|
|
| נשלח ב-15/3/2010 20:45 |
|
| |
עבודת הלוי, תייתי ליה לאמרי בינה שהקימו לו מצבה בחייו אני מודה שאני מקנא גם אני חפץ בכזאת כיבוד האם פנה אליך בפרטי או מחכמתך לבד הבנת לחלוק לו כבוד כזה כמעט כמו הרמבם נהיה לי האימרי הזה עוד מעט גם ישרפו כתביו פה ואז ממש יכנס לגלריה דגדולים. ומ"ש שהוא ניכר שחסיד ליובאוויטש הוא יש לומר שטעית כי אני מזהה בסיגנונו הרבה מהמוכר לי אצל הפוילישער כמו הרדומסקע האמשינובע והלעלובע והדומים ומזה שמעריץ את הליובאוויטשער האחרון ובקיא בתורות ושיטות שלהם אין ללמוד הרבה ואני מריח שהוא ניו יורקער או היום או לפנים כמו הרבה בניו יורק מכל החוגים חסידישע וליטווישע מתונים וגם ייקעס וגם אונגארישע שלא סאטמער ואחרים נהו אחרי הליובאוויטשער והיה מקובל בעיר כי ר' יואליש מסאטמער או הליובאוויטשער או ר' משה פיינשטיין הם המורים בכל ענין ודעת הליובאוויטשער היתה עוד יותר נשמעת בחוגי הלומדים והבעלי בתים סתם. כמו שבבני ברק נוהים אחר הגדולים הליטווישע דשם.
ואמאי,
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2010 20:57 |
|
| |
מי אדיר, תטעה כמוהו וגם לך נעשה מצבה בחייך.
יש לצפות שגם שבח_גרונם יצהיר שהוא לא חב"דניק.
ולקינוח ציטוט מדברי אמ"ב בח"ח:
ועלינו מוטל שלא נמאס חלילה בארץ חמדה ובתורתו הק' הכוללים מצוות לא תחנם ואיסור פיקו"נ הפקרת יישובי ספר וכדומה, ובזכות זאת נזכה לגאולה בב"א.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2010 20:59 |
|
| |
מי אדיר: מעניין אני חשבתי שעבודת הלוי הוא אמרי בינה עצמו, (בצחוק)
אני רואה שאתה מומחה לפענח, מעניין לאן אתה משייך אותי ?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2010 20:59 |
|
| |
ואמאי,
מה שטענת שהליטווישע חושבים עצמם לאליטה זה נכון אבל לצערי אינם היחידים ואולי לא הגרועים שבבעלי גאוה. כל מזרח אירופה חולה בזה. אם תראה בשמחה בשולחן אחד מכמה מוצאים זה ממש קומדיה. הפוילישער תמיד עם חצי חיוך של בוז בהתאפקות כי הוא הרי בטוח שהוא הפיקח שבחבורה. הייקע שקוע בצלחתו ובכלל לא סופר מסנטימטר את היושב לצידו אולי בסוף הסעודה יחזיר לו שלום בנימוס מלמעלה. השתי אונגארישע מדברים משני צידי השולחן באונגאריש רמה כאילו אין איש זולתם ומצחוקם ניכר שלועגים בעיקר לליטוואק. הגאליציאנער מפלפל בחריפות עם המלצר אם יקח עוף או בשר ועוד מוסיף מילתא דבדיחותא שהייקע ירצה לצחוק לכבודו רק במחר וניכר שחושב הדריי קאפ הזה שאיי קיו חילקו רק בגאליציא. הליטוואק בא עם גמרא קטנה ורואים שלא ממש ידע מאי קא אמר אבל פוזל לכל צד אם מביטים עליו שלומד ומקבל עצבים כשהפוילישע שואל איזה דף ואומר לו השקלא וטריא בעל פה והלויבאוויטשער מנסה למכור איזה חידוש מהרבה שלו ועושה מאמץ תמים שכולם יעזבו את השולחן חסידים של רבו ורק הפוילישע מרחם ונד בראשו שישקול. אז תאמר לי מי פה לא חושב שהוא ואין בילתו האליטה ומי בכלל ישתדך עים זולתו לולא ימצא פסול בביתו ובאין ברירה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2010 21:04 |
