| נשלח ב-5/8/2010 07:00 |
|
| |
סליחה על הסטת הנושא מדיון במעמדה של הרבנית שילת או במעלותיו של רשכבה"ג הגר"י מצגר שליט"א.
לאחרונה התפרסם כי הרב אלון נקרא לתת שיעור בבית כנסת של רב מסוים אלא שמשהתפרסם הדבר פורום תקנה איים כי 'יעשה רעש' והרב נאלץ לסגת/להתכחש להזמנתו. הדברים שאני מעלה כאן נוגעים למעשה, ולכן אשמח לתגובתכם: יש משפחה שרוצה להזמין את הרב אלון לאירוע פרטי שלה בבית כנסת מסוים שבו אני מתפלל. ישנו חשש מסוים שהפורום יטריד אותנו, למרות שלמעשה אני מאמין שהשיעור יצא אל הפועל. אני יוצא מההנחה שאני מאמין לפורום תקנה, הן בגלל אישיות רבניות כגון הרב ליכטנשטיין, והן בגלל צירוף נדיר של הרב יהושע שפירא עם הרב שרלו וכו'. מצד שני הערכתי על פועלו ההיסטורי של הרב אלון היא אדירה.
עולות השאלות הבאות: א. גם לשיטת מי שמאמין לפורום תקנה, האם לא מדובר בציד מכשפות? הרי לכאורה תפקידו של הפורום היה להתריע, הא ותו לא. אין להם סמכות לבוא ולאיים עלינו או להטריד מי שנותן לרב אלון בית חם. הציבור יודע עכשיו מה שהם רצו לפרסם, וכל אחד רשאי לעשות כרצונו. האם לדעת חכמי הפורום יש צד שלפיו ניתן לחברי הפורום לרדוף את הרב עד כדי פסילת כל מקום שבו יתן שיעור? ב. שאלה אישית שמטרידה אותי - למרות שאני כאמור מאמין לפורום, אני שואל את עצמי מדוע אני לא נרתע מללכת לשיעור כזה. הרי אם היה נחשד ח"ו בעבירות דומות עם נשים, הייתי בורח ממנו כמו מאש. מדוע אפוא עבירות שכאלה נחשבות אצלי 'קלות' יותר - האם בגלל הזילות שיש לקשרים בין אותו מין בציבור הדתי (כמו שאולי תציע אמשלום, וזו טענה נכונה), האם בגלל שאני, ואני חושב שרבים מאתנו, למרות שמאמינים לפורום, 'לא באמת מאמינים', אבל אם היינו, היינו צריכים אכן להחרים אותו אישית, ואולי באמת כי אנו סבורים שמתקיים בו 'ת"ח שחטא אל תהרהר אחריו', ומדוע את הפריבילגיה הזו אנו נותנים לו דווקא?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2010 08:47 |
|
| |
מאך
אולי נקמנות של קטנוניות לשמה? או אולי . דשרגא בטיהרא מאי אהני?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2010 09:32 |
|
| |
ראשית, לא ברור לי (לא בדקתי) מה היה תוכן הקביעה של הפורום. האם הם הכריעו 1. שהמעשים היו. או: 2. שיש מקום לחשש משמעותי (למיחש בעי).
לפי אפשרות 2, אזי לאחר שהדבר פורסם לדעתי באמת אין מקום להתערבויות נוספות, וכל אחד יכול לקבל את החלטותיו לפי שיקול דעתו. אמנם ייתכן שאם אפשרות 1 נכונה, כי אז ה'רדיפה' הזו היא סוג של סנקציה, עונש על החטא, כדי להרתיע להבא. אין להם שיניים אחרות. כלומר לא מדובר בהתערבות בגלל חשש אלא בסוג של ענישה.
לגבי למידה מחוטא, כבר נאמר על ר"מ ואלישע בן אבויה תוכו אכל קליפתו זרק. אמנם שם מדובר לא במעידה אלא ביציאה מוצהרת מחוץ למערכת (בעצת היצר, או בגלל חוסר אמונה. זה לא ברור), ולכן יש לחלק.
