| נשלח ב-25/3/2010 10:25 |
|
| |
קונצרט הגאלה תש"ע
קונצרט חסידי חזני באיכות מוזיקלית גבוהה.
ההיכל היה מלא מפה אל פה ופרסום האחרון הוא שישנם בהמתנה לקונצרט נוסף יותר מ1000 איש.
השילוב בין חסידות,אופרה .מרשיים,מוזיקה קלאסית,שירים נפוליטנים ועוד הפכו לתפריט נפוץ ומקובל על ידי מנהלים מוזיקלים. האם זה מאותות הזמן?
על כל פנים הקהל נוהר בהמוניו.
חזן מעולה יצחק מאיר הלפגוט וזמר מעולה יעקב שוואקי חברו יחדיו בתאום מעורר התפעלות.
התזמורת הפילהרמונית היא מנכסי הברזל בכלל והקונצרטים של "יובל" בפרט.
גם המקהלות:"יובל" ו"זמרת יה" בנצוחו של ד"ר אורי אהרון חברו ל מקהלה אחת --איכותית.
וגם מנחה ופרשן חדש מיודענו הד"ר סובול מרדכי.
ישר כוח גדול מגיע למנצח ומנהל מוזיקלי ד"ר מרדכי סובול למפיק :אופיר סובול ולכל אשר על ארגון הערב הגדול.
היצירות שבוצעו היו על רמה מוזיקלית גבוהה וברוח חג החירות המתקרב "ויא שעמדה"של יונתן רזאל והתזמורת במחרוזת עם ניחוח של שירי פסח.
לבסוף חזרנו ל "ובשלום תצאון" עם כל הקהל.
ערב מהנה מאד.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2010 10:31 |
|
| |
אכן הארוע של חמש השנים האחרונות ב'ה' הידיעה . ניתן היה לראות את הכמיהה של הקהל לעוד ועוד. אכן ראיון מעניין שהניב תוצאה מדהימה , איך אמר סבול? היום נשמע את החזן יעקוב שווקי, ואת הזמר יצחק מאיר הלפגוט . דתוכנית היתה מענינת והרעיון של השירים החסדיים כבש את כולם. ואני מוכרך לציין את העיקר , מקהלת "זמרת יה" שהתכוננה לקונצרט במהירות המירבית והניבה תוצאה אדירה! , הם היו גדולים ,מקהלת יובל נשמעה הערב כמו שלא נשמעה שנים ! אני מקווה שזו לא הפעם האחרונה!!!.
לסיום תודות ל:
ד"ר מרדכי סובול על הניהול המוזיקלי
לבנו אופיר על ההפקה המוזיקלית
להנהלת יובל
ל'ה" חזן יצחק מאיר הלפגוט
ל"ה" זמר יעקוב שווקי
למקהלת יובל
למקהלת "זמרת יה" ולמנצחה הדגול מר אורי אהרון
ולכולם פסח כשר ושמח
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2010 11:12 |
|
| |
בהתחלה פיקפקתי בשילוב בין החזנות למוזיקה החסידית,אך כבר לאחר שראיתי את הקהל בעת השיר רחם הבנתי שטעיתי,הד''ר סובול שילב בין שני סיגנונות המוזיקה בצורה הכי טובה שרק אפשר היצירה תתברך היה יצירה יפה מאוד ולא קוסביצקאית אלא בסיגנון שונה הייתי מציע לד''ר סובול לעשות בשנה הבאה ''קונצרט חזנים שרים סובול'' בלי העין הרע יש לו מגוון רחב של יצירות שהולחנו על ידו בסיגנונות חזניים שונים
תודה לד''ר סובול על כל הקונצרט,ותודה לחברי מקהלת זמרת י-ה שהשתלבו במקהלת יובל כחברים מן המניין ,יישר כוח לכולם!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2010 11:49 |
|
| |
ובכן, אני מאד שמח לראות שרוב המגיבים נהנו מעל ומעבר למצופה (פשוט כולם ציפו שהשילוב יהיה צורם) וחלקם שידועים כחובבי חזנות מושבעים אף הגדילו לעשות ומצפים לעוד קונצרטים/הופעות מהסוג הזה, אז אני גם שמח שלא טעיתי בתחזיותיי.
ואם זה היה כ"כ יפה, אז למה לא להמשיך את הסגנון הזה, וכבר כתבתי באשכול הנ"ל מה הסיבה העיקרית,
נ.ב. מיותר לציין שאין זה אמור לבוא על חשבון קונצרטים טהורים של חזנות.
