בית פורומים עצור כאן חושבים

מדוע אצחק לבדי? גם לכם מגיע!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/3/2010 08:15 לינק ישיר 
מדוע אצחק לבדי? גם לכם מגיע!

.

קיבלתי בדוא"ל מחבר, והתברר לי שהבדיחה רצינית.

איך אתם מסיבים בסדר?

http://www.youtube.com/watch?v=ygL8t4A-ToM

* " > <*

תוקן על ידי מואדיב ב- 19/03/2010 08:16:01

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2010 08:27 לינק ישיר 

המצות המרובעות הינם כשל חמור של הפרסומאי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2010 01:27 לינק ישיר 

מואדיב,
מה הצחיק אותך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2010 12:10 לינק ישיר 

אני לא מצליח לראות את הלינק, אבל גם אני קיבלתי פרסומת להסבה גאולית, וגם אני חשתי שמדובר בבדיחה (בעיקר בגלל השם 'גאולית'). למרות שאני לא רואה מה מצחיק שם (פרט לכמה ניסיונות הצחקה דלים של השחקנים), ולכן התעוררה בי תחושה שאולי זה בכל זאת אמיתי.
עוד היה צל"ע, במה זה טוב יותר מכסא עם משענת? ומדוע זה פותר את הבעייה של ההתנגשויות? ואכמ"ל בזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2010 12:21 לינק ישיר 

.

ראשית, עד שלא ראיתי הפניה עם קישור להזמנת המוצר, הייי בטוח שזו בדיחה - לא משהו - על חשבוננו.

בוש אני להסביר מה כל כך מצחיק בעיני בייצור מתקן מיוחד שיחובר לכסא, שכל מטרתו לאפשר להשען הצידה בליל הסדר, שגם לא פוטר אף אחת מהבעיות שהוא אמור לפתור (השענות על השכן, פירורים על הרצפה וכו').

אבל לטובת מי שלא צחק, כסא של "כתר" או דומיו, עם משענות בצדדים, עולה כנראה פחות, וניתן להשתמש בו גם בשאר ימות השנה, ואפילו להשען גם לצד ימים כשיד שמאל מתעייפת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2010 12:31 לינק ישיר 

יש הבדל ערכי בין דבר המשמש אותנו ליום יום, ומשתמשים בה גם לשם מצוה, לבין דבר שיעודו וקניתו אך ורק לשם מצווה, זו היא הידור המצווה.
אפשר הרי להשתמש בסתם צלחת לקערת פסח, אפשר הרי להשתמש בכוס זכוכית לקידוש, וכו' וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2010 12:48 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
יש הבדל ערכי בין דבר המשמש אותנו ליום יום, ומשתמשים בה גם לשם מצוה, לבין דבר שיעודו וקניתו אך ורק לשם מצווה, זו היא הידור המצווה.
אפשר הרי להשתמש בסתם צלחת לקערת פסח, אפשר הרי להשתמש בכוס זכוכית לקידוש, וכו' וכו'

אהדר וארוץ לקנות לי גם מיטה מיוחדת לקיום מצוות עונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2010 12:53 לינק ישיר 

מצות עונה צריכים לקיים  בכל העונה בכל עונה ולכן יש להדר במצווה- ולא במכשירי המצווה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2010 13:24 לינק ישיר 

.

(התשובה המפולפלת צונזרה לבקשת המחבר)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2010 13:26 לינק ישיר 

ירוחם

זאת מנין לך?

מה על תיק תפילין?

http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=13063&pgnum=150

תוקן על ידי נישטאיך ב- 22/03/2010 13:30:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2010 13:29 לינק ישיר 

נישט
פסוק מפורש הוא בתורה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2010 13:31 לינק ישיר 

היכן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2010 14:34 לינק ישיר 

מואדיב
החומרה של המיטה היא מצויינת , רק ברר אם לאחר שנעשתה תשמיש למצווה מותר גם לישון בה

מזמן טענתי לילדי שאני תשמיש מצווה לגביהם (מקיימים בי - לפעמים! - כבוד אב) וממילא יש בי קדושה וספק אם יכולים להשתמש בי (שאעשה עבורם משהו). 

