| נשלח ב-23/3/2010 20:32 |
|
| |
מצער לראות
יצא לי בזמן האחרון לראות תופעה שהאמת היא בכלל לא חדשה.
בחורי ישיבה יושבים בבתי קפה שיש שם מסכי פלזמה וצופים בכדורגל.
ההרגשה שאני מרגישה בכל פעם מחדש היא: בושה! בושה! וכעס!
מי שרוצה לראות שיראה בבית שלו מה שהוא רוצה, אבל למה לעשות כזה חילול ה'?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2010 21:39 |
|
| |
אני בחיים שלי לא ענייין אותי ספורט. דבר ראשון תדעי, שמי שלא יודע מה זה ספורט לא יכול להבין אפי' על מה מדובר. ולכן באמת תדוני אותם לכף זכות. זה באמת ממכר. השאלה מה יש בזה? אני חשבתי על זה כמה פעמים, ברור שהבסיס הוא שיש כאן 'אקשן' 'מתח' (את לא יכולה לתאר לעצמך את רמת החרדה של בחורים כשיש משחק), אבל הדבר העמוק שיש כאן הוא שספורט נותן לאדם 'שייכות' למשהו, הראיה לזה דבר מוזר מאד- שכל חילוני ולא משנה אם הוא בן 10 או 90, אם הוא סנדלר או ראש ממשלה -לכל אחד יש קבוצה שהוא אוהד שלה, למה? כי אין להם שייכות לשום דבר, ספורט נותן הרגש של 'אני חלק ממשהו' משהו עוצמתי וגדול. זה הכול. הבחורים האלה, לצערי הרב חסר להם את זה בבית מדרש, בישיבה, אז הם מחפשים את זה שם (יש חלק מהציבור שנגרר לזה רק משיעמום ותו לא, אבל אני מדבר על עוד רבים אחרים), כעת מגיעה הבעיה אתה צריך ספורט ואין לך איפה לראות- נשאר בקיוסקים.
חילול ה' – כן. מצער- כן. יש דברים הרבה יותר גרועים. תדעי שהבעיה של הספורט מתפשטת בתוך הישיבות ברמה שבנות אין להם מושג, זה באמת מכה והשאלה מה הפיתרון שלנו אליה, אם יש. יש עוד מה להרחיב בנושא.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2010 21:49 |
|
| |
מוכר ומצער... מכירה את זה מקרוב....
זה באמת ממכר בצורה שא"א לתאר!! אם אתה בפנים קשה מאאד לצאת מיזה....
אור כתב: "ברמה שבנות אין להם מושג"
אל תיהיה בטוח... לא חסר שיודעות ומכירות את הסיטואציה הזו... בכלל על כל עניין בחורי הישיבות ומנהגיהם...
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2010 22:43 |
|
| |
התופעה בעיקר בירושלים, ושם זה מקובל ורגיל, לא חושבת שזה גורם לחילול השם. בס"הכ קצת ספורט, וטוב שכך[ ודי לחכימא....]
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2010 23:22 |
|
| |
בעיקר בירושלים?? מקובל ורגיל?? חושבת שזה לא גורם לחילול ה'??? מה עובר עלייך??
קצת ספורט פה וקצת שטויות שם... את זה אומרים כדי לנחם את עצמנו...
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2010 09:15 |
|
| |
דוקא אני אחד שמאוד אוהב ספורט, ואפילו ממוכר לזה.... אך אני עדיין לא רואה בפיצוציות. ולדעתי אין בזה שום בעיה כמו ש'חילונ'י אוהב ספורט כך גם ל'חרדי' מותר....
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2010 13:45 |
|
| |
מתמיד לא דיברנו על מותר או אסור, אלא זה כמו שיהיה לך בישיבה כרית של 'הארי פוטר' מה זה אסור? לא אבל לא צריך להסביר לך את הבעיה. זה הכול. זה משייך אותך לאנשהוא. האמת שלי יש קרוב שלמד באחד הישיבות הכי טובות והיה שם מהשפיצים הוא ממש גאון, אבל מסתבר שהוא גדול המבינים אי פעם שהיה בישיבה,(ויש שם, אל תדאגו...) הוא מכיר כל משחק מקום המדינה. וכמובן שהוא התחתן עם שידוך חשוב ומהחתונה שום דבר לא עניין אותו, אז ככה שצריכים לקחת את זה בפורפורציה, אבל מתאים זה בטח לא. חברמנית, זה מפליא לשמוע כזה דבר- לא יהיה אכפת לך שבעלך יילך לראות אחרי החתונה משחקים? (או שיראה באינטרנט בבית) ויש כאלה... ואין הבדל בין בחור לאחרי החתונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2010 15:40 |
|
| |
בוקר טוב
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2010 18:56 |
|
| |
אין לי שום בעיה עם זה שאנשים אוהבים ספורט, ומי שזה עוזר לו ומשחרר אותו אדרבא. רק צריך לדעת מתי ואיפה. וזה העיקר. יש הבדל גדול בין בחור שעושה ספורט בעצמו, לבן בחור שצופה במשחק כדורגל, כולו מרותק למסך.. כשאני רואה בבין הזמנים( וגם לא בבין הזמנים) בחורים שמשחקים במגרשים (אם זה רק חרדים) אין לי עם זה שום בעיה אני מבינה את הצורך להשתחרר להשתובב לרוץ. אבל שוב העיקר זה לדעת מתי ואיפה. למה צריך לעשות כזה חילול ה' עצום בדרך לשחרור/ התפרקות המיוחלת?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2010 00:27 |
|
| |
כעת אני יעבור לצד השני, אין בזה כזה חילול ה' כמו שאת חושבת. נכון שמהצד שלך בתור חרדיה זה חילול ה', אבל מהצד של החילוני אין בזה שום בעיה וזה נראה לו כדבר הלגיטימי ביותר. תבדקי את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2010 09:09 |
|
| |
ממש לא! אני חושבת שכשהם רואים את הדריכות בה הם צופים במשחק, זה נראה כמו- כל תמונה זזה מרתקת אליה את החרדי כי אין לו את זה בבית... מחפש את זה בחוץ..
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2010 01:29 |
|
| |
לא נכון. גם חילונים צופים בקיוסקים, וכיוון שהאחוז של הבחורי ישיבות שרואים שם הןא לא כ"כ גבוה זה בערך אותם אחוזים. וכיוון שלא הייתי בטוח שאלתי היום עוד כמה חברה וכולם אמרו לי החילונים לא אוים בזה בעיה. הבעיה זה עצם המצב שיש כ"כ הרבה בחורים שמעניין אותם ספורט, וזה גם אשמת מה שחסר להם בפנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2010 12:06 |
|
| |
אור, אין עניין של חילול ה' גם בתוך הציבור החרדי?? ז'תומרת, לאו דווקא כלפי הציבור החילוני....
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2010 12:53 |
|
| |
זה באמת נושא מעניין לבדוק . מהכיוון ההילכתי וההשקפתי.
בלי לעיין הרבה בעניין. במישור ההלכתי יש עניין של חילול ה' כאשר מדובר בת"ח (לדעתי הכוונה לכל אדם שמייצג את התורה.) וז"ל הרמב"ם: ויש דברים אחרים שהן בכלל חילול השם. והוא שיעשה אותם אדם גדול בתורה ומפורסם בחסידות דברים שהבריות מרננים אחריו בשבילם. ואע"פ שאינן עבירות הרי זה חילל את השם כגון.... או שירבה בשחוק או באכילה ושתיה אצל עמי הארץ וביניהן. או שדבורו עם הבריות אינו בנחת ואינו מקבלן בסבר פנים יפות אלא בעל קטטה וכעס. וכיוצא בדברים האלו הכל לפי גדלו של חכם צריך שידקדק על עצמו ויעשה לפנים משורת הדין. עד כאן לשונו.
כך שברור שיש מצב של חילול ה' גם בתוך הציבור החרדי. אבל זה כבר נושא הילכתי, אם לצפות במשחק זה חילול ה' כדברי הרמב"ם.ולכן יכול לצאת כאן דבר מוזר- שלגבי החילונים זה באמת לא יהיה חילול ה' כי זה לא נראה להם לא מתאים. אבל לגבי החרדים עצמם זה חילול ה'.
תוקן על ידי האור_בקצה ב- 26/03/2010 13:45:25
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2010 13:47 |
|
| |
אבל.. יש עוד מצווה שנקראת 'קידוש ה' וכלשון הרמב"ם שם: ולא יראה תמיד אלא עוסק בתורה.... והוא שלא יתרחק הרבה ולא ישתומם. עד שימצאו הכל מקלסין אותו ואוהבים אותו ומתאוים למעשיו הרי זה קידש את ה' ועליו הכתוב אומר ויאמר לי עבדי אתה ישראל אשר בך אתפאר: עכ"ל. (מחמאה מהאלוקים קיבלתם פעם? 'אשר בך יתפאר..') סליחה שהארכתי, אבל זה אכפת לי, כי נעזוב מחילול ה' וכו', זה פשוט בזבוז של החיים של כל בחור שמסתכל בזה, טפשות. תחשוב קצת 'ה מתמיד' לאן אתה רוצה להגיע??
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2010 06:32 |
|
| |
האור בקצה אני נהנה לקרוא את ההודעות שלך רואים שאתה משקיע בזה. דרך אגב המשגיח בישיבה בה למדתי, חיטט לי לא אחת בחדר ופעפ הוא מצא מתחת השמיכה, נחש מה? הארי פוטר 6 שזה יצא, שזה היה חדש דנדש.  הבעיה בלהתמכר לספורט, היא לא חילול ה' ולא נעליים הבעיה שאי אפשר לצאת מזה גם שאתה מאוד מאוד רוצה. בירושלים זה הרבה כי כל הבחורי ישיבות אוהדים בית''ר..
|
|
|
|
|