בית פורומים עצור כאן חושבים

מעמדו ההלכתי של "פורום תקנה"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/7/2010 20:44 לינק ישיר 

ירוחם,
עם מי שלא מקשיב, וממשיך להתעקש על השטויות ודברי האיוולת שלו, באמת אין טעם לדבר. הטון הנעלב אינו הופך אותך לצודק. מה לעשות, בשביל זה דרושים טיעונים (אגב, מה עניין המשכורת של רב מהמדינה לענייננו?). אבל לגבי מי שיונה מצגר נחשב מורם מעם בעיניו, אני כבר באמת לא צריך להתפלא עליו משום דבר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2010 00:44 לינק ישיר 

אני לא נעלב ממך דעותיך האנרכיסטיות לא חדשות, האגו הנפוח שלך המבטל כל אחד שיהיה מי שיהיה אם הוא לא חושב כמוך גם מוכר, לא אני חדש בסביבה, ולא אתה.
טענתך בשחצנותך כי אין לי ידיע במשפטים- כלומר שלתאר רב אין כל מעמד משפטי- הוכחתי לך כי המדינה מתגמלת רבנים שקיבלו את תוארם כחוק ,קריא שיש כן מעמד חוקי לתאר רב.
וכמו שאתה רגיל לזלזל בכל דבר שלא נראה לך אתה מזלזל גם בתאר רב. הוא רב מוסמך הוא לא רב מוסמך מה זה משנה כולם בורים ועמי ארצות חוץ ממך כמובן, אפשר לקבל מחברים וממכרים  תאר רב, אבל לאדם עצמו אסור להשתמש בתאר הזה, כשם שדר' לשם כבוד- לא יוסיף לשמו בכרטיס ביקור דר'
הרב מצגר לדאבוני הרב רב ראשי- וכל זמן שהוא כזה בעייני הוא הרב הראשי ויש לתת לו את הכבוד,
האמת שלא בחנתי את ידיעותיו - אבל נדמה לי שגם אתה לו, לא יתכן בחברה נורמלית שכל אחד יפסול נושאי משרות ציבוריות.
אבל לא אצלך אתה  הרי מאנשי המעלה האדם העליון יודע הכל ומבטל אל הכל ואת כולם.

וכנראה שבאוירה שאתה מייצג יכול הפורום המכובד להציג פרוספקט =כרטיס ביקור על פעולותיו  ולהציג את משתתפיה בתארים שקריים- לפי דבריך לא כולם שם רבנים-, אני יודע שבכרטיס ביקור לא כותבים תואר רבנית כשאין ולא קיים תואר כזה.
בשפת הרחוב זה מקובל ונהוג- אבל לא בפרוספקט. המייצג אנשים מכובדים שומרי המוסר וטוהר המידות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2010 03:28 לינק ישיר 

אולי לא קראתי את כל האותיות הקטנות של כל המשתתפים ולכן פיספסתי משהו, אבל איני מבין את קושייתו של נדב שנרב, הלא זו הלכה מפורשת ברמ"א, יו"ד שלד, סעיף מג, שמנדים על פי אומדנא, ודי בזה להשתכנע מעדות קטן, ואין נצרכים דיני הראיות הנצרכים ביחס להלקאה, וכשחכם מנדה לכאורה אין צריך שיישב במושב בי"ד, ולגבי גדלות היושבים שם (ואורך רוחם, וריבוי בדיקותיהם ונקיות דעתם) האם הרב מיכי יכול לפקפק על הרב ליכטנשטיין או הרב שילת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2010 11:34 לינק ישיר 
ירוחם?

.

רוב הציבור כיום, כשהוא נתקל בתואר "רבנית", מזהה אותו עם "אשתו של הרב". זו הסיבה, כך לענ"ד, מדוע לאשה שהוסמכה לרבנות ע"י התנועה הרפורמית, נקבע תואר אחר, שאינו "רבנית", מתוך רצון לבדל ולהבחין היטב.

את מי מוליכה שולל הרבנית שילת עם היא תציג את עצמה בתואר "רבנית"?

אבל אתה נצמדת דוקא לחוק, ואם כך, אני מעוניין שלא תזרוק ססמאות, אלא תבדוק את הנושא - יתכן שתגלה שטעית:

האם החוק במדינת ישראל אוסר עלי לכנות אשתו של רב בתואר "רבנית"?

האם החוק אוסר עלי לכנות את שולמית אלוני בתואר "רבנית"?

האם החוק אוסר עלי להציג את עצמי בתואר "רב", גם אם אינני פוסק, לא מילאתי כרסי ש"ס ופוסקים, וכל מה שאני יודע לעשות או ללהג באינטרנט את הבליי?

האם החוק אוסר עלי להציג את עצמי בתואר "כומר"? בתואר "כהן הבעל"?  בתואר "דוקטור"? בתואר "ראש הממשלה"?

דומני כי התשובה לכל שאלותי אחת היא. אסור לי לקבל דבר במרמה, וכד'. לעניות דעתי - אין איסור בחוק על כל מה שציינתי לעיל, אבל אם תראה לי שאני טועה, אוסיף את שכתבתי כאן למדורת ההבלים שלי, ואחזור בתשובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2010 12:46 לינק ישיר 

ישראל אריה, נדמה לי שהתבלבלת. אני מעריך מאד את אוסף האנשים הזה, ובהחלט מאמין שהם פעלו נכון ובסמכות (רק מתוך היכרות עם חלקם. לא בדקתי את הנושא לגופו).

ירוחם, אשאיר את הבמה למואדיב, ואולי אחזור אליה כאשר תענה לו.
ולגבי ידיעותיו של העם הארץ המושחת המורם מעם דנן, די לך לשמוע ולקרוא (יש מה?) אותו. לא צריך לבחון אותו. זאת בנוסף למידע מובהק שיש לי לגבי התנהלותו. ואיני חושש כאן לאיסור לה"ר, שכן מדובר במחלל השם שאינו עושה מעשה עמך.
אתה באמת חושב הרב אלישיב, או כל גדולי הרבנים, נסמכו סמיכה פורמלית לרבנות? אגב, אם עשית את הסמיכה שלך בעדה החרדית, אני כלל לא בטוח שאתה רשאי לכנות את עצמך 'רב' על פי חוק המדינה. דומני שמשכורת של רב לא תוכל לקבל (הרי זה הקריטריון התמהוני שהצעת), אלא אם אושרת גם על ידי הרבנות הראשית.
כל זאת נאמר במדינה שבה כל חבר כנסת עם זקן מכונה 'רב'. לדעתי הרבנית שילת היא רב הרבה יותר מרובם של אלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2010 13:09 לינק ישיר 

האם ר' מיכי טוען שלרעבעצן שילת יש זקן? או שהחום שיבש את דעתי?

הנה הדוקטור שמבחינתי יכול להצטרף לפורום תקלה, למרות שאיני יודע אם יש לו שמיכה:

[הערה לצינון האוירה: אני חושב שכמה מהחברים כאן העלו קצף ומילים שאינן מכבדות את המקום והכותבים. אנא, אם היינו רוצים לקרוא גידופים, היינו יכולים לעיין בגוון פורומים שזה ייעודם].

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/8/2010 14:11 לינק ישיר 

בתלמוד ישנם הרבה סיפורים מעין "רב מנגיד על כך וכך" וכדו' בדברים המותרים בכלל עפ"י הלכה. ישנו אף סיפור על אמורא שהוציא מישהו להורג כדי למיגדר מילתא ולבלום תופעות מידרדרות.

אינני מכיר את "פורום תקנה" אך ברור שהגיע הזמן שיוקמו פורומים-אתיים האמונים על כל שכבות הציבור, שהם יהוו מעין בתי-דין ובתי-הכרעה, בכל ענין ציבורי ואינטימי. כפי הכרעותיהם. גם במקרים בהם ההלכה איננה מצליחה לומר דברה.
זוהי חובה ברורה לא פחות חשובה מהקמת בתי-דינים לדיוני בין אדם לחברו, לפי כללי משפט ותקנות ממוניים בהם השתמשו חכמי התלמוד וכל בעלי השותי"ם שאחריהם.

