|
|
| נשלח ב-19/5/2011 07:47 |
|
| |
| שבח_גרונם כתב: |  | נ.ב. הרב מסעוד אבוזגלו בספרו שבט לגו כסילים מזהיר שיש לשמור שהמזיקים לא יידעו מהלחש.
מקוה שהייתי לעזר. |
|
[שבח,
אז למה אתה מפרסם זאת כאן??? האם יעלה על דעתך שהשדים אינם גולשים ברשת, ק"ו בעצכ"ח???
בע"ב,
נראה לך?!
צענע,
תודה, אבל לא תודה. משום מה, האופציה למתחילים נראית לי קלה מדי, ולכן יש לי ספיקות רבים לגבי יעילותה.]
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2011 08:10 |
|
| |
אמשלום
לא נראה לי - אני בטוח !
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 19/05/2011 08:10:59
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2011 11:17 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | | האם יעלה על דעתך שהשדים אינם גולשים ברשת, ק"ו בעצכ"ח???
|
|
יש לי השערות לזהותם של שידא ושידתין שגולשים כאן (לאו דוקא את).
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2011 11:56 |
|
| |
שבח
יש כאן אחד שכותב במפורש- הלל בן שחר- ויש פה גם לילית בגימטריא,, ויש פה גם כמה מזיקים מזיקות פחות.
סגולה משובחת ומנוסה לשלום בית- כתבתי זאת בעבר- לטובת החדשים ואלו ששכחו.
אתם יודעים כי הבבא סאלי נותן בקבוק מיים לסגולה- אגלה לכם מה סוד הסגולה לשלום בית בין איש לאשתו. וגם בין אחרים. לוקחים בקבוק ריק של קוקה קולה-רצוי- בקבוקים אחרים גם אפשרי. ממלאים את הבקבוק עם מים מהברז- ובשעת המילוי אומרים אחת משירי המעלות- אפשר גם בלי.- לוקחים את הבקבוק המלא- מסתכלים דרכו, ואומרים את האותיות שלום- מפרק קיט בתהילים. - לא חייבים מניחים את הבקבוק למשך הלילה- לקיים מים שלנו, ומניחים אותו בהשג יחד, רצוי בכניסה לבית, כשחוזרים הביתה. עכשיו איך זה עובד- כשהאשה- או הגבר. מתעצבנים על בן זוגם, לוקחים את הבקבוק פותחים את הפקק ואמרים את היהי רצון המתאים. מברכים שהכל ולוגמים מלוא לוגמיו מן המים- לא לשתוח ח"ו לא לבלוע ר"ל ,להחזיק את המיים בפה, עד שבן \בת הזוג נרגע, ממש. נסו ותראו נפלאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2011 17:48 |
|
| |
נתקבל במייל: בשנים האחרונות מגלה הציבור הישראלי צמא מפתיע לסגולות ישנות וחדשות. לתועלת הציבור, הכין הרב חיים נבון רשימה קצרה של סגולות מועילות ובדוקות. ברשימה רק סגולות המופיעות במפורש במקרא או בדברי חכמינו.
"כל הסגולות המוזכרות כאן נבדקו, בידַי או בידֵי אנשים המוּכּרים לי, ונמצאו יעילות להפליא. בדוּק ומנוסה!", כותב הרב נבון.
1. סגולה לרפואה: ללכת לרופא (בבא קמא מו ע"ב; ברכות ס ע"א).
2. סגולה לאריכות ימים: לנהל אורח חיים בריא (רמב"ם, הלכות דעות ד', כ).
3. סגולה לחתונה: לחפש בת זוג. (קידושין ב ע"ב).
4. סגולות לשלום בית: אהבה, סבלנות וויתור (סנהדרין ז ע"א; בבא מציעא נט ע"א; ויקרא רבה ט', ט).
5. סגולה לפרי בטן: להתפלל לה'. (שמואל א א').
6. סגולה ליראת שמים: ללמוד תורה. (אבות פ"ב מ"ה).
7. סגולה להתעלות רוחנית: לעמול בתורה ובמצוות. (מגילה ו ע"ב).
8. סגולה לתפילה בכוונה: לעמוד לתפילה בכובד ראש. (ברכות פ"ה מ"א).
9. סגולה לאמונה טהורה: לא להאמין בסגולות, אלא בה'. (דברים י"ח, יג).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2011 18:49 |
|
| |
סגולה לפרי בטן: להתפלל לה'. (שמואל א א'). ???
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2011 19:06 |
|
| |
| ספרן כתב: |  | 3. סגולה לחתונה: לחפש בת זוג. (קידושין ב ע"ב). |
|
[אני מיד שולחת זאת לכל חברותי הרווקות, כדי שיבינו במה טעו עד היום... ]
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2011 19:35 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | | סגולה לפרי בטן: להתפלל לה'. (שמואל א א'). ??? |
|
האם רצונך לטעון שתפילה אינה סגולה?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2011 19:55 |
|
| |
אם הבנתי נכון האדון נבון מתכון ללעוג לסגולות. אני שואל האם הוא אכן סבור כי דינה של תפילה כדרך להשיג פרי בטן, כדינה של הליכה לרופא כדרך להבריא. אם הבנתי נכון, ואכן זו כונתו, אין שום סיבה שלא יאמץ את כל הסגולות המופיעות באשכול. אין בינם לבין תפילה ולא כלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2011 20:19 |
|
| |
הסגולות עוזרות כמו התפילות.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2011 20:25 |
|
| |
יתכן
תמהני על מר.
האינך רואה את ההבדל בין בקשה שה' בוחר אם לענות לה או לא, לבין סגולה, שהיא כעין מגיה, חיפוש אחרי הכפתורים הנכונים ללחוץ עליהם כדי שהמשאלה תעבוד?
כפי שבארתי בעבר, המגיה נובעת לדעתי מתוך סוג של חשיבה כמו מדעית. מנסים לאתר סיבות שמביאות לתוצאות, בדיוק כפי שאנו עושים בטכנולוגיה המודרנית שלנו. ההבדל הוא שזיהוי הסיבות מוטעה. יש גם תיאוריות שמסבירות מדוע סיבות אלו אמורות לעבוד, כגון שיש ישים כמו מלאכים או שדים שעושים את המבוקש כאשר מפעילים את המיכון המתאים (פיאלי עם חומרים ואמירות מסויימות).
מדוע אם כן מגיה היא דבר רע? גם בגלל שהיא שגויה, וגם בגלל שהיא מבוססת על הנחות יסוד רעות. רעות לחברה, רעות לאדם. כגון שיש שדים שניתן לנסות להפעילם.
ומהי תפילה? אני חוזר למה שכתבתי לעיל. מי שמאמין (או, טוב מזה, יודע) שיש ה', שאלקים שומע תפילה, פונה אליו בבקשה. בקשה יכול שתתמלא ויכול שלא. התפילה מרגילה אותנו לעמוד בקשר חי, בדיאלוג עם ה', וגם ממריצה אותנו לתקן את עצמנו כדי שנהיה ראויים - שנתקדש, להבדיל מן הדרכים המגיות. שנתקן עצמנו, ולא נחפש ידיעות סודיות מסתוריות (להבדיל מן הגנוסטיקה של המקובלים).
