בית פורומים עצור כאן חושבים

עובדי ע"ז מודרניים, נוסעים לקבר ר' אלימלך מליז'נסק

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/3/2010 13:55 לינק ישיר 

אמרי בינה, מלבד הערתו הנכונה של מטפחת ספרים. הנך טועה טעות חמורה. על פי כללי פסיקה בסגנון הרב עובדיה. 1)האחרונים אמרו כן בדעת רמ"א 2) כשיש רמ"א תמוה שהיכו אותו על קדקדו לא פסקינן כוותיה. ולא שייך קים לי וכדו' אלא בחו"מ. וכן הכלל שביו"ד הלכה כש"ך ופמ"ג מקורו מבתי מדרש וירטואליים תמהוניים כגון של הרב גרוס (אולי לזה כוונתך "בי"ד דידן"). ההלכה היא כפי שהכריעו האחרונים על ידי ראיות. 3) לכל הפוסקים פשוט שנצרות היא ע"ז וצלב שמונח בכנסיה אסור בהנאה, ומפורש בש"ע הלכות ע"ז בעשרות מקומות וברמב"ן ורשב"א וכו'. ונצרות היא שיתוף.
אבקשך להביא לי פוסק אחד שסומך על דעה זו ששיתוף מותר לבן נח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2010 14:01 לינק ישיר 

מטפחת,

לא אני המערבב שני דברים. המדרש כותב כן בכמה דוכתי וכל אותם מפרשי המקרא מהראשונים הנזכרים לעייל ורבים אחרים כותבים ששפע האומות בא להם דרך מזלם. קח מזמנך לעיין לפחות בציטטות שמקס טרח והביא לכאן. ואם יש לך תלונות בנידון לא עלי תלונותיך.

אם זה אמיתי או לא, או עבור מי אמיתי, עיין לעייל משל הרמ"ק בנידון שהבאתי.

ואמאי,

אתה מנסה להתווכח על עובדות. יש כללי פסיקה מקובלים מדור דור ועי' בספרים שהצעתי לך. או ברר אצל דיינים נוספים שהנך מכיר. איני יודע אם אתה גם יושב בבי"ד. אני חבר בהרכב בי"ד ולא מהיום. ההלכה הפסוקה הנוהגת היא שב"נ מותר בשיתוף. כל דיין בר בי רב דחד יומא בחו"ל אמור לדעת זאת. דא"ג בין השאר ע"ז סמכו בהתר מענק ביום אידיהם של פרוטסטנטים  ודומיהם (בצירוף 'משום דרכי שלום' , שכן נהיגנן ש'דרכי שלום' רק מכריע בצירוף).

נ.ב. הנצרות הקאתולית המאמינה בשילוש ומעניקה לאותו האיש מעמד אלוהי אינה שיתוף (בדרגת אלו-ה דאלו-הין) אלא עבודה זרה ממש.

נ.ב.2  שוב אני מוצא צורך להעיר לצעירים שבינינו, יש את מה שנשמע לנו 'קורקט' מבחינת התפיסה האריסטוטלית-רמב"מית הפשטנית באשר למושג מונוטאיזם. ויש גם את המכלול של אוצר חכמת ישראל, ושם הדברים יותר מפותחים ומורכבים. (ראה קרשקש במו"נ). 

אין אני או אתה חייבים להזדהות עם הדברים, אך כחוקר או תלמיד עליך להכיר את המכלול במחשבת ישראל המקובלת. ולא לכעוס על כל מה שנראה לך תמוה. אין מקום לרגשות והתנצחות בפורום עיוני, אלא כל חומר אוטנטי גם אם נשמע זר או מוזר אמור להיות קביל גם אם הוא לא סימפטי, אדרבה חומר כזה אמור לגרות את הסקרנות האינטלקטואלית. עליכם להבין שהתורה שלנו מאד עשירה ורבת אנפין ודעות.

תוקן על ידי אמרי_בינה ב- 09/03/2010 14:29:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2010 14:30 לינק ישיר 

אמרי בינה הבה ואשאלך (והאמן לי כי אין כוונתי לקנטר).