גזילת נפשו וחירותו של אדם היא פשיעה הרבה יותר גדולה מגזילת ממונו. וכדי שלא נהפוך לחברת-סדום מוטלת עלינו החובה להקים בתי-אתיקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2010 15:17 לינק ישיר 

הרב ירוחם והרב מיכי אנ די חדש בפורום והדבר מחייב לא מעט צניעות -אבל על זה אתם רבים על התואר של יהודית שילת ....נראה לי שנסחפתם
לעצם העניין סיפור קטן  .ירוחם הוסמך לרבנות ע"י (כנראה) ר' ישראל משה דושינסקי (אביו ר' יוסף צבי נפטר לפני למעלה מ55 שנה ) . הספקתי להכיר את ר' ישראל משה ואת אשתו. זכורני שתמיד שהיה אבי יבדל"ט פוגש אותה הוא קרא לה "רעבעצן דושינסקי". בוודאי היא לא הוסמכה איננה יודע גם את היקף ידיעותיה בתורה (אינני מדבר על מעשים טובים וצדקה) האינטואציה נוטה לומר שהיקף ידיעותיה של יהודית שילת  בתורה הוא בוודאי הרבה מעל הממוצע של נשים שומרות תורה ומצוות . לעולם שנפגשתי עם יהודית קראתי לה בשמה הפרטי (להבדיל מבעלה שבציבור אקרא לו תמיד הרב יצחק) גם בהתכתבות שהיתה לי אתה מעולם לא חתמה בשם הרבנית שילת ולכן ירוחם לפי דעתי אתה עושה עניין על לא עניין. קרי התקשורת מכנה אותה הרבנית שילת אז מה ? מישהו מחברי הפורום יכנה אותה כך אז מה ? דרך אגב בגרמנית מקובל לקרוא לאשת רופא "פראו ד"ר" ולא מצאנו שיהיה בזה משהו בלתי מוסרי .
פורום תקנה - עושה תיקון גדול גם אם לא פועל מתוקף סמכות הלכתית (לא נראה לי שפעילותו נוגדת את ההלכה) עובדה שאינו יכול בפועל לכפות דעתו אולם כוחו הציבורי רב (נדמה לי  כמסתכל מהצד שזה הפורום היחיד בו כל סוגי הדתלים מהרב לבנון עד פרופ ידידיה שטרן יושבים יחד וגם זה הישג לא מבוטל )  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2010 15:49 לינק ישיר 

ישראל אריה וארבישקאפ

עיינו נא בדיון שבדף הראשון ובשו"ת מהרשד"ם שהובא בעמ' 4, ובדיון שלי בדברי יצחק יונתן (גם הוא באותו עמוד). אני חושב שכיסינו את הנקודות המעניינות במאן דסני שומעניה וממילא גם  במה שבי"ד מלקין על לא טובה השמועה. וכמו שכתבתי בעמוד 1 לכאורה בכל מקרה בבי"ד מסוג זה אשה פסולה לשבת לפי ההלכה.

כבר הבהרתי שאין כוונתי להלין על מעשי הפורום אלא לתהות האם אפשר לנהל פורום כזה בתוך מסגרת ההלכה, שאלה שהיא פרט של שאלה כללית יותר: האם במסגרת ההלכה המקובלת ניתן להציע פתרון להתנהלות של ציבור אנשים בימינו.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2010 18:29 לינק ישיר 

מואדיב
מדינת ישראל הנה  דמוקרטית- בה ,רשאי כל אדם לדבר כרצונו, ולכנות את עצמו רופא ,משיח ,רב ושר, הבעיה תתחיל כשאדם המכנה את עצמו רופא- גם יתחיל לעסוק בזה ,ויעץ לאנשים עצות רפואיות  וכן רב שלא הוסמך על יד גוף מוסמך יהפך לנותן עצות פוסק הלכות  מנהיג ציבור וכד' הכל בגין תוארו כרב,

