אין לה\
יכול להיות שהיא ת"ח גדולה, אבל היא בשום פנים ואופן לא רבנית, אני משער ומנחש שנשים באות אליה להתיעצות והכוונה רוחנית והלכתית, בתוקף היותה רבנית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2010 00:26 לינק ישיר 

ירוחם, אתה פשוט מדבר שטויות.
רבנים רבים לא נבחנו ולא עברו שום מסלול מוכר ורשמי. שלא לדבר על משמעותו המפוקפקת של התואר 'רב' אצל מי שכן נבחן ועבר מבחנים של הרבנות וכדו' (ומחמת הכבוד לא אתייחס לידע ה'מקיף' של בוגרי המסלולים אותם הזכרת).
האם היית נותן את הסמכות לפעול כפורום כזה למי שעבר מבחנים על הל' שבת, או איסור והיתר ברבנות? אני לא הייתי שואל רבים מהם אפילו בדבר שהצדוקים מודים בו.
ובשורה התחתונה, כפי שאתה ודאי יודע היטב, התואר 'רב' בימינו מציין בעיקר התייחסות של החברה, או של קבוצה חברתית מסויימת, אל האדם הזה, ותו לא מידי. בעניין זה אין הבדל מהותי בין רב לרבנית.
לכן אם אנשים באים אליה לשאול ולהתייעץ - אז היא מוסמכת לעשות כל מה שהיא רוצה. והעובדה היא שאנשים באים ומתלוננים שם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2010 11:44 לינק ישיר 

הרב מיכי
אני מקווה שאתה כן נבחנת להיות רב. ואתה יודע עד כמה הדבר קל, בעיקר לכנות את האחר כמדבר שטוייות,- כנראה מכיון שבאמת עשיתי שטוייות שנבחנתי לפני כחמישים שנה- לימודים ומבחנים קשים מאד- נכון שלא ברבנות הרשמית- אלא בבית דין של העדה החרדית דאז,  אב"ד הרב דושינסקא, מאז התאר בעייני   שווה ומלוה בעמל רב.
אזי אם אתה רוצה לחלן או לזלזל בתאר הזה, כפי שאתה רגיל לזלזל בכל דבר ממסדי, בעיקר של הרבנות הראשית, זכותך. לא יעלה בני עמכם-
לגופו של ענין תאר זה תאר עם הוא התקבל ביושר ממוסד אקדמאי או מוסד מוכר,
והשימוש בתאר כשלאדם אין את התאר- היא מעשה פלילי ואנטי מוסרי בעליל למרות שכאמור בעייניך הן שטויות, אולי אין אדם דן אלא מהירהורי ליבו, וכך אתה גם מתיחס לעצמך? תמיהני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2010 15:02 לינק ישיר 

מכיון שהשכלתך התורנית עולה כנראה על השכלתך המשפטית, אתה לא יודע ששימוש בתואר 'רב' או 'רבנית' אינו כרוך בשום איסור. זאת מפני שאין דרך פורמלית לקבל את התואר הזה.
אני אכן מזלזל ברוב הדברים הממסדיים, ובודאי במוסד מושחת ורקוב כמו הרבנות הראשית.
אני לא נבחנתי, וגם אין לי כוונה לעשות זאת בזמן הקרוב. אבל מכיון שאני לימדתי אנשים לקראת הבחינה ברבנות, יש לי את הכלים להעריך את אלו שעברו אותה. אגב, אני לא מזלזל בבחינה כלשעצמה, היא משקפת ידע מסורתי ודרך חשיבה מאובנת, אבל זה המקובל בעולם הרבני. אני מזלזל באלו שרואים בבחינה הזו קריטריון למשהו, ובטח לא לתואר 'רב', או לסמכות מוסרית וציבורית כלשהי. מי שנותן את התארים הללו היום הוא אדם מושחת שבקושי יודע לקרוא, אז כיצד אתה מצפה שאתייחס לתארים שהוא נותן?
ולגבי הבחינה שאותה עברת, איני מכיר ואיני יודע. אבל זה לא משנה מאומה לענייננו, מפני שרבנים רבים לא עברו בחינות כמו אלה שאתה דורש מהרבנית שילת לעבור. זה שאתה עמלת קשה אינו עניין להכא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2010 15:08 לינק ישיר 

[ירוחם,

אולי פיספסתי משהו -
היכן כתוב בהגדרות פורום תקנה שכל הלוקחים בו חלק צריכים להיות בעלי תואר "רב" (או בעלי תואר אחר)?
עד כמה שידוע לי, השותפים לפורום תקנה הם מנהיגים של קהילות ומנהלי מוסדות חינוך, ובתוקף זה הם יושבים שם (כמקובלים על הקהילות והמוסדות שהם מנהיגים). לפי קריטריונים אלה, במה שונה הרבנית שילת מן השאר?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2010 15:32 לינק ישיר 

זה שמקובל לגנוב- לא הופך את הענין לכשר, והיות שמצווה  לרמות  ולגנוב את המדינה עדיין זה לא הופך ללגיטימי
הרב העומד בראש המוסד השנוא עליך וגם הוא, עדיין  זה לא מצדיק את דבריך- חז"ל ידעו שיהיו אנשים  כמוך- והם אמרו שיפתח בדורו כשמואל בדורו, ואפילו התורה הקדימה וכתבה ובאת אל הכהן שיהיה -בעת ההיא-,
 אבל כאמור גם את זה אמרו חז"ל שנאה מקלקלת את השורה,- ומזה יש לך בלי עין הרע הרבה  מאד, או אולי חשיבות עצמית בלי די.
לגילוי נאות גם לי אין נחת מכהונתו של הר"מ, אבל כל זמן שהוא נבחר להיות הרב הראשי על ידי נציגות של העם- הוא הפך מורם מהעם.
כפי שאינך מזלזל  בשור- שבעליו  תרם אותו לקודש.

מקובל לקרא לכל יהודי ר' אבל המילה והתאר רב יש לה משמעות- למרות מה שכתבת, אתה -אבל מרגיש ,שאתה מורם כל כך מהעם ,שגם הרבנים שלהם לא עושים עליך רושם.
אני כנראה כמו רבבות מעם ישראל, עדיין התאר רב יש לה משמעות גדולה- וכל אלו שעושים שימוש בתאר שלא כהלכה הם עושים מעשה פלילי ולא מוסרי בעליל- למרות שאתה מטהר את השרץ הזה.
כהשלמה להשכלתך המשפטית- רק רב שקיבל את התאר ממוסד מוכר כרבנות- זכאי להכרה ולגמול כאקדמאי, במוסדות המדינה-
לפי מיטב הבנתי אין בין מקבלי הגמול והכרה אין רבניות. וכן אין ביניהם רבנים שהוסיפו  לשמם את התואר רב.
מה לעשות זה החוק והמשפט במדינת הרשע הזו. לא כולם רבנים בעייניה
ולכן  אשה פמיניסטית המתגנדרת בתאר בעלה, ובתוקף התאר הזה ,היא הופכת לרבנית מורה דרך ומדריכה- היא פסולה בעייני לכל תפקיד מוסרי. למרות שזה מקובל- עדיין זה לא מוסרי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2010 15:45 לינק ישיר 

אם שלום
לא פיספת כלום - פורום  הנכבד  מורכב מחברים במקרה שלנו הדיון היא החברה- המתגנדרת בתאר שלא עמלה בישבילו בתאר שהיא מדגישה והפוררום מדגיש לצין אותה.
התאר הזה היא הונאה- כי את רבה- מכיון שנבחנת ולמדת וכך קיבלת את תוארך- והרבנית לא, יחי ההבדל הקטן.
גוף הממונה או ממנה את עצמו לשומר המוסר במחנה הדל"י, המינימום הנדרש ממנו  שאנשיה וחבריה יהיו מוסריים יות מאשר מקובל, כשכל אשה המתחתנת עם רב הופכת רבנית, מדריכה מחנכת עושה ניסים ונפלאות, כי כולם יודעים שהיא רבנית
זה הגון בעייניך? זה נראה לך מוסרי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2010 16:16 לינק ישיר 

[ירוחם,

עכשיו נדמה לי שאתה פיספסת משהו -
הרבנית שילת לא שם בגלל שהיא נשואה לרב (כלומר, לא בגלל שהיא "רבנית"), אלא בגלל שהיא מנהיגה של קהילה (אולי אפילו קהילות). הקריטריון הזה הזה הוא מה שמקנה לה זכות ישיבה בפורום (זכות, אגב, שאינה ניתנת מלמעלה או באמצעות מינוי כלשהו, אלא בידי המוסדות והאנשים שהיושבים בפורום הם מנהיגיהם. נדמה לי שזו בדיוק הנקודה שטרם הפנמת מתחילתו של הדיון באשכול הזה - זכות קיומו של הפורום ומעמדו החברתי תלוי לחלוטין ביחסו של ה"עם". כל עוד יש אנשים השייכים לקהילות החשות מונהגות ומובלות ע"י החברים בפורום, יש לו זכות קיום וכוח לפעול. גם הרבנים והמחנכים שהוזהרו ע"י הפורום יודעים זאת וזו הסיבה שהם בחרו - בד"כ - להיענות לאזהרות ולקיים אותן. התנהלות זו כשלעצמה מעידה על כך שיש לפורום הזה מעמד של הנהגה והשפעה).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2010 17:23 לינק ישיר 

אםשלום
את באמת פספסת- אני  בכלל לא דיברתי על הפורום ותפקידו החשוב. דיברתי על חוסר המוסריות של מנהלת הפורום- פמיניסטית המתהדרת בתואר בעלה. וגם עושה בו שימוש. לא נכון.
לפי דברי מיכי הרבה מהרבנים שם גם מתהדרים בתוארים שלא עמלו ולא קיבלו אותם משום גורם מוסמך, וזו היא בעייני בעיה אתית ממדרגה ראשונה,
לא היה חסר מכבודה של הגב' שילת אם היו כותבים את שמה בלבד בלי התאר . או אם היא דווקא רוצה את התאר של בעלה, (אולי גם הוא לא רב?) הגב' שילת- אשת הרב שילת. מה רעה זה  ומפחית מהכבוד.? (של ידידתך אני מבין)

בשנות השישים פרקליט מחוז ת"א, אדם מוכש להפליא משפטן מעולה ות"ח גדול איש אשכולות- נאלץ להתפטר מתפקידו בבושת פנים כי השתמש בתואר לא לו.
דיקן אוניבסיטת בר אילן נאלץ להתפטר בגלל אותה סיבה.
כאמור שניהם- וגם אחרים- עשו עבודה מצוינת בלי כל בדל של ביקורת -חטאם היחיד היה שימוש בתאר שלא קיבלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2010 23:52 לינק ישיר 

[ירוחם,

עכשיו בלבלת אותי - כל טענותיך מסתכמות באי-נחת מכך שנשים אורתודוכסיות הנשואות לרבנים מתכנות בתואר "רבנית"? נו, נו. הלואי וזו תהיה הבעיה הגדולה ביותר בה ניתקל בעולמנו...

(נכתב בחול בחו"ל)]

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מעמדו ההלכתי של "פורום תקנה"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 37 38 39 לדף הבא סך הכל 39 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.