לדעתך מן הראוי להכיר את המכלול במחשבת ישראל המקובלת. ועל זאת אשאל: מי הוא הקובע בעדי מהו מחשבת ישראל שאינה מקובלת? ולמה שלא אלמד ואדע מה אמרו אלה שאינם מקובלים דוגמת שבתי צבי על כל התמיהות? הלוא הוא היה מקובל אצל רבים וטובים אחרים?

ועתה שאלתי הפוכה - מי יקבע בעדי מהי מחשבת ישראל המקובלת? הלוא תדע כי יש שאינם מכלילים בקטיגוריה זו את הראב"ע והרמב"ם (וכפי שכתב ר' נתן בשם רבו שיש לקרוע קריעה כאשר נתקלים בדבריהם השונים). יש שהוציאו מקטיגוריה זו את החסידים, ויש הפוסלים את הרב קוק!

עוד זאת כי מכתלי דבריך ניכר שהינך שולל כל פסילה של גדול מקובל אצל שא"י על אף דברים תמוהים שיימצאו אצלו. ואני תמה מנין לך זאת? למה לא אוכל לפסול גדול כהרמב"ם (ח"ו) על פי הגיוני הפרטי על סמך פסילות דומות שהיו מעולם. לדוגמא, אם אמצא בגדול אחד שמץ ע"ז או כפירה דוגמת מה שמצאו אצל שבתי צבי, למה אמנע מלפסלו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2010 14:58 לינק ישיר 

שבח,

נושא מאד מענין העלת. וגם אני מתחבט בו רבות. (יש ששרפו את הרמב"ם ויש ששרפו את צוואת הריב"ש, יש שהחרימו את הרמח"ל ויש בהחרימו את הרש"ש וכהנה רבות). מצאתי לכמה שניסו לקבוע הגדרות בנידון עפ"י הקביעה כי 'ראשונים כמלאכים' אך בכ"ז השמיטו את הרלב"ח וגם הם מסתבכים. ויש שניסו לקבוע כי כל מה שנתקבל בתפוצות ישראל הרי 'קול המון כקול שד-י'  ומכאן שראויים הם. ועוד שיטות בדבר. לענ"ד כדאי לפתוח אשכול בנידון ואולי יחכימונו המלומדים הוותיקים בפורום בענין.

אך כל זה דיון לגבי קביעת הלכה, מנהג או השקפה ברמה האישית או הציבורית. בנוגע לדיון כאן הרי זו במה פתוחה לחקר היהדות מכל זווית ודעה, כך שכאן אין מקום לפסול משהו או מישהו. וכאן גם לא מענין מה מוצא חן בעיני או לא. כאן מעניין לקרא מקורות וסברות אורגינליות ומעשירות ולנסות להבינן ולנתחן.  בלי צורך להזדהות איתן או להתנגד להן. אלא רק ברמה המחקרית ורק כל הנראה כזיוף או טעות יש לדחות. ממש כקתדרה אדקמית ללא מעורבות אישית עם הטיות לב ואמונה.

למשל, אם למישהו כואבת התופעה החברתית-דתית של נסיעה לקברו של רבי אלימלך מליז'נסק, יתכבד נא ויביע כאבו-מחאתו באתר 'חדרי חרדים'. אם כוונתו לדון בנושא ברמה מחקרית-אקדמית מתוך ראיה תורנית-הלכתית-הסטורית נטו, כאן המקום

תוקן על ידי אמרי_בינה ב- 09/03/2010 15:08:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2010 15:03 לינק ישיר 

קריינא דאיגרתא איהו דליהווי פרוונקא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2010 17:07 לינק ישיר 

אמרי בינה: היקר

(אני רואה עכשיו ש"שבח גרונם" כתב לך בדרכו שלו,)

יסוד החכמה היא לחפש את השלם כלומר את הדבר שמסביר את הכל,
כל הצלחתו של המדע בכלל ואיינשטיין בפרט  הייתה החיפוש העקשנית למשוואה\חוק אחד ויחיד שיסביר את כל היקום,
האמת היא, שהתחיל עם זה אברהם אבינו, שמעל שבעים שנה דרש וחקר וסבר שאין ולא יכול להיות חוקיות בטבע שאחד מהם לא קשור לשניה, כלומר האלילות, ובלסוף באמת הציץ עליו בעל הבירה, כלומר האלוקים,

לצערינו כך קרה גם לכפירה, כלומר מרוב דעות, ותאוריות, ודעות קדומות, ומסורת, ודתות, ופילוסופיות, לא היה לנו כלום,
(כמו שאתה עושה בכישרון רב ומוצלח, לצטט הרבה מקורות לכאן ולכאן, אבל עכשיו שגילתה לנו שאתה עובר בדיינות, הכל מובן, כי זה הדרך של עורכי דין, והבן,) 

עד שהגיע דקרט ואמר אני מוחק את הכל ומתחיל עם דף חלק, וכך הצליח הכפירה בכל העולם, במדעיים, בפילוסופיה,
במוסר וערכים,
ואני חושב שבלי זה ? לא הינו מגיעים לשום מקום, כלומר בלי הדרך של אברהם אבינו ולהבדיל אלף הבדלות הדרך של דקרט,
המשאלת לב שלי היא, שבסוף באמת יקרה לכפירה מה שקרה לאברהם אבינו, כלומר הציץ עליו בעל הבירה,
מבחינה מלאה הארץ דעה את השם,
כי זה היסוד והדרך היחידה של החכמה,

ביהדות קרה וקורה אותו דבר, במשך כל ההיסטוריה היהודית הגיע מישהו שעשה סדר, אם זה היה עזרא הסופר בזמנו,
ר' עקיבא בזמנו, והרמב"ם בזמנו, וכו' וכו' 
והפתרון הזמני (לקושיות הקשות של "שבח גרונם") הייתה "ההשקפה" או את "החסידות"
כלומר בגלל רוב הבלבול וכדי שח"ו לא נכפור בדת ? המציאו את "ההשקפה" ו"החסידות"
והמשכילים המציאו את "הציונות"
אבל כל זה היה טוב רק באופן זמני,
רק שני מנהיגים גדולים בתקופתיינו ניסו באמת לעשות מהפך כללי, ובשביל כל עם ישראל, אחד הרב קוק זצ"ל
והשני אדמור מלובביץ זצ"ל 
חוסר הצלחה של הרב קוק הייתה ההשקפה ההונגרית הירושלמית הדוגלת בקהילות נפרדות, (ולא מעניין אותי מי צדק)
וחוסר הצלחה של הרבי מלובביץ, הייתה ההשקפה הליטאית שבעצם גוררת כמעט את כל החסידיות איתה ביחד,
וכהיום גוררת גם את ההונגרים הירושלמים הקנאית,(ושוב לא מעניין אותי מי צדק)

אפשר לומר שהיום במגזר החרדית מבחינת ההנגה, יש השקפה יחידה, אולי הבדלים קטנים,
אבל שוב זה רק פתרון זמני, (היא רק נותנת לנו לעבור את החושך הנורא, אבל לא פותרת לנו שום דבר למעשה) וזה פתרון רק לחרדים, ולא לכל העם היהודי,

הנה האשכול הזה הוא דוגמא טובה להראות לנו שאפי' בעיקר הראשון באמונה ? אין לנו ידים ורגלים,

לסיכום: איפה אברהם אבינו החדש ???????? 

איך ריבונו של עולם יכול להיות שדווקא בתורה האלוקית אין לנו דעה אחד ??
הרי בעומק המחשבה והחכמה אי אפשר לומר שבעים פנים לתורה, (ומוכר לי כל ההסברים בעניין) 
חייב להיות אלוקים אחד, תורה אחד, השקפה אחד, מוסר אחד,
הרי זה סוד הצלחתה של המדע,
ואם בטבע אנו מחפשים את האחד ? כל שכן שהתורה חייבת להיות אחד,
וזה היסוד של החכמה,
הרי זה מה שאלוקים אמר לנו  "היא חכמתכם ובינתכם לעיני העמים"
נו ? איפה החכמה ? אני כבר מוותר על העמים, מה עם החכמה בתוכינו ? 

חייבים להודות שיש ביהדות הרבה חכמה, אבל הפזל מחולק למיליוני חלקים, ואין מי שירכיב את הפזל הענק הזה,

מצטער וסליחה שנסחבתי כרגיל,      

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2010 17:33 לינק ישיר 

מקס
הבעיה שלנו שאנו רואים רק את המנהיגים וההוגים שלנו. אין הוגים  ואנשי רוח ביהדות בסקטורים אחרים חוץ מאלו שציינת.
החסידות התבססה רק על העולם- שהבעש"ט הכיר -מזיבוש וכפרי קרפטו רוסיה, ואותם הוא הציל בתפילתותו ועך ידי כך הרי הציל את כל העולם,
העולם הליטאי היה בין וילנה לוולוזין לראדין, כל היתר היו סרח עודף לא מעניין, ולא חשוב,
כל הוגי הדעות האחרים של עם ישראל, לא סופרים אותם ממטר, ראה ערך הר' עובדיה, כבר לא מדבר בהוגים בלי חתימת זקן.
האם לפי דעתך אפשר לחקור ולברר  בצורה זו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2010 17:41 לינק ישיר 

ירוחם, אני ידעתי שהבעש"ט ותלמידיו ידעו מהאור החיים, הגר"א העריץ את הרמח"ל, ר' יונתן אייבשיץ ידע מהמקדש מלך, ולמעלה בקודש - האשכנזים קיבלו את האר"י ואת השלחן ערוך, ראשוני ספרד העריצו את החכמים הצרפתים, וכן הלאה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2010 19:41 לינק ישיר 

שבח
האשכנזים לא קיבלו את השולחן ערוך- רק לאחר שהרמ"א פרס עליה את המפה שלו האשכנזית\ והם פוסקים רק לפי המפה.

הכרות וידיע על אישיות אינה מאשרת את השפעתו על השיג ושיח, ההלכתי או הפילוסופיה האמונית. מה עוד שהאור החיים הקדוש זכה באמת להכרה החסידית, כל זמן שהגותו תאמה את זו שלהם,

החכמים הספרדים באמת העריצו את חכמי אשכנז? עד כדי כך שהרמב"ם התעלם טוטאלית מפסיקת בעלי התוספות,

ועד כדי כך שחכמי אשכנז וצרפת התעלמו  מההגות הספרדית[ ראה למשל את דברי המהרש"ל על חכמי ספרד, או את דברי המהר"ל על הראב"ע ואחרים.

רק ראה היום את יחסם של הגדויילים האשכנזים לגדולי הספרדים, והבן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2010 20:11 לינק ישיר 

מקס וכל השאר
העניינים במהותם לא כ"כ סבוכים כפי איך שהוצגו כאן.

היהדות בנויה ומבוססת על מסורת העוברת מדור לדור. כמובן שיש את שינויי המקום וריבוי הדעות, אך השורה התחתונה היא שאדם מנהג אבותיו בידו.

לא יתכן לומר על ציבור גדול שנוסע להתפלל בקברי צדיקים שהוא עובר על כל התורה כולה, בזמן שידוע על גדולי עולם, שכולנו נאחזים בפסקיהם, שנהגו בכך. ומה נלין על מי שמסתמך על מנהג אבותיו ורבותיו שכולם נהגו כפי שראו בבית הוריהם, ואחיזתם באילנות איתנים.

קח לדוגמא את המנהג לפזר מזון לציפורים בשבת שירה. מנהג שנהג כבר המהר"ל, והנה באו יהודי ב"ב ו'מגן אברהם' בידם, לאמור יש בדבר חילול שבת. היש חילול יוצר השבת גדול מזה, לבוא ולהלין על גדולי עולם מפורסמים שתושבי ב"ב ועוד כמה מדינות, שותים בצמא את דבריהם. וכבר נכתב על עניין זה בספרי ההלכה מדורות עברו שלא לאסור מנהג ישראל קדוש.

הכלל שהמסורת היא היא החוסן היהודי, ועיין בהקדמה לספר החינוך.

מנהגים פסולים שהשתרשו, כבר נמצא מי שיעיר ע"כ ואם כל הכבוד לא מעצכ"ח תצא תורה.

תוקן על ידי אישבדרך ב- 09/03/2010 20:12:10

תוקן על ידי אישבדרך ב- 09/03/2010 20:12:53

תוקן על ידי אישבדרך ב- 09/03/2010 20:14:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2010 20:15 לינק ישיר 

מקס וכל השאר

היהדות בנויה ומבוססת על מסורת העוברת מדור לדור. כמובן שיש את שינויי המקום וריבוי הדעות, אך השורה התחתונה היא שאדם מנהג אבותיו בידו.

לא יתכן לומר על ציבור גדול שנוסע להתפלל בקברי צדיקים שהוא עובר על כל התורה כולה, בזמן שידוע על גדולי עולם, שכולנו נאחזים בפסקיהם, שנהגו בכך. ומה נלין על מי שמסתמך על מנהג אבותיו ורבותיו שכולם נהגו כפי שראו בבית הוריהם, ואחיזתם באילנות איתנים.

קח לדוגמא את המנהג לפזר מזון לציפורים בשבת שירה. מנהג שנהג כבר המהר"ל, והנה באו יהודי ב"ב ו'מגן אברהם' בידם, לאמור יש בדבר חילול שבת. היש חילול יוצר השבת גדול מזה, לבוא ולהלין על גדולי עולם מפורסמים שתושבי ב"ב ועוד כמה מדינות, שותים בצמא את דבריהם. וכבר נכתב על עניין זה בספרי ההלכה מדורות עברו שלא לאסור מנהג ישראל קדוש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2010 20:19 לינק ישיר 

הבלבול שמעלי מחמת פגעי הדרכים נוצר.

כולי תקווה לשבות במקום מבטחים ולהתנתק מעול הדרכים.

כל זמן שאיש מסעות אני אעמיס על כתפיי הרכות גם בעיות טכניות מסוג זה.

אישבדרך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2010 20:21 לינק ישיר 

מקס וכל השאר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2010 20:22 לינק ישיר 

מקס וכל השאר

היהדות בנויה ומבוססת על מסורת העוברת מדור לדור. כמובן שיש את שינויי המקום וריבוי הדעות, אך השורה התחתונה
 היא שאדם מנהג אבותיו בידו.

לא יתכן לומר על ציבור גדול שנוסע להתפלל בקברי צדיקים שהוא עובר על כל התורה כולה, בזמן שידוע על גדולי עולם,
שכולנו נאחזים בפסקיהם, שנהגו בכך. ומה נלין על מי שמסתמך על מנהג אבותיו ורבותיו שכולם נהגו כפי שראו בבית הוריהם, ואחיזתם באילנות איתנים.

קח לדוגמא את המנהג לפזר מזון לציפורים בשבת שירה. מנהג שנהג כבר המהר"ל, והנה באו יהודי ב"ב ו'מגן אברהם' בידם, לאמור יש בדבר חילול שבת. היש חילול יוצר השבת גדול מזה, לבוא ולהלין על גדולי עולם מפורסמים
 שתושבי ב"ב ועוד כמה מדינות, שותים בצמא את דבריהם. וכבר נכתב על עניין זה בספרי ההלכה מדורות עברו
שלא לאסור מנהג ישראל קדוש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2010 20:56 לינק ישיר 

ניסיון נוסף

מקס וכל השאר

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > עובדי ע"ז מודרניים, נוסעים לקבר ר' אלימלך מליז'נסק
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.