ידוע פירושו של הרמב"ם בח' פרקים בהסבר חטאו של משה רבנו בפרשת מי המריבה: כי הקפיד ה' עליו על אשר נתרגז על העדה ומסיבה זו חשבו כי גם ה' בכעס עליהם אשר לא כן היה.
במילים פשוטות , חטאו של משרע"ה היה שכשעם ישראל ראו שהוא כועס עליהם מיד הסיקו שגם הקב"ה כועס עליהם בהבינם שמשה משקף את יחס ההנהגה העליונה כלפיהם . בנקודה זו כמובן שהם לא טעו .
יש לדעת שה"ה בענייננו . יחס העמים אל ישראל משקף את יחסו של הקב"ה אלינו באותה שעה .
אם בכל אשר אנו פונים אנו רואים כי כולם נגדנו כאילו מחפשים אותנו בנרות ליצור חזית אחת ואחידה נגדנו והמצב רק הולך ומתדרדר ככל שחולף הזמן פירושו של דבר הוא שהקב"ה הולך וסוגר עלינו המדבר למען נסיר את מבטינו מהעמים וכל אשר להם ונרים עיניים רק אליו מתוך הבנה שהוא ורק הוא! עושה את כל מה שקורה והוא הכתובת היחידה אליה יש לפנות מתוך תפילה ושיפור מעשים ע"מ לרצות ולפייס אותו ולא את הפריצים הגויים היושבים בחצרותיהם ובטירותם לבושים בחליפת האיומים ומניפים את השוט מעל ראשינו .
זיכרו מוריי ורבותיי ! עפ"י הכתובים מהבחינה הזאת המצב רק ילך ויחמיר ככל שנתקדם בזמן . הצרות הבאמת קשות עודם לפנינו .
רק תשובה של עם ישראל יכולה לעצור את רכבת המוות הזאת שבשלב הזה עדיין נמצאת על רק על מסלול האיומים הדיפלומטיים והמשברים למינהם , אך אם לא נשכיל לעשות זאת עוד עתידה הרכבת לעלות על מסלול המלחמות ושפיכות הדמים כאשר באופק הלא כ"כ רחוק אני כבר מריח את כניסתו של ארמילוס הרשע לבית הלבן ומשם הצרות של ימינו נראות כמו טיול בלונה-פארק .
נשלח ב-24/3/2010 21:37
צריך לעצור את קצב האירועים על מהירות ! איפה המשטרה כשצריך אותה איפה ?!
מקור אמריקני בכיר אמר לתיקדבקה כי זה הוא המשבר החריף ביותר בתולדות היחסים בין ארצות הברית לישראל ב-54 השנים האחרונות, מאז שהנשיא דוייט אייזנהואר פרסם ב-1956 אולטימאטום לראש הממשלה דאז דויד בן גוריון, בו דרש להסיג מיד את כוחות צה''ל שכבשו את חצי האי סיני. הבכיר האמריקני הוסיף ואמר, כי המשבר שפרץ בין ב-1992 בין הנשיא ג'ורג בוש האב, וראש הממשלה יצחק שמיר לגבי שיחות עם מדיניות ערב,(וועידת מדריד), היה משבר הרבה יותר קל מאשר זה המתחולל כיום בין הנשיא אובמה וראש הממשלה בנימין נתניהו.
רק תזכירו לי בבקשה האם יש צורך לשלוף לכם מהארכיון את הבטחותיי מהשנה וחצי אחרונות על-כך שאובמה עוד ישלוף ציפורניו עלינו ובפרט על רה"מ (עד שיביא לנפילתו) ?
אז הנה , עינינו חוזות בהתגשמות נבואה נוספת .
[ חבל שדבקה לא מתייעץ איתי , היינו יכולים להיות אחלה צוות ביחד ]
עכשיו אולי אתם מתחילים להבין את האשכול העוסק בחיסולו של אובמה , עוד השנה בע"ה .
והמשך הסרט על הצפוי לנו מאובמה ? לזה כבר יש אשכולות אחרים .
נשים לב שכל זה קורה ערב פסח חג הגאולה . מדוע ?
ללמדך שזו הגאולה האמיתית !! כך בדיוק נראית התחלת הגאולה !
וכי במצרים זה היה שונה ?! הלא מרגע שהתגלה משה רבנו והתחיל לדדבר על יציאה ממצרים הכביד פרעה את עולו והוסיף שיעבוד על שיעבוד עד כי קצו בנ"י והעדיפו את המצב הקודם...עד כדי-כך .
וזה בדיוק מה שקורה עכשיו , ערב התגלות המשיח ותחילתם של אירועי הגאולה בפועל .
תוקן על ידי המיייחל ב- 25/03/2010 08:31:51
נשלח ב-25/3/2010 09:09
חזק !! מוצלח מאוד . שאפו על המחשבה היצירתית .
טעות ! מי ששואל שאלות כאלה ודאי לא יצא ממצרים . בטח היה מה - 80% שנדמו בחושך. . . ורשעים בחושך יידמו .
למי שלא הבין מה אני מנסה לומר , האוייב האמיתי של עם ישראל הם היהודונים האלה! ממש מהרסייך ומחריבייך ממך יצאו
נשלח ב-30/3/2010 22:33
המייחל !!!??
מה קורה לך?!?!?!
זו לא התמונה הנכונה !
בתמונה רואים את פרעה בכבודו ובעצמו מספר את ההגדה על פרעה בגוף ראשון ועל העבריים בגוף שלישי רבים.
לא זאת בלבד אלא שפרעה אומר ומדגיש:"אמר הקדוש ברוך הוא: הן גאלתי אתכם אחרית כראשית"
ומדגיש או-בהמה :"אני הוא פרעה של אז, אני הייתי אז לקבל את מלוא עוצמת היד החזקה והזרוע נטויה ןאני הוא שעליי נחתו עשרת המכות. וכן היום באחרית הימים הביאני מלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא להיות אותו פרעה שיחטוף היוםאת נחת זרועו של אלוקי העבריים ויתרה מזאת, אומרים חכמי ישראל שעתידים להיות ניסיי מצרים טפלים לעומת ניסיי גוג ומגוג. ואני הוא פרעה של היום שעליי יתגדל ויתקדש שמו של מלך מלכי המלכים"
ולסיום הוסיף או-בהמה:" חברה תישארו גם להלל שבסוף, יהיו סרטים - משהו מהתיאטרון- יא חביבי יא חלאוולאוו"
נשלח ב-30/3/2010 23:03
הכל טוב ויפה דן יקירי אבל מה לעשות שהכושון אינו גוג הסופי ולא על גביו הולך שמו יתברך להתקדש... המסכן לא ישאר איתנו אפילו לסוף הסרט , עוד השנה נגיד עליו קדיש בע"ה.
אבל בזה אתה בהחלט צודק , הרי גם במצרים דאז 80% מהיהודונים הסבו עם פרעה סביב שולחן הסדר וקראו את ההגדה עוד בטרם נכתבה...
רק מה לעשות שלאחר האפיקומן הם שכחו להדליק את האור ונשארו בחושך לעולמים...
כך גם לגבי היהודונים המודרנים הללו , סמוך עליהם שלא ישכחו לעזור לבית הלבן לנסח הודעת גינוי נגד המשיח וחבורת הקנאים שסביבו. . .
נו תגידו אתם , אדם נורמלי השומע דיבורים כאלה יכול שלא להסתכל על זרועותיו של אובמה ולחפש את החוטים השקופים הקשורים לידיו בהם מישהו מושך בהם שם למעלה בדיוק כמו הבובות האלה . . .
הבינו דבר אחד , אין כאן באמת בני אדם ! הכל בכאילו כזה ..
תוקן על ידי המיייחל ב- 15/04/2010 14:54:38
נשלח ב-15/4/2010 12:40
הכול צפוי והרשות נתונה
רק מה... אובמה מתעקש לוותר על הרשות שלו לבחור
נשלח ב-15/4/2010 15:01
לא ידידי , אין ליצורים האלה שום בחירה ! הכל פה זה בורא עולם בכבודו ובעצמו .
הוא מכניס בליבם של מנהיגי האומות לעשות כך ולומר כך ולהתעקש על כך וכך... ובסוף עוד עתיד להיפרע מהם !
אתה קולט מה הולך כאן ?!
סרט אחרית-הימים במיטבו !
אני חושב שהוליווד חייבת להתכנס ולהחליט פה אחד על הענקת האוסקר הפוליצר והאמי לבמאי הטוב ביותר הלא הוא בורא עולם בכבודו ובעצמו ונאמר אמן !
ה-ל-ל-ו-י-ה !!!
נשלח ב-15/4/2010 15:27
זה באמת נראה שה' מכביד את לבו (כמו לפרעה) והוא כבר לא מסוגל להתנהג אחרת.
נשלח ב-28/4/2010 10:31
נשיא צרפת סרקוזי לפרס: אני מאוכזב מנתניהו, נמאס מגרירת הרגליים שלכם
פגישתו של סרקוזי עם נשיא המדינה לפני שבועיים נפתחה ברבע שעה של ביקורת חריפה על נתניהו: "אני לא מבין מה הוא רוצה". דבריו מצטרפים ללחץ שמפעילים נשיא ארה"ב, קאנצלרית גרמניה וראש ממשלת איטליה להפסקת הקיפאון המדיני.
