|
|
| נשלח ב-18/3/2010 15:40 |
|
| |
ירוחם: עברנו עכשיו לשלב ההטפות ???
כן ראיתי את זה ודווקא לא בבית,
ואם זה לא היה ברור עד היום אז אני מצהיר בריש גלי, שאני כופר, כלומר חוש הביקורת שלי היא כלפי כולם,
אני לא השקר לעצמי ואני האמץ לי קהילה או חברה אחרת בכדי לתקוף את החברה שלי,
ולהגן על החברה החדשה בעיוורון מוחלט, ככה זה במוסר ובערכים, וכך זה במדע,
כמו שאני לא מונע את עצמי לבקר אפי' את רבותינו, אני גם לא המנע לבקר את איינשטיין עם יהיה לי מה לבקר,
וכמו שאני לא מונע את עצמי לבקר את המגזר שלי במוסר וערכים כך לא המנע לבקר את הנאורות כביכול,
אני התקוף את החברה שלי בכדי שהיא תהיה יותר טוב,
זוהי האמת, המגזר החרדי רוצה רק את הטוב ביותר לילדיהם, והכל בזכות הנשים החרדיות, הם עם חכמתם יודעות הכי טוב מה ואיך לחנך את בעליהם ואת צאצאהם, וההצלחה מדברת בעצמה,
אגב: לולי הבינה יתירה של אשתי יכול להיות שהטמבל שלה היה רואה את זה בבית,
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2010 15:46 |
|
| |
מקס
חלילה חלילה איני מטיף, בענין הבינה היתירה שנתנה לאשתך ולכל הנשים החכמות שטוו- את העיזים ואת הכבשים לדרך נכונה, אני מסכים אתך. ויותר . כשאני רוצה לראות אשה יפה אני מסתכל על אשתי, ולא בטלויזיה, זו היתה הלצה ואפילו לא עקיצה וודאי לא הטפה.
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2010 15:52 |
|
| |
מקס, הבה ואשאלך (ולא בתור הטפה אלא ענינית גרידא). אתה מתאר את עצמך כמבקש האמת, ואני מאמין לך (גם אני חושב על עצמי כך), גם נוכחים מתוך דבריך שענין חינוך הצאצאים יקר וחשוב בעיניך. גם הודית כי לא ראוי ללכת ולראות את מה שראית. על כן תמה אקרא איכה הרהבת עוז בנפשך לעבור על דברי עצמך אשר אתה כה שלם עמהם? ואם עברת, לא בושת להודות בזה (מה שלא היית עושה אילו גנבת או רצחת ח"ו). עוד זאת אחקור לדעת, האם היית כואב אילו צאצאיך היו רואים את כל מה שאתה אומר שראית (ואני לא חייב להאמינך שראית, כי אין אדם משים עצמו רשע). ואם כן הדבר, הלוא את הנכון תעשה אם תרחק ותתנזר מכל דבר היכול להביאך אל המחוזות ההמה, כדי שתשמש כדוגמא אישית! הלוא כן? ובכן?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2010 16:10 |
|
| |
| שבח_גרונם כתב: |  | מקס, הבה ואשאלך (ולא בתור הטפה אלא ענינית גרידא).
אתה מתאר את עצמך כמבקש האמת, ואני מאמין לך (גם אני חושב על עצמי כך), גם נוכחים מתוך דבריך שענין חינוך הצאצאים יקר וחשוב בעיניך. גם הודית כי לא ראוי ללכת ולראות את מה שראית.
על כן תמה אקרא איכה הרהבת עוז בנפשך לעבור על דברי עצמך אשר אתה כה שלם עמהם? ואם עברת, לא בושת להודות בזה (מה שלא היית עושה אילו גנבת או רצחת ח"ו).
עוד זאת אחקור לדעת, האם היית כואב אילו צאצאיך היו רואים את כל מה שאתה אומר שראית (ואני לא חייב להאמינך שראית, כי אין אדם משים עצמו רשע). ואם כן הדבר, הלוא את הנכון תעשה אם תרחק ותתנזר מכל דבר היכול להביאך אל המחוזות ההמה, כדי שתשמש כדוגמא אישית! הלוא כן? ובכן? |
|
אני מקבל את התוכחה בהכנעה, ואני מקווה שתשמע ממני מצטט ספרים חיצוניים גם תעמוד על המשמר,
אגב: אני נגד התזה של "דוגמא אישית" כי בסוף שהילד גודל, הוא מרגיש את הבלוף הגדול,
אז אני בעד להיות שקוף כלפיהם, אני חוזר ומשנן להם שלא כדאי ללמוד מההורים, כי אלוקים משלם עד דור רביעי
דווקא למי שעושה מעשה אבותיו, ולכן כדאי להם לבחור דווקא עוונות שההורים לא עשו,
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2010 16:12 |
|
| |
שבח הגמרא מספרת על רשב"ג שפעם אחת ראה נוכרית אחת יפה ביותר- ובירך מה רבו מעשיך ה'. הגמרא גם מספרת על ר' עקיבא, שראה את אשתו של טורנוס רופוס גלוית שוקיים, התפעל מיופיה והחמיא ליופיה..
החומרות החדשות הללו לא כל התנאים והאמוראים החזיקו בה, וראיתי באחד ממפרשי השו"ע- כי כל האוסר על עצמו מה שלא אסרו אמוראיים -הוא אפיקורס לכל התורה כולה.
|
|
| נשלח ב-18/3/2010 16:18 |
|
| |
בנוגע לר"ע אתה לא מדייק , הוא שחק ובכה ורק.על רשב"ג הגמרא באמת מקשה עליו ומיישבת את זה באיזהשהוא אופן שלא כפשוטו. (שכל אחד יחליט בעצמו איך להתייחס לגמרא הזו, כן ?)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2010 16:27 |
|
| |
. למה בכה? איך בכלל הוא הרשה לעצמו -לפי שיטתך- לשבת איתה, להתחתן איתה? אשה שהולכת בלבוש כה חושפני, ראה את הר"ן בנדרים המביא את הגמרא בע"ז.
מסכים איתך שהיו גם בתקופת הגמרא פרומערס- אבל הרוב לא, ראה הגמרא בקידושין ראה מעשה ר' מאיר ראה מעשים על אמוראים שונים.
|
|
| נשלח ב-18/3/2010 16:49 |
|
| |
ירוחם, אילו היו כאן אותם חכמים הייתי יכול לשאול אותם, בכל מקרה לא התכוונתי לטעון שר"ע היה פרומער וברור שההתנהגות שלו במושגים החרדיים (וכנראה גם הדתיים ובעצם גם של הPC החילוני ...) של היום לא היו הכי מתקבלים... רק רציתי לתת תמונה קצת יותר מקיפה בענין הזה ולהבהיר שיש פרשנויות לכיוונים שונים כבר מתקופת הגמרא אם לא לפני כן.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2010 18:19 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | | אני מקבל את התוכחה בהכנעה, ואני מקווה שתשמע ממני מצטט ספרים חיצוניים גם תעמוד על המשמר,
|
|
אחזור פעם נוספת על מה שכבר הדגשתי בתחילה. אין לי בעיה שתראה ותעשה מה שלבך חפץ, אני לא מוכיח בשער, ולואי אם הייתי מתחיל לעשות משהו לשלימותי אני. עמדתי רק על הנקודה הסותרת את עצמך כאיש האמת. ועל כן בנוגע לקריאת ספרים חיצונים שלדידי היא אמנם עוון, אולם אתה אינך מודה בו, ועל כן לא אהיה מונה אותך על זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2010 18:33 |
|
| |
| שבח_גרונם כתב: |  |
אחזור פעם נוספת על מה שכבר הדגשתי בתחילה. אין לי בעיה שתראה ותעשה מה שלבך חפץ, אני לא מוכיח בשער, ולואי אם הייתי מתחיל לעשות משהו לשלימותי אני. עמדתי רק על הנקודה הסותרת את עצמך כאיש האמת. ועל כן בנוגע לקריאת ספרים חיצונים שלדידי היא אמנם עוון, אולם אתה אינך מודה בו, ועל כן לא אהיה מונה אותך על זה.
|
|
צדיק זה בסדר, אמרתי שאני מקבל את דברך, ואני יודע שאסור לראות את זה, ושאף אחד לא ילמד ממני לעשות כך ח"ו,
אפי' מתוך סקרנות להכיר את העולם הנאור כביכול, לא כדאי לראות את זה,
כי כך דרכו של היצר, היום אומר לך אתה חייב לדעת מה להשיב לאפיקורס, ומחר הוא אומר לך להיות אפיקורס,
ראו הוזהרתם ,,,,,,,,,,,,
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2010 19:14 |
|
| |
איש
מה שאני התכונתי בעובדות הלל, שלמרות שר עקיבא כדבריך התנהג עם נשים וצניעות כפי שהתנהג, בכל זאת הוא נשאר גדול התנאים, הוא נשאר במעמד כפי שהגמרא מספרת בברכות. שלא היה עוד גדול כמוהו.
ורשב"ג למרות שחיבר ברכה מיוחדת - כשרואים אשה יפה- בכל זאת הוא נשאר נשיא גדול ומכובד שהיפיל חיתתו על כל תלמידי החכמים.
מסקנה- שאין כל בעיה לראות תחרות מלכות יופי, במיוחד שיש הזדמנות מיוחדת לברך מה גדלו מעשיך ה'
לי במקרה הזה היתה בעיה הלכתית- האם עלי לברך על כל יפה ויפה, או שבברכה אחת אני מוציא את כולן? בעיה. _________________
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 18/03/2010 19:15:58
מודה ועוזב
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2010 19:21 |
|
| |
| maxmen כתב: |  |
... אני גם לא המנע לבקר את איינשטיין עם יהיה לי מה לבקר,
וכמו שאני לא מונע את עצמי לבקר את המגזר שלי במוסר וערכים כך לא המנע לבקר את הנאורות כביכול,
אני התקוף את החברה שלי בכדי שהיא תהיה יותר טוב, |
|
אם אתה רוצה שאנשים לפחות ינסו להתייחס לדבריך ברצינות,
כדאי שבשלב ראשון תלמד להבדיל בין א' לה'.
השאר בהמשך.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2010 19:27 |
|
| |
| במ כתב: |  |
... אני גם לא המנע לבקר את איינשטיין עם יהיה לי מה לבקר,
אני התקוף את החברה שלי בכדי שהיא תהיה יותר טוב,
אם אתה רוצה שאנשים לפחות ינסו להתייחס לדבריך ברצינות,
כדאי שבשלב ראשון תלמד להבדיל בין א' לה'.
השאר בהמשך. |
|
תודה צדיק: אמרתי כבר כמה פעמים שאני לא שולט בכתיבה\שפה העברית, ואני משתדל באמת ללמוד,
בכל אופן תודה,
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2010 08:42 |
|
| |
ירוח כתבת והרי הערותי (באדום) הרי יש ב"ה (זה כתבת בגלל שחייב אדם לברך על הרעה?) כל כך הרבה קבוצות הנקראים חרדים, איזו מהן היא הדומיננטית שאתה יכול לתאר את תאריהם ותכונותיהם המשותפות, הערה נכונה. מבחינות מסויימות יש הרבה משותף בין חוגי מרכז לישיבות ליטאיות מאשר בין הליטאיות לחסידים.
לכל קבוצה וקבוצה יש את היופי שלה, אבל הכעור- שיש כל כך הרבה קבוצות, ולכן במקום לראות את היפה שבהם רואים רק את הכעור המשותף שבהם,
איך דיבר שבח בשבחם ? הם לא מתחשבים באחרים. הבט וראה באיזו דורסנות הם מתיחסים לאחרים כש האחר מפריע להם. גם זו הערה נכונה. ואם תרצה אוסיף לך עוד 20 הערות כאלו, והדבר כואב לי מאוד, אבל זו אינה סיבה להשתלחות מקס איני יודע מנין הרגשת ההתנשאות הזו שחרדיות עולות על חילוניות. אני נתקל בעבודתי בחילוניות ובחרדיות העוסקות באותו מקצוע וההבדלים ביניהן מזעריים, למעט נקודות מוצא אידיאולוגיות הגורמות לשינויים גדולים בהתנהגות). חושבני שההתנשאות העצמית הנשתלת בחרדים נלעגת. אנשים שאם ייזרקו לעולם הגדול ימצאו עצמם בשפל (לא כולם בגלל רמה אישית בסיסית נמוכה. בעיקר בגלל העדר השכלה מבעית) מביטים על העולם בבוז עמוק. חושבים שהאקדמיה הינה בית ספר למטומטמים, ועוד.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2010 09:13 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | | מקס איני יודע מנין הרגשת ההתנשאות הזו שחרדיות עולות על חילוניות. אני נתקל בעבודתי בחילוניות ובחרדיות העוסקות באותו מקצוע וההבדלים ביניהן מזעריים, למעט נקודות מוצא אידיאולוגיות הגורמות לשינויים גדולים בהתנהגות). חושבני שההתנשאות העצמית הנשתלת בחרדים נלעגת. אנשים שאם ייזרקו לעולם הגדול ימצאו עצמם בשפל (לא כולם בגלל רמה אישית בסיסית נמוכה. בעיקר בגלל העדר השכלה מבעית) מביטים על העולם בבוז עמוק. חושבים שהאקדמיה הינה בית ספר למטומטמים, ועוד. |
|
אני מדבר ברמה של מוסר וערכים, ואני מדבר על 99 אחוז הצלחה, וכולנו יודעים את זה, וחבל סתם לתווכח,
|
|
|
|
|