הכל יודעים וזה ברור ומקובל כי אשתו של הרב או הרבי ,היא רבנית ורעבעצען, הבעיה תתחיל כאמור, אם הן תתחלנה גם ליעץ בעניני הלכה בתוקף תוארם, והדבר קרה קורה ויקרה.
לעניננו- קם גוף מכובד וחשוב וממנה את עצמו למשגיח הכשרות של המוסר וההתנהגות בקהילת הדל"ים, וחבריה-כך אמר מיכי-(הבנתי מדבריו שגם  הוא אינו רב) לא רובם רבנים, ומנהלה מתהדרת בתאר רבנית, וכך הם מופעים בתקשורת בתארם הבדוי,
במחילה מכבודם של כולם בעייני זה לא אתי- כפרפזה הפוכה- מה שמותר לשפחה אסור לרבי.- כפי שהפסוק אומר למען תלך בדרך טובים- פסוק זה נאמר ליחדי סגולה ולא לכל העם,
אבל חברי הפורום מתיימירים להיות שופטים וחוקרים מורמים מכולם- אז לפחות שיקפידו על עצמם בדברים  אתיים, שהם שומרי חותמו,

מנהלת הפורום, ידועה כאשה פמיניסטית מיליטנטית- ועקב מעמדה זה היא משתתפת בפורום, מה לה לעשות פלסטר מדעותיה, ולהתלות באילן הגבוה של בעלה?
לפי דברי אם שלום חברי הפורום נבחרו עקב תפקידם כמנהלי מוסדות חינוכים- האם לא היה מתאים יותר לכנותה בתאר תפקידה המכובד- ולא בתאר שלא קיים, אלא -השתרש -לאשה שהיא סרח עודף לבעלה.?
מיכי
הסר חשש מליבך- ביום בו חזרתי בתשובה שלימה ועזבתי את דרכי החטא. והשארתי מאחורי את דרכם הנילוזה והנפסדת של נותי הסמיכה. הפסקתי מיד ולא הרשיתי יותר שיקראו לי רב, בשום מצב ובשום מקום,
ב"ה הצלחתי מאד בדרכי וכבודי היום רב יותר ומשתלם יותר, כנראה עקב כך
גם מבחינה מוסרית לא יכולתי להשתמש בתוארי- כי לפני  מתן ההסמכה נתן הרב דרשה על התפקיד והמעשים שלכך אנו מתבקשים.

בתקופת בית שני הכ"ג נקנתה בכסף. הכ"ג בדרך כלל היו עמי הארץ- ואפילו קרא וכתוב לפעמים לא ידעו, עיין ביומא- אבל הם שימשו בקודש כ"ג כמו כל כ|ג אחר, והעם ציפה ויחל לתפילתו.
אני משתתף בפורום הזה כבר למעלה משש שנים- ועוקב אחר דבריך בעניין רב, לא זכור לי שאי פעם לא התקפת או שיבחת נושא משרה של רב ראשי או נושא משרה ציבורית אחרת- זכור לי התקפותיך על הרהצ"ר אבי רודצקי למשל. אתה מקיים את דברי המשנה לפחות את חציו בהידור- אתה -שונא את הרבנות- בלי עין הרע- שונא -מה זה שונא? אתה שונא כל ממסד.

אתה מלין כי כל ח"כ מזוקן הוא רב, וכל אדם שיש שערות על פניו הוא רב-  כמו שנאמר- זקן לך ?רב תהיה לנו.! ואני מוסיף כי הרבה מהם גם בתור ערב רב לא היתי מקבל אותם.
אבל רק על עצמך ועל ההולכים בשיטתך אתה יכול להלין, החילון של התאר שאתה מטיף לו- היא שורש הבעיה, כל מי שרצה לבא ולקחת את התאר יבא ויקח,
זלזלת בבחינות של הרבנות- כאחד שהקדיש לנושא מעל שנה מרוכזת של לימודים 20 שעות ביום, אומר לך היום בעידן- התקליטור של בר-אילן שמירת שבת כהלכתו וספרים רבים אחרים, העמל היה לוקח חודש מקסימום.
נזכרתי בכוריוז הממחיש את ההבדלים- בזמני  השאלה הראשונה שהנבחן היה נשאל- תראה בבקשה את נייר האשר יוצר-
בזמננו לא היה נייר טואלט בשרותים, ובכלל לא היה מצוי במקומותנו, כל אדם ששמר על ניקיונו. היה מכין לו נייר  וחותך אותו למרובעים ומחזיק בכיסו לעת הצורך.  התשובה הראשונה של ההן- איפשרה לבחור להמשיך ולהבחן,
למי שלא הבין נייר אשר יוצר- על שם התפילה שאומרים לאחר נטילת הידיים בצאתך מהשרותים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2010 23:43 לינק ישיר 

ירוחם,
אני אכן שונא את רבנות שנאה עזה. אבל לא את מוסד הרבנות המסורתי, אלא את הרבנות הראשית לישראל. אני חושב שהיא מרבה חילול השם ונזקים יותר מכל מוסד אחר שאני מכיר. ועל כך נ' משנאיך ה' אשנא...
אבל לגבי שאר דבריך, אשמח לקבל מקורות. היכן השמצתי את הרב רונצקי? אכן לא הסכמתי איתו בנקודה זו או אחרת. זה אסור? האם ראית במקום כלשהו שפגעתי בכבודו, או התייחסתי אליו שלא כראוי? אני משוכנע שזה לא קרה, גם בלי לבדוק, שכן אינני מכיר אותו ולא קראתי דברים שלו ולכן ודאי לא הרשיתי לעצמי לשפוט אותו באופן כללי. דומני שכאן אתה המשמיץ ללא ביסוס.
אגב, עיקר תיעובי למצגר דנן הוא בגלל הביזוי הנורא שהוא עשה למוסד הרבנות, שהוריד אותו לשאול תחתיות של תקלה וקלון וחילול השם (עד כמה שהוא כבר יכול היה עוד לרדת). אז דווקא מי שהמוסד הנפסד הזה יקר בעיניו, היה צריך להצטרף אליי בעניין זה. מה שהדבר חורה לי הוא מפני שגם אם זהו מוסד נפסד, וגם אם אני שמח בכל התדרדרות שלו כי זה יביא לסגירתו הסופית בב"א, עדיין חורה לי חילול השם שבדבר. המוסד הזה הוקם על ידי אנשים נאיביים (הרב קוק וממשיכיו), וממשיך על ידי אינטרסנטים, לדאבון ליבי.
אבל באמת הדיון המגוחך הזה כבר חרג מכל פרופורציה. סה"כ מדובר על הרבנית שילת, שמשתמשת בתואר סביר שמגיע לה בדין, בגלל שהתואר הזה מתאר אדם שהציבור רואה אותו כמנהיג רוחני, וזה בהחלט נכון לגביה. שאר השטויות המשפטיות והאתיות אינן נוגעות לעניין כלל ועיקר כפי שודאי מובן גם לך.
אגב, האם יש לך מקורות לטענת הפמיניזם הקיצוני שלה? אני לא מכיר את ההיבט הזה בהשקפתה. להיפך, ככל שאני יודע השקפתה שמרנית למדיי. לא שזה משנה משהו, ולא שפמיניזם הוא מגונה בעיניי (להיפך), אבל אם בביסוס עסקינן, אשמח שתיתן ביסוס גם לנקודה זו.

נדב,
אני לא רואה שום מניעה לנהל מסגרת כזו בתוך מסגרת ההלכה. האם מוסד הלכתי מוסמך, גם אם היה לנו כזה, אינו יכול למנות פורום לטפל בבעיות מן הסוג הזה? ודאי שכן. ובכלל, לגבי נשים בשררות ובדיינות, לדעתי אין ליישם את הקביעה ההלכתית כפשוטה, שכן היא נאמרה בחברה ובזמן שונים. יתר על כן, כבר תוס' מעלים אפשרות שאישה כשרה לדון (מדבורה הנביאה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2010 00:27 לינק ישיר 

בענין הרבנות הראשית. אני שומר לעצמי את הזכות לא להסכים איתך כלל וכלל, וכבר הבאתי את דוגמאת הכ"ג.
מדינה ווחברה זקוקה לרבנות מרכזית- בגלות היה ראש גלותא לפעמים עם הארץ- ובהמשך הגלות כל עיר וכפר כל עדה וכת היתה לה  את הרב שלה, במדינה מתוקנת זה לא יתכן- למרות שקרח כאמור דגל בשיטה.

בענין הרב מצגר כנ"ל. אבל  הגמרא אומרת בגיטין? לא עכברא גנב חורא גנב, יש להתקיף חזק את החור שנתן לו מחסה וסעד. העכבר הוא לא העיקר הרע והגועל,
ינאי המלך אמר לאשתו- אל תיראי לא מהצדוקים ולא מהפרושים אלא מהצבעוים שעושים מעשי זמרי  ומבקשים שכר( ומעמד) כפנחס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2010 00:33 לינק ישיר 

מיכי בהמשך דברי

לפי האינפומציה שנתת לי וגם קיבלתי  ממקור אחר הגב שילת אינה פמינסטיט-  אולי אתנצל על האשמה זו- זה לא פסול בעייני הפמיניזם כשהיא עקבית כאמור

אבל לפנח התנצלותי הפומבית- בתוקף מה -  או -איזה גוף היא מיצגת שהיא זכתה להמנות לגוף מכובד זה. המוררכב כולו מאנשי חינוך ועשיה חינוכית??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2010 00:54 לינק ישיר 

העתקתי מהאתר הרשמי של פורום תקנה 
ראה בסוף בהגדרת תפקידה לא מוזכרת יהודית שילת בתואר רבנית 

חברי הפורום

הרב יעקב אריאל

גב' אפרת ברום

הרב אהרון ליכטנשטיין

הרבנית יפה גיסר

הרב איתן אייזמן

גב' דבי גרוס

הרב שלמה בן אליהו

הרבנית חנה הנקין

הרב ברוך גיגי

ד"ר שלומית להמן

הרב אבי גיסר

גב' תמי סמט 

הרב צפניה דרורי

הרבנית מלכה פיטרקובסקי

ד"ר אביעד הכהן

הרבנית גילה רוזן

ד"ר יעקב חבה

עו"ד דרורית רוזנפלד

הרב אליקים לבנון

יהודית שילת

הרב בני להמן

הרב דוד סתו

הרב גבי קדוש

הרב אלישיב קנוהל

הרב זאב קרוב

הרב שלמה ריסקין

פרופ' ידידיה שטרן

הרב יובל שרלו

הרב יהושע שפירא

חברי הוועדה המקצועית של פורום תקנה: הרב אבי גיסר, גב' דבי גרוס,הרב אליקים לבנון, הרב בני להמן, ד"ר שלומית להמן, יהודית שילת
 חברי הוועד המנהל: הרב איתן אייזמן, ד"ר שלומית להמן, הרבנית מלכה פיטרקובסקי
מנהלת פורום תקנה: יהודית שילת
רכזת פורום תקנה: אורית פינסקי

ירוחם מעניין ???? אולי ביקורתך הואילה ואולי (ויותר מאולי) לא היתה במקום  
התנצלותך (המלאה?) היא ממש במקום ישר כוח (מודה ועוזב ???)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2010 00:59 לינק ישיר 

נקודה נוספת על יהודית שילת

למדה ייעוץ חינוכי ותושב"ע במכללת בית וגן, ולימודי ייעוץ חינוכי ופילוסופיה של החינוך באוניברסיטה העברית. אינני הסנגור שלה אבל העובדות חשובות , יש לי תחושה (ואפילו מעט יותר מתחושה) שיהודית היתה בין היוזמות להקמת הפורום 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מעמדו ההלכתי של "פורום תקנה"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 ... 37 38 39 לדף הבא סך הכל 39 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.