בית פורומים חבלי משיח

תובנות "האח הגדול"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/3/2010 12:08 לינק ישיר 
תובנות "האח הגדול"

מסתבר ש'האח הגדול' נכנס גם לסלון הדתי, ואתר 'הידברות' כותב על ההשוואה שבין התוכנית לבין התוכנית האלוקית של
"האב הגדול", תיכף אביא לכאן.

אני אישית צפיתי בפרקים בודדים, אבל מאד התרגשתי מתופעה שמאפיינת יהודים בגלות, אבל גם בישראל . בפרק שעליו
אני מדברת (הוקרן ביום חול) - יש בקבוצה שישה חברים, ביניהם ערביה מולסמית והשאר יהודים חילוניים. בהגיע ליל שישי
אלירז (שמאוחר יותר זכה בפרס הראשון) מבקש מאלין (שהיתה האשה השניה חוץ מהערביה שנשארה בבית) להדליק נרות
שבת, והיא שואלת אותו "מה יום מיומיים" והוא עונה "את האשה היהודיה היחידה כאן, צריך להדליק נרות", והיא קמה באמת
ברצון גדול, שאלה 'מה אומרים', הוא אמר לה וגם הציע לה לבקש בקשות אחרי ההדלקה. היה כל כך מרגש לראות את
שני היהודים האלה, שנשמת אלוק בהם, מרגישים את היהדות בתוכם מתפרצת דווקא כשהערביה נמצאת ביניהם, הדגשת
השונה, הדגשת הזהות היהודית שקרנה שם, ובפרק אחר אלין אומרת "אני מוצאת את עצמי יותר ויותר מדברת אל אלוקים".
יפה, קטע שמאד אהבתי.

ועכשיו מה אתר הידברות אומר על תובנות "האח הגדול"?

התקבל למערכת צרור תובנות מתוכנית הריאלטי הנקראת "האח הגדול".

תובנות על ההשוואה המדהימה שבין התוכנית, לבין התוכנית האלוקית של "האב הגדול", בבריאת כדור הארץ שלנו ובני האדם, חוקים ומצוות, שהשומר מתוגמל בשכר נצחי, והעובר מזיק לעצמו ולכל עם ישראל.

אני מפרסם את התובנות כאן, בכדי שיהיה לתועלת לאלו שצפו בתוכנית, שיוכלו לקחת מהתוכנית משהו חיובי. בהתאם לכלל שביארו חז"ל בתלמוד כי כל הקורה בעולם קורה לכבודו יתברך.

כעין מה שאמר רבינו החפץ חיים כי המצאת הטלפון מחזקת את האמונה בכך שעין רואה ואוזן שומעת וכל מעשיך בספר נכתבים.

כמו כן אמר האדמו"ר מסלונים זצ"ל שמהטלפון ניתן להתבונן שאפשר לפנות אל הקב"ה בכל זמן שיחפוץ האדם.

ואילו האדמו"ר הקדוש מסדיגורה היה אומר שמהרכבת ניתן ללמוד שלכל רגע יש ערך. מהטלפון נלמד שמה שאנו מדברים נשמע במקום אחר. והמטלגרף נלמד שאדם חייב להחשיב כל מילה שכן כל מילה נספרת ונחשבת.

בתוכנית האח הגדול התובנות הנ"ל התרחבו לפרטי פרטים לפי כל מה שמבואר בספרים הקדושים. וכפי שיראה הקורא ברשימה המצורפת.

33 תובנות מבית האח הגדול

תודה לצופה ששלח אותן למערכת.

1)    אף אחד לא נכנס לבית בניגוד לרצונו.

2)    לפני הכניסה לבית, מחתימים את באי הבית על התחייבות לשמור על חוקי האח.

3)    מצלמים ומשקיפים כל הזמן. כל הקולות מוקלטים, דיבור אחד לא נחסר. קורות ביתו מעידין עליו.

4)    עם הזמן מתרגלים ושוכחים שמצולמים כל הזמן. או שלפעמים בלהט היצרים בוחרים להתעלם מקיום המצלמות.

5)    ישנן חוקי לא תעשה, ומצוות עשה במשימות המיוחדות.

6)    כשלון במשימות, ועבירות על חוקי האח, גורמות נזק לכל הקבוצה, גם לאלו שעמדו במשימות ובחוקים.

7)    עמידה במשימה של פרט מהכלל, מזכה את כל הקבוצה. 

8)    יש מצוות ומשימות מיוחדות שעליהם מתוגמלים בשכר גם בעולם הזה.

9)    כשמרגישים מועקה, אפשר לפרוס הכל בפני האח בחדר מיוחד, בהתבודדות. ותמיד  - אבל תמיד - הוא נמצא בהקשבה.

10)    על אף הקבלה הראשונית לשמור על חוקי האח, ישנם משוהי הבית הבוחרים במודע לעבור על חוקי האח. בהסברים שונים ומשונים. 

11)    הבחירה חופשית – כל אחד יכול לבחור אם לעבור על חוקי האח, או לשמור עליהן. לעשות משימות או לפוצץ אותן.

12)    יש מהדיירים המנסים לעצור בעד העוברים על חוקי האח, בטענה שהעבירה תזיק בסופו של דבר גם להם.

13)    ישנו תקציב הנגזר מלכתחילה, שממנו אי אפשר לחרוג.

14)    מזמנים לבאי בית האח נסיונות שונים ומתחדשים חדשים לבקרים, בכדי לבחון כל הזמן את יציבות הערכים והמוסר.

15)    כל יום יש רשימה סופית ותמצות ממה שקרה במשך היום בבית האח.

16)    התנהגות חברותית לא הוגנת, התנהגות רעה בין אדם לחבירו, גורמת להעמדה להדחה.

17)    מיטב הסיכויים לשרוד בבית האח, שמורים לאלו הנזהרים בענינים שבין אדם לחבירו.

18)    אלו שמחוץ לבית האח שונאים או אוהבים את הנמצאים בפנים, על פי מעשיהם וטוב לבם.  

19)    כל רכילות קטנה, כל מעידה, מתועדת ומצולמת. אין אפשרות להסתתר מעיני המצלמות.

20)    גם אם נעשה מעשה שלא ייעשה, שגרם רושם רע, אפשר בהמשך הדרך להוכיח לדיירים ולאלו שמחוץ לבית, שהדרך הרעה ננטשה.

21)    לדיירי הבית כוח עצום לקבוע גזירה להדחה, אבל ההחלטה בסופו של דבר נמצא בידי אלו הנמצאים מחוץ לבית.

22)    מזמן לזמן יש הדחות. אנשים מודחים ומוצאים מבית האח, אם המקטרגים רבים מן המסנגרים.

