| נשלח ב-15/3/2010 17:15 |
|
| |
האם עקבתא דמשיחא הגיעו גם אל אחינו החרדים?
לא. אני לא מתכוון לחוצפתא יסגא. אני מתכוון לידיעה הבאה:
רבנים חרדים: להתכונן להקרבת קורבן פסח הרבנים קראו לעשות מנוי לקורבן פסחהמשך הידיעה: http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/081/450.html
עד כמה שידוע לי עליה בחומה שכזו היתה עד עתה נחלתם של קצרי הרוח שבציבור הדת"לי / חרד"לי (גם חב"ד שזכו ומשיח בא בימיהם ממש לא מפרשים את בואו, או ההכנות האחרונות לבואו, במובן של עיסוק מעשי בקרבנות. מקסימום עיסוק בדיני המקדש בימי בין המצרים [או כמה משוגעים שמבטלים צומות. אבל את זה אפשר לעשות גם בבית באוסטרליה או בבת ים ולא צריך להתאמץ לבוא לירושלים ולשחוט שה])
והנה כאן קריאה שחתומים עליה חרדים ממש מן המיינסטרים הליטאי וגם החסידי. האם יש מאחורי זה חידוש כלשהו או שמה שבאמת חשוב בקריאה הזאת זה התשלום (למי?) בסך 12 ש"ח? מצד שני, בשבוע האחרון למדנו מה ערכה של חתימת הרבנים על כרוזים כאלו ואחרים...
ואגב, האם מישהו נתקל בספרון הילדים החביב מבית מדרשם של דורשי מקדש עכשיו ששמו "טילי הטלה לקרבן עולה"? (לא בדיחה, יש כזה דבר).
_תוקנו שגיאות הקלדה________________
תוקן על ידי אח_של_השכן ב- 15/03/2010 17:20:40
טוב שכן קרוב מאח רחוק?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2010 17:48 |
|
| |
איני מבין מדוע צריכים לעשות מהנושא כסף. אי אפשר לחזק את האמונה בביאת המשיח, מבלי להכניס משהו לכיס? עולם הפוך: החרדים קונים עקבתא דמשיחא, והמזרחיסטים עושים על זה כסף..
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2010 10:19 |
|
| |
הטרנד הבא מנוי משולב:
בריכה - חדר כושר - בלוק בסטר - קרבן פסח
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2010 14:42 |
|
| |
אמאי
התבלבלת. אין עושים מהנושא כסף. הנושא הוא הכסף והפסח הוא רק אמצעי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2018 01:23 |
|
| |
מה קשור ענייני חילוקי השקפה ביחס לגאולה ? רבים מגדולי ישראל חששו שמא חובה להקריב קרבן פסח גם כשאין הבית קיים, וכן עשו פעולות להיות מוכנים לגאולה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2018 09:22 |
|
| |
רבים מגדולי ישראל בזמנו של משה רבנו חלקו על הגאולה. כי לפי חשבונם זמן הגאולה לא הגיע - עוד לא מלאו מ400 השנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2018 12:14 |
|
| |
תלמיד תלמיד "למה הרגזתני להעלות אותי"?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2018 15:22 |
|
| |
ת''ח עיין בגמרא ב'ב ג. הסיפור של בבא בן בותא והורדוס ואלי תבין שצחקת לחינם.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2018 18:29 |
|
| |
לרובין הגדול הרובץ בתוך חזיריו, בהמבורג תובב"א! עד שאתה מלין על עמלק הבג"צי, אולי שכחת את עמלק הנאצי בקרבו אתה יושב? ולולא הציויינים, מי יודע אם אתה ובית אביך (ז"ל?) עוד הייתם עמנו, או שמא הייתם משמשים כסבון לנערות גרמניה הענוגות?... ומן הראוי לציין שהיום חל היום הגדול, יום כ"ט בנובמבר ונהגו שלא לומר תחנון, מקווה שגם אצלכם:) מצ"ב קטע מתיאורו של עמוס עוז שהיה אז ילד קטן (הקטע המלא כאן בתגובות): כמו בתוך חלום מפחיד עמדו צפופים ומחרישים בלי ניע לאור פנס הרחוב הצהבהב המוני צללים זקופים בחצרנו, בחצרות השכנים, על המדרכות, על הכביש... כל ההמון הגדול הזה כמו התאבן שם בדומיית לילה מפחידה, כאילו אינם בני אדם אמיתיים כי אם מאות צלליות כהות מצוירות על פני יריעת החושך המהבהב. כאילו מתו כולם בעמידה. לא דיבור לא שיעול לא מדרך נעל. יתוש לא זמזם שם. רק קולו העמוק, המחוספס של הקריין האמריקאי בקע מן הרדיו שהופעל במלוא עוצמתו והרטיט את אוויר הלילה, או אולי היה זה קולו של אוסוולדו אַרַנְיָה מברזיל, נשיא העצרת. בזו אחר זו קרא בשמותיהן של המדינות האחרונות ברשימה, על-פי האלף-בית האנגלי, ומיד חזר והרעים אל תוך המיקרופון שלו את תשובות נציגיהן. יונייטד קינגדום: אבסטיינס. יוניון אוף סובייט סושיאליסט ריפבליקס: יס. יונייטד סטייטס: יס. אורוגוואי: כן. ונצואלה: כן. תימן: נגד. יוגוסלביה: נמנעת. בכך השתתק הקול בבת אחת. ופתאום דומיית עולמות אחרים ירדה והקפיאה את כל החיזיון, דממה מבועתת, אסונית, דממת המוני אדם עצורי נשימה שכמוה לא שמעתי אף פעם בימי חיי, לא לפני הלילה ההוא ולא אחריו. עד ששב הקול העב, הצרוד קצת, להרעיד את האוויר דרך הרדיו ולסכם במין יבושת מחוספסת אך הרת עליצות: שלושים ושלושה בעד. שלושה-עשר נגד. עשרה נמנעים ומדינה אחת נעדרת מן ההצבעה. ההצעה מתקבלת. ובכך נבלע קולו בשאגה שבקעה מתוך הרדיו, גאתה וגלשה מן היציעים המשתוללים מחדווה באולם שבלייק סאקסס, וכעבור עוד שתיים-שלוש שניות של תדהמה, של שפתיים מפושקות כמו צמאות ושל עיניים קרועות לרווחה, השתאג בבת אחת גם הרחוב הנידח שלנו שבפאתי כרם אברהם בצפון ירושלים בצעקה ראשונה נוראה, קורעת את החושך ואת הבניינים והעצים, פולחת את עצמה, צעקה לא של שמחה , כלל לא דומה לשאגות של המוני מגרשי הספורט, לא דומה לשום התלהמות של המונים משולהבים, אולי יותר כמו צווחת-זוועה ופלצות, צעקה אסונית, זעקה מזעזעת-אבנים היתה זו, מקפיאת-דם, כאילו כל ההרוגים שעוד ייהרגו קיבלו בו ברגע אשנב זעקה, וכבר בן-רגע הוגף, וכבר כעבור רגע עלו והחליפו את זעקת הזוועות הראשונה המון שאגות השמחה ובליל של קריאות ניחרות ועם ישראל חי ומישהו ניסה לשווא להתחיל בשירת ההמנון וצווחות נשים ומחיאות כפיים ו"פה בארץ חמדת אבות", וכל ההמון החל לנוע אט-אט סביב עצמו כאילו נבחש כולו במערבל ענק ולא היה עוד שום מותר ושום אסור ואני קפצתי אל תוך המכנסיים אבל התעלמתי מחולצה וסוודר ונוריתי בזינוק אחד מן הדלת שלנו החוצה וידיו של איזה שכן או זר הניפו אותי שלא אירמס והעבירו אותי הלאה, מעופף מיד ליד, עד שנחתתי על כתפי אבי ליד שער החצר שלנו: אבי ואמי עמדו שם חבוקים ולפותים זה בזה כמו שני ילדים אובדים ביער, כאשר לא ראיתי אותם אף פעם, לא לפני אותו לילה ולא אחריו, ואני הייתי לרגע ביניהם באמצע חיבוקם וכעבור רגע שוב על כתפי אבא והוא, אבי המשכיל מאוד, המנומס, עמד שם וצעק בכל קולו, לא מילים לא משחקי מילים לא סיסמאות ציוניות ולא קריאת גיל כי אם צעקה ארוכה עירומה כמו לפני שהמציאו את המילים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2018 18:44 |
|
| |
שו"ר בפ"ב דהנה היום, כ"א כסלו, הוא גם יומא דאסיר בתעניתא אליבא דמגילת תענית, לאות שמחה על החרבת המקדש השומרוני, ובצירוף מקרים מפליא זהו גם "חג ההצלה" של ר' יואליש מסאטמאר ש... ניצל מהשמדה ביום זה כשנמלט על נפשו ברכבת קסטנר.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2018 20:25 |
|
| |
אם כבר יואליש, זכורני לפני כ-15 שנה שראיתי ספר שאיני זוכר את שמו ושם מחברו (שלזינגר אולי?). הספר כמדומני מספר במעלת א"י, ובסופו מספר המחבר מה הניע אותו לכתוב את הספר. ומעשה שהיה כך היה - הוא חי בהונגריה ובשנות השואה הובל לגטו בודפסט והיה מועמד כמובן לשליחה לאושוויץ, הוא נדר בשם הרבים שאם יינצלו יכתבו ספר בשבחה של א"י, ואז הופ, קרה נס והגיעה פתאום רכבת ולקחה אותם (דומני שהוא שכח לספר שהיו אחד או שניים שנשכחו מאחור) משם. לאחר ההצלה הפלאית הוא הלך לרב עקיבא גלזנר (כן, רובין, הבן של ההוא שלא שמעת עליו, וירש את אביו ברבנות קלויזנבורג, אבל הוא לא היה מזרחיסט כאביו אלא אגודאי) שהיה ברכבת ואמר לו לקיים את הנדר והוא לא הסכים, אז הוא הלך ליואליש וגם הוא כמובן העיף אותו כי נשאר שונא א"י כשהיה (ואת השקפתו פירט כידוע באחד הספרים היותר מטופשים שיצאו בעולם הרבני), ולבסוף אזר כגבר חלציו וכתב את הספר. אם מישהו מכיר ויודע מה הספר אשמח לשמוע.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2018 23:27 |
|
| |
רובינלה, טיפשוני. הסיפור אכן אווילי, וכל מי שיש לו מעט הבנת הנקרא היה מסוגל להבין שזה היחס שלי אליו. אבל אני מחפש את מקורו. מי היה אותו ליצן שהחליט שהוא יכול לידור על דעת רבים, וגם לא שם לב לכמה אנשים שנשארו ונרצחו באושוויץ. אגב, דומני שזה היה פתרון חרדי יחסית נפוץ בין נוסעי הרכבת לראות את זה כאיזה נס, כך שלא יהיה צורך לקחת אחריות. מעניין שלאותו רב גלזנר היו אחר כך נקיפות מצפון שהוא כותב עליהן בספרו. אחיו שהוציא כתב עת תורני (שהמשיך עוד לימי הגטו) פרסם בו את המאמר שהתפרסם לפני כן בתל תלפיות על בריחת הבעלזר. הבן של אותו רב עקיבא, סיפר שהוא היה יכול לסדר למשפחה בריחה עוד לפני כן, אבל אבא שלו לא הסכים לנטוש את הקהילה. כשהוא מספר בהמשך איך הוא שרד, בסוף הוא מגיע לזה שהגיע לשוויץ ושם אבא שלו היה כי הגיע לשם בנס. מה היה הנס הוא לא מספר, לא נעים. כנראה שזה היה נוח מאוד לחשוב על 'הצלה בנס' כשניצלים על ידי מישהו ששונאים ופועלים נגדו, ומשאירים מאחור הרבה אנשים שאמורים לדאוג להם. אם היית לומד קצת לוגיקה (נו, צלחת איכשהו את קורס הלוגיקה של המחלקה לפילוסופיה; גם הדוקטורט שלך מעיד שלא ממש הבנת אותו), היית מבין שהטענה שיואליש שונא א"י אינה גוררת זהות בין שונא א"י לשונא מדינת ישראל. היו מספיק הונגרים (וגם ליטאים כמו ר' חיים) אוהבי א"י ושונאי הציונות והמדינה, וזה בעצם היה בסיס העדה החרדית של הרב זוננפלד (שהסיפור עליו אומר שטיפס בהתלהבות על תורני האונייה כדי לראות את הארץ כמה שניות קודם וצעק "כי מנגד תראה את הארץ", עד שנזף בו רבו הרב שאג [שבטח אתה מכיר אותו כי אתה הרי מכיר את גדולי הונגריה...] "שלא יתקיים בך המשך הפסוק"). יואליש היה טיפש שגם שנא את הציונות וגם את א"י (כן, נו בסדר, הוא מאוד אהב איזה מושג שהוא קרא לו א"י, כמו שרפורמי אוהב את התורה, רק שממציא לו תורה משל עצמו).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2018 07:53 |
|
| |
טיפשוני, אני אומר לך מה שכתבו אחרים. כבר הסברתי שהסיפור אידיוטי. מדובר במישהו לא חכם במיוחד שחשב עצמו כנראה ליותר מזה, קצת דומה לך. אבל גם כשמסבירים קשה לך להבין. הצלחת אפילו לשהות לא מעט שנים באוניברסיטה העברית ולהישאר טיפש בערך כפי שהיית לפני, אפילו שעזרו לך לצבור תעודות. רק עדיין מנקרת במוחי השאלה מדוע זאב נלחם בשביל שיקבלו את הדוקטורט הטיפשי שלך. הוא באמת אדם נחמד ופתוח, אבל כשכולם רואים שאין פה שום דבר ברמה של דוקטורט, כולל הוועדה, כולל הקוראים, כולל מו"לים (אם כי זה היה מאוחר יותר), מדוע היה לו כ"כ חשוב שיוותרו לך על הרמה הנדרשת? האם טוב הלב גובר על המקצועיות? האם לא הבין שעדיף לקבל את המכה מוקדם? טוב נו, מה אכפת לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2018 09:28 |
|
| |
חבל שדו קרב הוצא מהחוק
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2018 10:28 |
|
| |
יש נדמה לי כי כיונת לספר- ''אם הבנים'' של הרב טייכלר. חסיד וראש ישיבנ מונקש- הרבה יותר חריפים בשנאת ציון מהסאטמארר. הספר נכתב בעלית גג בבודפשט, לא היו ברשותו ספרים בכלל. אבל מראי המקום שכתב מזכרונו מעידים על הגאוניות של האדם. שהפך כמובן לציוני גדול.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2018 10:36 |
|
| |
מה פתאום הרב טייכטל? הוא לה היה ברכבת קסטנר אלא נרצח בידי הנאצים. אני מדבר מישהו שניצל ברכבת קסטנר. ואני לא מדבר על ספר בעד הציונות אלא על א".
|
|
|
|
|