|
| |
עבודת הלוי, הבאת ראיה לדברי, כבר כתבתי לך כל ניו יורק חוץ מסאטמר גדלה על שיטות הליובאוויטשער בזה זו גירסא דינקותא שלי בתורה ודעת אצל הראש ישיבה והמשגיח שגם הלכו לקבל ברכתו גם רבי משה פיינשטיין היה מוציא כאלו מכתבים עם אלו הלשונות ממש לבקשת הליובאוויטשער רבי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2010 21:05 |
|
| |
| עבודת_הלוי כתב: |  | יש לצפות שגם שבח_גרונם יצהיר שהוא לא חב"דניק. |
|
רק רגע אני לא מצליח להרגע מהצחוק שגרמת לי. דוקא אני כבר גליתי באחד האשכולות את השתייכותי, אולם אף על פי כן בשונה מאמרי, לא מפריע לי שתחשוב שאני חבדני"ק, במקום מסוים זה אף מחמיא לי שתחשוב עלי ככה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2010 21:27 |
|
| |
מקסימוב אתה נראה לי מחסידי הרב קוק
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2010 22:06 |
|
| |
מי אדיר: היקר
מעניין מאוד, אבל לא במובן הכללי
אני מאוד אוהד את דאגתו לכלל עם ישראל, ואוהד את תבונתו והצלחתו להכניס\לשמר את עיקרי הדת במדינה,
כמו נישואין\כשרות\שבת וחגים\ברית מילה וכו' וכו'
בקיצור, אני אוהב\אוהד את הפילוסופיה שלו, ולא אוהב את השפה הפילוסופיה שלו,
בא נאמר שהוא היה המנהיג היחיד בדור האחרון שהרגיש צורך להציל את כולנו, ולא רק את קהילתו,
(אגב כך אני חושב גם על אדמו"ר מלובביץ,)
אגב: סיפר נכד של הרב פישר זצ"ל אב"ד של העדה החרדית, שפעם הוא הזכיר את הרב קוק בביתו בלי תואר רב,
אז הרב פישר זצ"ל אמר לו בכעס כאן בבתי קוראים לו הרב קוק,
אז כן אני אוהד אותו כמו ר' שלמה זלמן או הרב פישר או החז"א וכו'
אבל חסיד שלו במובן שייך לקהילה שלו ? לא,
תוקן על ידי maxmen ב- 15/03/2010 22:12:41
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2010 00:27 |
|
| |
מי אדיר, נהניתי מהתיאור האותנטי שלך... (כאן מקומם של השלש נקודות שביקשו לעיל).
מקסמן, אין איזו קהילת חסידי אבן עזרא?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2010 00:56 |
|
| |
| ואמאי כתב: |  | מקסמן, אין איזו קהילת חסידי אבן עזרא? |
|
ואמאי: הצדיק
אני ממליץ לכולנו להתחנך ולחנך את ילדינו לא להיות שייך לאף קהילה,
זה התרופה הגדולה לכעס ולשנאה שיש כלפי האחר,
שהאדם משתחרר מזה ? אין אושר גדול מזה,
והעיקר, הראש נשאר פתוח כל הזמן, אפשר לראות את היופי של כל קהילה וקהילה, וגם לבקר אותם בלי כעס ושנאה,
אני מודה להורים שלי שכך חינכו אותי, וכך אני מחנך את בני ובנותי,
האשכול הזה מעיד כמה אני צודק,
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2010 02:40 |
|
| |
הליטיאים אכן מנופפים הרבה בשמו של הגר"א, אך אין להם הרבה איתו ועם משנתו.
לא בשיטתו בקבלה וממילא גם לא בהנהגותיו. לא באורח חייו הפשטני, שלא שואף להנהגה, ובטח לא לכפייה. לא באהבתו לארץ ישראל וגישתו אליה.
נכתב לעיל שהמתנגדים הוציאו מתוכם יותר למדנים והשפעתם הייתה רבה יותר. משפט כזה טעון שיפור ואולי אף מחיקה, עד שלא יוכח באופן יסודי שאכן כך הם פני ההסטוריה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2010 09:35 |
|
| |
איש בדרך, אתה הולך בדרכו של אמרי בינה. למדוד את שיטת הגר"א בפרטים קטנים מחייו. האם אינך רואה את השפעתו העצומה על הציבור הליטאי כולו? גם הפרטים שכתבת לא נכונים: שיטתו בקבלה הכריעה באופן חד משמעי שהליטאים ינהגו גם על פי קבלה, כך זה במ"ב וכך זה בישיבות הליטאיות. ההערכה לקבלה ולמקובלים נכנסה באורח פסקני לציבור הליטאי רק בזכותו. הליטאים נוטים לאורח חיים פשוט הרבה יותר מהחסידים והספרדים, כנס לחנות כל שהיא ותברר איזה רהיטים קונים החסידים (בלעבטיש) ואיזה הליטאים, אלו בגדי ילדים קונים החסידים, אלו דירות, כל מופעי הראוה של האדמורי"ם, כסאות הזהב והכסף שלהם. נו באמת. הגר"א בהחלט הנהיג קו תקיף, האם העמוד אליו היו קושרים בוילנא את המלעיגים אינו כפיה? האם החרמות על החסידים אינם כפיה? זה שבאופן אישי לא היה לו כח לפוליטיקה ולמד בתוך חדרו לא נוגע לקו מחשבתו. אהבתו לא"י של הגר"א היתה מלבד הרגש הטבעי שיש לכל אחד מאתנו, -גם הליטאים נוסעים לכותל ולקבר רחל ולמפל הטחנה ולבניאס-, טעונה בקצת משיחיות. ובזמננו נוצר מצב של ציונות וציונות דתית, שבכלל לא ברור שאם הגר"א היה היום היה מצטרף אליהן.. ואילו השפעתו? יש בכלל מה לדבר? כל קידוש לימוד התורה כל היום כולו, האמנם לא למדת בישיבה מימיך? לנו אמרו כל שיחה איך הגר"א לא הפסיק אפילו רגע, וכשאחותו באה לא דיבר אתה והמשיך ללמוד, ואיך הגר"ח מוולז'ין אמר לאותו ילד מסכן שלא יסע הביתה אפילו שאביו גוסס וכו' כל השיטה של דקדוק בהלכה כעבודת ה', שהחזו"א הכניסה לדורינו, באופן רשמי בשם הגר"א. בקיצור עולם הישיבות בנוי על הדבקות וההתלהבות של הגר"א מלימוד תורה. בקשר למי הוציא למדנים. לא מדובר על הציבור הליטאי דוקא, שהוא קטן בכמות, אלא על הציבור הלא חסידי לעומת החסידי, עם כל הכבוד וההערכה לגדולי התורה בחסידות ולספרו של סורסקי, עדיין אין השוואה. אם אין לך מושגים כיצד למדוד חיבורים והישגים אי אפשר להוכיח זאת כאן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2010 09:36 |
|
| |
מקסמן, אתה אומר שהוריך חינכו אותך לכך, ממילא משתמע שישנה או שעומדת לקום איזו קהילה שהקו שלה הוא לא להיות שייך לאף קהילה. ושרואה את היופי בכל קהילה וקהילה. איני אומר שאני לא רואה את היופי של הקהילה הזו, אבל לקהילה צריך שיהיה יותר מזה..
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2010 09:52 |
|
| |
ואמאי
ואמאי שיהיה במדינת ישראל, קהילות קהילות? האם עצם השיכות לכלל ישראל ולעם ישראל לא מספיקה?
שמעתי משמו של ר'צבי יהודה שהוסיף את הדרגה הגבוה ביותר על הדרגות העולות בקדושה בתפילה,
מפי ישרים תתהלל- הישרים מתפללים בפה בקול ובשפתי צדיקים תתברך- הצדיקים מזיזים את השפתיים אבל קולם לא ישמע. ובלשון חסידים תתקדש- הם רק את הלשון בתוך הפה מזיזים, אבל שפתיהם לא נעות. ובקרב קדושים תתהלל- הקדושים הכל נעשה בקירבם בלי כל סממן חיצוני.
ואמר ר'צבי יהודה-המדרגה הגדולה ביותר ויותר מכל אלו זה ובמקהלות רבבות עמך ישראל
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2010 10:05 |
|
| |
ירוחם, כולם מתנגדים לקהילות כיתתיות ולא תתגודדו. מה הבעיה? הם אומרים, למה שלא יהיו כולם, כל עם ישראל יחד, באהבה, בלי פירוד באופן אחד - - - כמונו!!
|
|
|
|
|