|
|
| נשלח ב-23/7/2012 13:59 |
|
| |
הרמח"ל לא אומר שהדמות של המשיח הינה דמות מוכרת במובן הפשוט [=סלבריטי/דמות דתית מוכרת] אלא שאנו מכירים את הדמות מהתורה [כלומר כעת בא בגלגול, וכשנזהו לאחר הגילוי אז נקשר בין אחד לשני]. ולמה אני אומר זאת? שהרי משה [הגואל הראשון] תופס בקצה הנחש [=בגימטריה משיח/=הצד שמתקן את הנחש] שהופך למטה... לגבי משה זה ברור.. שהרי משה שואל את ה' מדוע אני שהייתי בבית פרעה בתוך הטומאה נשלח לגאול? יש את אהרן אחי הצדיק ... רומז לו בזה ה' שרצונו שגם מי שנחשב כשזנב דווקא הוא יגאל; כך גאולתנו, שנאמר: גאלתי אתכם אחרית כראשית, משמע שגם עתה מישהו שהוא דווקא זנב [=לא מוכר לחלוטין ברמה האישית!] יהיה הגואל. כמובן שרק ימים יגידו, אבל זו אך דעתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2012 14:14 |
|
| |
זו דעתך? וזו דעתי..
אינך יודע ללמוד לא זכית לשמש חכמים ואתה מנסה להשתעשע במים עמוקים עוד בטרם למדת לשחות. מצבך משקף רבים כ"כ בדור היתום הזה.. משתתף בצערך למרות שאינך מרגיש בו.
לא לפגוע נתכוונתי כי אם להעמיד דברי תורה על אמיתותם.
תוקן על ידי המיייחל ב- 26/11/2013 08:59:12
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2012 22:25 |
|
| |

על רקע השריפות האחרונות וההבנה שמדובר בטרור ערבי ראיתי להקפיץ את ההודעה מה-1 ביולי ממנה עולה המסקנה שישנה שמירה מיוחדת של השכינה שלא תיתן לפיגועים האלה להצליח ולהפוך לשריפות ענק קטלניות.
| המיייחל כתב: |  | שני אירועים שלכאורה אין קשר ביניהם קרו בשבוע האחרון האחד בהרי ירושלים והשני בקולורדו ארה"ב. בעוד שהשריפה הראשונה הצליחה להיתפס ואף איימה לאבד שליטה ולהפוך ל"כרמל 2" אך בחסדי ה' ורחמיו הרבים האש נעצרה והשקט והפסטורליות המאפיינים את האזור היפה הזה שבו למקום.

בעוד מעבר לים אצל הדוד ס"מ ואשתו הסיפור לא היה דומה, לא דומה בכלל. טרגדיה עצומה במלוא מובן המילה.

האם יש קשר בין חוסר ההצלחה של הערבים ימ"ש וזכרם המנסים ללא הפסק להבעיר את הארץ ללא הצלחה יתרה לבין שריפות הענק המכלות כל חלקה טובה בארה"ב? הבה ונלמד קטע מתורת הרמח"ל.
אימתי יתגדל כבודה של השכינה לעומת לילית שפחה רעה, בשעה שייראה לעין כל שהשכינה אפילו בעומק הגלות לא תש כחה מלשמור את עמה ישראל ולהצילם מיד האומות, ואילו לילית, בבוא עת השכינה לגלות ממשלתה, לא תוכל להציל את האומות שהם בניה מיד השכינה: אל אחד יחיד ומיוחד הרי רשעים שנאמר בהם נפשי בתוך לבאים אשכבה לוהטים בני אדם, שהם אש לוהט אש דגיהנם, והרי תורה עומדת לנגדם, שבעבורה אפילו פושעי ישראל אין אור דגיהנם שולטת בהם שהיא לילית שפחה רעה, הרי כנגדה כבוד השכינה תָּראה, ששכינתך יכולה להציל עמה מיד הרשעה הזאת, ורשעה הזאת לא תציל אומות שלה מיד השכינה, בשעה שיאמר בם לֶהָבָה תְּלַהֵט רְשָׁעִים, אלא ואין מידי מציל, וכן תראה היחוד שלך שאינו משתנה לעולם, אלא חיצי אכלה בהם, ונאמר בם בישראל חיציי כלים והם אינם כלים, רבון כל העולמים כל תקוותנו ליחודך, הראנו אות אמתך ולא נבוש, ה' אל תאחר לישועתך קויתי ה'.
