בית פורומים עצור כאן חושבים

עובדי ע"ז מודרניים, נוסעים לקבר ר' אלימלך מליז'נסק

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/3/2010 21:11 לינק ישיר 
עובדי ע"ז מודרניים, נוסעים לקבר ר' אלימלך מליז'נסק

דווקא בפרשת כי תשא כל המפרשים שוברים את הראש להבין מה בכלל החטא ומה גודל החטא של מעשה העגל,

יהודים עוזבים את ארץ ישראל  אֶרֶץ אֲשֶׁר יְקוָק אֱלהֶיךָ דּרֵשׁ אתָהּ תָּמִיד עֵינֵי יְקוָק אֱלהֶיךָ בָּהּ מֵרֵשִׁית הַשָּׁנָה וְעַד אַחֲרִית שָׁנָה:

ואם בקברי צדיקים עסקינן ?
אז הם עוזבים קברי אובות ואימהות, קברי נביאים ומלכים, קברי תנאים ואמוראים,
קברי גאונים וראשונים וראשוני האחרונים וקברי אחרונים,

כתוב בזוהר שאלוקים מחליף בין רשעים שנקברו בארץ ישראל לבין צדיקים שנקברו בחו"ל
אז למעשה אין שם בכלל קברי צדיקים, כי לפי הזוהר הם קבורים בארץ ישראל במקום הרשעים,

והראיה הגדולה לזוהר הנ"ל, היא שהקברי הצדיקים שם לא הצליחו להציל את עם ישראל בחורבן השואה,

האם יש חילול השם יותר מזה ??????????????

אני מקווה שהמחאה שלי יהיה סנגוריה לעם ישראל,

קיצור הכותרת

תוקן על ידי עצכח ב- 11/03/2010 14:31:02

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2010 23:12 לינק ישיר 

ביקור על הקברים בארץ לא מאפשר קניה ב- duty free

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2010 23:17 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2010 01:37 לינק ישיר 

שמעתי טוב? לפי הזוהר בקברים של הצדיקים בחו"ל קבורים רשעים מא"י? אני לא בטוח שר' אלימלך מוגדר כצדיק, אבל בא נניח בקבר יחזקאל / עזרא / מרדכי ואסתר / רבי מאיר וכל מיני צדיקים שנקברו בחו"ל, מתגורר איזה רשע א"י קדום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2010 02:17 לינק ישיר 

ואמאי:

לא משנה אם כוונת הזוהר היא כפשוטו (שלא נראה לי)
או כוונת הזוהר היא למנוע באמת את החילול השם הזה, (וזה כן נראה לי)

בכל מקרה זה ע"ז ממש,

והרי ידוע למה לא יודעים את קבורת משה רבינו, בגלל אותו סיבה שלא נעשה מקבורתו ע"ז ח"ו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2010 06:37 לינק ישיר 

רק במערת המכפלה

ראשית, דואג יעקב אבינו למקום קבורתו. הוא אינו רוצה בשום פנים ואופן להקבר במצרים, אלא רק בארץ כנען, במערת המכפלה, יחד עם אבותיו. במדרשים מובאים מספר טעמים לכך: מצד אחד היה חשש שקברו של יעקב, שהיה נערץ על הכל וגם המצריים כיבדו אותו, יהפך לאתר קדוש ויעשו ממנו "אליל". מאידך, קבורתו של יעקב במצרים היתה משמשת עילה לבני-ישראל להשאר במצרים, על האדמה הקדושה שנקבר בה יעקב. משום כך דרש יעקב, בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים, שארונו יועלה מיד ארצה, למען ידעו בני-ישראל גם במקום גלותם היכן ביתם האמיתי. והוא משביע את יוסף: "ושכבתי עם אבותי ונשאתני ממצרים וקברתני בקבורתם...".

מאתר חב"די:

http://www.chabad770.org/contents.asp?aid=2553

ח ח ח ח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2010 11:23 לינק ישיר 

כתובות דף קיא . אמר רב ענן:כל הקבור  בארץ ישראל - כאילו קבור תחת המזבח, כתיב הכא: +שמות כ+ מזבח אדמה תעשה לי, וכתיב התם: +דברים ל"ב+ וכפר אדמתו עמו. עולא הוה רגיל דהוה סליק לארץ ישראל, נח נפשיה בחוץ לארץ, אתו אמרו ליה לרבי אלעזר, אמר: אנת עולא +עמוס ז+ על אדמה טמאה תמות! אמרו לו: ארונו בא, אמר להם: אינו דומה קולטתו מחיים לקולטתו לאחר מיתה.

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 07/03/2010 11:25:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2010 11:27 לינק ישיר 

.

שאני מינות דמשכיה.

ומי שיצרו תוקפו, ילבש שחורים, ויטוס לארץ אחרת, ויעשה שם מה שליבו חפץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2010 11:31 לינק ישיר 

maxmen כתב:
בכל מקרה זה ע"ז ממש, 

גם לי צורם מאוד ענין ההשתטחות האובססיבית על קברי צדיקים, אם הייתי פוסק הדור הייתי מתאמץ למצוא בזה איסור עבודה זרה, דא עקא שעדיין לא הצלחתי למצוא משהו עם שיניים, הלוא גם אלה שנוסעים אינם קטלי קניא באגמא, והם יודעים להתחמק בתירוצים כגון "מתפללים בזכות הצדיק שנוושע, ואין אנו מתפללים לכוחו". וגם יצטטו ממדרשי חז"ל ככלב בן יפונה ובני רחל.

הייתי חפץ לגשת אל אחד מאלה הנוסעים ושואלו, אמור נא לי הלוא הינך מוזיל מכיסך כדי לנסוע למרחקים, למה לך כל זאת? הנה לפניך צדיק חי שלא עבר מעולם על רצון בוראו, עושה רצונו בכל עת ובכל שעה. ליתר דיוק לא צדיק אלא צדקנית - היא השמש הזורחת כעת בכל כוחה, הבה נתפלל נכחהּ שבזכותה ובזכות הצדקות והמעשים טובים שהיא עושה ניוושע בכל מיני ישועות - שמש צדקה ומרפא בכנפיה!!

האם אנוש הקדמון פעל אחרת??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2010 13:45 לינק ישיר 

למקסמן

משתמע מדבריך שכלב בן יפונה עבד עבודה זרה.?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2010 14:02 לינק ישיר 

"והראיה הגדולה לזוהר הנ"ל, היא שהקברי הצדיקים שם לא הצליחו להציל את עם ישראל בחורבן השואה,"

כך כתב פותח האשכול, ואכן ראוי לו לאשכול מסוג זה להיתבסס על לא יותר מראיה מופרכת ומגוחחת זו.

ספר הזוהר גם הוא יום חג לו, מאות בשנים ציפה לגאון שיוכיח את צדקת מאמריו, והנה בא הגואל ועמו "הראיה הגדולה".

מה שעדיין צריך ביאור הוא מדוע לא הצליחו קברי ארץ ישראל להציל את יהודי השואה? [לבטח יהודי א"י העטירו בעד אחיהם שבגולה] ובכלל כיצד זה שקברי א"י לא הגינו מכל הצרות שהתרגשו ובאו על יושבי הארץ הטובה במשך כל השנים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2010 14:28 לינק ישיר 

לדעתי יש להבדיל בין הביזנס שבדבר לבין יהודי שזקוק לישועה ומוכן להוציא סכום גדול בשביל להשתטח על קברי הצדיקים שבוודאי הדבר הזה מבורך ומועיל וזכות הטירחה והטלטול שהוא עובר זה גם חלק מהכפרה והישועה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2010 14:40 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2010 15:30 לינק ישיר 
לקט מדברי הפוסקים בעניין

כתב הרמב"ם בפ"ד מהלכות אבל ה"ד "והצדיקים אין בונים להם נפש על קברותיהם דבריהם הם זכרונם ולא יפנה אדם לבקר הקברות".
ובדרישה סי' 'רכח' יו"ד אות ה' הביא תשובה וזת"ד "מאד אני נפלא על בנ"א הנודרים לילך על בית הקברות כי קצת היה דומה לדורש אל המתים" ומסיים שם "ואני רגיל לפתוח להם בחרטה ויתן לצדקה מה שהיה מוציא על הדרך" 
ובחתם סופר יו"ד סי'  'שלח' ד"ה ובזה כ' "אסור לבקר הקבר משום דרכי האמורי נמצא מברייתא זו למד הרמב"ם דאין לפנות לבקר כלל משום דרכי האמורי" 
אומנם מאז התפשטות הקבלה והחסידות הפכה ההשתטחות לנוהג מקובל.
 ראה ב"ח יו"ד סו"ס 'ריז' שכתב " ויש לזה  סמך בספר הזוהר וכו' ואין לשום מורה למנוע ולבטל מנהג זה.
 גם הרדב"ז על הרמב"ם שם כתב "אבל לפקוד הקברות מבחוץ אין חשש בזה וכן נהגו כל ישראל לפקוד את מתיהם ולהשתטח על קבריהם"
אגב גם בנושא זה ניסו החולקים על הרמב"ם לגייסו לשורותיהם כמו שכתב המו"ל על תשובת הריב"ש סי' 'תכא' אות א' שיש לגרוס ברמב"ם "ולא "ימנע" אדם לבקר הקברות" 
וע"ע תוס' סותה לד ע"ב ולכאורה ספק דאורייתא לחומרא  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2010 15:32 לינק ישיר 

צענע
כלב בן יפונה הלך לקבר של סבא שלו, מעשה אנושי, שנעשה על ידי רוב בני האדם בעולם, מבלי שום קשר לאמונותיהם.

ובכל אופן למדנו מדברי מקסמן, שלכה"פ מדובר בעבודה זרה מודרנית, ולא בע"ז מיושנת פרימיטיבית ר"ל. יש בני אדם שהעובדה שהדבר מודרני, מכשירה אותו, וחשובה הרבה יותר מהשאלה אם הוא ע"ז. וכי ספורט ואליליו אינו ע"ז (מודרנית!) וכי הערצת מטומטמים/מות בגיל העשרה אינו ע"ז. כל דור יש את הע"ז שלו, העיקר שתהיה ע"ז מודרנית. אם אתה מיושן אתה לא שווה. אם אתה עובד ע"ז או אליל בעצמו, זה נפלא!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2010 15:44 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
למקסמן

משתמע מדבריך שכלב בן יפונה עבד עבודה זרה.?

מאיפה מדברי משתמע שעבד ע"ז ?
אני אמרתי להפך שיש בארץ קברים יותר חשובים, ויש גם את אלוקים שאין (כדברי חלק מהראשונים) בחו"ל,
אלא מאי הם כנראה לא מאמינים רק בקבר X על זה אמרתי שזה ע"ז,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > עובדי ע"ז מודרניים, נוסעים לקבר ר' אלימלך מליז'נסק
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext