בית פורומים פורום הפילוסופיה

מקור סמכותו של היוצר לחייב את ברואיו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/4/2010 17:53 לינק ישיר 

muchnick כתב:
ואני מעוניינת להחזיר לך בחזרה כפול 2, כי הרי זה מה שקורה, אנחנו אומנם בובות על חוט, אך נדמה לנו שאנחנו שולטים על עצמינו, כי הרי אנחנו בדיוק כמו הכלב שנושך את המקל במקום את המכה. (ועכשיו אני אסתור את התשובה שלי, בסתירה מענייינת שאותה עורר אצלי מקסמן)

כל הכבוד לך מקסמן! עכשיו הבנתי שיש כאן סתירה מעניינת: נדמיין לעצמנו תאטרון בובות שאותו מפעיל אדם מלמעלה, האדם גורם לבובה אחת להכות את חברתה, המוכה רוצה להכות את המכה, אך היא לא יכולה כי האדם השולט עליה הכריח אותה דווקא לתת לה כוס קפה, אך בעולם שלנו זה לא כך ה' אומנם נותן את מכתו על ידי שליח, אך המוכה יכול להחזיר לשליח, ושום דבר לא מונע אותו מכך????????????? 
אז מכאן (אני מודה בטעותי) העולם בכל זאת אינו תאטרון בובות אבסולוטי! אבל בכל זאת אין לגמרי בחירה חופשית אלא בחירה  חלקית!

זו תגובה בשבילי?

א"כ, לא ענית מה עם "הכל בידי שמיים - חוץ(!!) מיראת שמיים".
ודבר שני - לא הבנתי מה חידשת כאן? כתבת שזה מה שקורה, אנחנו בובות. מי אמר שזה מה שקורה. ואם אני אגיד שזה לא מה שקורה? לא הוכחת כאן כלום. אין לך זכות לקבוע אקסיומות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2010 18:28 לינק ישיר 

בכלל לא ניסיתה להוכיח כלום,ולא קבעתי אקסיומה, לא קראת את העיקר!, כתבתי:"אז מכאן (אני מודה בטעותי) העולם בכל זאת אינו תאטרון בובות אבסולוטי! אבל בכל זאת אין לגמרי בחירה חופשית אלא בחירה  חלקית! "

מה היה יוצא לקב"ה מזה אם גם היראת שמיים היתה נמצאת בידיו???? אז באמת העולם לא היה שווה כלום!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2010 18:31 לינק ישיר 

אני מבין שאת חוזרת בך גם מהשאלה למה נברא העולם וקיבלת את ההסבר שלי לגבי "אין אדם נוקף אצבעו מלמטה עד שמכריזים עליו מלמעלה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2010 18:41 לינק ישיר 

נכון!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2010 19:54 לינק ישיר 

ב"ה. היה שווהב שיוקם הפורום רק בשביל זה. בלי זה החיים די חסרי משמעות.

ואוסיף: יראת שמיים לא חייבת להיות רק סעיף קטן, היא מתפשטת על כל דבר שרק נרצה בחיים. בכל דבר אפשר לעשות את החיים שלנו לבעלי משמעות גדולה יותר אם נשתמש בכח הבינה לדעת איך ה' היה רוצה שננהג בכל פרט בחיי המעשה שלנו ולא נעשה הפרדות דת ומדינה. הקב"ה גם בעבודה. גם בחיים עם החברים, עם האישה, כשאנחנו רואים סרט או לומדים פיסיקה, נוהגים בכביש וגם...כשאנחנו לומדים תורה...וגם לזה צריך לשים לב - לא ללמוד כסתם חכמה אלא כחכמה המביאה ליראת שמיים, למידות טובות - וע"מ להשפיע טוב לעמ"י כולו.

יה"ר שנזכה...

("שכוייח...")

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2010 20:05 לינק ישיר 

muchnick כתב:
נכון!

אני ממליץ לך מאוד לעיין בדיון הזה שהיה לי,

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=23&topic_id=2678312&forum_id=20504
רק בכדי לסבך אותך קצת,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2010 20:49 לינק ישיר 

התשובה נכון! נועדה ל-"אני מבין שאת חוזרת בך גם מהשאלה למה נברא העולם" ולא ל-"וקיבלת את ההסבר שלי לגבי "אין אדם נוקף אצבעו מלמטה עד שמכריזים עליו מלמעלה". עכשיו השאלה שלי מקבלת ניסוח שונה: אז מהי מטרת בריאתו? והיות שאינני מתיימרת להיות אלוקים אינני מצפה להבין זאת.

לכן אין פה מה לסבך אותי, עדיין לא גיבשתי דעה בעיניין הזה אני צריכה עדיין להעמיק חקור בדבר כדי להגיע לפתרון שיספק אותי, אינני עונה "אמן" אחרי כל דעה שמסברת את ההגיון, זה עדיין לא מספק אותי.

תוקן על ידי muchnick ב- 08/04/2010 20:50:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2010 21:36 לינק ישיר 

זו שאלה אחרת שיש עליה אשכול שלא הגבת לי בו...

את צריכה לצפות לתשובה כי מן הסתם רצה שנדע מה מטרתו כי מתפקידנו להגשימה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2010 21:51 לינק ישיר 

אנחנו יכולים לשער אותה , אך לא לדעת אותה ואולי זו מטרה שהוא רוצה שנגשימה בלי לגלות לנו מהי?-כלומר לו היתה מטרה מסויימת הוא לא גילה לנו אותה, אבל נתן לנו את התורה, וע"יזה שאנחנו מקימיים אותה אנחנו בעצם נגשים את מטרתו בלי לדעת אותה?  אם הוא היה רוצה שנגשימה ע"י ידיעתה הוא היה מגלה לנו אותה, לא?????????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2010 23:40 לינק ישיר 

הוא אכן גילה - בתורה. צריך רק לדעת להוציא את זה ממנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2010 10:09 לינק ישיר 

אני חושב שאפשר לפתור את שאלת הפותח האשכול עם שאלה דמיונית,

אם למשל אני מצליח ליצר אדם אמיתית עם כל תכונותיו כמו אני עצמי

האם אני הדרוש ממנו מה שדרשים ממני ???
בעצם עשיתי עם אשתי כמה ילדים נו ? אני דורש מהם מה שדורשים ממני ???
אני חושב שלא אני לא דורש מהילדים, אני רק ממליץ להם,
וכך באמת אלוקים בעצם ממליץ לנו,  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2010 17:41 לינק ישיר 

לא יתכן שזה רק המלצה!
יש מפורש בתורה לשונות של ציוויים וכמו שאמר לך גם האור בקצה אם זה היה רק המלצה לא היה את כל העונשים הכבדים למי שלא מקבל את ההמצלצות.
וזה לא קשור אם היינו מגיעים לציוויים האלה לבד או לא כי גם אם היינו עולים על זה לבד לא היינו חייבים אבל עכשיו הוא חייב אותנו לעשות כל מה שהוא אמר והוא גם לא הסביר לנו הכל כמו כל החוקים שאנחנו צריכים לעשות רק בגלל שהוא אמר, אם זה רק המלצות אז הממליץ צריך להסביר את עצמו לא? משמע ודאי היחס כלפי המצוות והחיים שאנחנו חייבים לעשות כל מה שאלוקים אומר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2010 21:55 לינק ישיר 

שבוע טוב לכולם
האור בקצה: השבת נזכרתי בך

ויקרא פרק יא

(מה) כִּי אֲנִי יְקוָק הַמַּעֲלֶה אֶתְכֶם מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם לִהְית לָכֶם לֵאלהִים וִהְיִיתֶם קְדשִׁים כִּי קָדוֹשׁ אָנִי:

רש"י 

(מה) כי אני ה' המעלה אתכם - על מנת שתקבלו מצותי העליתי אתכם. דבר אחר כי אני ה' המעלה אתכם, בכולן כתיב והוצאתי, וכאן כתיב המעלה, תנא דבי רבי ישמעאל אלמלי לא העליתי את ישראל ממצרים אלא בשביל שאין מטמאין בשרצים כשאר אומות, דיים, ומעליותא היא גבייהו, זהו לשון מעלה:

אבן עזרא ויקרא פרק יא

וטעם כי אני ה' כי לא העליתי אתכם מארץ מצרים כי אם להיות לכם לאלהים, ואם לא תהיו קדושים לא אהיה לכם לאלהים, על כן אם רצונכם שאהיה לכם לאלהים תהיו קדושים:

ספורנו ויקרא פרק יא

(מה) כי אני ה' המעלה אתכם מארץ מצרים להיות לכם לאלהים. וראוי לכם שתעשו זה ההשתדלות להתקדש ולהיות קדושים, כדי להפיק רצוני, כי אמנם כונתי כשהוצאתי אתכם מארץ מצרים היה כדי שתשיגו זה, שאהיה לכם לאלהים בלתי אמצעי, ושתהיו קדושים ונצחיים בהדמותכם אלי במדות ובמושכלות, כי קדוש אני:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2010 22:02 לינק ישיר 

מקסמן, אתה  מתכוין שכל ההוצאה ממצרים היתה על תנאי שתשמעו לי? אם ככה זה מוכיח לכאורה שאין באמת שום סיבה שאנחנו מחוייבים לו בזה שהוא ברא אותנו, עובדה שהוא עושה איתנו תנאים כדי שנשמע לו ולא מחייב אותנו בעצם זה שברא אותנו.
אבל לא בטוח שזה הכונה יכול להיות שהפשט בכל המפרשים שהבאת שבשביל זה הוצאתי אותכם כלומר זה כל המטרה של יציאת מצרים - מתן תורה. בלי זה אין טעם ביציאת מצרים.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2010 22:10 לינק ישיר 

חזןגדול כתב:
מקסמן, אתה  מתכוין שכל ההוצאה ממצרים היתה על תנאי שתשמעו לי? אם ככה זה מוכיח לכאורה שאין באמת שום סיבה שאנחנו מחוייבים לו בזה שהוא ברא אותנו, עובדה שהוא עושה איתנו תנאים כדי שנשמע לו ולא מחייב אותנו בעצם זה שברא אותנו.
אבל לא בטוח שזה הכונה יכול להיות שהפשט בכל המפרשים שהבאת שבשביל זה הוצאתי אותכם כלומר זה כל המטרה של יציאת מצרים - מתן תורה. בלי זה אין טעם ביציאת מצרים.  

ברור שרק בגלל זה הוא יכול לדרוש מאיתנו יותר מה שהוא דורש מהעמים,

הרי על זה צטטתי את שאלת האבן עזרא לעייל, הנה שוב
שאלה מא, ולמה האל רצה לזכות את ישראל ?
שאלה מב, ולמה לא יואל כן בשאר האמות ? 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > מקור סמכותו של היוצר לחייב את ברואיו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.