בית פורומים עצור כאן חושבים

ההבדל בין גבר לאשה בפוליגמיה - [הסבר פסיכולוגי]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/4/2010 08:46 לינק ישיר 

[פוגמישו,

מקובלני מאימותי שבכל מקום בו נאמר שאין עוררין, דווקא יש ויש...

אגב, להשכלה כללית - כמה מחבריך איתם שוחחת על הנושא הם נשים?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2010 09:00 לינק ישיר 

פוגמישו כתב:

[רדף השיג כתב: הזכר האלפא היה מספק הגנה ואוכל והנקבות היו מספקות ילדים ומין].

לפי מיטב ידעתי, דברים אלו בנויים בתוך תורת ישראל שהרי החיוב על הגבר הוא: "שארה וכסותה... לא יגרע" (שמות כא', פס' י'). וכן בכתובתה מתחייב לה למדור, דהיינו בית [הווי אומר הגנה, שהרי אדם (ובמיוחד אשה) מרגיש הכי מוגן בביתו]. ועל הנשים נאמר: "דיינו שמגדלות את בנינו, ומצילות אותנו מן החטא [הידוע]" (יבמות ס"ג).

יתירה מזאת, לדעתי גם בימינו אנו, הימים של אחרי מהפכת המינית הגדולה שהייתה בשנות ה- 60 שהביאה שיוון בין הגברים לנשים, עדיין המושג "עקרת בית" לא פשה מן הלקסיקון, והוא קיים לרוב:

http://he.wikipedia.org/wiki/עקרת_בית

והעובדה היא שעדיין מקובל בכל העולם כולו שעניין הפרנסה נופל על כתפי האבא, בעוד האמא צריכה לגדל את ילדיה...

האמת היא שדנתי בדבר עם חברי מספר פעמים, ואני חושב שאיסור הבגידה נתפס כחמור יותר אצל האשה מאשר אצל הגבר, תלוי במציאות שאין עליה עוררין שהתאווה המינית של הגבר גדולה לאין שיעור מאצל הנשים, וגבר ממוצע ילך כמעט עם כל אשה שנקראת בדרכו... בעוד שאצל הנשים זה סיפור שונה לגמרי, ואם האשה כבר בחרה את אהוב ליבה (שהרי אין האשה מתקדשת אלא מדעתה), ויצרה לעצמה את קן ביתה (כפי שתיארתי לעיל) וכעת היא חופפת במעין "הגנה" כזאת, ואע"פ כן היא מפנה עורף לבחירתה ומעדיפה לחלל את יצועיה –יוצר מצב של שבירת דרך חברתית שבה הנשים הלכו במשך שנים רבות.

ואסיים במילי דבדיחותא: פעם שמעתי את נאור ציון (סדנדפיסט) מתאר גבר ואשה שנכנסים למערכת של הכרויות באינטרנט: נניח גבר ואשה, שניהם בגיל ה 󈞄.

אשה מחפשת: מגיל 󈞄 󈞇, נאה, אקדמאי, בעל חוש הומר, ושיש לו שאיפות.

גבר מחפש: מגיל 18 󈞞, כל התמונות והבחורות שהאתר מוכן להציע, אני רוצה לראות!

ואין כאן מה להוסיף, ודברי חכם חן

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 07/04/2010 09:04:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2010 09:05 לינק ישיר 

מה קורה כאן?
נסיתי להוסיף הערה לדברי פוגמישו ולא הצלחתי.

מהכרות עם הביצה נראה לי שנאור ציון לא דייק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2010 09:29 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
לי נראה שהסיבה  לכך קשורה בצאצאים.

מכיוון שהשארת  צאצאים הוא אינסטיקט ביולוגי של הישרדות  הגן הרי גבר שיש לו יותר נשים יעמיד יותר צאצאים.

בתקופה שבה הרבה צאצאים לא נשארו בחיים לאחר לידתם היה נחוץ  לגבר להעמיד מה שיותר צאצאים כדי שהגנים שלו ימשיכו לשרוד.

לעומת זאת האישה זקוקה לתשעה חדשים כדי ללדת ילד אחד והיא יכולה להביא מספר מצומצם מאד של צאצאים  ולכן ריבוי בעלים לא יעזור לה להגדיל את מספר צאצאיה.

תוקן על ידי צענערענע ב- 04/04/2010 14:11:20

ראשית, הציווי הטבעי להתרבות אינו יחודי לגברים בלבד. בין אם נדבר אודות אבולוציה של פרטים - גם הנקבה היא פרט; ובין אם נדבוק בתאוריה שביטא דוקינס ב"הגן האנוכי" - גם לנשים יש גנים.

שנית, העובדה כי גבר יכול להעמיד יותר צאצאים בימי חייו מאשר נקבה, לכאורה היתה דורשת כי בטבע יהיו הרבה יותר נקבות מאשר זכרים, כפי שקורה במינים מסויימים של בעלי חיים. העובדה כי נולדים זכרים ונקבות ביחס כמעט שווה, אומרת דרשני ומערערת את התאוריה שהוצגה לעיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2010 09:33 לינק ישיר 

אמשלום,

כמו שכתבתי לעיל, הדבר די ברור ואקסיומטי מקצה העולם ועד קצהו שחיוב הפרנסה מוטל על הבעל, ממילא היא נתמכת  על ידו, לכן אך פשוט הדבר שכאשר היא עושה משהו טיפשי כמו בגידה בבעל, היא מנתצת לעצמה את אפשרות המחייה הסטנדרטית שקיבלה עד לאותה רגע ע"י בעלה... וישנם נשים רבות (לצערי הרב) שיישארו עם בעלן הבוגד רק בגלל "שאין להם לאן ללכת", ולעזוב את הבית, ולהתחיל מחדש לבד בגיל 50, לא בא בחשבון... לעומת זאת אצל הבעל זה כבר סיפור אחר... 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/4/2010 09:42 לינק ישיר 

פוגמישו
אקסיומטי?
יש חברות בעולם שאידאולוגית שינו את האקסיומה הזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2010 11:11 לינק ישיר 

בעלבעמיו,

אתה בטח מתכוון למגזר החרדי... ובכן, תתפלא לשמעו שגם בציבור החרדי הנשים לא בדיוק אוהבת לצאת לעבוד, והם היו מאוד מעדיפות שהבעל יפרנס אותם בעוד הם יושבות בבית, ולמעשה רבות אכן עושות זאת, ואני מכיר למכביר אברכים, וגברים חרדים שנשותיהן בבית כל היום שהרי "כל כבודה..." ... רק מה לעשות שאותן מחנכים שערך לימוד התורה הוא עליון, אזי יש נשים שאע"פ שרואות את המנוחה כי טוב ואת הבית כי נעים, בכל זאת הם נוטות שכם לסבול בשביל שהבעל יגדל בתורה – והדברים עתיקים.

אבל אני מוכן ללכת איתך עוד שלב, גם אם האשה הייתה עצמאית מבחינה כלכלית עדיין הבגידה הייתה נחשבת יותר חמור מצד האשה, וזאת מכמה טעמים:

1. כאשר נפגשים לדייט [חילונים לצורך העניין] תמיד הגבר לוחץ כמה שיותר מהר לקיים יחסי – מין, מצדו בפגישה הראשונה. לעומת האשה שבדר"כ מנסה לדחות את העניין כמה שיותר... והסיבה היא ברורה – גבר חשוב לו בעיקר הנושא הזה, ואחרי שהוא קיבל את מבוקשו, מצדו האשה "יכולה להתנדף" (כמו שאמר לי פעם אחד מידידי). וזאת לעומת האשה שחושבת שברגע שהיא התמסרה אל הגבר, אזי אפשר לעלות לשלב הבא ולחזק את הקשר ולהתמסד... הבעיה שהמסכנה לא יודעת שמחר היא תחכה לשיחה ממנו, שכנראה לא תגיע, ואולי הוא יתקשר בשבוע הבא כאשר יתחשק לו שוב לספק את תאוותו. לסיכום: אשה לוקחת יחסי – מין בצורה יותר רצינית מגבר, שסתם מחפש למלאות את תאוותו.

2. אפשר לראות את זה מיד לאחר המגע המיני, שבו האשה מחפשת את הרגש, ולהתכרבל איתו, בעוד שאותו רגע הוא לא יכול לסבול אותה, כמו שמצינו במעשה אמנון ותמר, שברגע שהוא קיבל את מבוקשו, הוא השליך אותה החוצה.

למעשה: כאשר הגבר בוגד, ברבים מהמקרים האשה שאיתה הוא בגד לא מעניינת אותו, והיא שווה בעיניו כקליפת השום, וכל מה שהיא שימשה זה כלי למילוי תאוותו, שברגע שהיא סופקה הגבר חוזר לפעילות רגילה מבלי לתת לדבר מחשבה יתירה... בעוד שאצל האשה כך ראינו, קיום יחסי – מין זה כבר שלב מאוחר, ואשה לא כל כך מהר מתרצה לגבר, ואחרי שהיא התרצתה חל אצלה איזשהו מטמורפוזה בראש והיא לא תסתפק רק במגע המיני פרופר אלא הדבר טעון רגשי, ויישאר לה חרוט.

לגבי נאור ציון – אני די בטוח שהוא דיבר על ציבור חילוני, ולא על הדתיים שנכנסים ל"שנים שהם אחד"... כאשר בחור חילוני רגיל סטנדרטי נכנס לאתר היכרויות – יש לו רק דבר אחד בראש, ואותו ממש לא משנה מי תספק את זה: ילדה בת 18, או אמא בת 48 – הכל קביל לדידו.

והוא רחום יכפר עוון.... 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/4/2010 11:31 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
פוגמישו
אקסיומטי?
יש חברות בעולם שאידאולוגית שינו את האקסיומה הזו.

אידיאולוגית?

אם נרחיק מכאן, נגלה חברות בהן הגברים עסוקים בשתיה וגירוש הצבועים מעדר הבקר. הנשים מעבדות את הקרקע, מטפלות בפרות, מבשלות, יולדות...

אפריקה לא כל כך רחוקה מכאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2010 12:08 לינק ישיר 

[פוגמישו,

ה"אין עוררין" שלך לא נסב על עניין הפרנסה (וגם על כך יש ויש עוררין ועיין בדברי מואדיב לעיל) אלא על עניין היצר המיני, ועל כך הגבתי.
לאור הדברים שכתבת אח"כ, אני חוזרת שוב על שאלתי - כמה מחבריך, איתם שוחחת בנושא, הם נשים?
ואם יורשה לי להוסיף עוד שאלה - מהו הגיל הממוצע של חברים אלה?]

תוקן על ידי אמשלום ב- 07/04/2010 12:09:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2010 12:41 לינק ישיר 

.

[את עוונותי אני מזכיר היום.

יש לי חברים שעדיין אינם שומרי תומ"צ. חלקם, כך נראה, גם לא מתכוונים אף פעם לעשות זאת.

ניהלתי אלפי שיחות עם אנשים שאינם שומרי תומ"צ, לאורך השנים, בנסיבות שונות, ועל נושאים רבים מכדי שאוכל לזכרם.

באף מקרה, לא נוהלה שיחה על נושאי המיטה שמידע אודותם מובא לעיל.

פוגמישו - אם אלו הם חבריך החילונים, אתה מסתובב בחברה לא משהו. החלף את החברים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2010 12:42 לינק ישיר 

למואדיב

"ראשית, הציווי הטבעי להתרבות אינו יחודי לגברים בלבד. בין אם נדבר אודות אבולוציה של פרטים - גם הנקבה היא פרט; ובין אם נדבוק בתאוריה שביטא דוקינס ב"הגן האנוכי" - גם לנשים יש גנים.

שנית, העובדה כי גבר יכול להעמיד יותר צאצאים בימי חייו מאשר נקבה, לכאורה היתה דורשת כי בטבע יהיו הרבה יותר נקבות מאשר זכרים, כפי שקורה במינים מסויימים של בעלי חיים. העובדה כי נולדים זכרים ונקבות ביחס כמעט שווה, אומרת דרשני ומערערת את התאוריה שהוצגה לעיל."

כך כתבת.

לגבי הראשית-איפה מצאת בדברי שטענתי שלנשים אין גנים?

לגבי השנית -מה הקשר? העובדה שיש מספר שווה של נשים וגברים לא סותרת את העובדה הברורה שגבר מסוגל להעמיד הרבה יותר צאצאים ואנשים בדרך כלל שואפים לנצל פוטנציאל שיש להם.

זה שנולדים מספר שווה של צאצאים אינו אומר דבר לגבי ההמשך.
גברים נהרגים יותר במלחמות.
בעבר נשים בהמוניהן מתו בלידתן דבר שחיזק את הצורך בנשים רבות יותר כדי ליצור את דור ההמשך.

בקיצור אי אפשר לקחת תופעה טבעית-מספר שווה של זכרים ונקבות בלידות - ולהשליך מכך על תופעה אחרת שתלויה  בגורמים אחרים.
.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2010 12:54 לינק ישיר 

אמשלום,

כמובן שדברי לא עוסקים בשבטים האפריקאים, שבהם הנשים עדיין "מטפלות בפרות", אלא במציאות היומיומית כפי שנתפסת בעולם המערבי והמזרחי כאחד: הגבר אמור לדאוג לצרכיה הגשמיים והכלכליים של האשה... דבריו של מואדיב באו במטרה צינית וחבל, הפורום הזה סובל מציניות יתרה....

לגבי שאלותיך:

* מאי נפקא מינא האם שוחחתי עם נשים בדבר, השאלה היא – האם לדעתך משהו ממה שכתבתי לעיל (ועייני בהודעתי האחרונה) הוא לא נכון? ואם לא, אנא צייני מה, ולמה לדעתך הוא לא נכון...

* האמת שדנתי בדבר עם חברים מכל קצווי הקשת: חילוניים, מזרוחניקים, ואפילו חברה חרדים... ואני יגיד לך יותר מזה, גם בין הגויים בגידה של אשה נתפסת כחמורה יותר... אין מה לעשות זאת עובדה! השאלה היא למה? ועל כך ניסיתי לענות... אם יש לך תשובה יותר טובה, אני אשמח לשמוע....

מואדיב – השאלה הייתה שאלה עניינית שעלתה בהזדמנויות שונות: לדוג' חבר שלי [חילוני] כאשר היה בחו"ל למשך תקופה ממושכת סיפר לי שחברתו הייתה עם גבר אחר, והוא רצה את עצתי, האם את העדרו מהארץ יכול לנקוף לזכותה, או שיש בדבר בגידה שאין עליה מחילה... חבר אחר [מזרחניק] דן איתי בדבר אסורה לבעל ולבועל, בעוד הגבר לא נאסר... חבר אחר [חרדי] שמע איתי את הרצאתו של חבר ביה"ד הגדול הרב אברהם שרמן בדבר זכות האשה למגורים כאשר בעלה בגד בה, אבל היא לא מעוניינת לפרק את הנישואין והיא מעדיפה שלום בית, והבעל רוצה למכור את הדירה ולפרק את הבסיס העיקרי לקשר בניהם, אזי יש מונח משפטי שנקרא "מדור ספציפי", כמדומני שזאת ההרצאה:

http://www.yeshiva.org.il/midrash/video/?id=6689

מואדיב - עדיף ללמד קו זכות....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/4/2010 13:03 לינק ישיר 

קרדיולוג כתב:

הטבע שובניסטי ? לעולם האשה תיהיה שונה מהגבר, אי אפשר להגדיר כשובניזם הבדלים בסיסים וטבעים בין נשים לגברים.

לקרדיולוג

ברור שיש הבדלים בסיסיים בין גבר לאישה ולכן אני מסכימה אתך .הטבע אינו שוביניסטי.

הגישה השוביניסטית שמתבטאת בדבריך ובדברי הגיוניי מוכיחה שעדיין לא ברור לך שהשובינזם הגברי הוא תלוי תרבות ולא תלוי טבע.

הטבע לא מתייחס לאישה כאל חפץ ולגבר כאל סמל הסמכות והעצמה הפנימית..

ואם זה לא ברור לך אז אכן כל הנחות היסוד האופטימיות שלנו שמשהו השתנה מזמן תקופת חז"ל -בטעות יסודן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2010 13:24 לינק ישיר 

פוגמישו כתב:

אמשלום,

כמובן שדברי לא עוסקים בשבטים האפריקאים, שבהם הנשים עדיין "מטפלות בפרות", אלא במציאות היומיומית כפי שנתפסת בעולם המערבי והמזרחי כאחד: הגבר אמור לדאוג לצרכיה הגשמיים והכלכליים של האשה... דבריו של מואדיב באו במטרה צינית וחבל, הפורום הזה סובל מציניות יתרה....

לגבי שאלותיך:

* מאי נפקא מינא האם שוחחתי עם נשים בדבר, השאלה היא – האם לדעתך משהו ממה שכתבתי לעיל (ועייני בהודעתי האחרונה) הוא לא נכון? ואם לא, אנא צייני מה, ולמה לדעתך הוא לא נכון...

* האמת שדנתי בדבר עם חברים מכל קצווי הקשת: חילוניים, מזרוחניקים, ואפילו חברה חרדים... ואני יגיד לך יותר מזה, גם בין הגויים בגידה של אשה נתפסת כחמורה יותר... אין מה לעשות זאת עובדה! השאלה היא למה? ועל כך ניסיתי לענות... אם יש לך תשובה יותר טובה, אני אשמח לשמוע....

מואדיב – השאלה הייתה שאלה עניינית שעלתה בהזדמנויות שונות: לדוג' חבר שלי [חילוני] כאשר היה בחו"ל למשך תקופה ממושכת סיפר לי שחברתו הייתה עם גבר אחר, והוא רצה את עצתי, האם את העדרו מהארץ יכול לנקוף לזכותה, או שיש בדבר בגידה שאין עליה מחילה... חבר אחר [מזרחניק] דן איתי בדבר אסורה לבעל ולבועל, בעוד הגבר לא נאסר... חבר אחר [חרדי] שמע איתי את הרצאתו של חבר ביה"ד הגדול הרב אברהם שרמן בדבר זכות האשה למגורים כאשר בעלה בגד בה, אבל היא לא מעוניינת לפרק את הנישואין והיא מעדיפה שלום בית, והבעל רוצה למכור את הדירה ולפרק את הבסיס העיקרי לקשר בניהם, ...

יש לי לא מעט חברים. חלקם גם מדברים אתי. יש אפילו כאלו שלעתים רוצים להתייעץ. כל אחד, והנושאים עמו באים להתיעץ, כנראה...

לו הייתי ירוחם, הייתי מספר לך את הסיפור הידוע הבא:

איש אחד בא למבדק אצל פסיכולוג שעושה לו מבחן רורשאך.

הוא מראה לו כתם דיו ושואל את הנבדק מה הוא רואה.

אשה ערומה - עונה הפציינט

על כתם הדיו השני הוא עונה ''זוג מקיימים מצות עונה"

על השלישי - אשה לא לבושה לגמרי.

''סלח לי אדוני'' אומר לו הפסיכולוג, "אתה סובל מדחפי מין חזקים, וזקוק לטיפול דחוף. כל כתם דיו שאי מראה לך, אתה מפרש בצורה אחת בלבד"

''אני????? '' תמה הנבדק ''אני או אתה שמראה לי תמונות כאלה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2010 14:08 לינק ישיר 

"ניהלתי אלפי שיחות עם אנשים שאינם שומרי תומ"צ, לאורך השנים, בנסיבות שונות, ועל נושאים רבים מכדי שאוכל לזכרם. באף מקרה, לא נוהלה שיחה על נושאי המיטה שמידע אודותם מובא לעיל. פוגמישו - אם אלו הם חבריך החילונים, אתה מסתובב בחברה לא משהו. החלף את החברים! "

כך כתב מואדיב לפוגמישו והדברים תמוהים,בלשון המעטה.

הרי העובדה שחברים של פוגמישו מתייעצים איתו מידי פעם  בעניינים הקשורים לעניינים שבינו לבינה רק מוכיחה שחבריו סומכים עליו גם בנושאים אלה מה שאין לומר על חבריו של מואדיב.

פוגמישו לא ציין שאלה כל נושאי השיחה בינו לבין חבריו.
מן הסתם יש לו גם נושאים משותפים אחרים שאינם שייכים לאשכול ספציפי זה.

להסיק מכאן מסקנות מרחיקות לכת עד כדי עצה להחלפת  חברים, או לספר על הנושא בדיחות מרמה מסוימת מאד לדעתי מצריכות מחאה וזה מה שאני מנסה לעשות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ההבדל בין גבר לאשה בפוליגמיה - [הסבר פסיכולוגי]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.