בית פורומים עצור כאן חושבים

סקר : איזה הכשר אתם אוכלים בפסח ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/3/2010 11:54 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
שבח
עיני לא צרה במה שאתה אוכל, לאכול זו המצווה הראשונה שה' ציווה על האדם, כל דיוננו היה במישור הרעיוני בלבד,
אתה טוען ששרויה לא נאסרה ולכן היא מותרת   כי אי אפשר להוסיף את האיסור למרות שמתגלים פרטים חדשים הגיוניים לאסור? כך הבנתי?!
כינים מותר להרוג בשבת? בשו"ע כתוב שמותר,  אתה לא אוסר על עצמך חדשות לבקרים איסורים על גבי איסורים?
אלא מה -האיסור והחשש של שרויה לא בקטגוריה של החשש לחימוץ. למה. כי החסידים המציאו את האיסור הזה, ומי הם החסידים שימציאו איסורים?

לגילו נאות אני אוכל שרויה בעקרון- אבל טכנית לא הזדמן לי עד היום.לאכול, והוא הדין בקטניות.

מודה ועוזב

כמנהגך, תתעלם מכל מה שאמרתי, וכך תוכל להטיח בי כל מה שלבך חפץ!

הינך שם דברים בפי שלא אמרתי מעולם. אני אמרתי שאת החומרא של שרויה אף אחד לא המציא, אף לא החסידים (ואני חסיד), הפוסק עליו מסתמכים אוסרי השרויה, הוא עצמו הפה שהתיר כאשר לשים היטב את העיסה.

בניגוד לקטניות שנפסקו לאיסור, ואף אם יוכח שהאיסור חסר כל בסיס, עדיין הפסק במקומו עומד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2010 12:37 לינק ישיר 

שבח
לשבחך יאמר שאתה לא חושב לבד, מה שלא אסרו בעייניך כשר- ומה שאסרו למרות שבעייניך כשר אתה אוסרו.

אני פשוט טענתי כי החשש מחימוץ בשרויה הוא כה גדול, שרק אנשים שלא חושבים לבד לא רואים,,

אגלה סוד קטן- טכנית החמץ יכול להיות חמץ גמור,למרות שאת אותו חמץ ספציפית אף אחד לא אסר.

סתם מתוך סקרנות אתה חסיד- את המטה אפריים למדת?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2010 13:16 לינק ישיר 

כן, למדתי. והוא מתיר קטנית בשעת הדחק. בסוכה. ועתה ירוחם הלאה עם שאלותיך.

תוקן על ידי שבח_גרונם ב- 28/03/2010 13:19:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2010 15:14 לינק ישיר 

לירוחם,

אינני זוכר אם נכנסתי לאפיית המצוות עם בגדים כהים, אך מעולם לא הרגשתי קמח על המצות המגיעות לביתנו. גם כשנוכחתי באפיית המצות ראיתי שחדר הקמח נמצא רחוק מהמקום בו לשים את החמץ, ועוד יותר רחוק מהמקום בו עורכים את החמץ. להערכתי, לא סביר כלל שהתערב קמח במצות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2010 15:39 לינק ישיר 

למאי-נמ

לפי דבריך כנראה לא אופים את המצות מקמח כלל.

וקמח על המצות לא מרגישים כי הכמויות הן קטנות מאד.

וכנראה שהדרך היחידה לבדוק זאת היא בלבישת בגד כהה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2010 17:55 לינק ישיר 

יש מנהג ירושלמי ששני הצדדים מחליפים ביקורים בחג (יש לזה שם באידיש, ירוחם איפה אתה ????)

בקיצור נוכחתי החג בביקור כזה ופשוט השתגעתי,
האימא של החתן הגיע לבית הכלה, ולתדהמתי היא לא אוכלת כלום, (גם לזה יש משהו באידיש,)
חשבתי לעצמי אם האימא של החתן לא סומכת על משפחתה של הכלה בעניין חמץ ???
אז איך היא סומכת על נידה, כלומר אולי יש לחשוש גם שהכלה היא בת נידה ???

תוקן על ידי maxmen ב- 08/04/2010 18:03:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2010 18:09 לינק ישיר 

1. וויזיט.
2. מישט זיך נישט.
3. טעם הדבר הוא להסתייג מכל אכילה מחוץ לבית, כדי שיהיה להם פתחון פה גם למי שחושדים בו, ועל כן אין הם מתערבים אף אצל מי שסומכים עליהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2010 18:15 לינק ישיר 

שבח_גרונם כתב:
1. וויזיט.
2. מישט זיך נישט.
3. טעם הדבר הוא להסתייג מכל אכילה מחוץ לבית, כדי שיהיה להם פתחון פה גם למי שחושדים בו, ועל כן אין הם מתערבים אף אצל מי שסומכים עליהם.

לימוד זכות מעניין, וזה מידה טובה מאוד, 
אבל במי הם כן חושדים בדאורייתא, הרי אפי' בעםארץ לא חשדו במצוות דאורייתא, עיין במסכת דמאי 

אגב: תודה על האידיש, לא חסר כאן כמה עעעעעעעעעע ?????????? 

תוקן על ידי maxmen ב- 08/04/2010 18:18:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2010 09:28 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > סקר : איזה הכשר אתם אוכלים בפסח ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.