23)    רוב באי בית האח לא רוצים להיות מודחים. כי הם בחרו מראש להיכנס למצב זה.

24)    כשנגזר על אדם לפרוש, מסנגרים עליו קרוביו ומכריו שנמצאים מחוץ לבית.

25)    לנמצאים בבית האח, הזכות לפנות לקרוביהם הנמצאים מחוץ לבית שיעזרו להם בתפילות והצבעות שלא יודחו מהתוכנית.

26)    לפעמים יש יוצאים מן הכלל המבקשים ומוציאים את עצמם מבית האח. אע"פ שהם בבחירתם בחרו לבוא לשם.

27)    הקרובים באים לקבל את פני המודחים, יחד עם קהל רב.

28)    בצאת האדם מהעולם הסגור של האח, מראים לו קטעים מהתנהגותו במהלך השהות בבית.

29)    ישנן תופעות והדחות שאינן מובנות לדיירי הבית, ורק הנמצאים מחוץ לבית מבינים למה הדברים קורים כפי שהם קורים.

30)   במקרה של התנהגות רעה ומגעילה, הבושה הנוראית לאחרי ההדחה בפני אלו הנמצאים מחוץ לבית, היא העונש הכי גדול על המעשים הלא טובים.

31) הכניסה והיציאה לבית, מלווה בהכרזות וצעקות קולניות. 

32)    המצליח לעבור את כל השהות בבית האח בשלום. ממתין לו פרס עצום בסוף הדרך.

33)     כשיש זוכה מתברר שכל התוכנית בעצם נועדה לאותו איש הזוכה המאושר. כל העולם לא נברא אלא לצוות לזה.         

למי שיש תובנות נוספות – נא לשלוח למערכת.
http://www.hidabroot.org/CommunityDetail.asp?FaqID=52253

בהצלחה – מנשה ישראל  

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/3/2010 13:17 לינק ישיר 
תגובה

בס"ד

3ברית  היקרה, ציטוט  מתוך התגובה  שלי דדון,אלייך, באשכול התחזית האסטרולוגית מטעמך:

"אין לבוא בשום פנים  במגע עם אמצעים קלוקלים מטעם השפע השלילי,גם לא לנסות לקרבם,מכיוון סופו  של המבקש לקרב,שהוא יורחק עד שיימצא עצמו מקולקל יותר ממי שביקש לתקנו"

תוספת:אוי לנו שככה עולה בדורינו,רבנים צופים בתוכנית האח הגדול, ועוד  משיגים הארות רוחניות על קליפת הסטרא אחרא,ומשווים התוכנית להשגחה ר"ל .פני הדור כפני הכלב.

בנוגע אלייך   3ברית,נשאתי פליאה.הינך  מתלהבת  מב"  כופרים  ומערבייה.בכזאת הנהגה רק מפח נפש חלילה צפוי לך,בודאי לא דבקות  בבורא יתברך.

אך כפי שאמר רבינו הרגלא"ט הק", כל אדם ינהיג עצמו כרצונו.הבא להיטהר מסייעין בידו,הבא להיטמא...לתשומת ליבך 3ברית,נאמר בכדי להעיר ליבך בטרם תשקעי בשאננות.

כמה רבינו  הקדוש  הרגלא"ט צופה למרחוק לתמונת המציאות האמיתית.כחוט הסערה.אשרי חלקי.
 שאני שותה ממעיין  מים חיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2010 23:16 לינק ישיר 

ערב טוב דדון.

אני מקבלת שבכל יהודי יש ניצוץ ונשמת אלוק ממעל. יש יהודים שנראה שאטמו ליבם, שכלם ועיניהם, ואין לדעת אם
ישובו לדרך הטובה שבה שותים ממעיינות מתוקים או ימשיכו עד יום מותם בשרירות לב, בעיני הם אומללים.
אבל הנביאים כבר הבטיחו שעורלת הלב תיכרת כדרך מהגאולה, והקב"ה יצרף אותנו כצרוף הכסף עד שנהיה
כולנו (כולנו, לדעתי, הכוונה לעם ישראל כולו) כמו יהלומים מלוטשים לקבל ולהחזיר אור.

באשר לדבריך ולתוכנית. אני לא מרגישה שהאמונה או הדרך שלי נפגעו כתוצאה מצפייה באח הגדול (אם כי,
כפי שכתבתי, הסתכלתי בחלקים מהתוכנית שתכניה לא עניינו אותי כל כך), כשהאמונה והדרך חזקים - התבוננות
במעשי ידי הבריאה, מעשיו, התנהגותו, חוכמתו - מחזקת עוד יותר.

אומר רבי נחמן מברסלב זצ"ל בתחילת ספרו "ליקוטי מוהר"ן" : "כי איש הישראלי צריך תמיד להסתכל בהשכל של
כל דבר ולקשר עצמו אל החכמה והשכל שיש בכל דבר, כדי שיאיר לו השכל שיש בכל דבר להתקרב להשם יתברך
על ידי אותו הדבר, כי השכל הוא אור גדול ומאיר לו בכל דרכיו".

לא התלהבתי מהנוכחות של הערביה במקום, אבל כן התרגשתי מההתרגשות של היהודים הטובים מהניצוץ האלוקי
שגילו בתוכם כשדווקא במקום שהם סגורים בו עם גורמים זרים לדת היהודית - הם מרגישים צורך עצום להדגיש
את יהדותם, ואם כך - הם יקרים בעיני, ואני בטוחה שאלוקים אוהב אותם מאד, כי הם בניו.

ובוודאי לא הייתי שם כדי לקרבם, אבל אם הייתי שם - הייתי עוזרת להם עם מילות התפילה ואולי גם משמחת אותם
בשירי שבת כדי שיצטרפו לשירה ובוודאי יזכרו אותה וישננו אותה ואולי פעם.... יחזרו אליה שוב.

תבורך מפי עליון.

המשך לילה מבורך.

תוקן על ידי 3ברית ב- 11/03/2010 23:17:33

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/3/2010 00:44 לינק ישיר 
3ברית מנהלת יקרה.

