בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

החזן ברוך שור - לכבוד "היארצייט"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/4/2010 20:34 לינק ישיר 
החזן ברוך שור - לכבוד "היארצייט"

הגם שאני מאוחר.....

http://www.mediafire.com/?dumwqnmm2jw

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2010 21:54 לינק ישיר 

אינני זוכר כרגע , באחד מסיפוריו , נדמה לי זה שמדובר על גדיאל התינוק ,ש"י עגנון מתאר את החזן בלמברג ומקהלת משורריו,החזן הוא ברוך שור. 

בעזרת השם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2010 08:28 לינק ישיר 

בסיפורו על גדיאל התינוק, ש"י עגנון מתאר התינוק שנולד בארץ ישראל, וכשנעשה שלש שנים עשו לו פיאות על קרבו של רשב"י במירון וכו', ובכלל אינו מתאר את החזן בלמברג ומקהלת משורריו, ולא את החזן ברוך שור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2010 03:07 לינק ישיר 

מביןאמת

כתבת ביוגרפיה כ"כ נפלא ומדיוקת בסיפור חייו של החזן הגדול ברוך שור ז"ל שאף אחד מחברי הפורום לא היה לו מה להוסיף על דבריך.

חזק ואמץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2010 07:09 לינק ישיר 

בס"ד

פרעסעריי, צודק!
קראתי כבר בשבוע שעבר את הביוגרפיה ולא מצאתי את הזמן להגיב.
מאוד נהניתי מסגנון הכתיבה ומן הידיעות, חלקם זו לי פעם ראשונה שאני קורא אודותיו.
אשמח האם יש לך ביבליוגרפיה לחלק מהדברים ולציינם.

יום טוב
יהודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2010 11:30 לינק ישיר 

יש ספר תוים שהוציא
והמידע עם החזן ישראל שור קצת התערבב לי

לא הצלחתי למצוא את מה שכתב מביןאמת
אולי מישהו יוכל להפנות

מביןאמת - אוהבים את הגיגך בכל עת

לאחר שהעזתי לפתוח את הקובץ ששלחת PDF (כבר חשדתי באתר הזה שמנסה לשלוח לי משהו כי כל האנטי וירוס השתולל)
ראיתי הכתבה

תודה

תוקן על ידי קאנטוריני ב- 19/04/2010 11:38:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2010 16:00 לינק ישיר 

מה שכתב ידידינו מביןאמת לגבי הקשר של ישראל שור להחזן ברוך שור טעון בדיקה, מאחר והחזן ישראל שור היה כהן, וברוך שור לא היה כהן. 
כמו כן יש לציין שהחזן ישראל שור היה חזן ברימנוב אצל הרה"ק ר' יצחק פרידמאן זיע"א מסאדיגורא (בנו של רבי ישראל מסאדיגורא זיע"א  ובס' עקידת יצחק שהוא הספד על הרבי מסא"ג הוא מוזכר שם - ניתן להוריד מהאתר hebrew books).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2010 16:53 לינק ישיר 

טנור66 , מביןאמת כתב לגבי -2- חזנים ששמם ישראל שור -ראה בסיפא בעמוד 6 כדלקמן :
חזן בשם : ישראל שור שהוגדר כאחד מששת בניו של החזן ברוך שור
והחזן המפורסם- בשם ישראל שור שהוגדר כקרובו של החזן ברוך שור והחליפו במשרת החזן בעיר לבוב  
                         ( ראה במראה מקום באותו עמוד)                                                                                                                                                                                                                                                                            בויקיפידיה בויקפידיה בעברית , החזן המפורסם ישראל שור-כבר ברישא נכתב שתפס את מקומו של קרובו החזן
ברוך שור (ולא רשום :שתפס את מקום אביו,,,,,,,,,,,,, )                                                                           מכאן ,סביר להניח שהקרבה ביניהם אינה מצד "הכהונה"

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 19/04/2010 17:15:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2010 19:10 לינק ישיר 

כפי שזכור אצלי ראיתי כתוב באיזה מקום שהחזן ישראל שור אכן היה נצר ממשפחת שור המפורסמים אבל לא בן אחר בן, רק שאחד מאבותיו נקרא ע"ש שם משפחת אמו שהי' בת למשפחת שור, ולכן היה קרובו של החזן ברוך שור, ואקוה לחקור אחר נקודה זו ולמצוא את המקור לזה ולהעלותו על הפורום.

