סיפור אישי
בערב שביעי של פסח התקשר אלי הרב שלי וביקש ממני להעביר במקומו אחרי תפילת שחרית של שבת קודש, במקומו, שיעור קצר, כמנהג המקום. שאלתיו האם להמשיך בנושא שבו סיימת שיעור שעבר, והשיב לי - אין המשך! מה שאתה חושב לנכון שיש לך ראש בנושא גם מבלי לפתוח ספרים... מכיוון שההודעה הגיעה אלי יממה לפני כניסת החג אז ישבתי ולמדתי את פרשת השבוע מדרש אגדה וכיו"ב... אבל לא יודע מה להגיד לכם... אחרי כניסת החג לא היה לי מנוח מזה ובסוף הלב שלי אמר לי, מבלי שיישבתי את הדעת בעניין באופן רציונלי, ואמר לי ללמוד ... הילכות בית הבחירה... קורבן פסח.. חיוב בפסח שני אם יבנה בית המקדש ה-3... וכך באמת היה בסוף...
ואז במוצ"ש באופן פלא פורסם ברשתות החברתיות הפוסט הבא:

בפוסט זה כתוב שכאילו השנה הזו מעוברת ונעשתה טעות ולכן פסח האמיתי יכול בדיוק ב.. ט"ו אייר שזה פסח שני.
מה רוצה עבדכם לומר בכל העניין פה... שני דברים - האחד, שבורא עולם לימד אותי שיעור ב"מיעוט חופש הבחירה" כשרציתי והתכוננותי להעביר שיעור בפרשת השבוע ובשינוי של כמעט הרגע האחרון לקחתי ספר הלכות ולמדנו הלכות הקשורות בבית הבחירה ופסח שני, ואף בנוגע לפוסט שהוא זיוף כמובן, אפילו דרך "עולם השקר" הזה מורגשת ההשגחה הפרטית של בורא עולם.
תודה שהקשבתם לסיפור שלי.
עכשיו תורכם לספר את הסיפור שלכם :-)
 |
|
|