|
|
| נשלח ב-8/4/2010 21:00 |
|
| |
נכון, צענערע, את צודקת
סתם: את באמת צודקת - המשל הוא בעייתי - הוא אמנם יפה ונותן תחושה של הסבר, אך מסופקני שהוא מספק הסבר הפותר את הספק
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2010 22:04 |
|
| |
רדף האבחנה בין השימוש למפרע לויכוחים בהווה אינה מוכיחה כי העבר הינו טיוח. הויכוח או לא מה ה' התכוין אלא איך אנו אמורים ליישם את המתודה לקביעת ההלכה במקרה מסויים שנשאר פתוח שכן אני וודאי לא התכוונתי למחלוקות מציאותיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2010 22:30 |
|
| |
לתלמיד: אתה כותב: " הויכוח או לא מה ה' התכוין אלא איך אנו אמורים ליישם את המתודה לקביעת ההלכה במקרה מסויים שנשאר פתוח"
נכון - אבל העובדה היא שיש וויכוח - וזה מעיד על כך שכל אחד מן הצדדים סבור שהשני טועה - כלומר, בוויכוח המתרחש בזמן נתון, כל אחד מהצדדים סבור שהצדק איתו והשני טועה (ומטעה - ואלי אף גרוע מכך) ולא אומרים "אלו ואלו".
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2010 22:41 |
|
| |
אני אבהיר כוונתי:
כשחברותא מתווכחת בבית המדרש, הרי שלעתים קרובות הוויכוח הזה הוא רק לשם חידוד השכל, בירור הסברות, העמקת ההבנה וכו' - לעתים קרובות, אם צד אחד מאמץ פרשנות מסויימת, הצד השני אותומאטית מאמץ פרשנות אחרת - וזאת לא משום שהוא סבור שהשני טועה אלא משום שזהו תפקידו בתור חברותא.
אבל לא כן הוא הדבר כשמדובר במחלוקת בין פוסקים.
והערת אגב: כולם יודעים יפה לצטט את המקור שאומר ש"לא נמנעו ב"ש לשאת נשים מבית הלל...והאמת והשלום אהבו" אבל מעטים מצטטים את "תלמידי בית שמאי עמדו להן מלמטה והיו הורגין בתלמידי בית הלל"
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2010 00:38 |
|
| |
רדף
אבהיר כוונתי- לא ששתי הדעות נכונות. לשתיהן יש אופציה להיות נכונות. שתיהן בקשת (רק מה שמוטעה מעיקרו בשיקול הדעת או בדבר משנה אינו בה).
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2010 01:01 |
|
| |
אה - זה בסדר. עם פרשנותך לכלל "אלו ואלו דא"ח" אין שום בעיות לוגיות.
הבעיה היא שלא זו הפרשנות המקובלת: מקובל להגיד (וכך מלמדים אותנו מינקות) שהחכמים (לפחות חז"ל) אף פעם אינם טועים (כלומר - שאינם אומרים דבר מה שאיננו אמת). ועם זה כבר ישנה בעיה לוגית.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2010 08:15 |
|
| |
לא עברנו את הינקות?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2010 08:22 |
|
| |
אנו אולי עברנו את הינקות - אבל לא כולם עברו אותה.
וברצינות: הטענה שחז"ל אף פעם לא טעו היא טענה שבחוגים רחבים מאד אסור לפקפק אחריה - לא רק בחוגים חרדיים, שם פשיטא שלא רק שחז"ל לא טעו אף פעם אלא גם שהרב אלישיב אף פעם לא טועה - אלא גם בחוגים דת"לים רחבים.
וכל מה שאני טוען הוא שיש בטענה זו סתירות פנימיות - בהנתן העובדה שחז"ל חלקו אחד על השני....
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2010 14:59 |
|
| |
| רדףהשיג כתב: |  | אנו אולי עברנו את הינקות - אבל לא כולם עברו אותה.
וברצינות: הטענה שחז"ל אף פעם לא טעו היא טענה שבחוגים רחבים מאד אסור לפקפק אחריה - לא רק בחוגים חרדיים, שם פשיטא שלא רק שחז"ל לא טעו אף פעם אלא גם שהרב אלישיב אף פעם לא טועה - אלא גם בחוגים דת"לים רחבים.
וכל מה שאני טוען הוא שיש בטענה זו סתירות פנימיות - בהנתן העובדה שחז"ל חלקו אחד על השני.... |
|
זה לא עניין של לפקפק, כולנו יודעים מה הם ידעו ומה לא, למען הסדר החברתי\השקפתי אנו מחנכים כך,
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2010 16:12 |
|
| |
מקס הדבר ברור, אבל השאלה נשארת במקומה, למה אנו מנחילים שקרים לילדנו?
חשבתי על זה השנה בהגדה- אם הילד לא יודע לשאול- אנו מחויבים לפתוח לו את הפתח ,לשאול שאלות,
וכשהוא כבר ישאל את השאלות- אנו נספר לו שקרים, למען הסדר החברתי וההשקפתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2010 17:05 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | מקס
הדבר ברור, אבל השאלה נשארת במקומה, למה אנו מנחילים שקרים לילדנו?
חשבתי על זה השנה בהגדה- אם הילד לא יודע לשאול- אנו מחויבים לפתוח לו את הפתח ,לשאול שאלות,
וכשהוא כבר ישאל את השאלות- אנו נספר לו שקרים, למען הסדר החברתי וההשקפתי.
|
|
אני שאול אותך כך, האם מיד שהילד שלי נולד אני מתחיל לומר לו תשמע ילד העולם היא עולם של שקר,
ראש הממשלה מושחת בית המשפט מושחתים וכו' וכו'
אתה פשוט נותן לו הרגשה ורודה על העולם, אז אני אומר שאתה משקר לא ??? לא !
רק שהוא יגדל הוא יבין לבד, נכון,
כך גם בחינוך,
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2010 19:13 |
|
| |
מקס
אני חושש שמלבד שהאמת הינה ערך לכשעצמו, חינוך לפי שקרים קדושים הינו אולי טקטיקה טובה אבל בוודאי איסטרטגיה כושלת
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2010 19:32 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | מקס
אני חושש שמלבד שהאמת הינה ערך לכשעצמו, חינוך לפי שקרים קדושים הינו אולי טקטיקה טובה אבל בוודאי איסטרטגיה כושלת |
|
למה אתה חושב שאני משקר לו
אני פשוט אומר לו שחז"ל\ההלכה\דעת תורה\הרבי\השקפה וכו' היא היא הסמכות שלנו,
עכשיו ברור שבתור ילד הוא חייב את הביטחון שעל מה שאנו מסתמכים היא משהו אפסולוטית,
(אגב: תשעים אחוז מהאנושות רוצים\מתעקשים לחשוב כך, אם זה על הרופא\על המדינה שלו\האידולוגיה\העורך דין שלו, ואם זה אפי' על אשתו)
אבל אחרי שהאדם מתפכח ונשאר ערום מכל דעותיו, במקום להתאבד, הוא עושה חושבים, ומספיק חכם ממשיך את דרך אבותיו כי זה מה שנתן לאבותיו את הנצחיות עד היום ולכן למה לו לבחור בדרך שאין לו נצחיות,
ביננינו במילא אין כמו הערכים שלנו , ועל מה שצריך תיקון ? על זה יש את חכמי עכח,
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2010 21:35 |
|
| |
מקס ביננינו במילא אין כמו הערכים שלנו
תגיד לחינוך לשקר אתה קורא ערכים? לא צריך לספר כל דבר לילד, אבל אסור לשקר לו. באשכול הסמוך כותב בחור מתוסכל מהחרדיות שלו, יותר נכון מהחרדים,
בונים כאן מערכת שקרים - למטרות פוליטיות, קובעים כי עמידה בצפירה היא חוקת הגויים- כש לא היו דברים מעולם- הגויים לא נוהגים לעמוד בצפירה,, אבל מה משנה -האמת-כשאפשר לנגח סממני מנהגי מדינה, הרי הצפירה היא מנהג ישראל מובהק- הישמע קול שופר בעיר והעם לא יחרדו
אבותנו ורבותנו הנחילו לנו מערכת שקרים משומנת היטב, רצוי לטובת ולעתיד ילדנו שלא נמשיך לשקר. ניכרים דברי אמת, ולשקר אין רגליים.
|
|
| נשלח ב-11/4/2010 21:51 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | מקס
ביננינו במילא אין כמו הערכים שלנו
תגיד לחינוך לשקר אתה קורא ערכים? לא צריך לספר כל דבר לילד, אבל אסור לשקר לו. באשכול הסמוך כותב בחור מתוסכל מהחרדיות שלו, יותר נכון מהחרדים,
בונים כאן מערכת שקרים - למטרות פוליטיות, קובעים כי עמידה בצפירה היא חוקת הגויים- כש לא היו דברים מעולם- הגויים לא נוהגים לעמוד בצפירה,, אבל מה משנה -האמת-כשאפשר לנגח סממני מנהגי מדינה, הרי הצפירה היא מנהג ישראל מובהק- הישמע קול שופר בעיר והעם לא יחרדו
אבותנו ורבותנו הנחילו לנו מערכת שקרים משומנת היטב, רצוי לטובת ולעתיד ילדנו שלא נמשיך לשקר. ניכרים דברי אמת, ולשקר אין רגליים. |
|
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=23&topic_id=2775888&forum_id=20504
|
|
|
|
|