| נשלח ב-19/3/2010 01:37 |
|
| |
מדוע אנשים נמשכים לשמוע לשון הרע?
התחום המרתק ביותר את המין האנושי, זה בני אדם.
ככל שהחברה יותר אנושית, וככל שהיא יותר סגורה - חברתית, כך הזולת יותר יעניין אותה.
חברה לא אנושית, אינה מתעניינת בבני אדם.
הרצון לרכל ולספר לשון הרע, מקורו - אם כן - ממקום חיובי. מן הצמאון להכיר את הזולת.
אלא, שאדם שטחי,(אוי, שוב השטחיות), נדמה לו, שהידיעה כי מר פלוני עשה מעשה מסויים, זה מסביר לו את אישיותו.
זוהי גישה שופטת, מכורח רדידות.
הגעתי פעם לבית חברי, ואמו אמרה לי: "שמעתי שאתה מצייר, אז אתה בטח מצייר יפה".
רציתי להשיב לה: שמעתי שאת אוהבת לדבר, אז את בודאי מדברת יפה.
לא ניתן ללמוד על אישיות האדם ועל ערכו מן התוכן של מעשיו. אין ביד אדם לשפוט את הזולת.
לחילופין, עלינו לנסות להבין את אישיות האדם לעמקה. זו ממש מצוה. זה לא לשון הרע.
לו היינו מנסים להבין את עומק אישיות הזולת, אזי מעשיו לא היו מעניינים אותנו.
אנשים אוהבים לשמוע לשון הרע, כי הם שטחיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2010 09:43 |
|
| |
אנשים אוהבים לשמוע לשון הרע כי התעמקות במגרעות הזולת מאפשרת להם שלא להתייחס למגרעותיהם הם. אכן, כפי שכתבת- שטחיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2010 11:37 |
|
| |
מה שאת כתבת, זה לא מה שאני כתבתי. אבל זה לא אומר שמה שכתבת הוא שגוי. אני כתבתי כי הדבר נובע משטחיות, ואת טענת כי הדבר נובע מ"בריחה" מן החסרונות העצמאיים. יתכן לפעמים שזו גם סיבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2010 11:52 |
|
| |
הצגתי פן נוסף של שטחיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2010 08:50 |
|
| |
האדם נמשך ללשון הרע כי הוא חושב שאם ההוא מתנהג כך אז הוא טוב יותר שלא עושה עד כדי כך .
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2010 09:55 |
|
| |
גם זו אפשרות.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2010 09:07 |
|
| |
תודה על ההסכמה .
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2010 15:42 |
|
| |
אנשים מדברים, לעיתים, לשון הרע - מתוך שעמום. אני גם יודע להציג סיבות נוספות. נו, אז מה? ישנם הרבה סיבות להרבה דברים. קשה לכם לקבל רעיונות חדשים?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2010 15:51 |
|
| |
למה קשה? איש לא הביע התנגדות לדבריך. הצגת רעיון, והיתר הציגו סיבות נוספות. במניעים אף פעם לא יכול לבוא 'ערך מוחלט'. איש איש והמניע שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2010 19:08 |
|
| |
שלום מקווה. לא התכוונתי להתנגד למה שהעלית. ואכן, הצדק אתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2010 16:21 |
|
| |
שמעתי פעם בשם ספר השל''ה הקדוש, מדוע כל כך חשוב לדון את חבירו לכף זכות, כי אם אתה שומע דבר שלילי על חבר, חומרת העוון יורדת בעינך, משא''כ אם אתה דן אותו לכף זכות.
הרעיון של "מקווה" דומה קצת לזה, כי כשאתה שומע לשה''ר המצפון שלך נשתק קצת כי האחר עוד יותר גרוע.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2010 14:45 |
|
| |
אנשים מדברים לשה"ר גם בגלל תכונת "מגלה סוד". יש טבע באדם שקשה לו לשמור לעצמו. כך מהרב גולדווסר שליט"א.
ועיין בהקדמת אחי ה'קצות' ל'משובב' שכתב שאם אדם יעלה לשמים ויראה מראות אלוקים וירד למטה ולא יהיה לו למי לספר - אין זה שווה לו כלום...
בעניין למה אנשים שומעים לשה"ר, לא נגעת ביסוד המציצני שבטבע בני-אנוש. הרי מה שיש במגירה נעולה מרתק ומסקרן יותר מאשר בזו הפתוחה... ואכמ"ל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2010 18:15 |
|
| |
ליושב בחגווי הסלע- שלום! כבר הערתי, כי לא ניסיתי לפרט את מכלול הגורמים לסיפור לשון הרע. רציתי לגעת רק בנקודה מסויימת בלבד, שלדעתי היא חשובה מבחינה חינוכית. ברור כי יש הרבה מרכיבים, בתוכם גם הרצון של האדם לחלוק את חוויותיו עם הזולת. גם לא נגעתי במציצנות. נכון.
|
|
|
|
|