כל עוד דינו לא נחתך בבי"ד אני לא חושב שניתן להחזיק אותו כאשם. אבל למיחש בעי. אלא אם הפורום הכריז על החלטתו כסוג של פסק מוחלט (כלומר הם השתכנעו לגמרי, ולא רק קבעו שיש בסיס לחשש), אפשרות 1 לעיל. כאמור, אני לא יודע מה בדיוק היה תוכן קביעתם.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2010 10:19 |
|
| |
הרב מיכי
גם אם השתכנעו וזה "עונש" לרב אלון
הם יקבעו לי אם להזמינו? גם אני בעונש? מישהו שמם ל"אבא" שלי?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2010 11:33 |
|
| |
למיטב ידיעתי הם טענו שהם בדיוק לא ב"ד (וכך ביארו את הסמכות שנטלו על עצמם לדון אותו ללא בי"ד) אלא מוסד אתי, ולכן ברור שהם לא באו אלא להתריע, וכך כמדומני שנטען בזמנו להדיא. אין להם כח להודיע על עונש, וכל הדברים נעשו מתוך הסכמה הדדית (הגלות לצפון וכו').
אי למיחש בעי, אז אם יהיה לי ילד בגיל העשרה שמחפש קשר חם עם ר"מ, אולי אחשוש. כרגע זה לא המצב. ולכן אני אישית לא חושש ולכאורה אפשר ללכת לשיעוריו. לגבי השאלה השנייה - נדמה לי שיש להוסיף את הפקטור שעד עתה לא ידוע על אף אחד שהגיש תלונה. יש שמועות שמדובר בחולה נפש ויש שמועות שמדובר על מקרה נוסף מלפני שלושים שנה לערך (לא שזה משנה מבחינה הלכתית), אבל למרות השמועות הגדולות על 'תלונות נוספות שהולכות ומוגשות', עד עתה אף אחד מאתנו (אני לא טועה? ) לא מכיר מישהו שהתלונן. כך שלמרות שאני מאמין לפורום תקנה, עדיין למיחש גם עליהם בעי, ויש לרב אלון מספיק זכויות מן העבר כדי שאדון אותו גם לכף זכות. ועדיין צ"ב.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2010 11:33 |
|
| |
ירוחם שים לב לאופן הפרדוקסלי שבו אתה מגן על הרב אלון בטענה שהרב יעקב אריאל, הרב אהרן ליכטנשטיין, הרב איתן אייזמן, הרב אברהם גיסר, הרב אליקים לבנון, מר בני להמן, פרופ' ידידיה שטרן, הרב יצחק שילת, הרב יהושע שפירא, הרב יובל שרלו ועוד קשרו קשר נגדו ומעלילים עליו עלילות ללא כל בדיקה (ואפילו מתוך מודעות למעשיהם) בעוד שלך אין מוסג כיצד הם בדקו וחקרו או מה החומר והעדויות שהגיעו לידם. בכלל עצם זה שישנם אנשים שלא רוצים להאמין שהרב אלון עשה את המיוחס לו ובתור אלטרנטיבה מאשימים את הרב יעקב אריאל והרב לכטנשטין בגזרת דין מוות ללא משפט (שזה כשלעצמו מעשה חמור לדעתי יותר ממעשיו של הרב אלון) מבטא את האבסורד (בסופו של דבר הרב אילון אינו גדול הפוסקים בציבור הדתי ואינו גדול הלמדנים אלה דרשן שיודע להלהיב את ההמונים. איני מזלזל בזה כלל אך יש לקחת כל דבר בפרופורציות הנכונות לא בגדול הדור עסקינן). לעצם טענתך על התנהלות הפורום אכתוב כמה נקודות ששמעתי מהרב שילת בשיחה שהעביר לאחר פיצוץ הפרשה (יכול להיות שיש בדברי קצת חוסר דיוק בכל זאת זה היה לפני מספר חודשים והדברים מוגשים בע"מ – כמדומני