לירוחם: היקר
אני מסכים איתך, ובאמת לא רציתי לכנס לזה, רציתי לטעון שמצד החכמה חייב להיות החידות דעות,
ובסוף לדעתי זה יקרה, "אמרי בינה" אומר שזה משיח, (אני הסביר בהמשך)
לאישבדרך: היקר
כואב לי מה שכואב לך, ברור לנו המצב העכשווי,
שאין הרבה ברירה כל אחד מהמנהיגים מפחד לשנות, וכל יהודי עם מסורת אבותיו,
אבל אם זה היה עובד, וכל עם ישראל נוהג כך, הייתי מסכים שכך טוב לכולנו,
אבל לצעריינו תשעים אחוז מהעם מכחיש וכופר בכל, ודווקא בגלל הבלבול בדעות,
ולכן אני אוהב לצטט את חז"ל שאומרים, אל תוסף על דבריו פן יוכיח בך ונכזבת (משלי ל' ו') תני ר' חייא שלא תעשה את הגדר יותר מן העיקר שלא יפול ויקצץ את הנטיעות,
כלומר ר' חייא מדבר על גדר של חז"ל, ק"ו על גדר או מנהג של האחרונים,
אבל טענתי היא שאין כאן מנהג אבותינו, לצאת לחו"ל בשביל לתפלל על קברים ? ועוד בזמן שיש כאן לכל הדעות קברים יותר חשובים,
נכון שהיה מחסידות ברסלב שמסרו נפשם עוד בזמן הקומוניזום, לנסוע מהארץ לאומן,
אבל להפוך את זה למנהג אבותינו ??
אהבתי את הדוגמא שלך מההלכה, וזוהי באמת הבעיה,
בראש השנה בבית כנסת שלנו קורה דבר מטורף, באיזה שנה אחרי התפילה בחדר צדדי נכנסו כמה יהודים לתקוע עוד פעם בשופר, בשנה הבא, כבר היו שם חצי בית כנסת, ובשנה אחרי זה כבר כולם נכנסו לשמוע,
אז עליתי על השולחן וצרחתי, שבשנה הבא נעשה את זה בתוך הבית כנסת, ובספרי ההלכה של מחר יהיה כתוב שמנהג אבותיינו היא לשמוע מאתיים תקיעות,
יש לי שכן בריסקער, שנכבה לו הגז בשבת, (ומי שמכיר, יש להם בעיה עם זה,)
אישתו נכנסה לביתי לומר לנו שנכבה להם הגז,
ואני כמובן ירדתי לביתו ולקחתי את כל הסירים שלהם לביתי,
אני בעצם הגוי של שבת של כל השכנים שלי, אני פותח להם בקבוקי יין אם הם שכחו לפתוח לפני שבת,
וגם למי שמחמיר לפתוח פקקים מפלסטיק, וכו' וכו'
כל זה דיי משעשע, אם זה לא מזיק, אבל זה כן מזיק, ואתה יודע למי ?? דווקא לילדים של השכנים עצם חינוכם שלי מותר ולהם אסור, מזיק להם, כמו שר' חייא אומר "אל תוסף על דבריו פן יוכיח בך ונכזבת (משלי ל' ו') תני ר' חייא שלא תעשה את הגדר יותר מן העיקר שלא יפול ויקצץ את הנטיעות",
זה כך גם בעניני כשרות, אני מכניס לבית כל כשרות חרדית מכל הסוגים, ולמה ??
כי אני לא מסוגל לומר לבתי המתוקה, את שומעת אנחנו לא אוכלים בעלז,
למחרת היא תבקר בבית הכנסת שלהם והיא תראה שם 5000 אלף משפחות חרדיות ויראי השם,
והיא לא תבין איך אבא שלה אומר לה שאנחנו לא סומכים עליהם,
אני כבר לא מדבר על ענין של מוציא לעז על 5000 אלף משפחות יראי השם,
אחרי החתונה שלי, אשתי לא רצתה לקבל את זה,
בהתחלה היא חשבה שאני זה הקל שבקלים,
היום היא יודעת שמדובר בעקרונות יסודיים של חינוך ודת,
אמרי בינה: היקר
(אני רואה שצענערענע, כן ירדה לסוף דעתי,)
אני לא נכנס לזה. מי המציא את ההשקפה או החסידות או הציונות, במובן של זכויות יוצרים,
אני אומר במובן הרחב, שההשקפה הצילה חלק מהחרדים משמד, וכך החסידות, והציונות היצלה את המשכילים משמד טוטאלי,
לגבי הכפירה ודקרט:
שוב, כוונתי כפירה: לא כפירה באלוקים, רק כפירה בדעות קודמות, אני חושב שזה ברור,
(אני פעם כתבתי כאן שרק דרך הכפירה התאפשר המדע, אנשים רצו לחסל אותי)
לגבי מה שכתבתה < לצערי דומני שזאת נאלץ להשאיר למשיח צדקנו אשר בזמנו תמלא הארץ דעה. >
היה איזה שנה שאמרו שזהו, זה השנה האחרונה שיש עליו קץ בספרים, כלומר אין בספרים קץ יותר מאוחר,
שאלתי את המשגיח שלי, והוא אמר לי, המשיח שאני וכולנו מחפשים הוא אף פעם לא יבוא,
בצעירותי כילד חשבתי שהוא כופר מחופש למשגיח, אבל כידוע אין תלמיד יורד לדעתו של רבו רק אחרי ארבעים שנה,
עוד לא עבר ארבעים שנה, אבל לדעתי אני מבין אותו, ואני הסביר,
בגלל מנגנוני ההגנה של המסורת, לא מתאפשרת מציאות של משיח,
כלומר: המשיח יעשה מופתיים על טבעיים ?? על זה יש לנו את הכלל של הרמב"ם, משה רבינו לא האמינו בו ישראל מפני האותות שעשה, שהמאמין על פי האותות יש בלבו דופי שאפשר שיעשה האות בלט וכשוף,
ועוד, מצד החכמה לא מתאפשר בכלל מופתיים, על דרך אומרם, עשרה דברים נבראו בערב שבת בין השמשות ואלו הן פי הארץ ופי הבאר ופי האתון והקשת והמן והמטה והשמיר והכתב והמכתב והלוחות ויש אומרים אף המזיקין וקבורתו של משה,
או על דרך אין חדש תחת השמש,
אז משיח כזה לא יכול להיות,
משיח חכם וגאון שרק חכמתו היא גדולתו: גם אי אפשר ולמה ?
