|
|
| נשלח ב-27/3/2011 18:27 |
|
| |
עכשיו אתה נוגע ממש בנקודה. ברגע שאתה מקבל אמונה לא רציונלית, מדוע אתה מרשה לעצמך לבקר, שלא לומר ללגלג, אמונה לא רציונלית שונה משלך. כאמור, אמונתך אינה דורשת זאת ממך באופן חד משמעי. הפרשנות רחבה מאד. בענין התפילה אשמח אם תפרש את שיחתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2011 19:44 |
|
| |
יתכן איני מלגלג, אני בהחלט מבקר את קבוצת האנשים המצהירים ומאמינים כמוני באותו בסיס של אמונה- לא רציונלית- , כי כאמור גם לאמונה הלא רציונלנת שאנו מאמינים בה.יש חוקים מאד רציונליים של מותר ואסור, שבעלידיהם לא תוכל האמונה הזאת לחזיק מעמד, יתירה מכך, בלי שמירה על מינימום של חוקי היסוד, אין קיום לאמונה אפילו אם היא לא רציונלית.
בענין התפילה- משום מה איני מרגיש עכשיו נכון להסביר את מחשבותי בענין, ארמוז רק כי הפיכת התפילות- למתכונתם הנוכחית. הוציאה את התפילות ממטרתה המקורית, כפי שתוככנה. וכמו כל דבר- כל המוסיף גורע- וכאן לא רק הוסיפו גדשו בהגזמה, ועוד היד נטויה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2011 19:54 |
|
| |
לידיעתך, בעיני הנוסעים ורבותיהם, אשר כפי שציינתי, מהם גדולי תורה ופוסקים חשובים של הדת האי רציונלית, שידם רב להם בחוקים של האסור והמותר ובפרשנותם של חוקי היסוד, ביקורתך על נסיעתם היא היא פוגעת בדת ולדעתם בלעדי הנסיעה לא תוכל האמונה הזאת להתקיים. מבחינתם, בלי שמירה על מינימום אמונת צדיקים והשתטחות על קבריהם אין קיום לאמונה. ברגע שאתה פוטר עצמך מדיון רציונלי, אינני מבין מנין אתה שואב השראה וסמכות מה לקרב ומה לרחק. או שמא אתה קובע מאיזה שלב יש לנהוג ברציונלית? אם אני חושד, שלא נעים לך להיות בסירה אחת עם מה שנתפס גם בעיניך כפאגני, אני נכשל ח"ו בחשד בכשרים?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2011 20:31 |
|
| |
קבל 
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2011 20:34 |
|
| |
מה זה 'מאמיני' גדליה נדל'? האם מישהו מתלמידיו חשב לייחס לו כוחות על אנושיים?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2011 21:02 |
|
| |
דייר מה זה דיון רציונלי על דברים לא רציונליים? אולי תדגים פתיחה של דיון כזה?
בענין חשדך- לא להיות יחד עם פגאנים- חשד שווא- מזמן אני לא מרגיש שייך לעדה הרעה הזו. הפגאנים- ולא הפגאנים. שלדעתי הם חוטאים ומחטיאים, ובנו דת יהודית חדשה, שאני מרגיש רוק ממנה אפילו יותר מאשר אתה מרגיש.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2011 21:50 |
|
| |
מקסמן לא הבנתי כלום מהודעתך הארוכה והמבולבלת מלבד איזה ווארט היסטריוסופי מעורפל על תכליתה ומשמעותה הדתית של הגלות ושל החזרה לארץ, ווארט שבשמו אתה מכריז על כל מיני יהודים נחמדים שהם עובדי ע"ז, אין לי מה להוסיף, תהיה בריא.
סוסרטי, אתה מתעלה על עצמך מידי יום, שכוייח! אגב, כדאי לך להיזהר, הרבי ר' מיילך הבטיח שמי שיגיע אליו לא ימות בלא תשובה. במקומך הייתי חותר חתירה איפשהו כדי לברוח מהקללה האיומה הזו....
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2011 22:05 |
|
| |
למה קללה? מובטח לו אריכות ימים גדולה וארוכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2011 22:32 |
|
| |
| תקועיסט כתב: |  | | מקסמן לא הבנתי כלום מהודעתך הארוכה והמבולבלת מלבד איזה ווארט היסטריוסופי מעורפל על תכליתה ומשמעותה הדתית של הגלות ושל החזרה לארץ, ווארט שבשמו אתה מכריז על כל מיני יהודים נחמדים שהם עובדי ע"ז, אין לי מה להוסיף, תהיה בריא. .... |
|
משום מה אני לא מופתע כלל שלא הבנת כלום, מצטער באמת,
|
|
|
|
|