בית פורומים גרפולוגיה בחינוך וזוגיות

אנימוס ואנימה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/3/2010 10:13 לינק ישיר 
אנימוס ואנימה

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=10&topic_id=2755780&forum_id=21121

בעקבות האשכול המצ"ב, ברצוני לקבל הסבר פסיכולוגי לתהליך עיצוב האישיות של אישה 'גברית' וגבר 'נשי'.

מהם הגורמים לסיפוח תכונות של המין האחר?

אלו תכונות גבריות/נשיות עדיין נורמטיביות בהמצאן אצל בן המין הנגדי, ואלו חורגות מגדר הנורמה?

האם אופי שכזה נובע מתסביכים אדיפליים?

האם ישנה תקנה לנטיה שכזו?

האם נטיות מיניות לבני אותו המין (סליחה על גסותי) הן הביטוי הקיצוני להגדרות הללו?

תודה על הבמה לשאול ולהחכים.

תוקן על ידי מקווה ב- 19/03/2010 10:13:45

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/3/2010 11:04 לינק ישיר 

שלום  מקווה!
א. האשכול עליו את מדברת, נפתח בציטוט מתוך האתר שלי.
ב. המונחים האלו - אנימוס ואנימה, פותחו על ידי תלמידו המובהק של פרויד - יונג.
יונג דיבר על הצד הנשי והגברי הקיים בכל אחד מן המינים. יונג, בהשפעת פרויד, דיבר על השלב בו הילד נמצא בראשיתו בחיק אמו, ועם הזמן הוא אמור "לעבור אל אביו".
המונחים שיונג דיבר אודותם, הינם "שוביניסטים" במהותם, ולכן קיימת התנגדות לא מועטה לרעיונותיו.
עם זאת, ליונג השפעה מרחיקת לכת על סוגים שונים של איבחונים ועל דרכי טיפול בעולם כולו.
עלייך להבין כי היציאה מן השלב בו הילד כרוך אחר אמו ועובר להיות כרוך או מושפע מן האב, יציאה זו תלויה ביחס האב אל הבן או הבת וכן ביחס האם לילדיה.
כמובן שזה קשור גם לאופי אותו נושא הילד בגנים שלו.
כשישנה הזדהות יתר עם האם והתנגדות חמורה כלפי האב, בשל התנהגותו, עשויה להופיע אצל הבן נטייה לנשיות בדרך כלל, ולעיתים נטייה הפוכה, היינו: לגבריות יתר.
כשהאם היא זו שמחדירה את מערכת החוקים והערכים והאב הוא עדין ורכרוכי, דמות האב אצל הילד, הילדה, עשויים להשתבש.
בעיקרון, על פי יונג, תכונות נשיות מתאפיינות ביכולת הכלה, יכולת קבלה והזדהות. לעומת זאת, הגבריות מתאפיינת ביכולת שיפוטית, בחיים על פי כללים והתייחסות שכלית כלפי החיים.
אין הגדרה מתמטית, לנורמאטיביות בתחום זה.
בין היתר - בגלל זה, עד לשנות השמונים היתה התנגדות רחבה כלפי רעיונותיו של יונג, בהיותם בלתי ניתנים להגדרה ונדמו כ"ספרות" יותר מאשר "מדע".
בשנות השמונים, כאשר העולם הבין כי גם המדע המדוייק, אינו כ"כ מדוייק, וכי גישות מדעיות חילופיות - לזה של יונג, לא תרמו כ"כ לסייע לאנשים, עלו רעיונותיו של יונג לכותרות.
(הפימיניסטיות - כמובן, עדיין לא כ"כ אוהדות את גישתו).
ודאי שישנה תקנה למציאות מעוותת, בה אישה היא מדי גברית. כשבאה אלי אישה כזו, אני מציע לה לעסוק בתחום שעשוי להשפיע עליה להיות יותר נשית. כמו ריקוד - למשל.
בנוגע לנטיות מעוותות, אכן על פי תפיסת היהדות - בניגוד לתפיסה הרווחת בעולם - עוות ביחס לנטייה, אינו מולד. הוא אכן עשוי לנבוע ממפגש עגום עם אימה גברית, או שהיא מתנהגת באלימות כלפי ילדיה, באין אב בבית.
מקווה שעניתי לשאלותייך.
בברכה-
ישי ליפשיץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2010 11:50 לינק ישיר 

תודה על התשובות המפורטות, הכתובות בטוב טעם ודעת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/4/2010 21:56 לינק ישיר 

סליחה על ההיטפלות אולי לשולי האשכול. 

מעניין אותי לדעת מקור מפורש לדבריך ש"על פי תפיסת היהדות - עיוות  ביחס לנטיה איננו מולד".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2010 22:26 לינק ישיר 

המקור הוא, היחס השלילי שהתורה מייחסת ליחסים בין בני אותו המין.
נכון שאתה יכול לטעון כי אין זו הוכחה ודאית. אכן.
מאידך, הנטייה הנוצרית היא לטפול את כל האשמה על הסביבה, התנהגות אופיינית לילדים טעוני טיפוח.
הפסיכולוגיה והפסיכיאטריה שואבות את רעיונותיהן מרוח הנצרות, והן מחפשות את מקור הליקוי בתכונה מולדת בכדי להקל על רגשות האשמה של האדם. על כן על פי תפיסה זו, קיימת אפשרות שלמעלה מ- 30 אחוז מבני הנוער כיום, נוטלים רטאלין. זה מתוך תפיסה כי קיימת אפשרות שכמות כה גדולה של אנשים נולדו מעוותים.

התורה דיברה על מערכת ענישה לחוטא, בלא לתת לגיטימציה לכמות כה גדולה של מתן פטור.
שוב, הדברים לא נכתבו בתורה במפורש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2010 23:19 לינק ישיר 

תודה על התיקון המאד חשוב. זה משנה את כל התמונה. 

והערה קטנה: התורה אסרה עריות והענישה עליהם בחומרה, ומשמע שעד לשחיטת יצה"ר היה לכך יצר טבעי.

ועוד הערה גדולה:  לדבריך, יחסים בין נשים שהתורה לא אסרה ולא החילה לגביהם 'מערכת ענישה' (ואולי אולי זה 'דרבנן'), יש להם כן מקום טבעי ומולד?  אתמההה... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2010 00:01 לינק ישיר 

כך נראה לך?
תראה - היושב בחגווי הסלע:
אני אישית, אינני מחפש לכל דבר ודבר הוכחה ודאית.
גם חז"ל, מסתפקים לעיתים בסברה.
נדרשתי להשיב על שאלתך, בה ביקשת הוכחה לדברי.
לי די ברוח הנושבת בתורה והיא - גם אם לא במפורש - מציגה את איסוריה ומצוותיה, בהתאם למה שמוכר לרוב בני האדם כהתנהגות נורמאלית וטיבעית.
אני אישית לא זקוק לאיסורי התורה בכדי לראות באהבת שני בני אותו מין, כעוות הטבע האנושי.
אני גם חש (אמנם גם לכך אין לי ראיות), כי אני מזהה את המקור המנטאלי, הגורם לאנשים לטעון כי העוות הזה הוא מולד.
משום כך, מבחינתי גם יחסים פסולים בין שתי נשים הינם סימפטום חולני אשר התהווה במהלך החיים ולא תכונה מולדת. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > רוחניות > גרפולוגיה בחינוך וזוגיות > אנימוס ואנימה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext