|
|
| נשלח ב-3/5/2011 17:30 |
|
| |
צענע, אוקיי. (המשפט שלך שדיבר על שאלת זהות המשיח כמהותי ואת השאר כלא, נשמע כהיגד כללי לפחות בקריאה ראשונה)
|
| נשלח ב-3/5/2011 20:23 |
|
| |
| thepresent כתב: |  |
נכון - לא קראתי. מה הם אומרים
|
|
אינני מתכוון להעביר לך שיעור פרטי פה בהיסטוריה הדתית של תקופת בית שני. ההנחה שלי בדיון הייתה שכל המשתתפים מכירים אותה וקראו את המקורות הרלוונטיים. בלעדי זה, כל ה"דעות" שהם מביעים על סקירתי דומים למצב בו אני אתווכח עם פיזיקאי על מבנה האטום..
|
| נשלח ב-3/5/2011 21:45 |
|
| |
לא ידעתי כי אתה מומחה בהיסטוריה. זה לא פילוסופיה - בהסטוריה צריכים עובדות ולא גיבובי מילים.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2011 22:28 |
|
| |
רדףהשיג
עוד לא נוכחת שההנחה שלך שגויה? ולא תוכל להגיד לי בשתי מילים למה אני טועה (כמו שאני עשיתי באשכול הזכור לטוב על אבולוציה, אם כי בקצת יותר משתי מילים)? האם היהדות הפרושית אינה זרם כיתתי שנוסד, או לפחות שאב את כוחו בקרב העם, כדת נחמדה ואישית בקונטרה לאליטיזם הכהני של הכהנים הצדוקים? האם הפיכתו למיינסטרים של היהדות לא חלה בעקבות חורבן מרכז החיים הצדוקי - המקדש? האם הם לא עשו דמוניזציה לצדוקים ולנשים? האם הם לא שכתבו היסטוריה לצרכיהם (סיפור החנוכה, למשל)?
|
| נשלח ב-3/5/2011 22:54 |
|
| |
| thepresent כתב: |  | עוד לא נוכחת שההנחה שלך שגויה? ולא תוכל להגיד לי בשתי מילים למה אני טועה (כמו שאני עשיתי באשכול הזכור לטוב על אבולוציה, אם כי בקצת יותר משתי מילים)? האם היהדות הפרושית אינה זרם כיתתי שנוסד, או לפחות שאב את כוחו בקרב העם, כדת נחמדה ואישית בקונטרה לאליטיזם הכהני של הכהנים הצדוקים? האם הפיכתו למיינסטרים של היהדות לא חלה בעקבות חורבן מרכז החיים הצדוקי - המקדש? האם הם לא עשו דמוניזציה לצדוקים ולנשים? האם הם לא שכתבו היסטוריה לצרכיהם (סיפור החנוכה, למשל)?
|
|
אתה לא טועה -- אתה צודק. רק שכל זה לא משנה כהוא זה לדברי כפי שכבר הסברתי. אבל אתה לא תבין זאת כל עוד לא תרכוש קצת דעת -- למשל, תקרא קצת...
[ואיזו "הנחה" שלי, אגב שגויה? אני כלל לא ראיתי בכל מה שכתבתי באשכול זה שום היסק מתוך "הנחה" כלשהי --- כל שעשיתי היה להצביע על דומי הקיים בין עובדת ידועות (לאנשים משכילים -- לא לך ולשכמותך) שלא שמו אליו לב. לא ניסיתי להוכיח כלום או לבסס השערה כלשהי.]
תוקן על ידי רדףהשיג ב- 03/05/2011 22:55:59
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2011 22:56 |
|
| |
| ושםהאחר כתב: |  | לא ידעתי כי אתה מומחה בהיסטוריה. זה לא פילוסופיה - בהסטוריה צריכים עובדות ולא גיבובי מילים. |
|
אני לא "מומחה" להיסטוריה אבל אני יודע היסטוריה -- שלא כמו כמה פה שיש להם "דעות" לגבי מה שכתבתי..
ואגב, לא ידעתי שאתה מומחה לפילוסופיה -- שאתה יודע מה צריך בה ומה לא צריך בה...
תוקן על ידי רדףהשיג ב- 03/05/2011 23:12:02
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2011 23:27 |
|
| |
זה הפך לאישי, רדף? מה מסובך כל כך? בוא תסביר לנו במה אני שוגה, אם זוהי היהדות הפרושית.
והמתודות להפרכת דבריך שלא מצאו חן בעיניך הן כשל בלי קשר לידע בנושא - כדי לומר שהחסידות דומה לנצרות יותר מאשר לאבטיח, אתה צריך להראות שנקודות הדימיון ביניהן לבין עצמן רבות/משמעותיות יותר מאלו שבינן לאבטיח. הלא כן?
|
|
| נשלח ב-4/5/2011 00:07 |
|
| |
| thepresent כתב: |  | זה הפך לאישי, רדף?
|
|
זה הפך אישי עוד לפני שדיברנו, אני ואתה, מטוב ועד רע, ועוד לפני ששמת לב בכלל לכך שאני קיים --- וזאת ביוזמתך: כשהשתלחת כחולה כלבת בנכבדי ושועי הפורום.
בחינוך שקיבלת בבית בעטת אבל חינוך אחר במקומו לא רכשת. והנה אתה עומד פרא אדם -- מופשט מכל נימוס או מידות --- ואינך מבין מדוע אתה זוכה לעויינות מכל עבר.
אולי כי אתה מזמין את זה? חשבת על זה?
אבל שום דבר כבר לא יעזור. מחקרים פסיכולוגיים מראים שהרגלים פרטניים זעירים יומיומיים -- מה שאנו, בפסיכולוגיה העממית, קוראים לו "אישיות" או "אופי" -- נרכשים בגיל מאד מוקדם וקשה עד בלתי אפשרי לשנות אותם מאוחר יותר.
לכן אתה תמשיך להתנהג כמו חיית טרף ותקבל יחס בהתאם ותמשיך להעלב ולנקום את עלבונך וחוזר חלילה...
[ואם מנהלי הפורום רוצים שרגלי אי פעם תדרוך פה באתר, לא ייפול מדברי ארצה. ראו הוזהרתם.]
|
| נשלח ב-4/5/2011 00:33 |
|
| |
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 24/05/2011 19:55:15
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2011 00:37 |
|
| |
יפה שאתה מתלהב מכך שאתה יודע כמה דברים אודותיי. נדמה לי כי לך יש יותר מה להסתיר מאשר לי, ר' מ"ה..
תוקן על ידי רדףהשיג ב- 04/05/2011 00:39:06
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2011 00:58 |
|
| |
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 24/05/2011 19:56:03
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2011 01:14 |
|
| |
"הוא התחיל" אומר ילד שמרביץ בחזרה לילד אחר. לעומת זאת, אם אבא או מורה או מפקד נותן סתירה לילד או תלמיד או פקוד חוצפן, אז מדובר בעונש -- לא ב"להחזיר לו".
וההבדל הין שני המקרים הוא במיקומם היחסי של הצדדים בהיירארכיה החברתית -- מי אלפא ומי אומגה..
|
| נשלח ב-4/5/2011 01:16 |
|
| |
ולגבי זה שהתגובה איננה מכבדת אותי: רק בדמיון הפרוע שלך, ומחמת חוסר המודעות העצמית המוחלט שלך, נדמה לך שדבר מה שכתבת אי פעם פה בפורום מכבד אותך..
|
| נשלח ב-4/5/2011 01:24 |
|
| |
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 24/05/2011 19:56:31
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2011 01:31 |
|
| |
| thepresent כתב: |  | הייתי מרדן וחוצפן מאז ומעולם. אי אפשר בדיוק להסיק את זה על פי התנהגותי בפורום זה
|
|
לא. ממש לא.
|
|