שאפשר היכן שהו ברשת להסיג הקלטה של אותה שיחה ): א- לכל מקרה המגיע לפורום ממונים 5 אנשים (כולם בהתנדבות מלאה) 2 רבנים, משפטן, פסיכולוג או איש סוציאלי (איני זוכר בדיוק) ועוד אדם נוסף (במקרה של הרב אלון הרבנים היו לכטנשטין ואריאל כאשר לאחר מכן נתווספו כל שאר הרבנים ואנשי המקצוע מטעמים מובנים) כך שטענתך שישבו כמה רבנים ללא התיעצות עם בעלי מקצוע היא שקרית בהחלט. (יש לציין שישנה חשיבות רבה לכך שגם נשים יושבות בפורום מאחר שרוב התלונות הם בהתרדת אישה ע"י גבר ...). ב- רק העוסקים בדבר חשופים לתלונות שנישארות דסקטיות אפילו משאר חברי הפורום שאינם עוסקים במקרה (ויעידו ארבעת השנים שפרשית הרב אלון נשמרה בסוד באופן הרמטי). ג- כאשר מתקבלת תלונה וההרכב הממונה חושב שיש ממש בטענות הוא מזמין את הנילון (זה שמתלוננים עליו) לברור הדברים (כמובן שהוא יכול לסרב לבוא ואין לפורום דרך להכריח אותו לטענת הרב שילת עד עכשיו כל מי שהוזמן הגיע מרצונו). ד- כאשר הנילון מכחיש בתוקף ועומד על דעתו שלא היה ולא ניברא הפורום מקבל את דבריו, רק כאשר הנילון מאשר אפילו באופן חלקי שהיה משהו רק אז הפורום ממשיך בחקירתו (לפי דברי הרב שילת כמעט בכל המקרים הנילון מודה שהיה משהו אך הוא טוען להגנתו שזה היה 'סתם' ללא כבנה רעה, בהסכמה ושאר תירוצים). ה- נ.ב. במקרה שהייתה עבירה פלילית הפורום מייעץ למתלונן לפנות למשטרה (במקרה של הרב אלון פנו גם ליועץ המשפטי לממשלה לקבל חוות דעת משפטית). ו- כאשר מתברר שהתלונות נכונות או שיש חשד כבד הפורום מזהיר את הנילון שלא יחזור על מעשיו. אם בכל זאת התלונות ממשיכות להגיעה הפורום דורש מהנילון להפסיק את עבודתו במוסד הציבורי כדי שלא הפגעו אנשים נוספים. כאשר הנילון מסרב הפורום מעביר את כל החומר שניצבר לממונים על אותו אדם רק במקרים קיצונים במיוחד הפורום פונה לתקשורת (הרב שילת ציין שחוץ מהמקרה של הרב אלון עד עכשיו לא היו צריכים להגיע אפילו לשלב של פניה לממונים על הנילון). ז- לגוף המקרה של הרב אלון לא צריך יותר ממה שפרסמו פורום תקנה " שמעה את התלונה הראשונה, ולאחר מכן נפגשה עם הרב אלון שהצהיר כי התגבר לחלוטין על בעייתו וכי מדובר במקרים ישנים ואין מקרים נוספים. לאחר שהשתכנעה כי התלונה מבוססת, ולאור מאפייניה של התלונה, קבעה הועדה ביחד אתו כי עליו להקפיד על דיני ייחוד גם עם תלמידים (גברים). כעבור כשנה התקבלה תלונה נוספת חמורה מן הראשונה. הועדה המצומצמת שמעה גם את התלונה הזו, ונדהמה להבין כי התלונה מתייחסת גם למעשים חמורים שהתרחשו בעת שהועדה דנה בתלונה הראשונה. גם הפעם הועדה שמעה את הרב אלון. לאור חומרת המעשים - קשר בעל אופי מיני ברור לאורך זמן - שלדאבוננו התבררו כנכונים; לאור העובדה כי היה זה מקרה שני, דבר המעיד על בעיה מהותית יותר, ולאור זאת שהועדה איבדה אמון בדבריו של הרב שהסתיר את המעשים בעת הדיון בתלונה הראשונה, החליטה הועדה המצומצמת כי אין זה ראוי כלל וכלל כי אדם שעשה מעשים אלה ימשיך לעסוק בתפקידים תורניים ציבוריים, יעמוד בראש מוסדות תורניים ויהווה כתובת להתייעצות. הוועדה הטילה על הרב סדרת הגבלות שתרחיק אותו מהאפשרות לפגוע במתלוננים עתידיים (עקירת דירתו לצפון לא היתה יוזמה של פורום תקנה). הרב אלון נאלץ לעזוב את ראשות ישיבת הכותל, את ההופעות הציבוריות שלו וסדרה שלמה של תפקידים ציבוריים שמילא. במשך הזמן נוצר צורך להרחיב את ההרכב העוסק בנושא מתוך הפורום, עקב החמרת המידע שהצטבר, והאחריות הציבורית הכבדה. המצטרפים (הרב איתן אייזמן, הרב אבי גיסר, הרב אליקים לבנון, הרב יצחק שילת, הרב יהושע שפירא והרב יובל שרלו) ששמעו דו"ח מלא ומפורט על התהליך כולו, גיבו את חברי הועדה המצומצמת, והצטרפו למכתב התובע מהרב אלון למלא אחר החובות שהוטלו עליו. לאורך כל השנים התגלעו חילוקי דעות מתמידים בין הפורום לבין הרב אלון בשאלה האם הוא ממלא אחר כל התחייבויותיו. הפורום המשיך לתבוע מהרב מוטי אלון למלא אחר כל מה שהוטל עליו, ובעיקר – הימנעות ממפגשים אישיים ואינטימיים עם המבקשים את עצתו ועזרתו עליה חתם במפורש (בעקבות התלונה הראשונה). לצערנו הרב אלון לא עמד בכל הדרישות האלה " (http://www.takana.co.il/megera.asp) ז- לגבי פרסום המקרה (לאחר 4 שנים של הצנעת הדבר מתוך כוונה למנוע חילול ה') – הוחלט לפרסם משתי סיבות 1- הרב אלון לא עמד במגבלות שהגבילו אותו והמשיך לקבל תלמידים לשיחות אישיות. 2- אנשי הרב אלון התחילו להדליף את הפרשה והיה חשש שהדבר יגיע לתקשורת ויתפרסם בצורה שתגרום לחילול ה' גדול הרבה יותר (כמו שניכתב בלינק הנ"ל אבישי בן חיים, עיתונאי ממעריב, עשה תחקיר עצמאי בשנתיים האחרונות, ועמד לפרסמו). לסיכום ירוחם כדי לך לברר את העובדות לפני שאתה מאשים אחרים בהאשמות ללא ברור עובדות. לדעתי פורום תקנה הינו אות כבוד לציונות הדתית שמתמודדת גם במקרים מביכים (בצורה שתפגע באופן המינימלי בכבודו של הנילון) ואינה מטאטא אותם מתחת לשטיח.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2010 12:23 |
|
| |
למקאן
"ישנו חשש מסוים שהפורום יטריד אותנו, "
הפורום יטריד אתכם?
ההטרדות של הרב לא הטרידו אתכם?
"שימוש תלמידי חכמים בראיית רבו כספר תורה חי איננה גורמת רק להזדככות רוחנית של התלמיד, היא גם משפיעה על הבנת עומק טעמי ההלכות וסברותיהן, הנקרא בלשוננו תלמוד. "יציקת מים על ידי אליהו" היא הדרך לקנות את אור התורה ואת שכל התורה הגנוזים בהלכותיה של תורה, עד כדי עמידה על סודה של תורה כלשון רש"י במסכת שבת (פ"ח ע"ב ד"ה למיימינים בה וראה במש"נ בזה לקמן). "
לומדים תורה על ידי צפיה במעשים של תלמיד חכם.
כי התורה של אדם נבחנת במעשיו ולא בפיו המפיק מרגליות.
