בית פורומים עצור כאן חושבים

עובדי ע"ז מודרניים, נוסעים לקבר ר' אלימלך מליז'נסק

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/3/2010 20:58 לינק ישיר 

איש בדרך     אך השורה התחתונה היא שאדם מנהג אבותיו בידו.

בעוד שבועים תגיד בהגדה של פסח  - בתחילה עובדי עבודה זרה היו אבותנו- ועכשיו הצילני ה
'                                                          -
בענין גדולי ישראל שנכנעו לרצון העם כמו אהרון הכהן שעשה את העגל  , 

אילו כיונת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2010 21:09 לינק ישיר 

מקס,

הגישה שלך מוצאת חן בעיני.

חיפוש 'השלם-הכולל-המקיף-הפשוט' היא גם לפי אחת הדעות הפילוסופיות הדרך למציאת ואישוש האמת, דהיינו על ידי מבחן הקוהרנטיות.

כפועל יוצא מחשיבה זו יש גם לחפש את נקודת התמצית, הגרעין האחיד הבלתי בקיע שממנו שורש הכל. ואזי גם אם לתורה יש אין סוף פארות מסתעפות הכל הרמוני ולא נראה כאסופה כאוטית שמעורב בה גם ספיח זמורת זרים, בליל מוץ עם התבן. 

מי שניסה זאת בדורינו ברמה התורנית\הלכתית היה לא אחר מגאן הגאונים הרגצ'ובי, שעסק  בלמצא בכל סוגיה את הנקודה הרעיונית המזוככת והמופשטת, זו הבהירה והזכה שממילא גם מקשרת את כל התורה כולה מטהרות ועד נזיקין.

אך אתה מחפש את האחדות והבהירות הזו בכל אורחות היהדות גם בחיי הדת היום יומיים, לציבור ולפרט, לצערי דומני שזאת נאלץ להשאיר למשיח צדקנו אשר בזמנו תמלא הארץ דעה. עד אז עלינו להתאמץ באפלת הגלות למצא את דרכינו לפי הכלים שניתנו בידינו בכללי לימוד התורה המסורה לנו והיא הלא מיוסדת  על התלמוד הבבלי.  ועליה נאמר במחשכים הושיבני...

דרך אגב ב' הערות:
1. דקרט לא היה כופר כלל, אדרבה ניסה ע"י משוואות חביבות להוכיח מציאות הא-ל.
2. המשכילים לא יצרו את הציונות, אדרבה רצו למחוק כל זכר של 'ציון' מהסידור ושאפו לאינטיגרציה בארצות מגוריהם.

תוקן על ידי אמרי_בינה ב- 09/03/2010 21:24:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2010 23:29 לינק ישיר 

המשכילים לא היו מעור אחד חלק מהם אכן שאפו להטמע והם שיסדו את הרפורמה ומחקו את ציון אבל משכילים אחרים ,שמייצגם הוא משה מנדלסון נהגו אחרת:
"– פילוסוף יהודי גרמני יליד דסאו, שחי רוב ימיו בברלין וכן בהמבורג. בעל השכלה תורנית וכללית רחבה. ניהל ויכוח על היהדות (1769) עם התאולוג הלותרני הכומר לטווטר, ולא חדל מאז לעסוק בענייני יהדות ויהודים, ראה בתרגום התנ"ך לגרמנית גורם שיניע את היהודים לאמץ את שפת התרבות (כלומר גרמנית) במקום יידיש, ויתרום להשתלבותם בחברה הכללית. שאף למצב בו יהודים יעמיקו בנושאים נוספים פרט להשתקעות בפלפולי התלמוד, אולם חשש מהתבוללות ולכן דגל בחינוך נפרד ליהודים "

ולגבי הציונות:מי לדעתך יסד את הציונות?החרדים או המשכילים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2010 01:46 לינק ישיר 

אכן המשכילים לא היו מעור אחד כלל, לא הרי מנדלסון בגרמניה כהרי לוינזון ברוסיה ולא הרי שניהם כקרוכמל בגליציה. וכן פער עצום בין ווייזל לרפופורט. אך הצד השווה במשכילים הראשונים הוא שהיו תלמידי חכמים וכמובן לא רצו להתבולל אלא לעצב דמות יהודי שונה המתאים עצמו לרוח הזמן והמקום, משכיל ומעורה בחברה ובתרבות המקומית. אלו שהיו מוכנים להתבולל לא השתייכו לתנועת ההשכלה אלא פשוט התנצרו בדוגמת היינה.

מנהיגי המשכילים היו כמובן נגד אסימילציה אבל בעד אינטיגרציה, וההבדל לא קטן, מעין השתלבות בסביבה תוך כדי שמירת הזהות וההשתייכות הדתית, בעברית ניתן אולי לתרגם זאת בערך כך: נגד התבוללות אך בעד היטמעות. תחת המוטו  'היה יהודי בביתך ואדם בצאתך'.

אך, אם כי לא זו היתה מגמתם וחלקם אף היו שומרי תומ"צ, בסופו של דבר תנועה זו הובילה לשמד של אלפים ורבבות, כולל יוצאי חלציהם של מייסדה.

בכל אופן כחלק מעיקרון התאמת עצמם למקום הם דגלו בנאמנות תרבותית ואזרחית לארץ בה גרו. לכן כלל לא התאים לקונצפט המשכילי האורגינאלי רעיון הציונות.

לשאלתך, את הציונות לא ייסדו המשכילים וגם לא החרדים, אלא הציונים. תנועה זו הינה כבר תופעה מאוחרת יותר (בחלקה תולדת ההשכלה ובחלקה תולדת הדת). לדעתי האידאלוג הראשון והמשמעותי של תנועת הציונות החילונית היה פינסקר (הרצל היה רק קישוט מערבי ייצוגי - עם הופעה, שפות, מיומנות דיפלומטית, עיתונות וקשרים נכונים, מה שהיום קוראים יחצ"ן או דובר, אבל היה חסר רקע ועמידה אידאולוגית) אולם למעשה קדם לשניהם הרב קאלישר הוגה הציונות הדתית.

תוקן על ידי אמרי_בינה ב- 10/03/2010 02:11:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2010 09:05 לינק ישיר 

" שמחה פינסקר, היה חוקר ומלומד, בקי ברזי התלמוד והתנ"ך; רבים נהנו מחוכמתו, אך היה צנוע ולא רדף אחרי פרסום. של פינסקר האב היה מראשוני המשכילים העבריים שמסלולם האידאולוגי הביא בסופו של דבר להפצת הרעיון  של לאומיות יהודית ....."

"פינסקר
התחנך בגימנסיה הרוסית של אודסה, שם למד ברוסית (ובגרמנית), כאשר המקום המרכזי בלימודיו ניתן לשפה, לתרבות ולהיסטוריה הרוסית. במהלך לימודיו היה פינסקר ללוחם נמרץ למען קידום תנועת ההשכלה, לאור העובדה כי הממשל הרוסי נקט מדיניות של יד קשה כלפי היהודים הקנאים והחשוכים בעוד המשכילים נהנים מחסדיה .."

העובדה שחלק מבניהם התבולל או התנצר רק מוכיחה שיהדות פתוחה לא מחזיקה מעמד אבל עובדה זו לא קשורה לנושא הדיון.

ולגבי הדתיים-גם הגר"א קדם לפינסקר וגם נטורי קרתא הם ציונים אבל  ברור שלמימוש החזון הציוני הובילו צאצאיהם של המשכילים שגם הם כאבותיהם קידמו את רעיון ההשכלה)(ע"ע חמורו של משיח)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2010 11:30 לינק ישיר 

נאום הפתיחה של ועידת קטוביץ (יהודה לייב פינסקר) – ויקיטקסט

תוקן על ידי נישטאיך ב- 10/03/2010 11:34:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2010 11:38 לינק ישיר 

נניח שההשכלה הביאה למה שהביאה.
אולם מאידך, האם הסגירות שהביאה לעוני נורא לא הביאה לתוצאות דומות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2010 13:16 לינק ישיר 

לירוחם: היקר 

אני מסכים איתך, ובאמת לא רציתי לכנס לזה, רציתי לטעון שמצד החכמה חייב להיות החידות דעות,
ובסוף לדעתי זה יקרה, "אמרי בינה" אומר שזה משיח, (אני הסביר בהמשך)

לאישבדרך: היקר

כואב לי מה שכואב לך, ברור לנו המצב העכשווי,
שאין הרבה ברירה כל אחד מהמנהיגים מפחד לשנות, וכל יהודי עם מסורת אבותיו, 
אבל אם זה היה עובד, וכל עם ישראל נוהג כך, הייתי מסכים שכך טוב לכולנו,
אבל לצעריינו תשעים אחוז מהעם מכחיש וכופר בכל, ודווקא בגלל הבלבול בדעות,
ולכן אני אוהב לצטט את חז"ל שאומרים, אל תוסף על דבריו פן יוכיח בך ונכזבת (משלי ל' ו') תני ר' חייא שלא תעשה את הגדר יותר מן העיקר שלא יפול ויקצץ את הנטיעות,
כלומר ר' חייא מדבר על גדר של חז"ל, ק"ו על גדר או מנהג של האחרונים,

אבל טענתי היא שאין כאן מנהג אבותינו, לצאת לחו"ל בשביל לתפלל על קברים ? ועוד בזמן שיש כאן לכל הדעות קברים יותר חשובים,
נכון שהיה מחסידות ברסלב שמסרו נפשם עוד בזמן הקומוניזום, לנסוע מהארץ לאומן, 
אבל להפוך את זה למנהג אבותינו ?? 
אהבתי את הדוגמא שלך מההלכה, וזוהי באמת הבעיה,
בראש השנה בבית כנסת שלנו קורה דבר מטורף, באיזה שנה אחרי התפילה בחדר צדדי נכנסו כמה יהודים לתקוע עוד פעם בשופר, בשנה הבא, כבר היו שם חצי בית כנסת, ובשנה אחרי זה כבר כולם נכנסו לשמוע,
אז עליתי על השולחן וצרחתי, שבשנה הבא נעשה את זה בתוך הבית כנסת, ובספרי ההלכה של מחר יהיה כתוב שמנהג אבותיינו היא לשמוע מאתיים תקיעות,

יש לי שכן בריסקער, שנכבה לו הגז בשבת, (ומי שמכיר, יש להם בעיה עם זה,)
אישתו נכנסה לביתי לומר לנו שנכבה להם הגז,
ואני כמובן ירדתי לביתו ולקחתי את כל הסירים שלהם לביתי,
אני בעצם הגוי של שבת של כל השכנים שלי, אני פותח להם בקבוקי יין אם הם שכחו לפתוח לפני שבת,
וגם למי שמחמיר לפתוח פקקים מפלסטיק, וכו' וכו' 
כל זה דיי משעשע, אם זה לא מזיק, אבל זה כן מזיק, ואתה יודע למי ?? דווקא לילדים של השכנים עצם חינוכם שלי מותר ולהם אסור, מזיק להם, כמו שר' חייא אומר "אל תוסף על דבריו פן יוכיח בך ונכזבת (משלי ל' ו') תני ר' חייא שלא תעשה את הגדר יותר מן העיקר שלא יפול ויקצץ את הנטיעות",

זה כך גם בעניני כשרות, אני מכניס לבית כל כשרות חרדית מכל הסוגים, ולמה ??
כי אני לא מסוגל לומר לבתי המתוקה, את שומעת אנחנו לא אוכלים בעלז,
למחרת היא תבקר בבית הכנסת שלהם והיא תראה שם 5000 אלף משפחות חרדיות ויראי השם,
והיא לא תבין איך אבא שלה אומר לה שאנחנו לא סומכים עליהם,
אני כבר לא מדבר על ענין של מוציא לעז על  5000 אלף משפחות יראי השם,

אחרי החתונה שלי, אשתי לא רצתה לקבל את זה,
בהתחלה היא חשבה שאני זה הקל שבקלים,
היום היא יודעת שמדובר בעקרונות יסודיים של חינוך ודת,

אמרי בינה: היקר

(אני רואה שצענערענע, כן ירדה לסוף דעתי,)
אני לא נכנס לזה. מי המציא את ההשקפה או החסידות או הציונות, במובן של זכויות יוצרים,
אני אומר במובן הרחב, שההשקפה הצילה חלק מהחרדים משמד, וכך החסידות, והציונות היצלה את המשכילים משמד טוטאלי,

לגבי הכפירה ודקרט:
שוב, כוונתי כפירה: לא כפירה באלוקים, רק כפירה בדעות קודמות, אני חושב שזה ברור,
(אני פעם כתבתי כאן שרק דרך הכפירה התאפשר המדע, אנשים רצו לחסל אותי)

לגבי מה שכתבתה  < לצערי דומני שזאת נאלץ להשאיר למשיח צדקנו אשר בזמנו תמלא הארץ דעה. >

היה איזה שנה שאמרו שזהו, זה השנה האחרונה שיש עליו קץ בספרים, כלומר אין בספרים קץ יותר מאוחר,
שאלתי את המשגיח שלי, והוא אמר לי, המשיח שאני וכולנו מחפשים הוא אף פעם לא יבוא,
בצעירותי כילד חשבתי שהוא כופר מחופש למשגיח, אבל כידוע אין תלמיד יורד לדעתו של רבו רק אחרי ארבעים שנה,
עוד לא עבר ארבעים שנה, אבל לדעתי אני מבין אותו, ואני הסביר,

בגלל מנגנוני ההגנה של המסורת, לא מתאפשרת מציאות של משיח, 
כלומר: המשיח יעשה מופתיים על טבעיים  ?? על זה יש לנו את הכלל של הרמב"ם, משה רבינו לא האמינו בו ישראל מפני האותות שעשה, שהמאמין על פי האותות יש בלבו דופי שאפשר שיעשה האות בלט וכשוף,
ועוד, מצד החכמה לא מתאפשר בכלל מופתיים, על דרך אומרם, עשרה דברים נבראו בערב שבת בין השמשות ואלו הן פי הארץ ופי הבאר ופי האתון והקשת והמן והמטה והשמיר והכתב והמכתב והלוחות ויש אומרים אף המזיקין וקבורתו של משה,
או על דרך אין חדש תחת השמש, 
אז משיח כזה לא יכול להיות,

משיח חכם וגאון שרק חכמתו היא גדולתו: גם אי אפשר ולמה ?
כי יבוא "איש בדרך" היקר ויצטט לנו את הקדמת ספר החינוך,
הרי דבר ראשון שמשיח יעשה למשל, היא לבטל את הסידור תפילה שלנו, כלומר לא יהיה נוסח ספרד\אשכנז וכו'
יהיה נוסח תפילה אחידה לכל העם, (בגלל הלאו של לא תתגודדו )
אבל אז יבוא ובצדק "איש בדרך" היקר ויטען, היי מה עם המסורת ?
אדמור מסטמאר זצ"ל אמר לחסידיו שאפי' אם הוא בעצמו יתיר פעם את הבחירות ?
שהם ידעו שזה מעשה יצר, ושלא יעשו כך, 
הוא בעצם לא חידש כאן כלום, כי זה בעצם דרכו של המנגנוני המסורת,
התורה עצמה עשתה את המנגנון הזה, 
(א) אֵת כָּל הַדָּבָר אֲשֶׁר אָנכִי מְצַוֶּה אֶתְכֶם אתוֹ תִשְׁמְרוּ לַעֲשׂוֹת לא תסֵף עָלָיו וְלא תִגְרַע מִמֶּנּוּ: פ
(ב) כִּי יָקוּם בְּקִרְבְּךָ נָבִיא אוֹ חלֵם חֲלוֹם וְנָתַן אֵלֶיךָ אוֹת אוֹ מוֹפֵת:
(ג) וּבָא הָאוֹת וְהַמּוֹפֵת אֲשֶׁר דִּבֶּר אֵלֶיךָ לֵאמר נֵלְכָה אַחֲרֵי אֱלהִים אֲחֵרִים אֲשֶׁר לא יְדַעְתָּם וְנָעָבְדֵם: (כלומר נביא אמיתי)
(ד) לא תִשְׁמַע אֶל דִּבְרֵי הַנָּבִיא הַהוּא אוֹ אֶל חוֹלֵם הַחֲלוֹם הַהוּא כִּי מְנַסֶּה יְקוָק אֱלהֵיכֶם אֶתְכֶם לָדַעַת הֲיִשְׁכֶם אהֲבִים אֶת יְקוָק אֱלהֵיכֶם בְּכָל לְבַבְכֶם וּבְכָל נַפְשְׁכֶם:
(ה) אַחֲרֵי יְקוָק אֱלהֵיכֶם תֵּלֵכוּ וְאתוֹ תִירָאוּ וְאֶת מִצְוֹתָיו תִּשְׁמרוּ וּבְקלוֹ תִשְׁמָעוּ וְאתוֹ תַעֲבדוּ וּבוֹ תִדְבָּקוּן:

האם משיח דיקטטור אנו מחכים ??
כלומר אדם\מלאך שישתלט על העולם בכוח ויקח מאיתנו את חופש הבחירה ??
את זה האלוקים היה יכול לעשות בהתחלת העולם, כלומר בעצם כבר עשה כך, אצל החיות, והבן

אז בעצם על איזה משיח אנחנו מחכים ???? (וזה לדעתי עומק מחשבתו של המשגיח שלי , אין ולא יהיה משיח כזה,)

ולכן כתבתי, שאנו מחכים לאברהם אבינו החדש,
אנחנו מחכים להאדם שהמציא את המספרים הטבעיים,
אנחנו מחכים להאדם שהמציא את הלחם,
אנחנו מחכים להאדם שהמציא את במבה אוסם, (בצחוק)

כלומר: כמו שהמספרים הטבעיים (והמתמטיקה בכלל) התקבלה בכל כלל האנושות, וכך הלחם\והבמבה,
כך המשיח ואלוקים התקבלו בכל האנושות,
ואיך ? כמו שהנביא אומר שיהיה שפה אחד, כלומר כמו שיש מתמטיקה אחד שלא מבדילה בין העמים ושפות, 
כך השפה, והדעות, והפילוסופיות, והדתות, לא תבדיל בין האנושות,

זה הייתה כוונתי שיסוד החכמה היא לחפש את המשוואה האחד והיחידה שתתקבל על כל האנושות, כנ"ל 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2010 13:38 לינק ישיר 

אתה באמת מאמין גדול- מאמין בביאת המשיח, רק בביאתו  המשיח שלך לעולם לא יבא.

הרמב"ם כותב כי המשיח לא ישנה מדרכי הטבע, ןאתה מיחל לשינוי משמעותי וקיצוני בחוקי הטבע של עם ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2010 13:42 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
  אתה באמת מאמין גדול- מאמין בביאת המשיח, רק בביאתו  המשיח שלך לעולם לא יבא.