עם ישראל הם בניה של השכינה והיא אימנו השומרת עלינו ומגינה עלינו מכל אויבנו משא"כ רומי הרשעה שהאמא שלהם היא 'פלונית' אשתו של הס"מ והיא זו שדואגת להם ומשפיעה להם את כל מה שיש להם. בא הרמח"ל ומגלה לנו שבסוף הגלות כשהשכינה תתחיל את עלייתה ותקומתה מהעפר נראה בחוש כיצד שמירה מיוחדת חופפת על עם ישראל בעוד שאומה"ע בכלל ורומי בפרט חוטפות מכות אחרי מכות כדי להראות שהשכינה היא הגיבורה האמיתית והגבירה האמיתית בעלת הכוחות ולא השפחה הרעה שירשה את הגבירה הנכבדה כל תקופת הגלות, כעת הגלגל מתהפך ויתברר מי באמת השולט ומי מסוגל להגן על נתיניו הנמצאים תחת חסותו.
ולֶהָבָה תְּלַהֵט רְשָׁעִים
[ ואם תאמר אסון הכרמל? לא קשיא, שקוף שהיה מדובר בגזירה משמים שהיתה מכוונת בדווקא לשרוף את 44 הנשמות כנגד נרות החנוכה בבחינת נר ה' נשמת אדם. ובע"ה לא תקום פעמיים צרה ]
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2012 15:15 |
|
| |
קליפורניה: נמשכת אוזלת ידה של 'פלונית' להגן על בניה
פטרייה של ניסוי גרעיני מעל קליפורניה אתמול! נכון שכך זה נראה? אז זהו, כמעט, מדובר בעוד שריפת ענק

|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2012 09:36 |
|
| |
כמה מילים על מב"ד ומב"י
אגרות רמח"ל - אוצרות רמח"ל: אמנם אמיתות העניין כך הוא - כי כל מה שאנו מדברים על המשיח הכל הוא על "היחידה" שהיא המשיח דווקא שבה יוכל לגאול את ישראל. אמנם היא מתחלקת לשני חלקים, חלק למשיח בן-דוד וחלק למשיח בן-יוסף, הנה, החלק המגיע למב"ד יושב תמיד על פתח רומי כדי להכניע את הקליפה ההיא ולהוציא משם ניצוצי הקדושה. אך מב"י (החלק הרוחני שאמור להיכנס בו) הוא מתלבש בכל אותן נשמות הראויות להיות מב"י בהתלבשות גמורה רק שאינה יכולה לפעול כלל וחסר ממנה הכח ובזה היא סובלת כל אותן המיתות, משא"כ מב"ד. ועיקר הייסורין הוא חסרון הכח. כי באותו אדם נצאים כל המדרגות אך בהעלם גדול וחסר ממנו כל הכח. ועל זה העניין נאמרו כמה דברים בספר הזוהר על משיח העומד בין הע"ר ושאין בו כח לפעול ושחסרה ממנו התורה, כל אלה הדברים נאמרו על זאת הבחינה של 'יחידה' שבמשיח בן יוסף העומדת בסיתום גדול. אך מב"ד גם הוא סובל חלאים אך הוא באופן אחר כי אינו בעוה"ז אלא למעלה. והנה מב"י היה צריך לקבל אור התורה בריבוי גדול אך כיון שהוא בסיתום לא בא אלא מעט אור, ונמצא שאז נאמר בו "ומתורתך תלמדנו" ולא "ובתורתך" כי רק חלק קטן מכל המגיע ניתן לו.