כי יבוא "איש בדרך" היקר ויצטט לנו את הקדמת ספר החינוך,
הרי דבר ראשון שמשיח יעשה למשל, היא לבטל את הסידור תפילה שלנו, כלומר לא יהיה נוסח ספרד\אשכנז וכו'
יהיה נוסח תפילה אחידה לכל העם, (בגלל הלאו של לא תתגודדו )
אבל אז יבוא ובצדק "איש בדרך" היקר ויטען, היי מה עם המסורת ?
אדמור מסטמאר זצ"ל אמר לחסידיו שאפי' אם הוא בעצמו יתיר פעם את הבחירות ?
שהם ידעו שזה מעשה יצר, ושלא יעשו כך,
הוא בעצם לא חידש כאן כלום, כי זה בעצם דרכו של המנגנוני המסורת,
התורה עצמה עשתה את המנגנון הזה,
(א) אֵת כָּל הַדָּבָר אֲשֶׁר אָנכִי מְצַוֶּה אֶתְכֶם אתוֹ תִשְׁמְרוּ לַעֲשׂוֹת לא תסֵף עָלָיו וְלא תִגְרַע מִמֶּנּוּ: פ
(ב) כִּי יָקוּם בְּקִרְבְּךָ נָבִיא אוֹ חלֵם חֲלוֹם וְנָתַן אֵלֶיךָ אוֹת אוֹ מוֹפֵת:
(ג) וּבָא הָאוֹת וְהַמּוֹפֵת אֲשֶׁר דִּבֶּר אֵלֶיךָ לֵאמר נֵלְכָה אַחֲרֵי אֱלהִים אֲחֵרִים אֲשֶׁר לא יְדַעְתָּם וְנָעָבְדֵם: (כלומר נביא אמיתי)
(ד) לא תִשְׁמַע אֶל דִּבְרֵי הַנָּבִיא הַהוּא אוֹ אֶל חוֹלֵם הַחֲלוֹם הַהוּא כִּי מְנַסֶּה יְקוָק אֱלהֵיכֶם אֶתְכֶם לָדַעַת הֲיִשְׁכֶם אהֲבִים אֶת יְקוָק אֱלהֵיכֶם בְּכָל לְבַבְכֶם וּבְכָל נַפְשְׁכֶם:
(ה) אַחֲרֵי יְקוָק אֱלהֵיכֶם תֵּלֵכוּ וְאתוֹ תִירָאוּ וְאֶת מִצְוֹתָיו תִּשְׁמרוּ וּבְקלוֹ תִשְׁמָעוּ וְאתוֹ תַעֲבדוּ וּבוֹ תִדְבָּקוּן:
האם משיח דיקטטור אנו מחכים ??
כלומר אדם\מלאך שישתלט על העולם בכוח ויקח מאיתנו את חופש הבחירה ??
את זה האלוקים היה יכול לעשות בהתחלת העולם, כלומר בעצם כבר עשה כך, אצל החיות, והבן
אז בעצם על איזה משיח אנחנו מחכים ???? (וזה לדעתי עומק מחשבתו של המשגיח שלי , אין ולא יהיה משיח כזה,)
ולכן כתבתי, שאנו מחכים לאברהם אבינו החדש,
אנחנו מחכים להאדם שהמציא את המספרים הטבעיים,
אנחנו מחכים להאדם שהמציא את הלחם,
אנחנו מחכים להאדם שהמציא את במבה אוסם, (בצחוק)
כלומר: כמו שהמספרים הטבעיים (והמתמטיקה בכלל) התקבלה בכל כלל האנושות, וכך הלחם\והבמבה,
כך המשיח ואלוקים התקבלו בכל האנושות,
ואיך ? כמו שהנביא אומר שיהיה שפה אחד, כלומר כמו שיש מתמטיקה אחד שלא מבדילה בין העמים ושפות,
כך השפה, והדעות, והפילוסופיות, והדתות, לא תבדיל בין האנושות,
זה הייתה כוונתי שיסוד החכמה היא לחפש את המשוואה האחד והיחידה שתתקבל על כל האנושות, כנ"ל
 |
|
|