| נשלח ב-6/4/2010 11:30 |
|
| |
סיבת האלוקים לבריאת העולם
מועתק ממקום אחר:
muchnick
ישנה שאלה יותר גדולה: "בשביל מה ברא אותנו הקב"ה אם ממילא אנחנו משמשים רק כבובה על חוט????" (והרי זה ברור שלא בשביל להתבדר)
"בשביל מה ברא הקב"ה את העולם הזה?????????????
והתשובה שתמיד קיבלתי: "בשביל שנקיים את התורה".
אם כך: "בשביל מה ברא ה' את התורה?????"
בשביל מה בכלל הקב"ה צריך שנקיים את התורה, כלומר מה זה נותן לו????"
"בשביל מה הקב"ה ברא גן עדן לצדיקים ???"
עכשיו כאשר אני מסתכלת על זה במבט מעמיק, בשביל מה הקב"ה בכלל היה צריך את כל הסיפור הזה, מה יוצא לו מזה, האם לא היה עדיף להשאיר את כל העולם תוהו ובוהו?????????????????????????????
תוקן על ידי רציונליסטי ב- 06/04/2010 11:36:20
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2010 11:46 |
|
| |
האור בקצה
כשאת שואלת את כל השאילות האלו, את הופכת להיות יותר 'מאמינה' לאור המשפט הבא שקראתי פעם:
"שאלותיך נוצרו מתוך אמון בקיומן של תשובות. רק המאמין שואל".
אבל רגע, התכוונת ברצינות לכל השאלות האלו? את רוצה שנענה לך? או שזה היה סתם...
muchnick
הלוואי שאני אהיה יותר מאמינה ממה שאני עכשיו, , אם החברות שלי היו רואת את זה הן היו אומרות שאני כופרת (אבל מה הן מבינות).
זה היה הרהור, התכוונתי ברצינות, ואם יש לכם תשובות תענו, אבל כל השאלה היא האם קיימת להן תשובה או שהיא נסתת מעיננו.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2010 11:48 |
|
| |
maxmen
על זה אמר שלמה המלך מוסיף דעת מוסיף מכאוב,
למה בכלל אלוקים ברא את עצמו ?
אולי אלוקים בכלל מוכרח לעשות מה שעשה, אז אולי כדאי לדון אותו לכף זכות,
הרי אי אפשר לומר עליו שכביכול הוא חשב האם כדאי לברוא עולם או לא,
למעשה אולקים לא גילה לאף אחד מה יוצא לו אישית מכל זה,
ולכן אנחנו יכולים להתנחם רק בזה שאנו מבינים שיש טוב הבסולוטי, ויש רע הבסולוטי,
ואנו מבינים שטוב לבחור בטוב מול רע, וכך גם אלוקים כנראה בוחר כביכול בטוב, יוצא לנו שכל מה שעשה הוא לטובה,
muchnick
Maxman אמר: "על זה אמר שלמה המלך מוסיף דעת מוסיף מכאוב,
למה בכלל אלוקים ברא את עצמו ? - זה בכלל לא הגיוני!
אולי אלוקים בכלל מוכרח לעשות מה שעשה, אז אולי כדאי לדון אותו לכף זכות, - אם אלוקים היה מוכרח לעשות דברים הוא לא היה אלוקים מכאן שזה היה רצונו בלבד.
הרי אי אפשר לומר עליו שכביכול הוא חשב האם כדאי לברוא עולם או לא,
למעשה אולקים לא גילה לאף אחד מה יוצא לו אישית מכל זה,"
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2010 12:21 |
|
| |
אני אומר כשפותחים את הנושא הזה אז במקום להתמקד בקב"ה למה הוא ברא את העולם ומה המטרה שלו בזה, דבר שככל שמעמיקים בו יותר ככה מבינים שא"א בחיים לענות על השאלה הזאת, במקום זה צריך להתמקד בשאלה אחרי שהעובדה מוגמרת והעולם קיים אז מה אנחנו צריכים לעשות ומה המטרה שלנו בבריאה בעולם.
וככה אמרתי גם לזאת ששאלה שאלה דומה לפני שנה כאן
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2576198&forum_id=20504
תוקן על ידי חזןגדול ב- 06/04/2010 12:21:54
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2010 13:18 |
|
| |
תסלח לי חזןגדול, אבל עיינתי באשכול המדובר וזה מגוחך מכיוון שאף תגובה שם לא התייחסה כלל לשאלה המדוברת.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2010 13:25 |
|
| |
אגיד דברים פשוטים בכדי להבין מדוע אינם מספקים.
ה' מושלם - טוב - דרך הטוב להיטיב - בכדי להיטיב צריך מי שיקבל את ההטבה.
מכאן נמשיך בהתאם לשאלות.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2010 13:36 |
|
| |
לפני שאתייחס לשאלות עצמם, אני רוצה להציג את דעתי על כל השאלות המיוחסות למטרות הבורא:
אנחנו פשוט לא מתעסקים בהם, איננו מתימרים לנסות ולהבין את סיבותיו של האלוקים, אנו עסוקים בפילוסופיה.
פילוסופיה אמיתית בהגדרת הבורא יכולה להתעסק בתאריו, באחדותו, ביחסו אלינו, ובציוויו. לא במניעיו, שאין להם שום משמעות לגבינו. ואין לנו שום כלים לדעת אותם. יותר מזה השאלות האלו בד"כ לא מציקות לפילוסוף, מהיום שבו הוא עומד על דעתו, ומבין שהדברים האלו הם ללא תכלית. וכוונתי בתכלית היא לא ל'למעשה' כי ברור שרובה של החכמה היא לא לתועלת המעשית, אלא כוונתי בתכלית היא להפוך את האדם לחכם יותר וממילא לבר מעלה יותר. ההתעסקות בשאלות של מה יש לאלוקים מגן עדן הם לא יהפכו אותך לחכמה יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2010 15:05 |
|
| |
| האור_בקצה כתב: |  | לפני שאתייחס לשאלות עצמם, אני רוצה להציג את דעתי על כל השאלות המיוחסות למטרות הבורא:
אנחנו פשוט לא מתעסקים בהם, איננו מתימרים לנסות ולהבין את סיבותיו של האלוקים, אנו עסוקים בפילוסופיה.
פילוסופיה אמיתית בהגדרת הבורא יכולה להתעסק בתאריו, באחדותו, ביחסו אלינו, ובציוויו. לא במניעיו, שאין להם שום משמעות לגבינו. ואין לנו שום כלים לדעת אותם.
יותר מזה השאלות האלו בד"כ לא מציקות לפילוסוף, מהיום שבו הוא עומד על דעתו, ומבין שהדברים האלו הם ללא תכלית. וכוונתי בתכלית היא לא ל'למעשה' כי ברור שרובה של החכמה היא לא לתועלת המעשית, אלא כוונתי בתכלית היא להפוך את האדם לחכם יותר וממילא לבר מעלה יותר.
ההתעסקות בשאלות של מה יש לאלוקים מגן עדן הם לא יהפכו אותך לחכמה יותר. |
|
כל מילה בסלע! דומה למה שכתבתי פחות יותר זאת הכונה.
כתבת: לפני שאתייחס לשאלות עצמם... מעניין מה יש לך לומר באמת ביחס לשאלות עצמם.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2010 18:40 |
|
| |
muchnick: היקרה
מה לא הגיוני ? אולי תסבירי לי למה באמת אלוקים ברא\עשה את עצמו,
זה הרי אותו שאלה שאת שואלת, את שואלת שלב קדימה אני שואל אחורה,
ברר שאלוקים מוכרח הוא מוכרח לרצון שלו, ומי זה הרצון שמכריח אותו ? האם יכול הוא להתנגד לרצון שלו ?
אני רואה ש"האור בקצה" ענה לך כבר,
אבל תדעי לך שכל ההסברי הפילוסופים בא אחרי השאלות האלו,
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2010 20:00 |
|
| |
אני אמרתי שזה לא הגיוני שאתה טוען שאלוקים ברא את עצמו, אף אחד לא יכול לברוא את עצמו, כדי לברוא משהו אתה צריך להיות קיים, אלוקים פשוט היה קיים מאז ומתמיד. ואני לא שאלתי למה אלוקים ברא את עצמו- אלא למה הוא ברא את העולם, מה יוצא לו מזה?
דבר שני- מה זאת אומרת אלוקים מוכרח, הביטוי הזה כלל לא ראוי, הקב"ה הוא לא בנאדם שמשועבד לרצונותיו ולתאוותיו, מכך שהוא לא מוכרח לעשות את רצונו, אני לא בטוחה כלל שאפשר אפילו לומר שלקב"ה יש רצון, רצון זהו דבר מאוד ארצי מאוד גשמי, אני לא יודעת איך לקרוא לזה.........
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2010 21:23 |
|
| |
מה איתי?
לא הגבת לי...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2010 21:26 |
|
| |
| האור_בקצה כתב: |  | לפני שאתייחס לשאלות עצמם, אני רוצה להציג את דעתי על כל השאלות המיוחסות למטרות הבורא:
פילוסופיה אמיתית בהגדרת הבורא יכולה להתעסק בתאריו, באחדותו, ביחסו אלינו, ובציוויו. לא במניעיו, שאין להם שום משמעות לגבינו. ואין לנו שום כלים לדעת אותם. יותר מזה השאלות האלו בד"כ לא מציקות לפילוסוף, מהיום שבו הוא עומד על דעתו, ומבין שהדברים האלו הם ללא תכלית. וכוונתי בתכלית היא לא ל'למעשה' כי ברור שרובה של החכמה היא לא לתועלת המעשית, אלא כוונתי בתכלית היא להפוך את האדם לחכם יותר וממילא לבר מעלה יותר. ההתעסקות בשאלות של מה יש לאלוקים מגן עדן הם לא יהפכו אותך לחכמה יותר. |
|
א. אם אינני טועה אפלטון היה בעד לחקור גם דברים שלכאורה חסרי משמעות ובזה נחלק עם אריסטו.
ב. למה אין תכלית? אם ברא הקב"ה את העולם למטרה מסוימת - ואנו אוהבים אותו - ברצוננו להגשים את מטרתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2010 21:45 |
|
| |
אם הוא רוצה להייטיב למישהו אז למה הוא לא ברא את העולם הזה והעולם הבא רק בשביל להיטיב, אז היה בורא רק את העולם הבא! ובשביל מה הוא צריך את כל הבלאגן הזה של יהודים גויים, היה בורא עם אחד ויחיד! בשביל מה הוא היה צריך לברוא את התורה, היה מיטיב גם בלעדיה! ואם הוא רוצה להיטיב היה בורא רק טוב בשביל מה הוא ברא גם רע? בשביל מה 2 יצרים? וכו' וכו'.....
בוודאי שיש תכלית, רק מהי? האם היא גלויה?
(שאלתי אותך את זה באשכול מקור סמכותו של היוצר לחייב את ברואיו:) אנחנו יכולים לשער אותה , אך לא לדעת אותה ואולי זו מטרה שהוא רוצה שנגשימה בלי לגלות לנו מהי?-כלומר לו היתה מטרה מסויימת הוא לא גילה לנו אותה, אבל נתן לנו את התורה, וע"יזה שאנחנו מקימיים אותה אנחנו בעצם נגשים את מטרתו בלי לדעת אותה? אם הוא היה רוצה שנגשימה ע"י ידיעתה הוא היה מגלה לנו אותה, לא?????????
תוקן על ידי muchnick ב- 08/04/2010 21:54:56
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2010 10:34 |
|
| |
muchnick: היקרה,
לדעתי שאלתך צריכה להיות כך,
שאנחנו כבר כאן מה היא הדרך שאנו צריכים לבחור לעצמינו ? לאיזה דרך יש את הנסיון הגדול ביותר ?
באיזה דרך אני בטוח שאני אהיה קיים לנצח נצחים כלומר רק אם צאצאי ימשיכו להוליד עד סוף כל הדורות,
או דרך תלמידים שלי וילמדו את תורתי לדור הבא
ואיך אני יכול להבטיח לי שזה יקרה, ובכן יש שני דרכים א,) צאצאים ב,) תלמידים
לפי א') אם אני קיים פי' שסבא שלי קיים, לפי ב') אם אני לומד רמב"ם פי' שהוא קיים אצלי,
עכשיו: איזה דרך הכי קל לי לעשות ? ברור שלהתחתן ולהביא ילדים ולחנך אותם בדרך שהכי הוכיח המשכיות,
הדרך הקשה היא להיות הרמב"ם או רש"י וכו' וכו'
אז אני ממליץ ללכת קודם על הבטוח ולהתחתן, ואחר כך לקנות חכמה ולהעמיד תלמידים הרבה,
כך נקנה לנו עולם הבא לנצח נצוחים,
(בעומק זה הפי' של עולם הבא וגם עונש כרת בא מאותו הבנה, כלומר מי שבאמת לא מתנהג כך הוא כורת את עצמו מהעולם,)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2010 10:49 |
|
| |
| muchnick כתב: |  | אם הוא רוצה להייטיב למישהו אז למה הוא לא ברא את העולם הזה והעולם הבא רק בשביל להיטיב, אז היה בורא רק את העולם הבא! ובשביל מה הוא צריך את כל הבלאגן הזה של יהודים גויים, היה בורא עם אחד ויחיד! בשביל מה הוא היה צריך לברוא את התורה, היה מיטיב גם בלעדיה! ואם הוא רוצה להיטיב היה בורא רק טוב בשביל מה הוא ברא גם רע? בשביל מה 2 יצרים? וכו' וכו'.....
בוודאי שיש תכלית, רק מהי? האם היא גלויה?
(שאלתי אותך את זה באשכול מקור סמכותו של היוצר לחייב את ברואיו:) אנחנו יכולים לשער אותה , אך לא לדעת אותה ואולי זו מטרה שהוא רוצה שנגשימה בלי לגלות לנו מהי?-כלומר לו היתה מטרה מסויימת הוא לא גילה לנו אותה, אבל נתן לנו את התורה, וע"יזה שאנחנו מקימיים אותה אנחנו בעצם נגשים את מטרתו בלי לדעת אותה? אם הוא היה רוצה שנגשימה ע"י ידיעתה הוא היה מגלה לנו אותה, לא?????????
תוקן על ידי muchnick ב- 08/04/2010 21:54:56 |
|
אם זכרוני אינו מטעני...ה' ברא את האדם בגן עדן...
שאלתך עוברת ל-למה הייתה לאדם אפשרות לחטוא? - תאשרי ואענה.
לגבי הפיסקה השניה: א. גם אם לא גילה - זה דבר שחשוב לנו לנסות לדעת בכדי לעשות כמו שצריך, הרי הוא לא גילה אם גילה או לא...;-)
ב. הוא נתן לנו חכמה ובינה שגם בעזרתם ניתן להגיע לזה אף שלא אמר.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2010 20:22 |
|
| |
בדיוק, אני מאשרת, עכשיו תענה.☺
|
|
|
|