בית פורומים נוער חרדי

גבורה וגאווה יהודית- ואיך זה קשור ליום השואה!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/4/2010 11:25 לינק ישיר 

מןצ'ניק, אני חושבת שיש כאן בלבול קטן בין כוח לבין עוצמה.

הגאווה היהודית אף פעם לא הייתה על הכוח שלנו, גם כאשר היה צבא לעם ישראל, הוא לא היה מקור הגאווה, הוא היה בסך הכל צורך קיומי. על חרבך תחיה זו תפארתו של עשיו ולא שלנו. בימי דוד המלך, גדולתו וגאוותו של המלך, הייתה על גבורתו בתורה ולא על גבורתו הפיזית.

הגאווה היהודית תמיד נסובה סביב הרוח והעוצמה! ולכן, עיקר הכבוד והעוצמה של היהודים בימי השואה, היה דווקא במסירות הנפש על שמירת המצוות, בהליכה לתאי הגזים תוך שירת אני מאמין, בעזרה ההדדית, בהיותנו עם הנבחר הנמצא כרגע למשיסה, ועל זאת גאוותנו.

את ההגדה של כצאן לטבח, המציאו הציונים על מנת לתת צידוק נוסף להקמתה של מדינת ישראל, וזה רק אחד מהשקרים והדמגוגיות שלהם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2010 17:44 לינק ישיר 

חנוכי כתב:
מןצ'ניק, אני חושבת שיש כאן בלבול קטן בין כוח לבין עוצמה.

הגאווה היהודית אף פעם לא הייתה על הכוח שלנו, גם כאשר היה צבא לעם ישראל, הוא לא היה מקור הגאווה, הוא היה בסך הכל צורך קיומי. על חרבך תחיה זו תפארתו של עשיו ולא שלנו. בימי דוד המלך, גדולתו וגאוותו של המלך, הייתה על גבורתו בתורה ולא על גבורתו הפיזית.

הגאווה היהודית תמיד נסובה סביב הרוח והעוצמה! ולכן, עיקר הכבוד והעוצמה של היהודים בימי השואה, היה דווקא במסירות הנפש על שמירת המצוות, בהליכה לתאי הגזים תוך שירת אני מאמין, בעזרה ההדדית, בהיותנו עם הנבחר הנמצא כרגע למשיסה, ועל זאת גאוותנו.

את ההגדה של כצאן לטבח, המציאו הציונים על מנת לתת צידוק נוסף להקמתה של מדינת ישראל, וזה רק אחד מהשקרים והדמגוגיות שלהם!

בדיוק הליכה תוך שירת אני מאמין זה מה שאני דוגלת בו לא סתם הליכה בכפיפות קומה, אלה תוך שירת אני מאמין וגאווה שאני יהודי , ושאני מת יהודי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2010 17:49 לינק ישיר 

אבל זה ממש לא קשור להתנגדות פיזית!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2010 18:19 לינק ישיר 

לאו דווקא, גם, אבל יותר לגאווה.

כל המגלה זהותו באינטרנט הוא אדיוט מושלם........

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2010 18:25 לינק ישיר 

זהו, שהגאווה ממש לא מתבטאת בכוח אלא בעוצמה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > נוער חרדי > גבורה וגאווה יהודית- ואיך זה קשור ליום השואה!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.