בס"ד 

רבי נחמן מברסלב זצוק"ל זי"ע, אמר הרבה דברים,אך ברובם טעה,כגון אמר הגאולה תגיע בריקודים ובמחולות,המשיח יהיה נגן ומוזיקאי,הכתיר את בנו הקטן כמשיח,ולאחר שזה האחרון נפטר ז"ל,לקח הכתר על ראשו,וגם חלה לבסוף ומת ממחלת השחפת במידה וזכרוני לא מטעני,

אני אישית הולך בדרך משנת הרגלא"ט הקדוש,ובמידה והייתי מוצא שהאמת נמצאת אצל ספריי רבי נחמן ,הייתי מעיין בהם,ואומנם עיינתי בהם ולא מצאתי שם משהו מיוחד שאיתגר אותי שכלית,מדבר לאותם בעלי דיכאון ומכאובים ,ומנחם אותם לאורך כל תורתו "אין יאוש כלל",ואומר המשיח יחזיר הגויים בתשובה בריקודים,כן זה בדיחה טובה,ובכל מקרה אין כפייה ברוחניות,ואני אמשיך ללכת על פי משנת הרגלא"ט הקדוש, וכל איש ילך על פי מה שליבו מצביע לו/לה שזאת הדרך הנכונה בעבורה.

הרבה ברכות על  ראשך  3ברית  על זיכוי  הרבים הנפלא שהינך עושה.

דדון מאור אלפסי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2010 06:35 לינק ישיר 
תוספת:

בס"ד

בוקר מבורך  ברית3.שמח אני לנהל עימך דו שיח על נושאים שכליים.חזקי ואמצי.

וראי,משה רבינו  הענק בענקים זי"ע, גם חשב שיש לקרב את הרחוקים הכופרים במצוות התורה.התוצאה היתה קטסטרופלית מבחינתו ומבחינתנו.ובכל אופן  את דעתך אמרת ,ואת דעתי הבאתי לכדי גילוי.ומה שלא יעשה הכתוב יעשה המציאות,מה שהיה הוא  שיהיה,נקודה למחשבה,.נסגרו שערי תשובה על פי מקובלים יודעי דבר,מי שמנסה לקרב רחוקים מסתכן בנפשו.מכיוון שאין לנו יכולת לקבוע מיהו יהודי,רק המשיח יודע זאת.ובכל אופן חזק חזק ונתחזק,כפי שאומר  החבר היקר יבי.

שבת שלום ומבורך לכל חברי הפורום הקדוש,ברכת  ה" על ראשכם.נשתמע .דדון מאור אלפסי. 

מדרש רבה פרשת כי תישא:

רד ר"מ אומר מרדות הם צריכים ומנין שאמר לו כן ממה שהקב"ה אומר לו אתה יודע שנאמר (שמות לב) ויאמר ה' אל משה ראיתי את העם הזה והנה עם קשה עורף הוא אין אדם אומר פלוני קשה אלא שהוא צריך מרדות ורבותינו אמרו מהו לך רד מרדות הם צריכים מסייע ליה לר' מאיר ותדע לך שכן בא וראה כיון שירד משה מה אמר להם ויעמוד משה בשער המחנה ויאמר מי לה' ויאמר להם כה אמר ה' אלהי ישראל והיכן אתה מוצא שאמר לו כך לך רד מהו רד מרדות הם צריכין. ד"א לך רד א"ר אבין א"ל הקב"ה למשה אל ירע לך על שאמרתי לך לך רד מכאן שהרי ב' ג' פעמים כביכול ירדתי מן השמים לארץ בשביל לראות בקלקלת הבריות שנאמר (בראשית יא) וירד ה' לראות את העיר ואת המגדל,

הבה נרדה ארדה נא ואראה אף אתה לך רד דיו לעבד להיות שוה לקונו כיון שראה משה כן אמר אין סליחה ידע הקב"ה מה בלבו של משה וקרא אותו לפייסו אמר לא אמרתי לך עד שאתה בסנה מה שעתידין לעשות שנא' (שמות ג) ויאמר ה' ראה ראיתי אמר הקב"ה למשה אתה רואה ראיה אחת ואני רואה שתי ראיות רואה אתה אותם באים לסיני ומקבלים תורתי ואני רואה אותם שאחר שאבא לסיני ליתן להם את התורה ואני חוזר בטטראמילין שלי שהן מתבוננין בו ושומטים אחד מהן ומכעיסים אותי בו שנאמר (יחזקאל א) ופני שור מהשמאל לארבעתן והם מכעיסים אותי בו שנאמר (תהלים קו) וימירו את כבודם בתבנית שור. ד"א ראה ראיתי וגו' מהו עני עמי זה קהל העגל ראה ראיתי היא הראיה שלהלן היא הראיה שכאן:

לך רד כי שחת עמך העם אין כתיב כאן אלא עמך אמר משה רבון העולם מנין הם עמי אמר לו הקב"ה עמך הם שעד שהיו במצרים אמרתי לך (שמות ז) והוצאתי את צבאותי את עמי אמרתי לך שלא לערב בהם ערב רב אתה שהיית עניו וכשר אמרת לי לעולם מקבלים השבים ואני הייתי יודע מה הם עתידין לעשות אמרתי לך לאו ועשיתי רצונך והם הם שעשו את העגל שהיו עובדים עבודת כוכבים והם עשו אותו וגרמו לעמי לחטא ראה מה כתיב אלה אלהינו אין כתיב כאן אלא אלה אלהיך שהגרים שעלו עם משה הם עשאוהו ואמרו לישראל אלה אלהיך לכך הקב"ה אמר למשה לך רד כי שחת עמך:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2010 08:35 לינק ישיר 

בס"ד

אכן  ידידינו  היקר  דדון  צודק ...

אני  שותף  לדעתו  וזאת  מתוך  הרבה  נסיונות  כושלים  בהם  אני  אישית  נפלתי  ונפלייתי  לצערי  הרב  תוך כדי  ייסורים  גדולים  והשפלה  ובוז  גדול שעברתי  ועדיין  עובר  בתהליך  התשובה  הממושכת וד"ל ...
למרות  כל  הגישות  שניסיתי לנקוט  ולפעול  בכדי  לקרב  עוד  יהודי  רחוק  לשורשיו  ...

עד  שהגעתי  למסכנה,  מתוך  כאב  גדול,  לחילול  השם  הרב  ששורר  בדורינו  רחמנא  ליצלן ... שהבחירה  בידי  האדם  אם  להיות  בצד  החיובי  או  השלילי  רחמנא  ליצלן ...

שנאמר:  בדרך  שאדם  רוצה  ללכת  מוליכים  אותו ...

הבא  להיטמא  פותחין  לו ...

והבא  להיטהר  מסיעין  לו ...

שאמר  החכם  מכל  אדם  ע"ה:

קהלת  א'
ב הֲבֵל הֲבָלִים אָמַר קֹהֶלֶת הֲבֵל הֲבָלִים הַכֹּל הָבֶל: ג מַה-יִּתְרוֹן לָאָדָם בְּכָל-עֲמָלוֹ שֶׁיַּעֲמֹל תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ: ד דּוֹר הֹלֵךְ וְדוֹר בָּא וְהָאָרֶץ לְעוֹלָם עֹמָדֶת:

קהלת  י"ב
א וּזְכֹר אֶת-בּוֹרְאֶיךָ בִּימֵי בְּחֻרוֹתֶיךָ עַד אֲשֶׁר לֹא-יָבֹאוּ יְמֵי הָרָעָה וְהִגִּיעוּ שָׁנִים אֲשֶׁר תֹּאמַר אֵין-לִי בָהֶם חֵפֶץ: ב עַד אֲשֶׁר לֹא-תֶחְשַׁךְ הַשֶּׁמֶשׁ וְהָאוֹר וְהַיָּרֵחַ וְהַכּוֹכָבִים וְשָׁבוּ הֶעָבִים אַחַר הַגָּשֶׁם:

ולסיום  למדתי  מדברי  חז"ל  ע"ה:  (אגב, את  מקור הידיעה  הזו מהיכן  בדיוק נאמר, כרגע  לא  זכור לי )

יראי  שמם  וקווי  ה'  יתברך  הולכים  לבתי  כנסיות  ולבתי  מדרשות  בכדי  ללמוד  תורה  ולעשות  טוב בכדי  להשפיע  מהטוב  לעולם  ונהנים  מהשהיה  במקומות  הקדושים  ומתייסרים  וחרדים במקומות   אחרים  שאין  בהם  קדושה  או  קשר  לקדושה ...

ומנגד: 

חורשי  רעה  ובעלי  זממה  ושררה  הולכים  לבתי  מאסר  ולשאר  מושבות  ליצים (תענוגות ושכרות זנות וזימה) ומשם  לומדים ומלמדים פתיים ונאיבים חדשים  איך  להמשיך  להתחכם  נגד  תורת  ה'  יתברך  ולהמשיך  רעה והרס  והשחתה  לעולם,  ולא  מצליחים  להתיישב  בדעתם  בבתי  כנסיות  ומדרשות  שקיימים  לשם  שמים  ובשאר  מקומות  קדושים  ואם  מגיעם  למקומות  הקדושים  הללו  הם  משתדלים  להשחית  את  מידותיהם  של  הנוכחים  במקום  ואף  אם  הדבר  יוצא  משליטתם  אז  גם  להשחית  את  המקום  הקדוש  בכל  צורה  אפשרית בכדי  לגרש את  השכינה  ולמשוך  על  עצמם  רוח  טומאה (מחשבות  רעות  בכדי  להרוס  ולהשחית  את  עצמם  ואת  האחרים )  רחמנא  ליצלן  ....
וד"ל ....

ולעניין  שערי  התשובה  שנסגרו  כדברי  ידידינו  היקר  דדון ...

הייתי  מציע  באהבה  שלימה  למרות  הכל  ולמרות  הפורענות  לא  להתייאש  מן  הרחמים  ....

שנאמר:  אפילו  חרב  חדה  המונחת  על  צווארו  של  אדם  שלא  ייתייאש  מן  הפורענות ...

ועוד  נאמר:  אל  תתייאש  מן  הפורענות ...

שנאמר:  ה'  לא  ימנע  טוב  להולכים  בתמים ...

חזק חזק וניתחזק ...

ואתם  הדבקים  ב  -  ה'  אלוקיכם  חיים  כולכם  היום ...

בברכת  שבת  שלום  ומבורך ...

לנו  ולכלל  עמו  ישראל  בכל  אשר  ה"ן ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2010 09:47 לינק ישיר 

[quote]

בס"ד
רבי נחמן מברסלב זצוק"ל זי"ע, אמר הרבה דברים,אך ברובם טעה,כגון אמר הגאולה תגיע בריקודים ובמחולות,המשיח יהיה נגן ומוזיקאי,הכתיר את בנו הקטן כמשיח,ולאחר שזה האחרון נפטר ז"ל,לקח הכתר על ראשו,וגם חלה לבסוף ומת ממחלת השחפת במידה וזכרוני לא מטעני,

אני אישית הולך בדרך משנת הרגלא"ט הקדוש,ובמידה והייתי מוצא שהאמת נמצאת אצל ספריי רבי נחמן ,הייתי מעיין בהם,ואומנם עיינתי בהם ולא מצאתי שם משהו מיוחד שאיתגר אותי שכלית,מדבר לאותם בעלי דיכאון ומכאובים ,ומנחם אותם לאורך כל תורתו "אין יאוש כלל",ואומר המשיח יחזיר הגויים בתשובה בריקודים,כן זה בדיחה טובה,ובכל מקרה אין כפייה ברוחניות,ואני אמשיך ללכת על פי משנת הרגלא"ט הקדוש, וכל איש ילך על פי מה שליבו מצביע לו/לה שזאת הדרך הנכונה בעבורה.

וראי,משה רבינו  הענק בענקים זי"ע, גם חשב שיש לקרב את הרחוקים הכופרים במצוות התורה.התוצאה היתה קטסטרופלית מבחינתו ומבחינתנו.ובכל אופן  את דעתך אמרת ,ואת דעתי הבאתי לכדי גילוי.ומה שלא יעשה הכתוב יעשה המציאות,מה שהיה הוא  שיהיה,נקודה למחשבה,.נסגרו שערי תשובה על פי מקובלים יודעי דבר,מי שמנסה לקרב רחוקים מסתכן בנפשו.מכיוון שאין לנו יכולת לקבוע מיהו יהודי,רק המשיח יודע זאת.ובכל אופן חזק חזק ונתחזק,כפי שאומר  החבר היקר יבי.
[/quote]

ידידי דדון מאור אלפסי היקר מפז, גור הרגלא"ט הצדיק.

אני כל כך שמחה שאתה מביא דברים טהורים בדיון רגוע, שאין ספק שאתה בוער ומשתוקק לקדושה, וכך כל מי ששייך לצוות המיוחד ב'עידן משיח', שמתייסרים ועוברים דרך שיש בה מכאובים רבים מאד, שהרי ידוע שכל מי שחי חיים של קדושה, או חיים רוחניים, חייו מלאים מכאובים, במיוחד כאשר הוא מרגיש שהאמת עומדת לצידו כי הוא מקיים את ההוראות שבתורה הקדושה.

השמחה שלי גדולה עוד יותר בגלל שאני רואה את השינויים הפנימיים שכל אחד מכם עובר. במסעות שלי אני נמצאת בין היתר באתר שלכם וקוראת את הכתבים, ומרגישה את הגוונים השונים בעיתויים שונים, את העליות והירידות , את הכעס והרוגע, את החינניות ואת העדרה, אבל במיוחד אהבה ונאמנות גדולה לדרך - היא יציבה וחזקה ועל כך אשריכם.

בניגוד לעבר - אתה לא טורק דלת, לא מסתובב והולך, לא מכה בלשון החדה, אלא מתבונן ומגיב - דדון מאור אלפסי, זאת עליית מדרגה גבוהה מאד, שבכך אתה מתקן כל כך הרבה מידות: מידת הכעס, מידת הסובלנות, מידת החסד והחמלה, ובעיקר "עובר על המידות", אם חשבתי שאכנס למחשב הבוקר ואראה תגובות כועסות מצידך, מה נדהמתי לקרוא את שכתבת. ובתגובה שלך עוררת בליבי עוד נדבך באהבה שהיתה קיימת אבל בינינו היה בה חשש גדול בעבר שבוודאי היית עד לה, שאמרתי לעצמי - אני נשארת במרחק ולא מתקרבת לאש שהיתה מחממת וגם שורפת, אשריך שהיום אתה שולט על האש ויש מה ללמוד ממך ומי יתן שכך יימשך, שאז אתה מגיע למדרגות שמעטים מגיעים אליהם.

ועכשיו תגובה עניינית לנאמר כאן: 
קטונתי לדעת מה בורא עולם רוצה באמת מאיתנו. קטונתי לדעת מיהו הצדיק ומי שגה, אבל כנראה השם יתברך החדיר בי מגיל צעיר מאד את ההשתוקקות לפנימיות התורה ועולם המוסר, גם כשהייתי חילונית וסירבתי לקיים מצוותיו, וגם כשחטאתי ופשעתי, אבל גם בנקודות האלה בגיל צעיר מאד הרגשתי שיד ההשגחה לא עוזבת אותי לרגע, שחסדיו ואהבתו מקיפים ומובילים אותי בכל שנייה מחיי. שהוא הנותן והוא הלוקח והוא המכה והוא המלטף והקדשתי לו יומן חיים , וקראתי לו 'אבא' ואני יודעת ותקשיב היטב כל מי שהיה וקיים באותה מדרגה רוחנית , אלוקים אוהב אותו, עושה לו ניסים, משגיח עליו , כי אנחנו ילדיו - בין סוררים בין ממושמעים.

כיוון שהייתי בשני העולמות, שם ופה, יותר שנים שם - פחות פה, אני יכולה להגיד לך בוודאות גמורה שאין שום סינון בשמיים לגבי יהודי כלשהו, יהיה זה חילוני גמור יהיה זה דתי גמור, העץ הוא אחד כפי שכתבתי באשכול אחר, והשורשים שייכים לאותו עץ, ממה שהבנתי השורשים נמצאים למעלה - הענפים למטה. אנחנו בעיני בשר ודם שלנו מסננים כל הזמן ובאמת קרה שהתחלתי בתשובה ולהעמיק בתורה ולהתחבר לשם יתברך - פתאום נקעה נפשי מהחיים הקודמים, וכל אלה שנמצאים שם ורואים במצוות כפייה, באמת מתוך חוסר ידיעה ותמימות פנימית  אבל זכר אותם ימים שאבא אף פעם לא עוזב את ילדיו, אפילו יהיו סוררים שיהיו, וכל כך אוהב אותם, ונותן לכולם מחסדיו - אלה הזכרונות שאני מתעקשת שיהיו בתוכי יהיה אשר יהיה, ואולי אלה הזכרונות שכך רוצה השם שיהיו, שלא אפנה עורף לאחים הקדושים שלי שבתמימות ליבם והחסך הרוחני שבהם מציב אותם במקום שהם.

אם כך ממה שאני מבינה, הסיטרא אחרא לא נמצאת דווקא בזה שלא מקיים את הוראותיו או בזה שכן, אלא קיים גם בזה וגם בזה, ואיך אנחנו יודעים את זה ? כשאנחנו עובדים על מידותינו ובעיקר אלה הרגישים שיש ביכולתם לראות את הרשע סביב אם מגזר דתי אם מגזר חילוני.  אי אפשר בשום פנים לעשות חלוקה של העץ שהוא אחד, אבל כן אפשר להרגיש מי עושה כל כך רע עד שאפילו אם יתפלל עשרים פעם ביום - לא יגיע לרמתו הרוחנית של זה שמתפלל בליבו, מתוך הרגש פנימי חזק, שאמנם לא מקיים כל המצוות אבל יודע שיש אלוקים והשגחתו הפרטית נמצאת בכל פינה, ושאנחנו נבחרנו לבניו כעם סגולה.

והנה, אפשר לעשות נסיון קטן ושאלה: יצא הרגלא"ט במלים פשוטות, שיש בהם מסר רוחני וחינוכי - מי יקבל אותו יותר ? הדתיים או החילוניים ? אני חוששת ש.... ואתה יודע.

ולמה דווקא העליתי את "האח הגדול", בעצם רציתי להעלות מיד עם זכייתו של אלירז אבל ניחשתי שיהיו התנגדויות מצדדים רבים - ואז החרשתי. אבל כשראיתי שרבנים כתבו, כל אחד בזווית ראייה שלו, ראיתי בזה היתר ואולי אפילו חובה לכתוב על יהודי מדהים, שברגע שהרגיש גלות פנימית ומשהו מאיים על יהדותו (נוכחותה של הערבייה במקום), ציווה על חברתו להדליק נרות שבת, הם אפילו לא ידעו את המלים אבל ההרגש הפנימי היהודי היה כל כך חזק בתוכם עד שחיפשו את האור בכל דרך - ואני בטוחה שאלוקים הוביל אותם לכל המהלך הזה, אותם - ולא אחרים, שהם היו שישה, היו שם עוד שלושה יהודים שלא ראו צורך להדליק נרות, ואפילו זלזלו במהלך, כמובן אין לי זכות אפילו לשפוט אותם - אבל כן להתרגש מהניצוץ הזה הגדול שבער בשניים אלה, שההרגש הפנימי הבעיר בהם צורך יהודי, והם עשו את המעשה הנפלא הזה תוך קידוש שם שמים מול המצלמה כשהם יודעים מי בדיוק יצפה בהם , והערביה עומדת בצד ורואה כיצד הרוח היהודית מנצחת בכל מקום, גם כשחילונים מככבים באיזו סידרה משמימה!

והנה, השניים שהדליקו נרות שבתהם אלה שזכו להגיע למקום ראשון כנגד כל הסיכויים והבחור שהורה לחברתו להדליק נרות שבת - הגיע גם למקום הראשון וגם בזכיה של מיליון שקל !!!!