למיטב ידיעתי לא היה ישראל שור חזן אצל הרה"ק ר' יצחק פרידמן מסדיגורא - רימנוב, רק בהיותו יליד חירוב בן שש שנים נסע עם אביו לרימנוב כי החזן ברימנוב אז היה קרוב משפחה, ושר אצל בבית כנסת, ואז לקחו אביו כמ"פ אצל שלחנו הטהור של הרה"ק מסדיגורא רימנוב ושר אז לפניו, ורק לאחר כמה שנים בשנת תרס"ב לפ"ק בהיותו בן ששה עשר שנים נתמנה לחזן העירוני של רימנוב ושר בביהכ"נ הגדול דשם ערך שתי שנים, ומשם נקרא לשמש בתור חזן בביהכנ"ס תוך העיר בלבוב על מקומו של קרובו חזן ר' ברוך שור ז"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2010 20:26 לינק ישיר 

לידידי פרעסעריי : אם עיינת בהפנייה שרשמתי לעיל לס' ההספד "עקידת יצחק" היית מוצא שדבריי אמת והחזן ישראל שאר היה מקורב להרבי מסאדיגורא מרימנוב.
בנוסף לכך אני נזכר כי בסאדיגורא עד היום שרים "סימן טוב ומזל טוב" שהולחן על ידו לרגל חתונתו של כ"ק אדמו"ר ר' מרדכי שלום יוסף זצ"ל תוכל למצוא שיר זה בביצועו של דוד ורדיגר בקלטת ניגוני סדיגורה שהוציא לאור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2010 20:55 לינק ישיר 

לידידי טנור66

שלום וברכה וכל טוב

כנראה שלא הבנת מה שכתבתי
גם אני יודע (ודבר זה מובא בהרבה מקומות) שהחזן ר' ישראל שור היה מקורב אצל האדמו"ר זצ"ל, וזה אמת וצדק, אני רק כתבתי תגובה שלא היה "חזן אצלו בבית מדרשו", רק ששר שם אצל שלחנו הטהור, כמו כן ראיתי מובא שהי' מקורב אצל האדמורי"ם מנכדי הרבי ר' הירש מרימנוב (בנו ר' יוסף שימש באדמורי"ת שם ואח"כ בנו), הוא היה חסיד בלב ונפש והתנהג ככה במשך כל חייו במסירת נפש, וגם לו הוצעו שישיר את בימת האופרה וכו' ומיאן בזה
יש לי המון אינפורמציה אודות החזן ר' ישראל שור ואולי גם אני אכתוב ביוגרפיה שלם עליו ולהציג אותו על הפורום כמו שעשה ידידנו מביןאמת, להגדיל ידיעות החזנות ולהאדירה בקרב חובבי חזנות.

ואני מציע לכל המומחים בהפורום לעשות כמו מביןאמת ולבחור חזן אחד שלא ידוע כ"כ הביוגרפיה שלו ולכתוב מאמר שלם, וזה יהיה דבר גדול באמת.
כל טוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2010 20:25 לינק ישיר 

שלום וברכה
בתור הוספה לפרק "תלמידי החזן" שמוזכר בביוגרפיה הנפלאה שכתב מביןאמת על החזן ברוך שור ז"ל

הנה גם החזן יודל באקון (1886-1954) יליד קולבושוב (שהשתייך למשפחת באקון החזנים המפורסמים) למד בצעירותו חזנות אצל החזן ר' ברוך שור בלבוב, הרי לנו שם של עוד אחד מתלמידיו של החזן ר' ברוך שור ז"ל. (חוץ מזה הוא שר במקהלתו של החזן אליעזר גולדברג בקראקא)

החזן יודל באקון היה מקודם חזן בלנצוט בגליצי' ומשם עבר ללייפציג, ומאוחר יותר הגיע לארצה"ב והיה חזן בביהכ"נ בניו יורק ברחוב אטורני סטריט. (וזה מעניין שזה הביהכ"נ ששימש החזן ברוך שור בחזנות בתקופת היותו בארצוה"ב). גם חיבר יצירות לתפלה ושירה ונתפרסמו ע"י חברת המועצת החזנות באמריקה, גם עזר לחנך ולהעמיד עוד חזנים באמריקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2011 11:20 לינק ישיר 

תודה לערוץ 7 ומשה אדוריאן שמגישים היום תוכנית חזנות בשידור חוזר.
בתכנית מביא משה אדוריאן בשם ספרו של עקיבא צימרמן "ברון יחד",שבספור "יתום ואלמנה" (מופיע בכרך "אלו ואלו" של ש"י עגנון),החזן הוא ברוך שור.

בעזרת השם

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > החזן ברוך שור - לכבוד "היארצייט"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext