בית פורומים עצור כאן חושבים

שאלת ידיעה ובחירה היא כמו כל שאלה מכשילה,

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/4/2010 19:16 לינק ישיר 

רדף
אני מבקר באשכול מהי כפירה לא מצאתי תגובה שלך על דברי בנוגע לידיעה ובחירה.
דברי ר' מיכי נכונים (לדעתי, ונראה לי ונראה לי שהוא יסכים עימי) לגבי סתירות, שאם לפי ההגיון האנושי זה סתירה מיניה וביה אין לזה אין לזה משמעות, ולזאת הערתי והסכמתי קודם שהביע ר' מיכי את דעתו בנושא. כמובן למעיין הדבר פשוט ושקול לאימרה "מה שחסר משמעות חסר משמעות" אך חשוב עבור הרבה מאמינים בלוגיקה אלוהית.

אך כל זה לא אומר שכל מה שלא מובן לנו הוא טעות, ובמיוחד כשאני מבין מדוע אני לא מבין או מבין שהדבר לא בר הבנה. נראה שאתה מחבב דוגמאות, אז בבקשה כלך לך אל הבעיה הפסיכופיזית ואמור לי את דעתך בנושא לאור דבריך דלעיל.

אוהבך עד מאוד, שומר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2010 19:38 לינק ישיר 

רדף: היקר
תודה עכשיו יותר קל להבין את דברך,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2010 19:38 לינק ישיר 

לשומר:

תודה!

1. לגבי הבעיה הפסיכופיזית כבר הערכתי הרבה באשכול "היש זהב מתחת לבלטות".

http://www.hydepark.co.il/topic.asp?whichpage=3&topic_id=2272938&forum_id=1364

עיי"ש.

2. אתה כותב:

"אך כל זה לא אומר שכל מה שלא מובן לנו הוא טעות, ובמיוחד כשאני מבין מדוע אני לא מבין או מבין שהדבר לא בר הבנה."

אם לא שמת לב, אני נותן שתי דוגמאות בהן אנו באמת לא מבינים דבר מה - זה בהחלט אפשרי. אני האחרון שאטען שאנו יכולים להבין כל דבר או משהו כזה...

מה שאני טוען הוא שמה שאננו מבינים אותו, אין אנו יכולים לא להאמין בו ולא לכפור בו. מה שאין כן בסתירות מפורשות - שם אנו דווקא מבינים - ומבינים שמדובר בטעות.

במקרה של סתירות מפורשות אין אנו יכולים אלא לכפור בהן (ובמקרה של טאוטולוגיות אין אנו יכולים לכפור בהן. שלילתה של סתירה היא טאוטולוגיה ושלילתה של טאוטולוגיה היא סתירה).

3. "שאם לפי ההגיון האנושי זה סתירה מיניה וביה אין לזה אין לזה משמעות"

אם לא שמת לב - טענתי בדיוק ההיפך. שיש משמעות לסתירות ולכן הן מוטעות, הן שקר (בעלות ערך האמת F).
טענה-לכאורה שהיא חסרת משמעות, אין לה ערך אמת - אין היא אמת או שקר - אין היא טענה כלל (אלא פסאודו-טענה).

4. "לא מצאתי תגובה שלך על דברי בנוגע לידיעה ובחירה"

איך  לא מצאת? אפילו הגבת עליה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2010 19:39 לינק ישיר 

למקסמן: תודה על התודה

ועל כך נאמר: מודה ועוזב ירוחם :-)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2010 19:48 לינק ישיר 

רדףהשיג כתב:
למקסמן: תודה על התודה

ועל כך נאמר: מודה ועוזב ירוחם :-)

צדיק:
ובכל זאת אני ממליץ לך לקרוא את ספרו החדש של פרופ' מריו ליביו, "האם אלוהים הוא מתמטיקאי?", 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2010 19:59 לינק ישיר 

אציץ. תודה על ההמלצה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2010 20:26 לינק ישיר 

1. אעיין שם בלנ"ד.
2. נהדר אז מסכימים.
3. אני דברתי בלשון בנ"א סתם ואתה מדבר בשפה המקצועית, איך יבינו את האמירה "יש לזה משמעות" ללא ההבהרות שלא היו בדעתי כרגע, כתבתי בסתמא אז תרחם עלי.
4. הגבתי על דבריך באשכול מהי כפירה, שם לא הצגתי את דברי באופן מפורט, ותגובתך היתה בהתאם. הגבת באופן כללי למסקנה, מה אתה אומר על ההנחות? מה אתה אומר על גזירת המסקנה לאור ההנחות? ע"ש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2010 20:28 לינק ישיר 

לשומר: לגבי 4 - תפרט שם יותר ....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2013 07:48 לינק ישיר 

http://www.otzar.org/forums/viewtopic.php?f=7&t=15143

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שאלת ידיעה ובחירה היא כמו כל שאלה מכשילה,
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.