להבנה טובה של הדברים אקדים כמה מילים ברשותכם
יסוד גדול שמופיע רבות בכתבי הרמח"ל הוא ההבחנה בין האדם שאמור להיות המשיח לבין נשמת המשיח הנמצאת בגן-עדן הנקראת חלק ה"יחידה" ורק בה ובאמצעותה יתכן לאדם שהוא המשיח לעשות פעולות ולגאול. במילים פשוטות המשיח הוא המכשיר והיחידה היא הסוללה, כולנו יודעים מה שווה הסלולר בלי הבטרייה.. אלא שכאן מחדש הרב ואומר שאותה 'יחידת' משיח שבג"ע מורכבת משני חלקים, חלק המיועד למב"ד וחלק המיועד למב"י. ומה ההבדל ביניהם? החלק של מב"ד נמצא בפתחא דרומי דוגמת קברו של משרע"ה מול בית פעור כדי להכניעו והחלק של מב"י יורד בכל דור ומתלבש באדם שיש בו התכונות להיות מב"י אלא שאין באותו חלק רשות להתגלות כלומר לתת לאותו אדם את הכוחות ובכך לפעול את פעולותיו של מב"י. כאשר הדור אינו זכאי לגאולה מגיע זמנו של אותו אדם והוא נפטר/נהרג וגם יחידת המשיחח הנמצאת בו עוברת יחד איתו את צער המיתה. לדוגמא מאיר כהנא הי"ד היה מב"י, אני רואה בו את כל תכונות המשיח.לא זכה הדור בעוה"ר וקרה מה שקרה. החדוש הגדול בקטע הנ"ל הוא שהדברים שנאמרו בזוה"ק על המשיח כמו זה שהוא נמצא בין הע"ר ושאין בו הרבה תורה ושחסר לו הכח לפעול מתייחס למב"י ולא למב"ד! זה בהחלט חידוש גדול ונפלא עבורי. גם מב"ד סובל! אך לא האדם שהוא כאן למטה מב"ד אלא מדובר על נשמתו שסובלת שם למעלה בג"ע. מסקנה: מבחינתי הדברים מסתדרים היטב עם זה שהרב י. עדס הוא מב"ד ואריק שרון מב"י. בהקשר הזה בל נשכח קטע זוהר במקום אחר (ז"ח סוף בלק) האומר שכמה מלחמות יערכו האויבים עם מב"י ואין הכוונה לתקופת הגאולה ממש אלא שנים רבות לפניה. הרקע הצבאי של שרון ומלחמות ישראל לא מותיר מקום לתמרון רב. ועם כל זאת לא הפרטים הטכניים האלה הם שעזרו לי לקבוע קביעה זאת אלא המבט שלי על האיש! הסתכלתי עליו על תכונותיו ומעשיו וראיתי זאת מיד. אעפ"כ יכול בהחלט להיות שאני טועה וזה לא הוא או שאולי בכלל כבר לא יהיה מב"י ואין בו כבר צורך. אך עד שלא יקרה משהו גדול וגלוי אני לא רואה סיבה לחזור בי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2012 10:27 |
|
| |
מוכרח להגיב !
יש"כ על הדברים שהבאת. עולות לי מספר שאלות:
1. האם הקטע בתלמוד על המשיח שנמצא בפתחה של רומי וסימני ההיכר שלו מדברים על ה'יחידה' שלמעלה ששיכת למב"ד או כפי שאולי יוצא מדבריך שמדובר בסימנים של מב"י? אם הגמרא בסנדהרין מדברת על מב"ד על ה'יחידה', כפי שאני מבין את פירושך לדברי הרמח"ל, אז למאי נפקא מינה ומה איכפת לי מה סימן ההיכר שלו אם אין שום השגה בזה?
2.יש מקורות נוספים בכתובים ובנביאים שמדברים על מב"ד ומדגישים את סבלו וייסוריו.. רוצה אני לומר שה-נ"ך שמים דגש על מב"ד (כך יוצא מזה), אז לבוא ולאמר היפוכו של דבר (בשם הרמח"ל כמובן) זה קשה מאוד (ואני מתכוון בעיקר למקורות בישעיהו ובספר תהילים שמדברים על מב"ד - ייסוריו, אישיותו וכו').
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2012 16:26 |
|
| |
שאלות מצויינות. חזק וברוך.
תשובה 1. הגמ' בסנהדרין נותנת את הסימנים לצדיק שחי בדור ולא לנשמה. ר' יהושע בן-לוי ביקש מאליהו ז"ל סימנים כיצד לזהות את האדם שהוא בחזקת משיח. מה הם הסימנים המאפיינים שלו. היות ואני רואה שאתה ממש נעול על הגמ' הזאת אשתדל בל"נ להכין לך אשכול ארוך עם הפרוש שלה מתישהו בעתיד. אל תתפוס אותי במילה.
תשובה 2. נכון מאוד, בישעיה נ"ג מתואר בהרחבה הסימנים של המשיח (כפירוש רז"ל) קראנו את זה שבוע שעבר בחק לישראל. "מחולל מפשעינו" "נבזה ולא חשבנוהו וכו' . זה בחינת תושב"כ. יש לדעת גם את הכללים שבע"פ על פיהם מתרגמים את הנבואה לימינו. נושא רחב שלא ניכנס אליו עכשיו אבל בשתי מילים, כמעט כל הנבואות האלה ודומיהן מתקיימות במינון נמוך ולא ב'משקל הכבד' שלהם כפי שהם מתקבלים בליבנו בקוראנו אותם. או במילים אחרות אם תרצה מדובר בגזרה עתיקה שקיימת אלפי שנים בשמיים וככל שעובר הזמן היא הולכת ומתמתקת הולכת ומתעדנת וכאשר מגיע זמנה להתגשם רק אחוזים קטנים ממנה באים לידי ביטוי אצלנו. לענייננו - חילולו של המשיח מתקיים בזה שלא מעריכים מספיק את אותו רב פלוני שהוא המשיח (לשיטתי הרב עדס) ומסתכלים עליו בחצי עין ככה.. כי יש לדעת שמשיח הוא לא אדם נורמטיבי הוא לא אחד מהשורה.. הוא חייב להיות שונה וקצת מוזר. זה היה בקיצור נמרץ.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2012 19:29 |
|
| |
הרב מאיר כהנא היה משיח בן יוסף?! חידוש עצום בשבילי! ברוך ה' זה אומר שיש לי טעם טוב... הייתה תקופה שהייתי צופה בנאומים שלו ביוטיוב במשך שעות, כל כך התפעלתי מהבן אדם ומהחכמה שלו... ישר כח על החידושים העמוקים והנפלאים! מחכים לאשכול על הגמרא בסנהדרין (;
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2013 17:31 |
|
| |
שריפות הענק באריזונה וגל החום ההיסטורי וההיסטרי במערב ארה"ב
האם התחיל שלב האש במלחמה בעמלק? אולי נשאל אחרת, איך נדע שהשלב הזה התחיל? מה צריך לקרות כדי שזה יהיה זה?

|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2013 18:07 |
|
| |
והתשובה ?!?!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2013 18:27 |
|
| |
מעניין זה שזה קורה אחרי הפסק של בית המשפט העליון בקשר לנישואים חד מיניים.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 09:26 |
|
| |
נכון באמת ניכרת הסמיכות בין שני הדברים אבל למיטב ידיעתי על מעשי דור המבול מקבלים מים ולא אש. נכון יש גם מים חמים/רותחים כמו קיטור ולבה וכאלה אבל על חום יבש ואש לא שמעתי. טוב, אולי זה דווקא לחוף המערבי ומרכז המדינה אבל למזרחי באמת שמור הוריקן. בקרוב נדע.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2013 09:58 |
|
| |
נראה ששלב האש במלחמה בעמלק יצא לדרך
ב-11 מדינות משתוללות שריפות ענק כבר כמה ימים וגורמות נזקים עצומים

הורגלנו בעונה הזאת לעסוק דווקא במים והרוח של ההוריקנים ולא באש היוקדת הרבה דרכים לקב"ה להרוס את ארה"ב אם באש ואם במים שני דיני הגיהנם כידוע על ניסיונם לפגוע בארץ הקודש ותושביה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2013 10:22 |
|
| |
ניראה שכל המכות על ארהב לא ממש מזיזות להם באמת , הכל ניבלע ונעלם ! הכל בקטן !
מתי ניראה מדינות נופלות ומתפרקות כמו שראינו ביפן לדוגמא .
אני לא מצליחה להבין את הרב , הוא טוען שהקבה מטהר את העולם באסונות וכו' , לא ניראה רציני ,
שיסלחו לי . המכות הגדולות באות על מדינות העולם השלישי , אז אני לא מצליחה להבין את הרב.
כך שלדעתי האירועיים ימשיכו על פי הנבואות כפי שאתה מביא אותם כאן ולא אחרת . אם היה ברחמים אז איפה המכות על הגויים ?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2013 14:55 |
|
| |
את לא מפסיקה להדהים אותי גברתי הנכבדה! משום שאת שוב ושוב נוגעת בנקודות כ"כ מדוייקות עליהם אני חושב ונותן את דעתי אך לרוב לא מעלה אותם על הכתב ולכן אתם לא מודעים להם. מאיפה לך היכולות המיוחדות האלה? כל הכבוד לך. 
תכלס, ודאי שארה"ב לא אמורה לחטוף את המכות הגדולות בשלב הזה משום שעדיין כיברת דרך לא קצרה לפנינו לעבור לפני שנגיע לימי האפוקליפסות הגדולות באמת אותם שומר הקב"ה לשלבי סיום סרט הגלות והגאולה השלימה ממש. אנחנו עדיין רק בתחילת הסרט מהבחינה הזאת שהרי התגלות המשיח הראשונה היא רק השלב הראשון! לא לשכוח זאת. אלא מה, הרב ב"א טוען שתהיה גאולה ברחמים וברגע שיומלך המשיח הכל ייגמר.. נו נו, הלוואי. ובכל זאת נטל ההוכחה עדיין מוטל עליו וכל זמן שזה לא קורה אנחנו ממשיכים עם תסריט הכתובים. זה דבר אחד.
דבר שני ספקותייך על דיבורו של הרב אינן קול קורא במדבר, אני בטוח שרבים חשים בדיוק את אותן תחושות. גם אני למען האמת, אלא שלי אני מאמין יש גם את ההסברים לשאלות האלה. וזה בסדר גמור לשאול אותן אל תרגישי לא נעים בגלל זה, עם כל הכבוד לרב ב"א ועם כל הכבוד לזה שאני רואה בו את המשיח זה ממש אבל ממש לא אומר שאני מקבל את כל מה שהוא אומר, אדרבה יש לי עליו מיליון ואחד השגות אבל יותר מהשגות יש לי הסברים למה הוא מדבר כך ולא הוא פועל כך וכו' כי כמו בכל דבר אני יורד לשורש העניין ומשם דולה את ההסברים. אבל אלו דברים שקשה לי להעלותם על הכתב אני מצטער. אבל שוב, שאלותייך מצויינות ויש עליהם הסבר.
תוקן על ידי המיייחל ב- 20/08/2013 14:59:00
 |
|
|
|
|
|