יום טוב לכולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2010 12:37 |
|
| |
אופיר סובול
בעקבות פניה שקבלתי באישי,
ברצוני להדגיש שהקרדיט על ההפקה והארגון, כולל בהחלט גם את אופיר.
והרי גם הוא סובול, וידוע שברא כרעא דאבוהא, בטח כשמדובר בבן הבכור...
אז לד"ר ולאופיר, קחו את התשבחות ואת הקרדיט הענק שמגיע לכם,
וחלקו אותם ביניכם כפי הבנתכם...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2010 12:49 |
|
| |
| | כרגיל
משולב
דברים חדשים וגם ישנים
מוכרים ושלא מוכרים
בקיצור מערבבים ויוצא קונצרט | | | | | >
זוכרים את מה שכתבתי לפני שבועיים ?
כשמערבבים חומרים במינון הנכון יוצא דבר טוב
אבל לכל אחד יש את טעמו הוא
יש שאוהבים יותר חזנות כבדה
יש שאוהבים חזנות שירתית
יש שאוהבים שירה
וצריך להצליח לפגוע בטעם של 2700 אנשים
אני לפחות יצאתי עם טעם של עוד
ובכלל המפגש עם המשפחה מזמרת יה היה בדיוק מוזמן לחג הפסח
אז לכולם חג שמח וכשר
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2010 12:52 |
|
| |
שילוב מוצלח!
הקונצרט היה יוצא מן הכלל , ארוע משובח מעניין ומשמח ,הרבה מעבר למצופה, גדול החזנים איטשא מאייר היה במיטבו ונתן(כמו תמיד)הרגשה שהוא יכול לשיר את הקונצרט מהתחלה אין ספק שהוא תופעה על טבעית , במיוחד הביצועים שלו והאמירה היפה שניחן בה, הזמר יעקב שוואקי היה מעולה כבש את לב הקהל והשתלב טוב מאוד בדואטים עם הלפגוט, ביצירה אלו דברים הוא ביצע באופן שונה(לא חזני) אבל בהחלט ביצוע יפה ומעורר התפעלות, הקונצרט נפתח בשיר ירושלים כשהם נכנסים כל אחד בתורו זה היה מרשים ,היצירה שהתרשמתי ממנה מאוד בקונצרט היתה תתברך שהלחין הדוקטור מרדכי סובול שזו יצירה מרגשת מרשימה ועוצמתית שכשהלפגוט שר אותה הרגשתי מעין עולם הבא,והיא שעמדה: ביצוע משגע של שני השלאגרים בהצטרפות מקהלת הקהל שהצטרף .בשיר רבונו של עולם שהלחין מונה רוזנבלום היה חשמל האולם ,נהנתי מאוד משירת הפילהרמונית וקהל האלפים בתחילת החלק השני,הרעיון של שילוב המקהלות היה רעיון ברוך שהוסיף עוצמה ויופי לקונצרט וניכר היה שהמקהלה האורחת זמרתיה ידעו את העבודה אני מאמין שנראה את זה בעוד קונצרטים של יובל. תודה רבה לדוקטור מרדכי סובול שניצח ועיבד והנחה בשלמות על כל ההשקעה האדירה הזו. ולבנו אופיר שמעבד ודואג למען הקונצרטים ושבתות החזנות, ולדוקטור אורי אהרון ולמקהלתו זמרתיה שהשקיעו רבות
תוקן על ידי קולני ב- 25/03/2010 13:07:18
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2010 12:56 |
|
| |
המשך: ולמקהלת יובל שעובדת קשה ולמפיק שבתות החזנות וקונצרטים שדואג למען החזרת החזנות יצחק ראשי לזמר המוצלח יעקב שוואקי ולגדול החזנים מאז ומעולם איטשא מאייר הלפגוט ,בקיצור תודה רבה על ערב מוצלח ומהנה ! פסח כשר ושמח (ולכל המקטרים והסובלים למיניהם שלא יודעים להנות מכלום ואוהבים לקטר : תאכלו את הכובע!)
תוקן על ידי קולני ב- 25/03/2010 12:59:58
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2010 13:51 |
|
| |
טעמו של קהל שוחרי החזנות
אולי הגיע הזמן להתייחס לשוני בטעמו של קהל שוחרי החזנות???
כנראה שהציבור מחבב "מעורב ירושלמי" סגנונות שונים של חזנות אוטנטית,חסידות,זמר והרבה קצב
וחשוב אופציה לקהל להשתתף אקטיבית במחיאות כפיים,שירה בציבור בניצוח המנהל המוזיקלי
ורגשנות מהקצב המואץ.
זמנים חדשים???
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2010 14:35 |
|
| |
שמרלה,הציבור לא יאהב לשמוע בקביעות זמרים ושירי קצב והעובדה היא שאנשים אלו לא הולכים לקונצרטי שירה,אבל לתת פעם אחת מספר שירים יפים וקטעי חזנות זה דבר שכולם אוהבים,וסובול ידע לתת את זה במינון הנכון ועם הזמר הנכון,אבל אני לא חושב שהקהל יאהב שיעשו זאת בכל קונצרט
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2010 03:52 |
|
| |
הקלטות רבותי בבקשה ואז נמשיך את הדיון תביאו הקלטות נשמע ואז נראה
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2010 04:41 |
|
| |
לא נכחתי בקונצרט, וטרם דווחתי עליו באופן אישי מחברי שנכחו שם.
אך לנוכח הויכוח נראה לי שצריך לחדד את הדברים: זכותו של ד"ר סובול ליזום כל קונצרט - חסידי, חזני ומזרחי (ולא רק). יחד עם זה, גם אם שוואקי הופיע נהדר וגם אם הלפגוט שר יפה, אין זה הופך את הקונצרט לחזני. "והיא שעמדה" זה לא חזנות, גם לא "רחם" וגם לא "ריבונו של עולם". לכן התרומה של הקונצרט לקירוב העם לחזנות מוטלת בספק.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2010 09:29 |
|
| |
החזן האמיץ שוואקי
שוב הוכיח לנו ד"ר סובול, כי השכיל ברוב חוכמתו להכין לקהל הצופים-מאזינים סדר יום (או אם תרצו: סדר ערב ולילה) מתומהל היטב ובשום שכל. החזן-זמר יעקב שוואקי היה במיטבו ובקולו הרך והמלטף הראה (או השמיע) בעליל, כי אף שדה החזנות אינו זר לו והוא מסוגל לעשות בה חיל. איחולינו לו, כי יגיע בס"ד למרום פסגתו וימשיך להנעים לנו ולכל ישראל בשירתו העריבה הן בתחום הזמר החסידי הן בשדה מה שאחדים מבאי הפורום מכנים "החזנות הטהורה". חזק ואמץ!!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2010 10:13 |
|
| |
מהולל ,למקרא הכותרת נאלצתי להגיב לדבריך כדלקמן :
שוואקי - ליצירה החזנית שנתן :אלו דברים -- ההמשך לגביו צריך להיות - שחזן צריך ללמוד (במקום שאין
להם שיעור ) ,שהרי הביצוע היה סביר בלבד אבל,,,,,,,,,,,,,הרגש ,הכרכץ ועוד שבהם ניכר
אדם שרוצה לשאת את התואר חזן , היה חסר מאוד,
מאידך : החזן הלפגוט שנתן / השתתף ביצירות שאינן חזניות -- היה טוב ומעלה,,,,,,,,גם בקטעים אלו
מכאן : חזן יהפוך עורו ויהיה לזמר - אך לא ההיפך
למרות דברי לעיל , אשמח אם בקונצרטים לחזנות יהיו 1-2 יצירות בלחן חסידי
פסיכובלוג - מלוא הערכתי לדברים שהעלית באשכול "בעקבות הכובע" , אהבתי גם את הבהירות בכתיבתך ועל
כך יישר כח
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 26/03/2010 10:21:21
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2010 11:15 |
|
| |
יעקב שוואקי כזמר
הייתי נוכח באירוע של הר"מ כזמר קצב בהיכל התרבות בתל אביב.
המקום לא דמה בכלל לחזנות.
רוב הקהל היו צעירים שישבו גם במעברים ועל המדרגות.
הרעש היה עצום לא רק על הבמה עם תזמורת קולנית מאד וקהל אקטיבי ששר,רקד.רקע ברגליו ונענה בקצב לכל הנחייה מר"מ.
ולכן קשה לי היה להאמין שר"מ מסוגל להשתלב בערב חזנות-חסידות עם חזן כמו הלפגוט.
וההפתעה הייתה לטובה.
חג שמח וכשר
|
|
|
|
|