|
|
| נשלח ב-11/4/2010 22:11 |
|
| |
מקס איני מבין מדוע הפנית אותי ללינק הנ"ל- לגלות שכתבת דברים לא נכונים!
האם אתה יודע שהנוצרים מציינים את יום אידיהם ויום זכרונם- בצילצולי פעמוני הכנסיות, בקצב שונה למאורע ומאורע, מאיפה לקחת שזה מנהג נוצרי? מקס ידידי רבותיך שיקרו לך כמו יתר השקרים שהעליטו אותנו
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 00:07 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | מקס
איני מבין מדוע הפנית אותי ללינק הנ"ל- לגלות שכתבת דברים לא נכונים!
האם אתה יודע שהנוצרים מציינים את יום אידיהם ויום זכרונם- בצילצולי פעמוני הכנסיות, בקצב שונה למאורע ומאורע,
מאיפה לקחת שזה מנהג נוצרי?
מקס ידידי רבותיך שיקרו לך כמו יתר השקרים שהעליטו אותנו |
|
אני לא סומך על אף אחד אני פשוט כתבתי שם < חבל באמת שהנהגה המדינית לא השכילה לעשות משהו שהציבור החרדי היה יכול לחיות איתה,
ולא איזה מנהג נוצרי >
מצידי תמחוק את הנוצרי. כוונתי הייתה לא יהודי, שהחרדים לא יכולים לחיות אם זה,
רציתי לומר שאם היה לנו הנהגה נורמלית זה לא היה צריך לקרות,
אנחנו לא מרגישים אפי' שאנו עוד מנהלים את הוויכוחים של ימי הטורקים, די נמס כבר, כל שנה עם אותו שטויות,
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 11:17 |
|
| |
אני אישית לא מוצא שום בעיה הלכתית בעמידה בעת הצפירה, ועקרונית אין לי בעיה להביע בזה את הזדהותי עם זכרון הקדושים (אשר חלק מהם הם זקניי וזקינותיי ובני משפחותיהם).
אלא שיש לי בעיה אחרת עם הצפירה, בגינה לא עמדתי. הבעיה היא השקר! השקר שירוחם וכל השאר כה סולדים ממנו, אותו שקר לא נותן לי לעמוד בעת הצפירה - אשר בעצת קביעתו לדורות היו ראשי הציונות, אשר חלק מהם היו משת"פי הנאצים בפועל, הערימו מכשולים מתחת לרגלי השתדלנים החרדים מצד אחד וחסידי אומות העולם מצד שני, אשר אבו להציל שתי כרעים ובדל אוזן משארית הפליטה. הציונים ישבו על כסף רב אותו תרמו הקרבנות, ואת הכסף הזה לא אבו הציונים לשחרר תמורת הצלתם. כאשר צעירי אגודת ישראל שלחו משלוחי מזון לאירופה להחיות נפש מתי הרעב וצחה הצמא, או אז מצאו ראשי הציונות דאמריקא למחות נגדם בעוון 'ביטול החרם' נגד הנאצים. גם יתר ראשי הציונים שלא נטלו חלק פעיל בהזמת פעולות ההצלה, גם המה היתה דעתם נוחה מהמספר ההולך וגדל של קרבנות, בידעם שהתוצאה תהיה הסכמה מהירה יותר להקמת המדינה - מצד אומות העולם.
אז שהם יהיו אלה שיקבעו לי מה אני אמור לעשות לזכר אבותי - שהם גרמו לרציחתם?
אם ראשי העם הגרמני (לא הנאצים) היו מציעים לנו (לא קובעים לנו) לעמוד בעת צפירה, איך היינו מגיבים?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 12:18 |
|
| |
שבח איני חושב שאתה צודק- עובדתית- שהמשתפים עם הנאצים הם שקבעו את הצפירה,
אבל הרבי מסאטמר הרבי מבעלז האח- ואחרים טובים וצדיקים-גם היו משתפים לא קטנים,
נדמה לי שאת מה טובו שאתה אומר כל בוקר גם חיבר צדיק יסוד עולם. ואומרים שגם את למנצח לבני קרח ואומרים כי- עלינו ועל כן -חיבר צדיק. ועד כמה שאני זוכר ביום הכיפורים אנו מבקשים מה' שיקבל את תפילתנו כמו את תפילת -מנשה- צדיק יסוד העולם. צריכים קצת פרופוציה במציאת סיבות
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 13:26 |
|
| |
שבח בגלל הרבי מסטמר בצורה ישירה נשרפו שליש ממשפמתי הגדולה, היתר ואני בתוכם שרדנו במחנות. בגלל נאומו של הרבי מבעלז בסעודה שלישית בבודפשט ערב בריחתו החפוזה משם, וימים אחדים לפני-שעשרות אלפי יהודים טובים נהרגו, חלקם הגדול בגלל שהאמינו לדרשתו המרגיע שאין מה לדאג, לו באמת לא היה מה לדאוג כי הוא ברח מיד בצאת השבת.
הפושעים הציונים כדבריך,התגנבו לתופת וצנחו לשם לנסות להציל חלק מהעם, ולא ברחו, היתה להם השקפה מוטעת אולי בניסיות ההצלה שעשו, בעיקר הטעות הגדולה והלא תסולח שעשו- בהצילם את הרבי מסאטמר- טעויות טרגיות בשיקול הדעת היו אז - בגלל 600 מיוחסים, והיום בגלל כמה שבויים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 13:46 |
|
| |
קָלַטת מהאויר את השמועות הפורחות ואתה אף לא יודע להציג את פרטיהן. באשר למפריחי השמועות עצמם, להם הותרה הרצועה להטיל מום בניצולי השואה שעזבו את כל מחמדיהם ויקיריהם מאחוריהם, כל זאת כאשר מדובר בראשי היהדות החרדית. אילו היה אי מי טופל זאת בטומי למשל, היו מעמידים אותו בשורה אחת עם גדולי מכחישי השואה ומשמיציה. ובאשר לנתונים המשפחתיים והאישיים שלך, אני לא מאמין לך, כי ממכלול התגובות שלך ברחבי הפורום עולה כי הנך ממוצא ספרדי טהור, אתה מזדהה עם הבעיות של עדה זו, והינך אף מגיב מנטלית כמותם. אכן אין זה צריך לעכב בעדך מלבקר את מְסַפְּרֵי השואה ואת ניצוליה, כל עוד אינך משמיצם ותולה בהם בוקי סריקי.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 15:16 |
|
| |
אזע פונים הוסטיי שוארצער קאוף שוארצער קלעיידר אין אשוארצע הארץ.
יהודי שמגן אל אחיו הספרדים חייב להיות ספרדי,? האמת שאני מתבייש בזה שאני אשכנזי- חר"א =חרדי אשכנזי, אם אלו רבותיך אם אתה פרי יבולם, הבושה עוד יותר גדולה, אם אתה רואה את הרצון לאחדות ישראל כמוזר ומשונה, אוי לנו. יותר נכון אוי לך ולרבותיך, ארור עושה מלאכתו רמיה- נאמר עליהם. אבל לזכותם יאמר כי כל חייהם הוא רמייה אחת גדולה.
כל הדברים שכתבתי על האדמורי"ם הם אמת, על ר' יואיליש זה מכלי ראשון, אבי היה- לבושתי- תלמיד חבר של ר' יואיליש, הייתי מבאי ביתו, היה מלטף לי את הראש- ועד היום אני מנסה להוריד את הזוהמה, כנראה בלי הצלחה אם אני עונה לך, כתוב תען אויל באיולתו פן יחכם בעיניו, וביותר שידעו חברי הפורום, איך אתה עונה- כשאין לך מה לענות ,
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 16:10 |
|
| |
ירוח
בהרבה מדבריך אתה צודק.
אבל - כשאי לך ךקרוא את הספר של שלום רוזנפלד (עורך מעריב המיתולוגי), שהיה חונגרי במוצאו וציוני נאמן על משפט קסטנר. מן הסתם תשנה חלק מדעותיך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 16:32 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | | אזע פונים הוסטיי שוארצער קאוף שוארצער קלעיידר אין אשוארצע הארץ. |
|
נ"ב כצ"ל: אזא פנים [געזיכט] האסטו שווארצער קוף [מאלפע] שווארצע קליידער און א שווארצע הארץ.
כנראה שלמדת בחיידר אשכנזי. ואתה יודע (קצת) לדבר אידיש אבל לא לכתוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 16:40 |
|
| |
תלמיד את הספר של רוזנפלד תיק פלילי מס - קראתי מיד ב1957 אני בקי בהיטוריה של הנושא הרבה הרבה יותר מאשר אתה יכול לעלות בדעתך, תיק היועץהשפטי נגד מלכיאל גרינוולד, מוכר לי על בוריו, אני חי את התקופה הנדונה-בעיקר בלילות, כשילד קטן (שכנראה מעולם לא היתה לו ילדות, והוא זקן יותר מהרבה זקנים של היום) מטריד את מנוחתי לילה לילה בשאלות קשות קשות מאד, ולכן הילד הזה מטריד אותי שוב ושוב
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 03:19 |
|
| |
ההסתדרות הציונית פעלה במודע מתוך אינטרסים ברורים ופוליטיים אשר מהותם היתה לבנות מדינה מתוך שמירה על יחסים סבירים עם המעצמות,בעיקר בריטניה, זאת הסיבה שהם מנעו מיואל ברנד להביא לידי ביצוע את העיסקה עם המשאיות ועל מזבח מפוקפק זה הם הקריבו את יהודי הונגריה. חוץ מזה, האסטרטגיה הציונית היתה להביא לארץ יהודים [או פרות כמו שהתבטא פעם גרינבוים, כמדומני,] ולכן יהודי הונגריה שרובם הגדול היו אנטי ציוניים[ולא דתיים, כמו שאוהבים אצלנו לומר...] לא נכנסו אל תוך הגדרה זו.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 03:31 |
|
| |
ולעצם ענין יום השואה.. לא שיש לי התנגדות לעמוד דום לזכר הניספים אלא שהיתה, ועדיין קיימת מלחמה על אופיו של העם היהודי לעם שלנו יש מסורת מנהגים ותרבות כבר אלפי שנים,מה שלא התאים לחילונית בכלל ולציונות בפרט, אשר על כן, מתבקש מאיתנו לנהוג כבמלחמה. זאת גם אם אין לנו התנגדות עקרונית לזה. הבעיה היותר חריפה היא שיום זה אינו יום השואה כלל, אלא, יום לזכר מיעוט קטן של "גיבורים" שמסרו את חייהם למען האתוס הציוני, לא לשוא המדינה בחרה את יום פרוץ מרד הגיטו ליום זיכרון, זה נעשה כדי לתמוך באותם אלפים בודדים שנלחמו, תוך העברת ביקורת צולבת על מליוני הרוגים, שקיבלו החלטות על חייהם מתוך רעב יסורים ויגון, החלטות שלא התאימו להלך הרוח וסדר היום אותם רצו הציונים לקבוע, תוך שיבתם על סיר הבשר בארץ. כמה עזות וגסות רוח יש בצעד זה ואיך הם רוצים שנעמוד דום ונכלל את זכרת של מליונים ??????
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 09:30 |
|
| |
לאו דווקא למען האתוס הציוני. היו ממורדי גיטו וורשא גם קומוניסטים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 10:44 |
|
| |
איש דעה
דבריך במחילה הם זריעת חול בעייני עצמך, נניח ואתה צודק בכל מה שכתבת-(אתה לא צודק בכלל) אבל נניח, באם החרדים היו מיחדים יום מיוחד משלהם, - יום אחד מיוחד שבו יגידו פרקי תהילים וילמדו משניות אין צורך באמירת קינות, הרי נהרגו שם גם לא חרדים, אבל אתה מסכים שהיו בין הנרצחים והנשרפים גם כמה חרדים יהודים ירש"מ לא הרבה, אולי רק 24000 , ליהודים הללו לא מגיע שיצנו את זכרם ויבכו את שריפתם והשמדתם, לפעמים משפחות שלמות שאבד זכרם לעולם, לא מגיע להם יום אחד מסכן בשנה שגם החרדי הממוצע ידע כי נפל דבר איום בעם ישראל, לא מגיע להם? אולי גם הם לא נהגו כבוד זה בזה? ולכן הם נהרגו, אנו צריכי למשיך בחטא הזה של אי מתן כבוד לנרצחים?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 18:39 |
|
| |
בעל,זה התאים להם לאו דווקא מפני שהמורדים היו ציונים אלא, שמבחינה טקטית הם נהגו כפי שהתנועה הציונית ראתה לנכון דהיינו לחמו על דמם כמו למשל המכבים שהם מגדולי מפארי האתוס הציוני או סיפור מצדה אם היה או לא... שעושה רק טוב לציונות ירוחם, אני לא מבין למה אתה נסער? מישהו אמר לא לחלוק כבוד לנרצחים ? מבחינה זו אין כלל הבדל בדתם או אמונתם של אלו מכיון שמתו על יהדותם דברתי על הצורה לעשות את זה, ועל הכוונה הברורה שעומדת מאחורי נטרול הדת וההנהגות שנהגו היהודים ה"גלותיים" ולא התאימו לחיים ויצמן וחביריו...
|
|
|
|
|