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2011 21:58 |
|
| |
הרב מימוני
אתה מפשט את ענין התפילה- ומוציא אותה מהצורה והדרך שעמך עם ישראל עושים אותה. אם כדבריך- את ההבדל בין בקשה שה' בוחר אם לענות לה או לא, לבין סגולה, שהיא כעין מגיה, חיפוש אחרי הכפתורים הנכונים ללחוץ עליהם כדי שהמשאלה תעבוד? האם את התפילה אנו לא מבצעים בכפתורים? לדוגמה- מקום התפילה- יש מקומות טובים יותר לתפילה? אם התפילה היא אכן לה' בלי סגולות- למה מקום התפילה חשוב? האם להתפלל בבית המדרש לא עדיף מאשר בבית? האם בכותל לא עדיף? האם מול הדביר במנהרה לא עדיף? ו כו' מה זה אם לא כפתורים? ומה עם התפילות באומן? ומה עם התפילות עם הרבי עם הרב? וכד' ומה עם צורת התפילה? אלו לא כפתורים?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2011 22:25 |
|
| |
הרב מיימוני, להעמיד את התפילה בשורה אחת עם הליכה לרופא, ניהול אורח חיים בריא, חיפוש בן זוג, אהבה סבלנות וויתור, ועוד כפארודיה נגד מאמיני הסגולות, איך אומר בעדינות, זה קצת מצחיק. זאת הייתה כוונתי בתגובתי. הא ותו לא. בנוגע לסגולות, אני מסכים לגמרי כי המחשבה שאפשר "להכריח" או "לשכנע" את האלוהים לעשות משהו, על ידי פעולות הזויות, היא ילדותית וגם חצופה. הן המחשבה שיש כפתורים שאיתם אלוהים לא מסוגל להתמודד והן הרעיון כי ככל שפעולה חסרת פשר יותר, כוח השפעתה גובר. כשאנו מתייחסים למישהו ברצינות איננו סבורים שכדי להשפיע עליו יש להשתמש בקונצים ואיננו מאמינים כי קונץ כלשהו אכן ישפיע עליו. כיוון שפתחת בדיון עלי לשאול האם זה רציני "לבקש" מה'? האם ניתן בכלל לומר כי הוא בוחר אם לענות לה או לא? האם לא ניתן לומר על כך, מדוע אם כן תפילה היא דבר רע? גם בגלל שהיא שגויה, וגם בגלל שהיא מבוססת על הנחות יסוד רעות? אני לא אגלה סוד אם אומר שמבחינה פילוסופית קיומה של תפילה במובן של בקשה ודיאלוג (להבדיל ממונולוג) היא, לכאורה, בלתי אפשרית. אינני מתעלם מהחוויה שבתפילה. אבל במה היא עדיפה על כל חוויה רוחנית דמיונית אחרת כמו השתטחות על קברי צדיקים רח"ל?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2011 14:34 |
|
| |
ירוחם
דיני התפילה, כגון המיקום וכו', משרתים כמה תכליות שכולן עבור האדם.
א. מקום קבוע לתפילה מסייע לכוון. אני מעמיד את עצמי במקום שבו התרגלתי להתאמץ ולרכז מחשבתי רק בתפילה ורק בה'. (ולכן אמרו שכל הקובע מקום לתפילתו אלקי אברהם בעזרו).
ב. מקום קבוע הוא מקום שמקצים לתפילה וזה גורם לכבד את התפילה ואת מי שצווה עליה.
וכן על הדרך הזו. איני זוכר דוגמאות, אחרת הייתי מוסיף.
*** יתכן
מבחינה פילוסופית תפילה מהווה קושי? תלוי בהנחות היסוד.
לפי הגישה האריסטוטלית ופשט דברי הרמב"ם בכמה מקומות (ובהם מקום אחד בולט שבו הוא כותב שלא ניתן לומר לאדם שתפילה אינה מועילה כלום) אכן יש כאן קושי ובכלל טעות.
אבל בדבר זה איני מסכים עם רבנו הרמב"ם. אני כן סבור שתפילה, להבדיל ממאגיה, כן עובדת, כי ה' מקשיב לנו.
ולגבי הקושי, אני חוזר שוב: אני יודע לגבי ה' שאי אפשר לייחס לו תכונות ומהות. אני כן סבור שאפשר לדבר על מה שהוא עשה (במובן מושאל, אבל סיבתיות יש כאן). והוא שומע ועונה, ולפעמים ממלא בקשות. כפי שכל אחד מאיתנו מכיר מחוויתו שלו. (אפשר לטעון שזו רק פרשנות ואנו מרמים את עצמנו. אפשר...).
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2011 15:13 |
|
| |
הרב מיימוני, לא זכיתי להבין איך אתה מיישב את הסתירה, לכאורה בין ה' שאי אפשר לייחס לו תכונות ומהות לבין שומע ועונה, ולפעמים ממלא בקשות. אתה כותב כפי שכל אחד מאיתנו מכיר מחוויתו שלו. באמירה זו אתה כולל את התפילה עם הסגולות. המשתמשים בשניהם "מכירים כל אחד מחוויתו שלו". אא"כ יש בידיך הוכחות משכנעות יותר מאנשי הסגולות, או שמסיבה כלשהי עלינו לייחס לחוויותיך חשיבות רבה יותר מחוויותיהם של אנשי הסגולות.
|
|
|
|
|