|
|
| נשלח ב-10/4/2010 22:14 |
|
| |
אתה צודק. אבל למעשה הוא באמת דורש גם משאר האומות (שבע מצוות בני נח) אז איך באמת הוא יכול? וגם כל מה שאתה אומר זה איך הוא יכול לדרוש מאיתנו יותר משאר האומות ובזה מסתבר שהצדק איתך אבל אני הבנתי שהשואל התכוין לשאול איך בכלל הוא יכול לדרוש מאיתנו ולזה התשובה של יציאת מצרים לא בדיוק מספיקה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2010 22:26 |
|
| |
| חזןגדול כתב: |  | אתה צודק.
אבל למעשה הוא באמת דורש גם משאר האומות (שבע מצוות בני נח) אז איך באמת הוא יכול? וגם כל מה שאתה אומר זה איך הוא יכול לדרוש מאיתנו יותר משאר האומות ובזה מסתבר שהצדק איתך אבל אני הבנתי שהשואל התכוין לשאול איך בכלל הוא יכול לדרוש מאיתנו ולזה התשובה של יציאת מצרים לא בדיוק מספיקה. |
|
שבע מצוות בני נח דרש בגלל שהציל אותם מהמבול, (אגב: דורש זה לא נכון ממליץ זה נכון,)
שאלתי כבר שחוקי התנועה הם דרישה או המלצה ?? (עונשים זה לילדים)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2010 22:37 |
|
| |
אם אתה מבין שהכל זה המלצה אז אני פשוט לא מבין אותך למה אתה מחפש סיבות, ליהודים, בגלל שהוציא ממצרים ולאומות העולם בגלל שהציל מהמבול. חיפוש הסיבות זה לענות על השאלה איך הוא יכול לחייב אותנו אבל אם אתה אומר שזה רק המלצה מה אתה מחפש סיבות? הוא פשוט טוב אז הוא ממליץ לכולם את הדרך הטובה. אתה סותר בזה את עצמך, לא? חוקי התנועה יכול להיות שהם רק המלצה בגלל שאין מישה עם מספיק סמכות כדי לחייב ולדרוש רת זה מאיתנו אבל השם ית' בזה שברא אותנו יכול להיות שיש לו מספיק סמכות לדרוש ולתבוע אותנו על דברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2010 23:15 |
|
| |
| חזןגדול כתב: |  | אם אתה מבין שהכל זה המלצה אז אני פשוט לא מבין אותך למה אתה מחפש סיבות, ליהודים, בגלל שהוציא ממצרים ולאומות העולם בגלל שהציל מהמבול. חיפוש הסיבות זה לענות על השאלה איך הוא יכול לחייב אותנו אבל אם אתה אומר שזה רק המלצה מה אתה מחפש סיבות? הוא פשוט טוב אז הוא ממליץ לכולם את הדרך הטובה. אתה סותר בזה את עצמך, לא?
חוקי התנועה יכול להיות שהם רק המלצה בגלל שאין מישה עם מספיק סמכות כדי לחייב ולדרוש רת זה מאיתנו אבל השם ית' בזה שברא אותנו יכול להיות שיש לו מספיק סמכות לדרוש ולתבוע אותנו על דברים. |
|
אתה שואל טוב
אבל תבין שברגע שיש כזהו המלצה לא יכול להיות מצב שרק אני יצא פראייר, זה חייב להיות הנהגה של כולנו, ולכן כן יש מצב לכפות עלינו,
אבל עם היה רוצה לכפות עלינו בלי יצאת מצרים ? הוא היה יכול פשוט לעשות אותנו אוטומטים, בשביל מה השכל והתבונה ??
הוא אומר תשמעו הצלתי אותכם בכדי להיות אתכם ובכדי להיות אתכם תתנהגו יותר טוב מרגיל כי אם לא הגוים גם ירצו אותי
יבוא אני ואומר טוב מצידי תלך ???? ולכן יש מצב לכפות, אבל בעומק ברור שזה המלצה ולא כפיה,
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2010 19:16 |
|
| |
מקסמן, תסלח לי על עקשנותי אבל לא בדיוק הבנתי איך מהמלצה אפשר להגיע לכפייה, אבל אני שם לב לניצנים ראשונים של התקרבות לקראת הסכמה שהוא כן מחייב אותנו וזה לא המלצה בלבד... ולא צריך בשביל זה לעשות אותנו אוטומטים כי כפייה לא הכונה שהוא ממש מכריח אותנו לבצע פעולות כמו מכונה אלא הוא מחייב אותנו בחיוב גמור אבל נותן לנו שכל ותבונה כדי שאחרי הכל אנחנו נחליט אם לקיים את מה שאנחנו חייבים או למרוד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2010 20:01 |
|
| |
| חזןגדול כתב: |  | מקסמן, תסלח לי על עקשנותי אבל לא בדיוק הבנתי איך מהמלצה אפשר להגיע לכפייה, אבל אני שם לב לניצנים ראשונים של התקרבות לקראת הסכמה שהוא כן מחייב אותנו וזה לא המלצה בלבד...
ולא צריך בשביל זה לעשות אותנו אוטומטים כי כפייה לא הכונה שהוא ממש מכריח אותנו לבצע פעולות כמו מכונה אלא הוא מחייב אותנו בחיוב גמור אבל נותן לנו שכל ותבונה כדי שאחרי הכל אנחנו נחליט אם לקיים את מה שאנחנו חייבים או למרוד. |
|
תשמע צדיק:
תמרור אין כניסה היא המלצה וגם כפיה, היסוד של התמרור זה המלצה לסדר מסויים, אבל בכדי שזה יישאר כך, צריך לכפות את זה, מה קשה להבין
תוקן על ידי maxmen ב- 11/04/2010 20:15:13
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 14:10 |
|
| |
אני יגיד לך מה קשה להבין, מה זה משנה מה היסוד של התמרור, כן המלצה לא המלצה, תכל'ס יש על זה כפייה ואז תשאל מה הסמכות שלהם לכפות? אז אני יגיד לך שבאמת אין להם סמכות אמיתית רק בגלל שרוצים לעשות סדר בעולם, שלא יהיו תאונות וכדו' אז יש גוף שקוראים לו משטרה ויש להם כח לאכוף את חוקי התנועה. אבל היסוד של ההמלצה זה לא סתם שיהיה לנו טוב אחרת אני יגיד לו מה איכפת לך אם טוב לי או לא? אל תתערב לי בחיים! אבל כיון זה מתחיל מזה שאין לי זכות לפגוע במישהו אחר וזה יכול לגרום לתאונות אז הכח של המשטרה מחויב לדאוג לכולם שלא יהיו נזקים ותאונות. אבל שאתה מדבר על ההמלצה של ה' לעשות מצוות איזה זכות יש לו לאכוף את ההמלצה הזאת? אתה המלצת? כל הכבוד! תן לי להחנק עם מה שבא לי לעשות! זה לא מזיק לאף אחד!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 15:05 |
|
| |
| חזןגדול כתב: |  | אני יגיד לך מה קשה להבין, מה זה משנה מה היסוד של התמרור, כן המלצה לא המלצה, תכל'ס יש על זה כפייה ואז תשאל מה הסמכות שלהם לכפות? אז אני יגיד לך שבאמת אין להם סמכות אמיתית רק בגלל שרוצים לעשות סדר בעולם, שלא יהיו תאונות וכדו' אז יש גוף שקוראים לו משטרה ויש להם כח לאכוף את חוקי התנועה. אבל היסוד של ההמלצה זה לא סתם שיהיה לנו טוב אחרת אני יגיד לו מה איכפת לך אם טוב לי או לא? אל תתערב לי בחיים! אבל כיון זה מתחיל מזה שאין לי זכות לפגוע במישהו אחר וזה יכול לגרום לתאונות אז הכח של המשטרה מחויב לדאוג לכולם שלא יהיו נזקים ותאונות.
אבל שאתה מדבר על ההמלצה של ה' לעשות מצוות איזה זכות יש לו לאכוף את ההמלצה הזאת? אתה המלצת? כל הכבוד! תן לי להחנק עם מה שבא לי לעשות! זה לא מזיק לאף אחד! |
|
(לא,,,, אין לך זכות כזאת, ולמה ? אם אימא שלך הייתה יודע מהתחלה שהוולד הזה יחנק את עצמו אז הייתה מפילה אותך בחודש הראשון כי למה לה תשע חודשי סבל וחבלי לידה ולגדל\לחנך אותך הרבה שנים וכו')
אתה לא חושב מספיק למה שאני אומר,
למשל: כל חברי\חכמי הפורום יוצאים לגור ביחד באיזה שהוא אי חלומי אוקיי
טוב, הרי צריכים לחוקק חוקים ותקנות שיהיה לנו לכולנו טוב (הרי זה המטרה של לעזוב את העולם ולגור באי הנ"ל)
אז כל אחד מעלה רעיונות והמלצות איך נגור ונגדל ילדים שם על צד הטוב ביותר,
דבר ראשון שקיבלנו לעצמינו היא שקשה מאוד לעבוד שבע ימים בשבוע,
אז חכמי האי החליטו לעשות יום שבת,
עכשיו איך יראה השבת הזה, אחד יגיד טיולים בשבת לילדים זה המלצה טובה,
השני יגיד הייי לילדים זה אולי טוב, אבל מה עם השבת לההורים ? כלומר ההורים בעצם עובדים גם בשבת בשביל הילדים, הם כביכול לא שובתים בשבת,
בקיצור אלוקים נתן לנו את הרעיון\המלצה של שבת, ובמשך הזמן נהספו עוד חוקים ועוד חוקים עד שיש לנו באמת שבת,
בכדי לשמור שבאמת יהיה שבת ושלא כל אחד יחליט מתי ואיך יראה השבת שלו, אז עשו את כל העונשים,
אבל אתה חייב להבין שעונשים הם לא באמת לעונש,
הם יותר לומר לאיש החכם, תשמע איש חכם, אתה עוד לא יודע כרגע את ההבנה של מצוות שבת אבל לפי העונש אתה חייב להבין כמה השבת חשוב לכולנו,
וכן כך בכל המצוות,
ולכן אמרתי שכל המצוות הם המלצה אפי' שזה נראה כפיה,
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2010 14:05 |
|
| |
לא קראתי את כל דבריכם בענין, ועמכם הסליחה. אך אולי אפשר לומר בענין כך: הדת זו באמת כפיה, אך היא אינה כפיה אמיתית. והביאור, כיון שאם אדם היה יודע את השכר שישנו על מעשה המצוות בעולם הזה, אין ספק וצד שכל אחד באשר הוא היה בוחר בטוב השלם ומעדיף את הסבל הקצר בעולם השעה. [ודומה הוא, שיציעו לאדם מיליארד דולר, בעבור מכה קלה שיקבל, וזה פשוט] אך כיון שאם היינו יודעים גודל השכר וענינו, היתה ניטלת מאיתנו הבחירה, מוכרח היה הבורא להסתיר מאיתנו גודל השכר, בכדי לתת מקום לעבודה [בכדי שלא תהיה מתנת חינם, וכמו שידוע ומפורסם]. ומכאן נולדת הכפיה הזו שכופה אותנו הבורא כביכול לקיים מצוותיו, [ואף לאהוב אותו]. אך כל זאת רק ביודעו שבשורשינו אנו רוצים זאת מאוד מאוד בהחלט! ואך אם נשריש בליבנו אמונתו, ואמונת שכרו, ונדע לפחות באידאה-בשכל ששוה העבודה בעד השכר, לא יקשה ליבנו קושיות מעין אלו. ועבודתינו היא להחדיר הרגשה זו מן השכל למעמקי הרגש, ולהשליטה עליו. [אמנם לפי זה עולה לי קושיה, דא"כ כל עבודתינו בעולם הזה היא ע"מ לקבל פרס, ואיך צווינו להיות כעבדים המשמשים את רבם ע"מ שלא לקבל פרס, אך אולי זה נושא לאשכול חדש] תודה רבה!
|
|
|
|
|