ניקולא סרקוזי ושמעון פרס בצאתם מארמון האליזה, לפני שבועיים. פרס ניסה לפייס את הנשיא הצרפתי והזכיר שנתניהו אימץ את עקרון שתי המדינות לאחר המשבר ביחסים בין ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארה"ב ברק אובמה, והמתיחות בין נתניהו לקאנצלרית גרמניה אנגלה מרקל, מגיע תורו של נשיא צרפת ניקולא סרקוזי למתוח ביקורת חריפה על ראש ממשלת ישראל. בפגישה שקיים בארמון האליזה עם הנשיא פרס לפני שבועיים, אמר סרקוזי כי הוא מאוכזב מנתניהו וכי אינו מבין מהי תוכניתו המדינית.
פקידים בכירים בירושלים שעודכנו לגבי תוכן הפגישה בין סרקוזי לפרס הגדירו אותה "קשה מאוד". הפקידים הישראלים, שביקשו לשמור על אנונימיות בשל רגישות הנושא, ציינו כי מיד בתחילת הפגישה החל סרקוזי למתוח ביקורת חריפה על נתניהו, ביקורת שנמשכה רבע שעה ללא הפסקה.
הביקורת של סרקוזי על נתניהו באוזני פרס היתה מעודנת רק במעט מזו שמתח סרקוזי באוזני נתניהו על שר החוץ שלו ליברמן ביוני 2009. "אתה צריך להיפטר מהאדם הזה", אמר אז סרקוזי לראש הממשלה.
השפעת שיחותיו של סרקוזי עם הנשיא אובמה, בביקורו בוושינגטון שבוע קודם לכן, ניכרה היטב בפגישה עם פרס. סרקוזי הביע תסכול מהקיפאון המדיני, והטיל חלק גדול מהאחריות על כתפיו של נתניהו. "אני מאוכזב ממנו", אמר סרקוזי לפרס. "עם כל החברות, האהדה והמחויבות לישראל, אנחנו לא יכולים לקבל את גרירת הרגליים. אני לא מבין לאן נתניהו הולך ומה הוא רוצה".
פרס הקשיב לדברים ולא קטע את סרקוזי. אחרי שהנשיא הצרפתי סיים "לשחרר קיטור", ניסה פרס למזער את הנזקים. "אני מודע לכך שנפגע האמון בין ישראל לפלסטינים, אולם ישראל מושיטה יד אמיתית לשלום ואימצה את עקרון שתי המדינות לשני העמים", אמר פרס לסרקוזי. "ישראל פועלת לחיזוק ופיתוח הכלכלה הפלסטינית. אין מנוס מלשוב לשולחן המשא ומתן כמה שיותר מהר". מבית הנשיא נמסר כי אין בכוונתם להגיב לדברים שנאמרו בשיחות סגורות.
לדברי פקידים ישראלים בכירים, דבריו של הנשיא הצרפתי סרקוזי מצביעים על המגמה הבעייתית שמתפתחת גם בקרב ידידי ישראל באירופה ובארה"ב, בשל היעדר התקדמות בתהליך השלום. המתיחות עם הממשל האמריקאי, סביב הנושא הפלסטיני, גורמת לכך שגם המנהיגים האוהדים ביותר של ישראל באירופה מתקשים להימנע ממתיחת ביקורת על מדיניות ממשלת נתניהו.
קאנצלרית גרמניה אנגלה מרקל, שנחשבת לאחת הידידות הגדולות ביותר של ישראל באירופה, החלה באחרונה למתוח ביקורת פומבית על נתניהו ועל מדיניות ישראל בנושא הפלסטיני. בין השאר מרקל כועסת על כך שנתניהו הדליף בצורה מעוותת תכנים משיחת טלפון שקיימו השניים, בעקבות משבר הבנייה בשכונת רמת שלמה בירושלים.
לדברי דיפלומטים איטלקים, אפילו ראש ממשלת איטליה סילוויו ברלוסקוני מתקשה להמשיך בתמיכה הבלתי מסויגת שלו בישראל בנושא הפלסטיני. אחת העדויות לכך היא הנאום שנשא במהלך פסגת הליגה הערבית בלוב, לפני כמה שבועות, שבו הטיל את האחריות לקיפאון על נתניהו, וקרא לו לבצע מחוות כלפי הפלסטינים. "נתניהו שוחח עם ברלוסקוני לאחרונה בטלפון פעמיים, ובכל פעם אמר שהוא הולך להפתיע בנושא הפלסטיני, אבל זה לא נראה באופק", אמרו הדיפלומטים האיטלקים.
בתוך כך, נשיא ארה"ב ברק אובמה אמר ביום שני בכנס עם אנשי עסקים מוסלמים בוושינגטון, כי הממשל האמריקאי ימשיך לדחוף לקידום תהליך השלום. "כל זמן שאני הנשיא, ארה"ב לא תהסס לעולם בניסיונותיה להשיג פתרון של שתי מדינות לשני העמים", אמר אובמה.
מסר מחודד עוד יותר הופיע במאמר שפרסם אתמול בניו יורק טיימס הפרשן הבכיר רוג'ר כהן, שמבקר בימים אלה בישראל. כהן ציטט דברים שאמר השליח האמריקאי ג'ורג' מיטשל בשיחותיו באזור בתחילת השבוע. "אין אף אחד בעולם שמבין פוליטיקה אמריקאית טוב ממני", אמר מיטשל. "מעולם לא היה בבית הלבן נשיא אמריקאי שהיה כה מחויב לנושא הזה כולל קלינטון שהוא חבר טוב שלי, וגם לא יהיה כזה בתקופת החיים שלנו".
טרחתי להביא את כל הכתבה כדי להראות ולהדגיש את הנקודה המרכזית של דברינו . כ"כ שקוף אבל מה זה שקוף שכל התהפכות היוצרות הזאת שכולם מתאחדים נגד ישראל היא בסה"כ ביטוי של הגזירה משמיים , כי כך בורא עולם החליט !
[ כמו שהסברנו את דברי רשב"י בזוהר על ימים אלו שלפני ההתגלות הראשונה של המשיח ]
נשלח ב-29/4/2010 10:30
אבא שבשמיים רוצה את כל הילדים שלו על שולחנו לסעודת משיח וכשהם לא מבינים אבא שבשמיים מרעיד
את העולם ושנאת היהיודים מרקיעה שחקים בהתאם . . .
לכאורה התפתחות מדהימה ותפנית של 180 מעלות מההתנהלות שידענו עד כה שעליה בנינו כ"כ הרבה בנינים ופיזרנו כ"כ הרבה הבטחות שהנה אוטוטו אובמה שולף ציפורניו ומתחיל לשרוט אותנו...
אז הנה, כמו שזה נראה עכשיו אין הזדמנות טובה מזו לחזור ולהדגיש שאין מצב ולא יהיה כזה שבו אומה"ע יהיו לצידנו !
משום שכעת ההנהגה בשמיים היא שכל אומה"ע מתאחדים נגד ישראל, הדבר כתוב בזוהר בשני מקומות בצורה הכי מפורשת .
אז המקסימום שאפשר לומר שבמקרה הזה מדובר על שינוי טקטי בלבד שלא יחזיק מעמד זמן רב . מדוע זה צריך להיות כך ? זאת נדע אולי בעתיד .
נשלח ב-5/6/2010 21:37
אפקט המשט נמשך: מחאה מאירופה ועד אפריקה
זעם עולמי
ממלזיה במזרח ועד בריטניה במערב, משוודיה בצפון ועד ד' אפריקה בדרום כולם מפגינים כולם מגנים וכולם מקללים ומשמיצים את ישראל .
על מה עשה ה' ככה ? כמו לכל דבר, גם לכך כמה מטרות .
לבודד את ישראל למשל, הקב"ה רוצה להרחיק את ישראל ממשפחת העמים כדי לקיים בנו "הן עם לבדד ישכון ובגויים לא יתחשב" משום שהקירבה לעמים הורסת את העם ואינה טובה לו .
וגם כדי להצדיק את החורבן הגלובלי שבדרך ! פירוש: בשיעור הוידאו על 2012 למדנו על האסונות הגדולים הצפויים לפגוע כמעט בכל יושבי כדוה"א ולהקיף את כל העמים כולם, ומכיוון שכך על העמים להיות 'ראויים לכך' שהרי לא נותנים פרס כ"כ גדול למי שאינו ראוי לו . וזו (בין השאר) מטרת האנטישמיות העולמית, להצדיק את החורבנות הגדולים שבדרך ושעתידים לשנות ממש את פני כדוה"א ויושביו לצמיתות .
כך עובדת המשוואה: כגודל השנאה והאנטישמיות אלינו כך גודל החורבן וההרס שיבוא עליהם
תוקן על ידי המיייחל ב- 05/06/2010 21:40:33
נשלח ב-7/6/2010 23:41
זה כזה שקוף שכל העולם עכשיו מתאחד נגדנו פשוט בגלל גזירה משמיים, זה אפילו לא מתלבש בסיבות טבעיות, זה פשוט קורה כל כך מהר ובלי שום הגיון, הסרטון הזה מראה את זה בצורה הכי ברורה שיכולה להיות, איך כל אומות העולם מגנים את ישראל ומאשימים אותנו בכך שאנחנו מחרחרי מלחמה, תוך התעלמות מהעובדות הפשוטות. הכי אהבתי בסוף הסרטון שהמגיש תוהה איך תוך 18 חודשים ישראל הפכה מבת ברית חזקה של ארה"ב במזרח התיכון לאוייבת, כי זה באמת נראה חסר הגיון אם אתה לא מבקר פה בפורום (;