|
|
| נשלח ב-13/4/2010 11:25 |
|
| |
מןצ'ניק, אני חושבת שיש כאן בלבול קטן בין כוח לבין עוצמה.
הגאווה היהודית אף פעם לא הייתה על הכוח שלנו, גם כאשר היה צבא לעם ישראל, הוא לא היה מקור הגאווה, הוא היה בסך הכל צורך קיומי. על חרבך תחיה זו תפארתו של עשיו ולא שלנו. בימי דוד המלך, גדולתו וגאוותו של המלך, הייתה על גבורתו בתורה ולא על גבורתו הפיזית.
הגאווה היהודית תמיד נסובה סביב הרוח והעוצמה! ולכן, עיקר הכבוד והעוצמה של היהודים בימי השואה, היה דווקא במסירות הנפש על שמירת המצוות, בהליכה לתאי הגזים תוך שירת אני מאמין, בעזרה ההדדית, בהיותנו עם הנבחר הנמצא כרגע למשיסה, ועל זאת גאוותנו.
את ההגדה של כצאן לטבח, המציאו הציונים על מנת לתת צידוק נוסף להקמתה של מדינת ישראל, וזה רק אחד מהשקרים והדמגוגיות שלהם!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 17:44 |
|
| |
| חנוכי כתב: |  | מןצ'ניק, אני חושבת שיש כאן בלבול קטן בין כוח לבין עוצמה.
הגאווה היהודית אף פעם לא הייתה על הכוח שלנו, גם כאשר היה צבא לעם ישראל, הוא לא היה מקור הגאווה, הוא היה בסך הכל צורך קיומי. על חרבך תחיה זו תפארתו של עשיו ולא שלנו. בימי דוד המלך, גדולתו וגאוותו של המלך, הייתה על גבורתו בתורה ולא על גבורתו הפיזית.
הגאווה היהודית תמיד נסובה סביב הרוח והעוצמה! ולכן, עיקר הכבוד והעוצמה של היהודים בימי השואה, היה דווקא במסירות הנפש על שמירת המצוות, בהליכה לתאי הגזים תוך שירת אני מאמין, בעזרה ההדדית, בהיותנו עם הנבחר הנמצא כרגע למשיסה, ועל זאת גאוותנו.
את ההגדה של כצאן לטבח, המציאו הציונים על מנת לתת צידוק נוסף להקמתה של מדינת ישראל, וזה רק אחד מהשקרים והדמגוגיות שלהם! |
|
בדיוק הליכה תוך שירת אני מאמין זה מה שאני דוגלת בו לא סתם הליכה בכפיפות קומה, אלה תוך שירת אני מאמין וגאווה שאני יהודי , ושאני מת יהודי.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 17:49 |
|
| |
אבל זה ממש לא קשור להתנגדות פיזית!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 18:19 |
|
| |
לאו דווקא, גם, אבל יותר לגאווה.
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 18:25 |
|
| |
זהו, שהגאווה ממש לא מתבטאת בכוח אלא בעוצמה.
|
|
|
|
|