תוקן על ידי תלמידטועה ב- 22/03/2010 14:51:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2010 14:48 לינק ישיר 

מואדיב

כפותח האשכול הזמנת אותנו לצחוק אתך, ועכשיו אתה מוחק את הבדיחה המפולפלת?

נישט
ואל אישך תשוקתך- כל זמן שיש לאישתך תשוקה אליך -זו עונתה.

תוקן על ידי ירוחםשם ב- 22/03/2010 15:07:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2010 07:31 לינק ישיר 

ירוחם

"ואל אישך תשוקתך- כל זמן שיש לאישתך תשוקה אליך -זו עונתה".

לא עונתה אלא שליש של קללה משולשת:

"בעצב תלדי בנים, ואל אישך תשוקתיך, והוא ימשול בך".

תוקן על ידי נישטאיך ב- 23/03/2010 07:37:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2010 09:45 לינק ישיר 

לצערי דפדפני אינו מאפשר לי לצפות במתקן. הבנתי שזה מתקן מיוחד להסבה, האם כך הוא?

אם כן, זה דבר נחוץ מאד. ואני כותב זאת כעושה סדר בעל ותק, שעדיין לא מצא את הפתרון האידיאלי לקיום מצות הסבה.

ואאריך במקצת.

הסבה במקור היתה נוהג רומאי. לשם כך היה צורך במיטה שעליה השתרעו, נשענים על צד שמאל, ואוכלים מן השולחן הקטן שהוצב ליד המשתרע (איני יודע אם מצידו או לראשו, ומסתבר שלפי הנוחיות).

חז"ל אימצו את הנוהג הזה שסימל בזמנם את שיא החירות במובן של עשירות.

כדי לקיים את המצוה באופן הזה בזמננו יש צורך באולם גדול עבור כל בני הבית והאורחים, עם מיטה לכל אחד ואחד. ושולחנות קטנים, ואולי גם עבדים (כנעניים) שיגישו לכל אחד.

כיון שזה לא היה מצוי כבר בזמנם, הגמרא דנה באפשרויות חליפיות, עד להישען זה על זה.

מה עושים בזמן הזה? יש כריות, יש משענת, וזהו זה עד כמה שאני מכיר. אני עצמי מנסה פעם כך ופעם כך ולא נחה דעתי. והייתי מרגיש הרבה יותר בן חורין אילולא הייתי משועבד למצות הסבה. אבל כמסתבר זה הרעיון של חירות. לא חירות בלתי מותנית אלא חירות לקיים מצוות. (איקון של יוצא ממצרים).

בכל אופן, אילו היה מישהו מוכיח שהלכה כראביה, היחיד בדעתו כידוע שאין מצות הסבה בזמן הזה, מן הסתם היה ראוי שאשא כליו אחריו לבית המרחץ, או לפחות את התפילין שלו לבית המדרש.

למי שלא שם לב, בהודעה של מואדיב על צינזור "בדיחה מפולפלת" אין זכר לתיקון על ידי המערכת הבדיחה צונזרה עוד לפני נכתבה. צאו וראו גדלותם של בני עצור.

אילולא כן, היתה לי הזדמנות להחזיר לו כגמולו ולכתוב: זהירות, מדרון חלקלק. בעצם אפשר לכתוב זאת כלפי עצם הנושא. סמיילי.

לגבי מצות עונה (איך הגענו לשם? שמא מפני שגם שלא בפניו יצר קטן יש לאדם?), כמדומה שיש מצוה לשמח את אשתו בשעה שהיא זקוקה לכך. אלא שהאדם פטור מעבר לשיעור שאפשרי עבורו לפי תנאי החיים והזמן, כולל שיקולים כלכליים. שכן שנינו מהי עונתם של בעלי מקצועות שונים, וזה שייך, בתירגום לצורכי ואפשרויות הזמן, גם עתה.

וזאת אני סבור לפיכך כירוחם ולא כנישטאיך, והסליחה עמו, אבל האמת (אני מקוה) תורה דרכה.

תלמיד טועה

טול איקון ירוק על חידושך בהלכות כיבוד הורים.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מדוע אצחק לבדי? גם לכם מגיע!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext