בית פורומים אחרית הימים כאן ועכשיו

לכבוד שביעי של פסח - סוס ורוכבו רמה בים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/4/2015 16:49 לינק ישיר 

ב'מי שברך' שבסוף בדקה 65:00 הרב מברך "שיהיה לכל היהודים הבנה בינה ודעת
להבין מה זה משיח מה זה אליהו הנביא מה זה הקב"ה מה זה מלך המשיח"
ניכר באופן ברור שהדברים מכוונים כלפי הדיבור שלי עם הרב כששאלתי אותו
בכאב גדול איך יתכן שאנשים שומעים אותך מדבר על המשיח ולא קולטים
שאתה מדבר על עצמך. ניכר שהדברים עשו רושם על הרב.

ינהב

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/4/2015 01:55 לינק ישיר 
לקבל חורף כזה ועוד במימונה זו גלויה חתומה בנשיקה משמיים!

כעת נשאר רק לארגן גל שני של חורף מדהים כזה לביטול חגיגות ההפקרות ביום העצמאות
ובא לציון גואל!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/4/2015 23:29 לינק ישיר 
סיפור אישי

בערב שביעי של פסח התקשר אלי הרב שלי וביקש ממני להעביר במקומו אחרי תפילת שחרית של שבת קודש, במקומו, שיעור קצר, כמנהג המקום. שאלתיו האם להמשיך בנושא שבו סיימת שיעור שעבר, והשיב לי - אין המשך! מה שאתה חושב לנכון שיש לך ראש בנושא גם מבלי לפתוח ספרים... מכיוון שההודעה הגיעה אלי יממה לפני כניסת החג אז ישבתי ולמדתי את פרשת השבוע מדרש אגדה וכיו"ב... אבל לא יודע מה להגיד לכם... אחרי כניסת החג לא היה לי מנוח מזה ובסוף הלב שלי אמר לי, מבלי שיישבתי את הדעת בעניין באופן רציונלי, ואמר לי ללמוד ... הילכות בית הבחירה... קורבן פסח.. חיוב בפסח שני אם יבנה בית המקדש ה-3... וכך באמת היה בסוף... 

ואז במוצ"ש באופן פלא פורסם ברשתות החברתיות הפוסט הבא:

בפוסט זה כתוב שכאילו השנה הזו מעוברת ונעשתה טעות ולכן פסח האמיתי יכול בדיוק ב.. ט"ו אייר שזה פסח שני.

מה רוצה עבדכם לומר בכל העניין פה... שני דברים - האחד, שבורא עולם לימד אותי שיעור ב"מיעוט חופש הבחירה" כשרציתי והתכוננותי להעביר שיעור בפרשת השבוע ובשינוי של כמעט הרגע האחרון לקחתי ספר הלכות ולמדנו הלכות הקשורות בבית הבחירה ופסח שני, ואף בנוגע לפוסט שהוא זיוף כמובן, אפילו דרך "עולם השקר" הזה מורגשת ההשגחה הפרטית של בורא עולם.

תודה שהקשבתם לסיפור שלי. 

עכשיו תורכם לספר את הסיפור שלכם :-)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2015 22:55 לינק ישיר 

חיפשתי היכן לכתוב את זה, כנראה שזה המקום הכי קשור עוד איכשהוא. מהמימונה אני מנסה לכתוב אבל אי אפשר וסוף סוף הערב אפשר לכתוב!! 
אז השאלה היא כזאת- כל עדה והחגים שלה, באמת גם לעדות הכי קטנות יש חגים שהיו עושים אותם בחו"ל ופה הפסיקו.
איך יצא שדווקא החג של המרוקאים (מימונה) שהוא דווקא הכי בעייתי כי הוא גורם לחילול יו"ט שני של פסח, וגם לאיסורי חמץ ועוד ועוד- הוא דווקא החג הכי נפוץ בישראל (מכל חגי העדות), שאם נשאל אשכנזי חילוני ממוצע זה חג הפסח מבחינתו? ושבאתרי האינטרנט החילוניים מתלהבים ממנו מכל חגי התורה ביחד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2015 23:19 לינק ישיר 

לא יודע לענות לך למרות שיש לי כיוון כשלהו עם סברא מעניינת
אבל אין לי ספק שהיום במתכונת הקיימת זה אחד המנהגים הכי מטופשים
אם לא המטופש שבהם.

הסברא היא 
שחגיגה לאחר הפסח סביב החמץ מבטאת את השמחה שיש להם
עם החמץ המסמל את היצה"ר כידוע.
במילים פשוטות הם כאילו אומרים "אוי חמץ יקר שלנו איך התגעגענו אליך
כמה קשה היה לנו בלעדיך טוב שחזרת אלינו!"

בקיצור קשה לאנשים להתנתק מיצה"ר. ומי שקצת מבין בעומק מבין גם למה זה דווקא בעדה הזאת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > אחרית הימים כאן ועכשיו > לכבוד שביעי של פסח - סוס ורוכבו רמה בים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.