הרמב"ם כותב כי המשיח לא ישנה מדרכי הטבע, ןאתה מיחל לשינוי משמעותי וקיצוני בחוקי הטבע של עם ישראל.

ירוחם: זה בדיוק משאני אומר (תקרא שוב ותראה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2010 16:09 לינק ישיר 

ברוך שכיונתי
בל ניזכרתי בשיר יפה ששרו אותו מזמן

ביצוע: עמוס ברזל
מילים: אלמטריוטיס
לחן: א. קונדיס
הזמן את השנים יניס
וקצת בינה בלב מכניס
אבל ישנם דברים שהוא עוד לא גילה לי
האם יפרח לי עוד שושן
האם נעור בי ניצוץ נושן
האם בסוף הדרך מחכה תשובה לי

פזמון:
ואיך נדע
אם יש תקווה
שכשנבוא, שכשנבוא
נמצא תשובה

לאן נמשכת המסילה
לאן הולכת התפילה
ומי ישיב לשאלה ומי ישמע לי
ומי יפתח לי לבבו
ואם אלך לאן אבוא
האם בסוף הדרך מחכה תשובה לי.

פזמון:
ואיך נדע
אם יש תקווה
שכשנבוא, שכשנבוא
נמצא תשובה

זה רק אני וזו רק את
וזה הרבה וזה כה מעט
ואיך נדע אם לא לריק עברו חיינו
האם עמלנו לא לשווא
האם ביתנו לא יחרב
האם תחייה אהבה גם אחרינו.

פזמון:
ואיך נדע
אם יש תקווה
שכשנבוא, שכשנבוא
נמצא תשובה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2010 16:20 לינק ישיר 

אני מת על השיר הזה במיוחד בביצוע של אריק איינשטיין 

http://www.shiron.net/artist?type=lyrics&lang=1&prfid=166&wrkid=3062

תוקן על ידי maxmen ב- 10/03/2010 16:41:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2010 17:03 לינק ישיר 

מקס

התחברתי לרוב הדוגמאות שהבאת, ואכן הבעייה היא בעייה.

רק שהרגשת הנחיתות, [מאותם המחמירים בפתיחת בקבוקים, לדוגמא]  והחשש מהתרברבות [על אנשי בעלז, לדוגמא]
הם פסולים ולא מגיעים מראייה נכונה.

מותר, ואף מומלץ, לילדה לדעת שאביה לא אוכל בהכשר בעלז, ועדיין לדעת לכבד את הציבור שכן אוכל, והכל מתוך הבנה שלא מדובר בתורה מסיני, רק בגדר חשוב מאוד או כל סיבה אחרת.

כאשר ילדה מבינה את הנ"ל, שוב לא תהיה לה נחיתות ממקרים הפוכים.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2010 17:20 לינק ישיר 

איש בדרך: היקר,

הבעיה היא שהילדה גם תלמד את ההלכה ששני חורים בטלית גדול יותר מהודר,
וההלכה אוסרת את זה משום יוהרא, והיא תבין מיד את הבלוף,
וכן היא גם תלמד על הלאו שלא תתגודדו,
בקיצור: צריכים באמת את משיח עכשיו 

ובדיוק על זה זועק ר' חייא "אל תוסף על דבריו פן יוכיח בך ונכזבת (משלי ל' ו') תני ר' חייא שלא תעשה את הגדר יותר מן העיקר שלא יפול ויקצץ את הנטיעות",

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2010 03:06 לינק ישיר 

מקס

יש נקודה אחת שאתה מרבה לחזור עליה, ובזה אני ועוד רבים מסכימים איתך לחלוטין.

אכן צריכים באמת את המשיח עכשיו! 

ובנתיים מה שנשאר לעשות בעיקר, זה לחכות לו בכל יום שיבוא.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > עובדי ע"ז מודרניים, נוסעים לקבר ר' אלימלך מליז'נסק
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.