בית פורומים עצור כאן חושבים

מיהם החרדים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/3/2010 12:18 לינק ישיר 

מקס
אני מסכים איתך החינוך החרדי הצליח יותר לחנך -ליר"ש ללימוד תורה גמרא הלכה- תפילה,- מוסר? וערכים דתיים הרבה הרבה יותר מהחינוך החלוני,

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2010 15:06 לינק ישיר 

ירוח
אתה לא קצת מיתמם? אני מנחש שבזמן בית שני הלכו ברחוב עם קצת יותר בד מאשר על מסלול מלכות היופי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2010 16:55 לינק ישיר 

תלמיד
אתה מנחש אמנם אבל לפי העסקים בהיטוריה של תקופתם הניחוש שלך לא בטוח,  
איך שהנשים מתהלכות על המסלול של מלכות היופי, אינה הצורה שהן מתהלכות בחוצות, כשם שהנערות הבתולות יפות המראה שהשתתפו בבחירת מלכת פרס, הלכו כנראה שונה במסלול לפני המלך הבוחר את מלכתו, וכנראה הדבר היה כך גם בחצרות של מלכים אצילים ושועי הארץ.

בימי החשמונאים  יהודית אחותם, ובימי הורדוס ריקוד הצעיפים ובימי אגריפס הופעתה של בריניקי ואחרות, לא היתה חריגה,
עיין נא בספרי ההיסטוריה והמדרשים  על התקופה.

להזכירך כי  מחבר הירושלמי רבי יוחנן רחץ בירדן במקום שבו רחצו גם נשים.

הפיכת האשה לאוביקט מיני  היתה תמיד בצורה מועטת או רבה הכל לפי התקופה, אבל הקצנה חולנית של צניעות היא המצאת דורנו, כאמור היא תוצאה של מוחות חולים הרואים באשה רק אוביקט מיני

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2010 17:26 לינק ישיר 

הפיכת האשה לאוביקט מיני  היתה תמיד בצורה מועטת או רבה הכל לפי התקופה, אבל הקצנה חולנית של צניעות היא המצאת דורנו, כאמור היא תוצאה של מוחות חולים הרואים באשה רק אוביקט מיני

רק בגלל זה הם קוראים לעצמם חרדים ,בגלל מיניות האישה?

תוקן על ידי מיתלמד ב- 19/03/2010 17:44:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2010 19:37 לינק ישיר 

שבוע טוב לכולם:

אז כך, אם החרדים מחנכים את בנותיהם לצניעות בשביל כבודם,
כלומר שהם לא יהיו אוביקט ובובת פירסומת, ולא ישמשו כלי לגברים חרמנים, שבלי זה הם לא יקנו את העיתון,
או מכונית או את המקרר, וכו' וכו'
אז החרדים הם הפנאטים ??????

אני חייב להבין, משהו יכול להסביר לי, אני פשוט לא רוצה להיות פנאט, כדאי לי לחנך את הבת החמודה שלי לנאורות, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2010 20:49 לינק ישיר 

maxmen כתב:
שבוע טוב לכולם:

אני חייב להבין, משהו יכול להסביר לי, אני פשוט לא רוצה להיות פנאט, כדאי לי לחנך את הבת החמודה שלי לנאורות, 

אם אתה דואג באמת לחינוך הבת שלך, ומבלי להכניס את ראשי בין הרים גדולים, אתן לך רק הצעה אחת, אל תשלח אותה לבית יעקב בארץ ישראל. אני סמוך ובטוח שתבדוק ותמצא חינוך ליראת שמיים בבית ספר או אולפנה אחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2010 21:52 לינק ישיר 

שרפ:

תגיד לי נדפקתה עם בחורה מבית יעקב ???? מה יש לך נגדם ???

תוקן על ידי maxmen ב- 20/03/2010 21:53:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2010 22:22 לינק ישיר 

לא
למזלי ברחתי בזמן
(לפני שהספיקו לשדך אותי).

אבל ראיתי בבית וראיתי גם את תלונות הגברים
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=651660&whichpage=3&forum_id=1364

אז אם טענת שאתה רוצה לחנך את הבת שלך לנאורות, הצעתי שתדאג לה למוסד חינוך מתאים.

אבל כמובן שזכותך לא (ואז היא לא תחרה על המקום של הבת שלי באקדמיה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2010 22:45 לינק ישיר 

שרפ: הצדיק

אף אחד לא התלונן, הסברנו את המצב, ושלא יבואו הפמיניסטיות ויאשימו את הגברים בכל זה,
ואני אחנך את הבת שלי לנוארות שלי, כי אחרי הביקור שלי במרכז הקונגרסים בחיפה, אני מפחד מאוד, כי הבנות שלי באמת יותר יפהפיות מהבנות שם, 

השבת למדנו "למה מתחילין התינוקות ללמוד מן פרשת קרבנות, מה הקרבנות טהורים אף התינוקות כן.

לחז"ל היה ביטחון שהתינוקות שלהם הם טהורים,
כך אני רוצה שיהיה לי את אותו הביטחון של חז"ל,

ואם זה יהיה על חשבון האקדמיה ? שיהיה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2010 23:34 לינק ישיר 

תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2010 08:10 לינק ישיר 

ירוח
עדיין אני מנחש שרשב"ג לא הביט במתכוין במקומות שאסור להביט בהם ואי שום ראיה שעשה כן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2010 10:07 לינק ישיר 

תלמיד טועה
אתה בהחלט צודק אם אתה מנחש, ואם תמשיך לנחש כל הזמן תמשיך להיות טועה בלבד,

אני לא כתבתי והגמרא גם לא אמרה שהוא הסתכל למקומות צנועים,- הוא הסתכל על נשים ושם לב שהיא יפה מאד, גם בלבושה המבליט את יופיה וגם בחלקים הגליוים שממנה התרשם כל כך- רשב"ג
 על רבי עקיבא כתוב בפרוש שהאשה הנוכרית מולו היתה גלוית שוקיים. ולמרות זאת התחתן איתה, ולמרות הוא נשאר ר' עקיבא גדול התנאים,
דברת על לבושם של בנות ישראל באותה תקופה- עין למשל בגמרא על בתו של ר' חנינה בן תרדיון אחת מעשרה הרוגי מלכות ואחרות,
ניחושים אינם ארגומטרים בויכוח, או בהחלפת דעות, רק מקורות סימוכין,

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2010 23:44 לינק ישיר 

אני רק עייפה או שאתם באמת באווירה של בדיחות??
אשכול מצחיק.
לעניות דעתי האמירה המהללת לגבי בנות חרדיות אינה על ההשכלה שלהם או רמת החשיבה, כי זו לא איי איי, ובבית יעקב מחנכים (לרוב) לשטחיות והנושאים העיקריים הם בגדים ושידוכים. ההלל מגיע לבת החרדית בכל הנוגע לכבוד לבעל, ולאימהות המסורה ללא חת, החפה מאגוצנטריות. בניגוד לנשות הקריירה מהחילוני וקצת דתי לאומי, שחושבות קודם כל על עצמם, על המימוש העצמי, וכחלק מהשלימות העצמית בוחרות גם את חוויית האימהות.
עליי לסייג את דברי בערך בשלושים אחוז של נשים חרדיות שהן אמנם אימהות מסורות ובאלעבוסטע, אבל קלפטע ברמות כאלו שהבעל שותק כדג כל הזמן, וגם הילדים והחתנים והכלות. בכל פעם שאני רואה קלפטע כזו, אני אומרת בלב: אילו היו רואות אותה כל הפמיניסטיות הנלחמות עבור האישה החרדית המדוכאת... להן לא הייתי נותנת הלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2010 20:41 לינק ישיר 

תוקן על ידי maxmen ב- 06/09/2010 20:45:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2010 05:02 לינק ישיר 

תוקן על ידי maxmen ב- 26/09/2010 05:31:32

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מיהם החרדים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.