ברגע שחכמתו מרובה ממעשיו (בלשון המעטה...)האם צריך את פורום תקנה שיטריד אתכם? או שאתם הייתם אמורים להיות מוטרדים בעצמכם?
כאשר אני קוראת ושומעת (בתדהמה)איך אנשים ממשיכים להתפעל מדרשות מרהיבות ביפין של אדם שהוכח שהוא אינו שולט בדחפיו אני מתחילה להבין איך אנשים תורמים מיליונים לכיתות של אנשים כריזמטיים שכוחם רק בפיהם.
תוקן על ידי צענערענע ב- 05/08/2010 12:24:34
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2010 13:28 |
|
| |
מקאן,
אנא אל תשים דברים בפי - אין לי שמץ של מושג מדוע עבירות (דומני ש"לכאורה" נכון כאן רק אם מדברים על הצד המשפטי, אולם כיוון שגם הרב אלון הודה שהדברים נעשו הרי שמבחינה מוסרית בודאי ובודאי יש כאן עבירות) של ניצול סמכות ומרוּת בתוך מערכות יחסים מיניות נראה לך פחות חמור מניאוף סתם. בעיני זה בדיוק ההיפך(*).
----------------------
*אל תתקן אותי, בבקשה. אני יודעת למה אתה התכוונת. אני מנסה "להוציא אותך בזול"...
ברור שהעובדה שאינך נרתע מניצול סמכות מינית כלפי גברים בעוד אתה מעיד על עצמך שהיית נרתע כך אם היה מדובר בנשים מעידה שלמעשה אינך מאמין לאף מילה של הרבנים המכובדים עליך מאוד (כפי שאתה עצמך מצהיר). כיוון שה"עבירה" של חוסר כבוד כלפי רבנים אינה מטרידה אותי במיוחד, אני משאירה לך לדון עם עצמך בסוגיה - שעלולה להטריד אדם דתי, מחוייב לקהילה ומחוייב לרבותיו - "למה אני בוחר להאמין לרב אחד, שאינו מכחיש (!!!) את מה שיוחס לו ואיני מאמין לרבנים הרבים (והטובים, לדבריך) שמייחסים לו את העניין האמור?!"
צענע,
תודה.
[מלאך חבלה,
דומני ש"מר בני להמן" הוא לא רק ד"ר (לפסיכולוגיה) אלא גם רב...]
תוקן על ידי אמשלום ב- 05/08/2010 13:30:02
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2010 13:35 |
|
| |
שלום לכולם, אני לא רואה את עצמי כמבין גדול בתחום, ולמרות שאינני יודע בדיוק מה היה שם או לא היה קשה שלא להעלות על הדעת כמה נושאים. א. הרב אלון, ידוע במשך תקופה ארוכה כרב חשוב ותלמיד חכם, מחזיר בתשובה. ומקרב המונים. שייך לזרם היותר "דתי" בקרב אנשי הציונות הדתית. ב.נטיות מיניות, אם נצא מנקודת הנחה ש"זה יכול לקרות לכל אחד" אזי אין סיבה שלא "לחשוד" ברב אלון. ג, מימוש הנטיות, גם בהנחה שהרב אלון הוא הומוסקסואל, להניח שיממש את תאוותו זה קצת קשה. אדם, שעסוק ראשו ורובו בת"ת ובפעילות עניפה שיש לו מעמד ציבורי גבוה יודע מה יש לו להפסיד וקשה להאמין שיפול פעם אחר פעם לאחר שהוזהר. ד. המתלוננים, המתלוננים, וזה אני אומר בזהירות, לא תמיד מדייקים. למשל בסאגת קצב, עשרות מתלוננות התגלו כשקרניות או כבלתי מדייקות. לאחר שמתפרסמת תלונה אחת, כל אחד שקיבל ליטוף סתמי או נשיקה אבהית מתחיל לאכול סרטים על מצה שעשו לו. ואנשים בעלי דמיון מפותח, יכולים להגיע לזה. ה.פורום תקנה אין להטיל ספק ברצינותם של רוב אנשי ורבני הפורום, למרות שעל כמה מהם ומהן אפשר להעלות טענות קשות במגון נושאים. ו. המתיחות, אין ספק, ואת זה כל נער מבין, שיש מקום רב למתיחות בין הרב אלון, העממי, הדתי והסוחף לבין קבוצה זו של אנשים "משכילים" פמיניסטיים וחופשיים בדיעותיהם המדיניות והדתיות. מתיחות ברמה של שנאה כבושה כנגדו כעין שנאת מערכת השלטון במדינת ישראל למתנחלים. ז.האם יתכן שזו עלילת דם?? לא! ובזה צודק מלאך חבלה, אבל, ומזה אי אפשר להתחמק, סביר להניח שיש פה משהו. אף אחד לא חושב שהרב ליכטנשטיין או {הרבנית}יהודית רקחו מזימה נגד הרב אלון, אבל, כמו שכולנו מבינים שיש את הדברים שלא מדברים עליהם בגלוי, אבל, כולם חושבים עליהם בסתר,כמו למשל כל משפט בבג"ץ סביב נושאים של דת או ימין שברור שהשופטים מוטים ביותר מלכתחילה לרעת הימין או הדתיים או היהודים.. גם כאן אני סבור שיתכן שדעת חברי בפורום הנכבד השתבשה והשתרבבה להם נקמנות וקנאה אני מקווה שלא נגעתי כאן במקומות רגישים לאף אחד.....
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2010 13:51 |
|
| |
[איש דעה,
מה לך אצל תיאוריות קונספירציה משונות, שלמרות הכאילו-הסתייגויות שלך מפנות חץ מורעל ומפורש אל ליבותיהם של הרבנים ליכטנשטיין, אריאל, שפירא וכו'? אם אינך מאמין שהאנשים היושבים בפורום תקנה עושים מעשיהם במקרה זה לשם שמים ולשם הצלה והגנה של נפגעים ונפגעות, לך לך אצל הרב אלון - שפיך כה מהלל ומשבח - ושאל אותו בעצמך, האם נכונים הדברים. בכל דבריו שפורסמו מאז התפוצצה הפרשה הכעורה הזו, לא היה אפילו שמץ של הכחשה למעשים עצמם (בדיוק כפי שחזרו וטענו גם אנשי פורום תקנה עצמם - כשהרב הופיע בפניהם הוא הודה בכל האמור אך הבטיח שלא ישוב על מעשיו, הבטחה שככל הנראה לא הצליח לעמוד בה).
כמובן שהדברים האלה כבר נכתבו לעיל במהלך האשכול הזה, אבל כדרכם של חובבי קונספירציות (שבד"כ מוּנעים משנאת X הרבה יותר מאשר מאהבת Y, ומעניין לחשוב מי הוא/הם כאן ה X), העובדות הן שולי השוליים של האמת המבעבעת במוחם הקודח...]
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2010 14:13 |
|
| |
אישדעהאתה שוב חוזר על הטענה האינפנטילית שמסרבת להאמין שהרב אלון עשה את המיוחס לו (כאילו שחסרים מקרים אחרים שבהם היה לאנשי ציבור הרבה מה להפסיד ובכל זאת עשו מה שעשו ע"ע קצב, חיים רמון וזה רק קצה הרשימה. בסופו של דבר היצר לפעמים מנצח את השכל) ובתור אלטרנטיבה בוחר להאשים רשימה ארוכה של אנשים מכובדים וישרים (עד כמה שידוע לי) בחיסול חשבונות מתוך נקמנות (על מה היה לרב אריאל או לרב לכטנשטין לקנא ברב אלון? האם אתה חושב שהרב אלון הפריע ליהודית שילת או לפרופ' ידידיה שטרן לסחוף אחריהם את הציבור הד"לי? אני כבר מעדיף את תאוריות הקונספירציה של ברי חמיש... ). אמשלום איני מכיר אותו הרשימה הועתקה מהאתר של פורום תקנה כולל התארים. רק עכשיו ראיתי את תגובתך האחרונה. וניראה שתגובתי כבר מיותרת...
תוקן על ידי מלאך_חבלה ב- 05/08/2010 14:16:40
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2010 14:27 |
|
| |
אולי כדאי לתת לרשויות החק לסיים חקירתם, ורק אח"ז להמשיך את הדיון (ידיעה מאתמול ב"הארץ")
| >*-- one picture in article * >>*-- displaying lines right to the picture * > |  |  |  | הרב מרדכי אלון, בחולצה לבנה |  |  | תצלום: תומר אפלבאום |  |  | היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, הורה באחרונה למשטרה לפתוח בחקירה פלילית נגד הרב מוטי אלון בחשד לעבירות מין בצעירים. זאת, שבאחרונה הצליחו החוקרים לאתר לפחות מתלונן נוסף, שעל פי החשד אלון ביצע בו עבירות מין וכי על המקרה שלו לא חלה התיישנות. אלון נחקר בחודש שעבר במשרדי יאח"ה.
פרקליטו של אלון, עו"ד יאיר גולן, אמר הערב (רביעי) ל"הארץ" כי נוכח מסע ההכפשות הארוך שהתנהל נגד אלון, ונוכח ההודעה של היועץ המשפטי לממשלה שתערך בדיקה בפרשה, לא מפתיע שמתקיימת חקירה משטרתית. עוד הוסיף עו"ד גולן כי הוא משוכנע שבסיום החקירה יתברר שאלון לא ביצע כל עבירה פלילית.
כבר בפברואר הטיל וינשטיין על המשטרה לערוך בדיקה מקדימה של תלונות לפיהם אלון, מהחשובים שברבני הציונות הדתית, ביצע עבירות מין בצעירים שבאו להיוועץ איתו. ואולם, מהבדיקה הראשונית שערכה המשטרה, כשלב מקדים לחקירה פלילית, הסתמן כי לא נמצאו מתלוננים שהיו קטינים בזמן ביצוע העבירות לכאורה ושתלונתם לא התיישנה.
הפרשה החלה לאחר שפורום "תקנה" פרסם את החשדות, לכאורה על סמך תלונות שהצטברו אצלם בדבר קשר מיני שניהל הרב עם צעירים.
פורום "תקנה" חשף פירוט של התלונות שקיבל בעבר מתלמידיו של הרב אלון. "אחת התלונות הראשונות שהוגשו לפורום היו נגד הרב מוטי אלון", נכתב באתר הפורום, "בטענות של ניצול מיני על ידי בעל סמכות רוחנית. מדובר במעשים חמורים ביותר שאינם ניתנים לפרשנות אחרת".
על פי הפורום, ועדה מצומצמת שמעה את התלונה הראשונה, ולאחר מכן נפגשה עם הרב אלון "שהצהיר כי התגבר לחלוטין על בעייתו". כעבור כשנה, טוענים חברי הפורום, התקבלה תלונה נוספת - חמורה מהראשונה - לפיה הרב ניהל "קשר בעל אופי מיני ברור לאורך זמן". לאחר תלונה זו הוטלו עליו שורה של הגבלות, ואולם הוא לא עמד בהן ועל כן החליטו לבסוף, בלב כבד, לפרסם את הדברים.
בחודשים האחרונים ערכו חוקרי המשטרה בדיקה של התלונות שהתקבלו מפורום "תקנה", ובין היתר נפגשו עם אנשי הפורום שבאו במגע במהלך השנים עם המתלוננים נגד אלון, עם מתלוננים פוטנציאליים וכן עברו על חומרים המתעדים תלונות ותרשומות של המגעים שקיימו חברי הפורום עם הרב אלון ביחס לתלונות.
ההערכה שהתגבשה עד לאיתור המתלונן באחרונה, היא כי יהיה קושי להביא את כל המתלוננים שפנו לפורום תקנה גם להגיש תלונה למשטרה וכי ממילא התלונות הממשיות שהצטברו נגעו לבגירים ואחרות התיישנו.
מהנהלת פורום תקנה נמסר, כי "הפורום פועל במקרים שבהם המשטרה אינה יכולה לפעול. כאשר מתאפשרת פעולת המשטרה, פורום תקנה סמוך ובטוח שעבודתה תיעשה נאמנה". |
תוקן על ידי הגוילם ב- 05/08/2010 14:31:39
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2010 14:49 |
|
| |
מהנהלת פורום תקנה נמסר, כי "הפורום פועל במקרים שבהם המשטרה אינה יכולה לפעול. כאשר מתאפשרת פעולת המשטרה, פורום תקנה סמוך ובטוח שעבודתה תיעשה נאמנה".
אבל היות והמשטרה לא מענישה את החשוד- חובתה של הפורום המכובד להעניש אותו ולהרחיק אותו מבתי כנסת ומעירואים חברתיים. כי לכך היא נוצרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2010 15:00 |
|
| |
צענע אני גופא מתלבט בזה ולכן אין טעם. לו הייתי בטוח במאה אחוז שהדברים נעשו, מסופקני אם הייתי סומך עליו ואפילו הסברא של 'ת"ח אל תהרהר אחריו' לא הייתה ממש מועילה.
כנראה שאני גופא מתלבט אם היו דברים בגו. וכאן צודקת אמשלום. אחדד את דברי: חוסר ההכחשה שלו אינו מטריד אותי, כי אם יש אדם שהיה מסוגל לגלות לצפון בשביל לא להעליב תלמיד, זה הוא. אין לי הרבה 'אמונת חכמים', אבל כלפיו דווקא יש לי (הייתה לי?). בוא נתחיל לבודד את המשוואה: אני לא שייך לאלו שמאמינים שרצו לנקום בו - לא שמעתי על טענות ענייניות בעניין וכידוע לי הרב אלון דווקא הוא אחד האנשים היותר מוערכים והפחות מצמיחי שונאים). אני גם לא שייך לרודפי החוק שלפיהם אם יתברר שעבר על נוהלי משרד החינוך בגישתו לתלמידים אזי יש לקצץ את שתי אוזניו; אני סומך עליו מספיק שידע להועיל לתלמידים גם אם לעתים הדבר נוגד את החוק או את הנורמה החברתית הרגילה. השאלה היא עד כמה הוא עבר. נדמה לי שבזמנו נאמרו באשכול (אולי זה הנוכחי) דברים חמורים שאם אכן נעשו, אז היו דברים מיניים והיו ניצולי סמכויות ואז אין מה לדבר וברור שאת צודקת. השאלה שאותי מטרידה היא - מדוע הרב ליכטנשטיין - שעל דבריו אני סומך לחלוטין - אומר שלמרות מה שהוא יודע שהרב אלון עשה, אין להוציא את ספריו מבית המדרש. כיוון שהרב ליכטנשטיין לא חשוד על קלות דעת וכמי שדברים כאלו קלים בעיניו, יש לי את הרושם שמדובר בדברים 'על הגבול', שאינם ראויים למחנך ובוודאי לא לראש ישיבה, אבל לא עברו את הגבול הזה.
לו היית מכירה או אומרת לי שאת מכירה תלמיד אחד - אחד ויחיד - שנפגע ממנו, הייתי זונח את הכל ואומר שעלי לרחם על התלמיד ולא על הרב אלון. כשקופולוביץ' נאשם תוך יום היו עשרות אנשים שידעו לספר על אירועים. במקרה דנן - בתחילה היו שמועות כי 'ישנם מקרים נוספים', אולם אף אחד לא יודע לספר על מישהו שהוא מכיר שנפגע מהרב אלון. כבר ציינתי כי השמועות היחידות הן על אדם חולה נפש, ועל סיפור מלפני עשרים וכמה שנה. בכל מקרה הספק שלי הוא רק מפני שהדברים לא חד משמעיים - ואולי טוב שכך, שאנו לא יודעים מה בדיוק נעשה (אם אכן נעשו דברים בסגנון שאמשלום מדברת עליהם, אז זה פשע שלא חשפו אותם ברבים).
 |
|
|
|
|
|