|
|
| נשלח ב-6/4/2010 20:28 |
|
| |
אני לא בטוחה בכלל שאפשר לקרוא לזה חיוב, הקב"ה לא מחייב אותנו, זה בדיוק כמו אדם שמפעיל תיאטרון הוא לא מחייב את הבובות לעשות את רצונו הוא פשוט מפעיל אותן מכיוון שהן דוממות ואינן יכולות להפעיל את עצמן, וזה בעצם מה שקורה כאן אנחנו רק בובות על חוט הקב"ה לא מחייב אותנו לעשות את רצונו אלא פשוט שולט עלינו ומפעיל אותנו כפי שהוא רוצה, ולנו רק נדמה שאנחנו שולטים על עצמנו ועושים הכל פי רצוננו כפי שנאמר: "אדם אינו נוקף אצבעו מלמטה עד שמכריזים עליו מלמעלה" .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2010 20:44 |
|
| |
מוצ'ניק, אין לך מושג כמה פרובוקטיבים יכולים להיות המשפטים שהרגע כתבת! את מדמה אותנו לבובות שנשלטות ע"י המפעיל אותם בלי יכולת לבחור את מעשיהם?! מה עם הבחירה החופשית? איך הוא יכול להעניש אותנו על הרע אם הוא שולט בנו אז הוא בעצמו עושה את זה, לא אנחנו! אגב, אם באמת ככה חשבת, אני מבין טוב מאד את השאלה שלך למה בכלל הוא ברא את העולם? צודקת במאה אחוז! אם הוא שולט בנו כמו בובות וכל מה שאנחנו עושים זה בעצם הוא עושה אז באמת אין לו טעם בכלל לברוא את העולם, לא משעמם לו והוא לא צריך משחקים לשחק בהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2010 21:04 |
|
| |
אוי לא!!!!!!!!!!
זה היה נוראא!!!
אנחנו לא בובות!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2010 21:11 |
|
| |
עוד משהו למוצ'ניק בדרך אגב, "אין אדם נוקף אצבעו מלמטה עד שמכריזים עליו מלמעלה" לא הכוונה שאדם לא עושה כלום עד שמכריזים עליו שיעשה את זה, "נוקף," הכוונה מקבל מכה, כמו נקיפות מצפון, כמו משקוף (שמקבל מכה מהדלת כל פעם שהיא נסגרת), אין אדם מקבל מכה למטה סתם אלא רק אם מכריזים עליו מלמעלה. אבל חלילה זה לא בא לסתור את הבחירה החופשית.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2010 21:11 |
|
| |
מה קרה לך, כל הבחירה החופשית היא שאלה בפני עצמה, האם בכלל יש בחירה חופשית?????? הרי אם יש שכר ועונש אז איפה הבחירה החופשית כאן?????? והגייוניי צדקת מכאן בדיוק נבעה השאלה שלי! מי מפעיל אותנו אנחנו????? אם כך איך אתה מסביר את המשפט: ""אדם אינו נוקף אצבעו מלמטה עד שמכריזים עליו מלמעלה" . והראיה אנחנו כן בובות ואין לנו מה לעשות נגד זה!!!!!!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2010 21:13 |
|
| |
מוצ'ניק כתבנו באותו רגע, ממש טלפתיה... בדיוק הסברתי לך את המשפט הנ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2010 21:21 |
|
| |
ה' יצילנו!
שמעת פעם על "הכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים"? משפט מוזר לא? הרי אנחנו בובות, איך זה לא בידי שמיים? אהה, הבובות עפות ברוח...
אני לא מבין איך את חיה כל הזמן הזה עם המחשבה הזאת...זה נורא...!!!
המשפט שלך הולך על ה"הכל בידי שמיים". אבל זה - חוץ מיראת שמיים!!!!! בכל דבר שבקדושה - ואם מקדשים גם את החומר - אז בכל דבר יש לנו בחירה!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2010 23:29 |
|
| |
אכתוב כעת את דעתי בעיקרי השאלות הפותחות את האשכול, מדוע נהיה מחויבים ומשועבדים לרצונו של היוצר אותנו לקיים מה שיאמר לנו?
הרעיון הכללי של התשובה הוא, מפני שאנו שייכים לו! וזה מבוסס על אותו הגיון שבעלים על הדבר עושה בחפץ כרצונו והחפץ "מחויב" לבעליו כן הדבר באדם נוצר שמחויב הוא לבעליו כחפץ.
וכעת אפרט:
הגיון מוסכם הוא על הכל כי היוצר דבר מסוים תהיה לו בעלות עליו, זהו הגיון כלל עולמי ומוכר הוא ג"כ בהלכה ובתלמוד בשם "קנין יצירה" וכפירוש רש"י הידוע על "וקונה הכל" ביצירתם קנאם להיות שלו וכו' עד שהתפתח גם נידון הלכתי האם זה קיים גם בקנין רוחני, ועמלו המרצים וטרחו הסופרים לרוב לברר את ענין זכויות היוצרים ואכמ"ל.
כללו של דבר כל היוצר דבר מסוים קנה יצירה זו להיותה שלו ומחוייב הדבר להיות לו.
כעת נתקדם שלב נוסף, מאחר והסיבה להשתייכותו של הנוצר ליוצרו קיימת בעצם יצירת היוצר אותו א"כ היוצר עצמו בפעולתו הוא סיבת קניינו, ממילא אין אנו צריכים לדון בטיבו של הנוצר מאחר ואין הסיבה טמונה בנוצר אלא ביוצר, יהיה הנוצר אשר יהיה ישתייך הוא ליוצרו בע"כ.
ואשר ע"כ בין אם יהיה הנוצר חפץ דומם או בעל חיים, אדם מדבר חי ונושם יהיה הוא של יוצרו מסיבה זו.
והמשפט "הנוצר שייך ליוצרו" הינו ברור וחד משמעי שהוא טפל, מחוייב ומשועבד לבעליו, הוי אומר שיוכל לעשות בו היוצר, הבעלים כרצונו.
אלא שיקבל הדבר משמעות שונה בהתאם לדבר הנוצר, אם יהיה הוא חפץ דומם הרי שמשועבד הוא לחלוטין לבעליו בלי יכולת התנגדות כלל, אך אם יהיה הוא אדם בעל בחירה יש באפשרותו להתנגד ולהתקומם כנגד אדונו אולם ההגיון שביסוד השתייכותו ליוצרו הוא אחד.
מעתה יובן הדבר היטב, אשר יצר אותנו הבורא הננו משתייכים לו לכל דבר וענין והעובדה כי מרגישים אנו עצמאיים וברשות עצמנו אינה משנה נתון זה אשר הוא האמת כי אנו מחוייבים לו לאשר עשאנו בעצמו. וזהו ההגיון האמיתי אשר אין להתכחש לו.
ומסיבת דבר זה יחייב אותנו כל דבר וכשם שבעלים יכול לכלות חפציו וחפציו עומדים לו גם לכילוי כמו"כ יוכל לחייבנו פעמים שנמסור את עצמנו (בלי להכנס לגופו של ענין רק ליסוד יכולת החיוב) אף שעי"ז לא נהיה עוד.
עד"ז הוא ג"כ החיוב להורים היוצרים את גוף הולד מעצמם ומתבטא הדבר ביותר בהיות הולד קטן כמו שהאב מחליט למי תתקדש ביתו וכו' ודו"ק.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2010 15:40 |
|
| |
| muchnick כתב: |  | אני לא בטוחה בכלל שאפשר לקרוא לזה חיוב, הקב"ה לא מחייב אותנו, זה בדיוק כמו אדם שמפעיל תיאטרון הוא לא מחייב את הבובות לעשות את רצונו הוא פשוט מפעיל אותן מכיוון שהן דוממות ואינן יכולות להפעיל את עצמן, וזה בעצם מה שקורה כאן אנחנו רק בובות על חוט הקב"ה לא מחייב אותנו לעשות את רצונו אלא פשוט שולט עלינו ומפעיל אותנו כפי שהוא רוצה, ולנו רק נדמה שאנחנו שולטים על עצמנו ועושים הכל פי רצוננו כפי שנאמר: "אדם אינו נוקף אצבעו מלמטה עד שמכריזים עליו מלמעלה" . |
|
אני מאוד מעוניין לפגוש אותך ולתת לך שתי סטירות, ואת במקום להחזיר לי, את תכבדי אותי בכוס קפה, כי אני רק בובה שעושה את שליחות האלוקים,
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2010 16:42 |
|
| |
תוקן על ידי מרחביה ב- 08/04/2010 16:49:50
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2010 16:55 |
|
| |
תוקן על ידי maxmen ב- 08/04/2010 17:02:29
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2010 16:59 |
|
| |
ואני מעוניינת להחזיר לך בחזרה כפול 2, כי הרי זה מה שקורה, אנחנו אומנם בובות על חוט, אך נדמה לנו שאנחנו שולטים על עצמינו, כי הרי אנחנו בדיוק כמו הכלב שנושך את המקל במקום את המכה. (ועכשיו אני אסתור את התשובה שלי, בסתירה מענייינת שאותה עורר אצלי מקסמן)
כל הכבוד לך מקסמן! עכשיו הבנתי שיש כאן סתירה מעניינת: נדמיין לעצמנו תאטרון בובות שאותו מפעיל אדם מלמעלה, האדם גורם לבובה אחת להכות את חברתה, המוכה רוצה להכות את המכה, אך היא לא יכולה כי האדם השולט עליה הכריח אותה דווקא לתת לה כוס קפה, אך בעולם שלנו זה לא כך ה' אומנם נותן את מכתו על ידי שליח, אך המוכה יכול להחזיר לשליח, ושום דבר לא מונע אותו מכך????????????? אז מכאן (אני מודה בטעותי) העולם בכל זאת אינו תאטרון בובות אבסולוטי! אבל בכל זאת אין לגמרי בחירה חופשית אלא בחירה חלקית!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2010 17:18 |
|
| |
| muchnick כתב: |  | (ועכשיו אני אסתור את התשובה שלי, בסתירה מענייינת שאותה עורר אצלי מקסמן)
|
|
וזה באמת הייתה כוונתי מהתחלת הדיון וגם באשכול הסמוך "סיבת האלוקים לבריאת העולם"
אגב: נאשם ברצח טען לפני השופט שאין לו בחירה במילא הוא לא אשם,
אז השופט ענה לו גם לי אין בחירה ולכן אני דן אותך למוות ואני גם לא אשם,
תוקן על ידי maxmen ב- 08/04/2010 17:26:09
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2010 17:25 |
|
| |
| הראיה כתב: |  | ה' יצילנו!
שמעת פעם על "הכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים"? משפט מוזר לא? הרי אנחנו בובות, איך זה לא בידי שמיים? אהה, הבובות עפות ברוח...
אני לא מבין איך את חיה כל הזמן הזה עם המחשבה הזאת...זה נורא...!!!
המשפט שלך הולך על ה"הכל בידי שמיים". אבל זה - חוץ מיראת שמיים!!!!! בכל דבר שבקדושה - ואם מקדשים גם את החומר - אז בכל דבר יש לנו בחירה! |
|
מחכה לתגובה...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2010 17:31 |
|
| |
הראיה , עניתי לך לא קראת מה כתבתי!
יופי של מילה דבדיחותא, מקסמן! (מאוד ממחיש)
|
|
|
|
|