אז ... איני חסידה של ר' נחמן מברסלב, איני חסידת ש"ס או חב"ד או יהדות התורה או כל זרם אחר, אני החסידה של בורא עולם בלבד, והוא נותן לי עיניים וחוכמה ורגישות ואהבה לכל אחי ישראל, את כל השאר הוא יעשה באמצעות שליחיו ונאמניו להבעיר הרע מתוכנו, להבעיר את הסיטרא אחרא, בינתיים הוא מבטיח "קרוב השם ליראיו ובריתו להודיעם", לא כתוב "קרוב השם לעושי מצוותיו ובריתו להודיעם" אלא ליראיו, ובמקרה הזה - הבחור אלירז גילה יראה גדולה וקידוש שם גדול בארץ ובעולם כולו, הדלקת נרות שבת שנעשית מאהבה גדולה, מבטחון וידיעה גמורה שהשם הוא אלוקי היהודים - אין גדול ממנה, ועל כך הבאתי את הידיעה הזאת.

**
במאמר מוסגר אומר לך אחרי הדברים הארוכים אלה דדון מאור אלפסי, אני קוראת בשקיקה גדולה את כתביו של ר' נחמן מברסלו זצ"ל, וכל צדיק אחר שמאיר לי את הלב והשכל - ככה אני קוראת בשקיקה את דבריך המאירים פינות חשוכות, והבן.

לך ולכל בית ישראל שבת מבורכת, ברכת ד' על ראשך. 

תוקן על ידי 3ברית ב- 12/03/2010 09:53:38

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/3/2010 13:14 לינק ישיר 
תגובה:

בס"ד

ראשית מילים יפות/כתיבה נוגעת ללב.

אני רק אסכם את האשכול בתגובה אחרונה מצידי, בכדי לא  לפגום בטעמו.ולאחר מכן אתן לחבר היקר יבי,ולך 3 ברית לתת את התגובה הסוגרת הנושא במידה וחפצה נפשכם להגיב לסוגייה  הנ"ל.

הינך אומרת :"העץ הוא אחד כפי שכתבתי באשכול אחר, והשורשים שייכים לאותו עץ, ממה שהבנתי השורשים נמצאים למעלה - הענפים למטה. אנחנו בעיני בשר ודם" .

וזה הבעיה,ברוחניות אין מקום זמן תנועה,והשורשים לא נמצאים למעלה,והענפים לא למטה,אלא למעלה הכונה למחשבת ישראל נקודת ישראל,ולמטה  הכונה לרצונות הבהמתיים צד אומות העולם.

הרגלא"ט  הקדוש  מסביר יש  עובדי  ה" ההולכים בדרך תורת רבים,ומבינים הדברים בגשמיות גסה ועכורה/מלבושי עור.
ועצם הינך מצדיקה גילוי קדושה, מכלי כה מקולקל כמו המדיה הטלויזיונית,ואני עדיין לא מדבר על פי מה ששמעתי לאיסורי הייחוד גברים ונשים ביחד שורים שם,מדברים על עניינים הפרטיים ביותר ומתנהגים כנפשות סוררות למין כח וברוטליות,שזה לעצמו מפר כל מצווה בשולחן ערוך.

ומנגד יש המקובלים הלומדים המציאות כרשות יחיד.מבינים את המציאות איך משתקפת בתוך העובד את ה" במלבושי אור.
אז יוצא שזוהמת התוכנית הזאת הינה מחשבה רעה למאד,המבקשת ליינוק מטעם הרגשות הפנימיים של האדם המאמין,הייצר הרע מביא כמה אלמנטים של  דת בתוך כל הקלקול,בכדי לקרר את לב המבקשים למנוע מאיתו ליינוק מצינור הקדושה.כמשל להרבה מאד אנשים פליליים  שנותנים הון תועפות לרבנים,או כדברי הנביאים הקדושים   בעבור שלמונים/כספים  היו מוכרים נביאי השקר והבעל נבואות שקריות,ושלא נטעה ונחשוב שהאנשים שעשו את העגל היו טיפשים,הם ראו מה שהנביא יחזקאל לא ראה,וזה מדבר עוד ב"שפחה".....ועדיין  עשו זאת, כי לא היה להם כלים של קדושה,אלא רק כלים דאחוריים,בבחינת סיגי זהב,ודי לזאת המסגרת.

צריך להבין מהו שער חמישים שמשה רבינו ע"ה  לא  זכה להשיגו במלואו,כי יש לדעת משה כן זכה לבינה,אך  מ"ט שערים,והשער האחרון הזה גאולת ישראל לנצח,מדרגת כניסת ישראל,ויוצא שהמשיח ייתקן את משה בנקודה שלא הצליח לתקנה,בבחינת ויחסרהו  מעט מאלהים,הללו  "מעט" דינים שמשה לא צלח לתקנם,המשיח יתקנם,משה קירב ושגה,המשיח ירחיק עצמו בבחינת "ויסגור ה" בעדו,בבחינת  שם  ע"ב   כפול ד"ו/ב" פעמים.,יוצא  ע"ב ע"ב,בגמטריא קדם/קמ"ד,אחור וקדם צרתני.

המשיח האחרון לענ"ד משיח סופר פיוטי/משורר רוחני המשוחח בהגותו הנבואית עם הקב"ה,ולא "משיח" כבר כוזיבא שאיכזב בפעולותיו הגשמיות.

וזה סוד משה  רבינו ע"ה , כל פעולות הגאולה שביצע כנגד עמלק  עשה בעליונים,הכונה בפנימיות המחשבה,ואמר ליהושע בן נון ע"ה,אתה תהיה בתחתונים,הכוונה דבר אל האנשים המגושמיים,אך משה השיג מדרגות כל כך גבוהות ברוחניות,"ומשה כבד פה",לא הבינו מדרגתו הרוחנית,והסטרא אחרא על פי גילוי מדהים של הרגלא"ט  הצליחה להכשילו וליינוק ממשה דרך ציפורה שהיתה גיורת והיוותה  סולם לזוהמת הגרים/כח הרגש דטומאה,לגעת ברגשות  לב משה,.

המשיח לא ייצא ממקום מסתרו, עד שהתיקון יושלם באופן מוחלט,בעניין מי יקבל את המשיח,דתיים או חילוניים.שוב את מביטה על הדברים בדרך תורת רבים,ולכן קשה בעבורי לפרט  על דרך תורת יחיד,אך המשיח לא מביט  על דתיים או חילוניים,אלא יש  בחינת  במחשבה יתבררו כולם,בחינת  אות ט" המוכנה לגלות ולענוש הללו המושכים חכמה אסורה.משיח מביט על מי ששורה בהשתוות צורה עם הבורא בפנימיות ובחיצוניות כמחשבה מתוקנת,ועל מי שלא נוהג כך,כמחשבה מרחקת.אך כל הפעולות בשורש הרוחני,בחוק הגנוז והנסתר יותר קדושה מרבית יותר שורה עליו,משיח דמות נסתרת ולא יכירוהו עד שהעם  עקב גזירה קשה למאד יבקש גילוי הקב"ה,ואז הקב"ה יורה למשיחו לאסוף את מה שנשאר לאסוף.

אך לפני זה המשיח חייב לתקן את נשמת משה,הכוונה לתקן את "שבירת הלוחות",היכן שכוחות משה לא עמדו לו,ונשבר מעט מדבקותו וכנס לכעס,זה המשיח משה רבינו בדור האחרון  יתקן,שער חמישים.

ובכל אופן הנושא הנ"ל סגור מבחינתי,וכל הרוצה לתת תגובת סיום מוזמן,

שבת שלום לחברים  ולחברות היקרות  של הפורום הקדוש.דדון מאור אלפסי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2010 19:01 לינק ישיר 

שבוע טוב אחי, דדון מאור אלפסי

חשבתי במהלך השבת על הדברים שכתבת, וכיוון שראיתי חזרה על שיטה גם מצידי וגם מצידך, חשבתי להבהיר כמה דברים נדמה שלא הובנו.

עץ ישראל - אחדות ישראל
עץ ישראל שורשיו נמצאים למעלה והינם שלושת האבות הקדושים אברהם יצחק ויעקב, ארבעת האמהות שרה רבקה רחל ולאה, שנים עשר שבטי ישראל, וכן רועי ישראל הקדושים שבראשם משה ואהרון , ענפי העץ כלפי מטה עם ישראל . העץ הינו אחד ,לא ניתן להפרדה ולא יופרד לעולם.

היהודים מתפללים כל יום "עושה שלום במרומיו הוא יעשה שלום עלינו ועל כל ישראל", ואין הכוונה ל"עושה שלום בין שומרי מצוות ורק אז לכל ישראל", שכתוב במאמרי חז"ל (תנא דבי אליהו) שגם אם יש ביהודים עובדי עבודה זרה , אבל הם מאוחדים ויש שלום ואהבה ביניהם - תשרה עליהם ברכת השם.

וכמובן אין בדברים אלה כדי לעודד הפקרות בישראל, ובוודאי לא לעודד אפיקורסות חלילה, שהרי שער ה-50 עליו דיברת הוא אפיקורסות משמע כפירה בקיומו של בורא עולם - זה בלבד.

ובוודאי רוב היהודים הם צדיקים בני צדיקים, שנשמת אלוק בהם, מתפללים בכל דרך לבורא יתברך, ותפילתם מתקבלת ונשמעת, כל יהודי ודרגתו הרוחנית.

מקום נמוך
וכך גם אלירז, יהודי מדהים, יקר, אהוב, שגם בהיותו ב"מקום נמוך" כדבריך, שלא מקיים איסור ייחוד וכו', ברגע שהרגיש שהיהדות בוערת בו והוא רוצה במקום הנמוך להדליק נרות שבת - בשפה עילגת, אפילו הטלביזיה פתוחה, אפילו מהרדיו נשמעים קולות רמים - הוא קיים מצווה והוא אהוב בשמיים.

על טוהר וטומאה
אחי היקר, כולנו עשויים בשר ודם, ואין צדיק שלא יחטא. אמנם, אני מסכימה לדבריך שהשאיפה לחפש את האור והזוך והטוהר, ויהודים רבים מחפשים, מתקנים מידות, מתוודים על חטאים ועוד, וביום כיפור מבקשים מחילה וסליחה על חטאינו שאנחנו לא מלאכים אלא רק בשר ודם .

הוכח תוכיח אבל אל תישא עליו חטא
וגם אם אני מסכימה לכל הדברים שכתבת (עם חלקם יש לי בעיה), תמיד מותר להוכיח אבל התורה מצווה עלינו לא לשאת על האדם חטא, אלא לראות אותו בעין טובה ולשפוט אותו לכף זכות .

ויש לנו לכך דוגמאות רבות החל מנח, המשך ביונה הנביא, אליהו הנביא ועוד, הבורא יתברך רוצה שנסנגר על העם היהודי ולא נקטרג.

לסיכום - הקללה והברכה

יש יהודים שיקראו מה שכתבת (נבואות איומות על עם ישראל) וילקקו שפתיים, לא מזמן שמעתי מיהודיה דתיה שאם העם היהודי לא יחזור בתשובה - עם ישראל יושמד. אוי לאוזניים שכך שומעות, אוי לשכל שכך חושב.

אחי היקר דדון,

עם ישראל הוא עם מבורך, תמיד יהיה כזה, בע"ה כל ישראל יזכה לראות משיח, שיאיר לישראל ולכל העמים באור אלוקי, והוא יעשה שלום בין כולנו, ויעשה שלום בינינו לבין שאר העמים, ואז תתגלה מלכות השם בעולם כולו וכפי שנאמר בתפילה והיה השם אחד ושמו אחד.

שא ברכה, שבוע טוב ומבורך לך ולכל בית ישראל

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/3/2010 20:18 לינק ישיר 

בס"ד

לידידי  היקרים  והנכבדים  ברית  ודדון ...

שבוע  טוב  ומבורך ...

לדברי  ידידת  הברית  ואני  "מצטט  אותה"

על טוהר וטומאה
"אחי היקר, כולנו עשויים בשר ודם, ואין צדיק שלא יחטא. אמנם, אני מסכימה לדבריך שהשאיפה לחפש את האור והזוך והטוהר, ויהודים רבים מחפשים, מתקנים מידות, מתוודים על חטאים ועוד, וביום כיפור מבקשים מחילה וסליחה על חטאינו שאנחנו לא מלאכים אלא רק בשר ודם ".

למען  אחוות  השלום  בפורום  וחיזוק  הקשר  של  השלום  והאחדות  בעם  ישראל  אתן  לכם  מאמר  בהמשך  המתאר מה  קרה  כאשר  מדברים  רעה  על  בני  אדם  בכלל  ועל  עם  ישראל  בפרט  כפי  ידיעתי  וזכרוני  מהתלמוד  בנושא ...

עיינו  הייטב

אמרו  חז"ל  ע"ה:  כאשר  ברא  הקב"ה  את  האדם  באו  המלאכים  עזא  ועזאזל  וקיטרגו  לפני  הקב"ה  ואמרו  לו  :
(ה) מה אנוש כי תזכרנו ובן אדם כי תפקדנו: (ו) ותחסרהו מעט מאלהים וכבוד והדר תעטרהו: (ז) תמשילהו במעשי ידיך כל שתה תחת רגליו:  (תהילים  ח') 

אמר  להם  הקב"ה:  לאדם  יש  יצר  רע  ולמלאכים  אין  יצר  רע ...

אמרו  לו  המלאכים: וַיִּזְכֹּר, כִּי-בָשָׂר הֵמָּה; רוּחַ הוֹלֵךְ, וְלֹא יָשׁוּב
ועוד
אמרו  לו  המלאכים:  תנה  הודך (תורתך) על  השמים ...

אמר  להם  הקב"ה  בראתי  מלאכים  להגיד  סניגוריה  על  האדם  ....

ולסיכום כי  אין  ביכלתי  להרחיב  כרגע  בנושא  זה  יותר אבל  מהעיקר  מקווה  שתשכילו  להבין  לא  לחפש  את  הרעה  באחרים  ומנגד  לא  להצדיק  את  מעשיהם  הרעים  של  הרשעים ...

ולכן כעס  עליהם  הקב"ה  והפילם  מהשמים  וחטאו  עם  בנות  האדם (בדור  של  אנוש)  והולידו  תולדות  והכעיסו  לפניו יותר  מהאדם  והפילם הקב"ה  בתהום  רבא  וקשר  אותם  שם  שלא  ישתחררו  משם  לעולם ... (בהרי  החושך)  משם  בלעם  הרשע  שר"י  היה  הולך  לקחת  עיצות  רעות  נגד  עם  ישראל  רחמנא  ליצלן ....

ואמר  להם  הקב"ה  האדם  שחטא  לפני  יש  בו  יצר  הרע  שמפתה  אותו  וכאשר  אתם  (המלאכים עזא ועזאזל)  הופלתם  ממעמדכם  כמלאכים  לחיות  עם  בני  האדם  ולכם  לא  היה  יצר  רע  וניכשלתם  בחטאי  בני  האדם בארץ  והיכעסתם  לפני יותר  מבני  האדם בלי  שנבראתם  עם  יצר  הרע  אז  על  אחת  כמה  וכמה  הבני  אדם  שנולדים  עם  יצר  הרע וכדומה  וכו'... (מתוך: בראשית  ו' : "ויראו בני האלוקים את בנות האדם כי טובות הנה ויקחו להם נשים מכל אשר בחרו")

וד"ל ...

לחברי  וידידי  היקרים  כנראה  שגם  אני  בע"ה  בלי  נדר  בקרוב  פורש  מהאינטרנט  ומכל   כלי  התקשורת  (תשקורת) הקיימים  ככל  שאוכל ...  (לפחות  עד  להודעה  חדשה) ...

למען  שאוכל  להיתחזק  ולהתגבר  בעבודת  ה'  יתברך   בתלמוד  התורה  טהורה  מדפי  התורה  הקדושה  ולא  דרך  דפי  האינטרנט ...

ומי  יתן  שלא  אבוש  ולא  אכלם  ולא  אכשל  לעולם  ועד ...

נ.ב.  לידידת  הברית  תודה  על  הזכות  להימנות  בין  כותבי  הפורום  לזיכויי  הרבים ...

לדדון  היקר  נהניתי  ממאמריך  והחידושים  שהבאת מהרגלא"ט  עד  מאד  למרות  שהם  קצת  ברוח  שונה  ממה  שלמדתי  עד  היום... (ותלמוד  הרגלא"ט היא  לענ"ד  בגדר  "תורה  חדשה" ..  או  דבר  דומה  וכו'...)

חזק  חזק  וניתחזק ...

ואתם  הדבקים  ב -  ה'  אלוקיכם  חיים  כולכם  היום ...

ובברכת  שבוע  טוב  ומבורך ...

לנו  ולכלל  עמו  ישראל  באשר  הן ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2010 20:45 לינק ישיר 

יבי יקר, שבוע מבורך

תודה שאתה כאן משתתף בדיונים ומשכיל את כולנו ! ישר כח גדול, תבורך מפי עליון.

עכשיו מצאתי בתנא דבי אליהו את הקטע שרציתי להביא לכאן - פרק לא:
..."מתוך השלום כיצד, כשם שהקדוש ברוך הוא יהי שמו הגדול מבורך לעולם ולעולמי עולמים הוא מתכוון ועושה שלום בארבע מאות ותשעים וששת אלפים רבבות של מלאכי השרת שהן עומדין לפניו תמיד, והם מקדשים את שמו תמיד, מיציאת החמה ועד שקיעת החמה הן אומרים קדוש קדוש קדוש  ד' צבאות, מלא כל הארץ כבודו, ומן שקיעת החמה עד יציאת החמה הן אומרים ברוך כבוד ד' ממקומו, וכן מתכוון ועושה שלום בשבעים לשונות, ובכל באי עולם שברא בעולמו, שנאמר עושה שלום במרומיו
(איוב כא ב), כך יעשה האדם שלום בין כל אדם לחברו ובין איש לאשתו.
וכן היה עושה אהרון הכהן, שהיה מתכוון ועושה שלום בין ישראל לאביהם בשמים, ובין ישראל לחכמים, ובין חכם לחברו, ובין ישראל לחברו, ובין איש לאשתו, ועליו הוא אומר אמרו צדיק כי טוב, כי פרי מעלליהם יאכלו
(ישעיה ג י), ועליו נאמר כה אמר ד' שמרו משפט ועשו צדקה וגו' (שם נו א). הקדוש ברוך הוא שהוא בוחן ליבות וכליות היה אומר לאהרון: אתה נתכוונת לטובה ועשית שלום ביני ובין בני ישראל, אני מוציא ממך בנים שמכפרים על ישראל בכל שנה ושנה, וקוראין עליהם שלום בכל יום ויום, ויאמרו להם יברכך ד' וישמרך, יאר ד' פניו אליך ויחונך, ישא ד' פניו אליך, וישם לך שלום (במדבר ו, כד-כו).
כיוצא בדבר, אתה אומר, אחיתופל הגילוני היה חכם והיה בעל תורה, ובשביל גסות הרוח שהיה בו נעקר מן העולם הזה ומן העולם הבא, ועליו הוא אומר אוי לרשע רע, כי גמול ידיו יעשה לו
(ישעיה ג יא).

מי יתן ותמיד נראה את הטוב בכל יהודי, נשפוט אותו לכף זכות, נסנגר עליו ונאהב אותו.

שבוע טוב ומבורך לכל בית ישראל

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > חבלי משיח > תובנות "האח הגדול"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext