|
|
| נשלח ב-15/4/2010 22:42 |
|
| |
פוגמישו
כמה הערות ברשותך.
א. כתבת:
חכמי ישראל מנווטים את עולם התורה כבר 3000 שנה בכל תחומי החיים: חינוך, משפט, הדרכה להקמת בית, וכו' וכו'... גם אחרי השואה כשהיה שבר של עולם התורה, בעקבות חורבן עולם התורה: קמו הרבנים והקימו אותה מחורבות [מאוד מומלץ לקרוא את ספריו של הרב לורינץ "במחיצתם", ולקבל קצת ידיעות]: 1. האדמו"ר מצאנז – הקים מחדש את הקריה וכל המוסדות. 2. האדמו"ר מסאטמר: כנ"ל 3. האדמו"ר מחב"ד: כנ"ל. 4. הרבנים הליטאים: החזו"א וממשיכי דרכו, כנ"ל. במיוחד הרב כהנמן זצ"ל. 5. האדמו"ר מבלעז: כנ"ל. 6. גם יהדות ספרד, בזמן קום המדינה מנתה רק ישיבה אחת [פורת יוסף], והרב עובדיה עשה מהפכה... וכן על זה הדרך... הרבנים ראו למרחק, ועשו את עבודתם צעד אחר צעד: הקימו קריות, מוסדות לבנים ולבנות: תלמודי תורה, ישיבות, מדרשות וכו'... מוסדות גמחי"ם... בתי – דין פרטיים [כדוגמתו של הרב קרליץ] וכו' וכו', חדל לספור כי אין מספר... חכמי ישראל שואבים את כוחם מהעבר, מהמורשת, אבל פניהם תמיד אל העתיד... והבן
ואני משיב: נראה לי שכדאי לברר מי נקראים "רבנים". ניתן כמובן לדון על הזכות שהם מעניקים לעם ישראל ולעולם במעשיהם הטובים, אבל אם מסתכלים רק על התקנות שעשו לטובת הציבור באופן מעשי, כמדומה שהרשימה תהיה קצרה מכפי שאתה חושב. נסה לעשות רשימה של מפעלים ציבוריים שעשו חכמים לפי המקורות. הרשימה שהבאת כוללת אדמורים, עד כמה שידוע לי, ומה הופך אותם ל"רבנים"? ולאידך גיסא, יש הרבה רבנים והיו הרבה רבנים במאתיים השנים האחרונות. אלו מפעלים ציבוריים עשו? אני יודע על הרב מייזל שהקים בית חולים ואף זכה להוקרה מן הצאר הרוסי (זה על פי סיפורים). יתכן שעשו עוד הרבה. אבל האם הכל התנהל על פיהם? זאת לא ידוע לי ואתמהה. לגבי ספרו של הרב לורנץ, לא קראתי. אבל אני משער שהוא מצונזר ואני חושד, בלי שום עילה מלבד ההיכרות עם הכתיבה המתקנת שנפוצה אצלנו החרדים, שהוא לא יהיה בהכרח מדוייק. ואדרבה, האם תוכל לסכם על מפעלים ציבוריים שנזכרים בספר? ואולי לא הבנתי מה בדיוק נכלל וראוי להיכלל ברשימת המפעלים הציבוריים של הרבנים. כל מה שכתבתי עד כאן לא בא להמעיט בערכם של תלמידי חכמים ותרומתם. אבל נראה שצריך להיזהר לא לייחס להם מה שאינו קיים. *** ייחסת לחז"ל את הדעה שהגויים שונאים יהודים באופן שאינו מובן להם עצמם. יתכן שאתה מסתמך על דעה שמיוחסת לרשב"י. (הלכה עשו שונא ליעקב). אך מי הוא העשו שרשב"י התכוון אליו? והאם הוא התכוון לאותה שנאה בלתי הגיונית כפי שכתבת אתה? כמדומה שהמקורות אינם מצדיקים שתייחס להם דעה כזו, למרות שבשנים האחרונות היא הפכה לדוגמה (DOGMA). וכמדומה שגם ההיסטוריה אינה מצדיקה זאת. לא בכל מקום שנאו יהודים. אבל כדי להעריך את הטענה הזו יש לבדוק עובדות ומספרים ואין בידי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2010 22:49 |
|
| |
פוגמישו,
כותבי העתים האריכו לתאר את גודל מסירותם של היהודים לתורה ולמצוות בדור מסעי הצלב ובדור של פרעות ת"ח-ת"ט. אם כן למה באו, לדעתך, גזירות נוראות אלו? האם גם הם "הורידו את המטריה" של תורה ומצוות?
|
| נשלח ב-16/4/2010 00:35 |
|
| |
| פוגמישו כתב: |  | | מקסאמן, זאת הלכה ברמב"ם, "ריש הלכות תענית" כמו הלכות שבת, כמו הלכות תשובה, כמו הלכות כשרות – הלכה!!! |
|
נכון הלכה ומוסר הם היינו הך,
כמו יתגבר כארי, כמו ככפוי שד, כמו עוד עשרות אלפי הילכות מוסר, (ומה בדיוק אתה רוצה שהלכה תאמר לנו לעשות בעת צרה ?? להתייאש ???)
אבל שוב ושוב ושוב,
על כל חז"ל שאתה מצטט אפשר להביא חז"ל כנגד, כך כלפי הראשונים וכלפי האחרונים,
והסיבה שזה כך, כי התורה וחכמינו באמת נותנים לנו את האפשרויות לכל מצב, ולדעת להשתמש לכל מצב לטובת העניין,
ורק לתועלת העניין, ולא לשם "ויכוחי סרק"
עכשיו שאני בא לטעון שזה שהעם הלכו כצאן לטבח, בא אך ורק בגלל הנביאי זעם,
אף על פי שאתה כנראה לא מקבל את טענתי,
אבל רבונו של עולם "למיחש מבעי" הרי מדובר בשפיכת דמים,
אם התוכחה הייתה עוזר ?? גם צריך סנהדרין בכדי לפסוק בעניין שפיכת דמים,
אבל היא בכל אופן לא עוזר לנו כלום, וגם אלוקים אומר כבר לפני 2500 שנה "לשוא הכתי את בניכם"
והיא גם גורמת לחילול השם,
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2010 00:42 |
|
| |
הנה עוד הלכה ברמב"ם. כמו שבת, כמו תשובה: הלכה!! " כל המשים על ליבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה, ויתפרנס מן הצדקה--הרי זה חילל את השם, וביזה את התורה, וכיבה מאור הדת, וגרם רעה לעצמו, ונטל חייו מן העולם הבא: לפי שאסור ליהנות בדברי תורה, בעולם הזה. אמרו חכמים, כל הנהנה מדברי תורה, נטל חייו מן העולם. ועוד ציוו ואמרו, לא תעשם עטרה להתגדל בהם, ולא ק ורדום לחפור בהם. ועוד ציוו ואמרו, אהוב את המלאכה, ושנוא את הרבנות. וכל תורה שאין עימה מלאכה, סופה בטילה; וסוף אדם זה, שיהא מלסטם את הבריות" האמת, לאור מאורעות הימים האחרונים נראה שכמה אנשים לקחו את ההלכה הזו, בעיקר את הסיפא שלה, ברצינות רבה.
|
|
| נשלח ב-16/4/2010 07:47 |
|
| |
"עונה על ראשון ראשון, ועל אחרון אחרון". מיימוני, * אם בעיניך כל המוסדות שתיארתי לעיל לא נחשבות, ואתה מחפש יותר מוסדות חולין, אזי סתם ככה אני ישלוף מהמותן: האדמו"ר מצאנז הקים את ביה"ח בנתניה, הרב כהנמן הקים את בית – היתומים, ויש כל מיני מוסדות חסד שהם בפיקוח הרבנים. ואם תסתכל בכתובת הבאה [שהוא אומנם אתר משיחיסטי], אבל החב"דניקים עשו שם עבודה מדהימה, הם הראו את כל הפעולות שעשה הרבי במשך כל שנה ושנה בעתנשיאותו, עיין שם ותיווכח לגודל המעשים: http://www.chabad.info/chabadpedia/index.php?title=אדמו"ר_שליט"א * אני מניח שאתה לא מכיר את המונח "שנאת עולם לעם עולם"... ובכל אופן אני מניח שהחז"ל הזה הרבה יותר מתאים כאן [אם אתה מתעקש] "כל האומות שונאים את ישראל" (בראשית רבה סג' ז'). עכשיו, אני לא אומר שלא היו גויים שאהבו יהודים (למרות שכמעט אף אחד לא בא לעזרתנו במלחמה ולפניה, וועידת אוויאן לא עשתה כלום!), אבל זה היה מקרים בודדים נקודתיים. עד היום, גם באו"ם מדינת ישראל די מבודדת ומצורעת, ודו"ק. שנרב, * תראה, לדעתי אין דבר יותר נואל מלחשוב שיש עונש בלי חטא… והגם שאין לי מידע נקודתי לגבי כל אירוע ואירוע במהלך משאות הצלב והפרעות, אפשר להגיד שזה חלקבלתי נפרד מתוקף הגלות, וכן אין לך דור ודור שלא נפרעים ממנו על עוון חטא העגל שנאמר: "וביום פקדי ופקדתי"… אבל עדיין הכל מחוויר לעומת השואה, ששם באופן נקודתי (אחרי לימוד) בהחלט יש מסקנות להסיק. * לגבי מה ששאלת בדבר המלאכה - אזי יש כמה תשובות בדבר: א. כך היה תמיד, תמיד היו אנשים שעסקו רק בתורה, כגון יששכר שיושב ולומדתורה וזבולון מפרנסו כמו שמסביר רש"י בפרשת "וזאת הברכה". רבים מחכמי המשנה והתלמוד ישבו ועסקו בתורה בלבד, כמו רבי עקיבא שלמד 24 שנים ולא הלך לביתו כלל ובבית היה עוני גדול. ועוד רבים. ב. דברי הרמב"ם נסתרים לכאורה מדברי הרמב"ם עצמו שכתב בסוף הלכות שמיטה ויובל: "כל איש ואיש מכל באי העולם, אשר נדבה רוחו אותו והבינו מדעו להבדל לעמוד לפני ד' לשרתו ולעובדו לדעת את ד' והלך ישר כמו שעשהו האלוקים, ופרק מעל צוארו עול חשבונות הרבים אשר בקשו בני אדם, הרי זה נתקדש קדש קדשים ויהי' ד' חלקו ונחלתו לעולם ולעולמי עולמים ויזכה לו בעוה"ז דבר המספיק לו כמו שזכה לכהנים ללוים. הרי דוד המלך ע"ה אומר ד' מנת חלקי וכוסי אתה תומיך גורלי". אבל למעשה, אין סתירה ברמב"ם והדברים נראים ברורים ומדויקים. בהלכות ת"ת מדבר הרמב"ם על מי "שמשים ליבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה ויתפרנס מן הצדקה" כלומר כשעוסק בתורה ולא עובד, ועושה זאת כדי שיתפרנס מן הצדקה, זו מגמתו וזה מטרתו – להתפרנס מכתרה של תורה. אדם כזה מחלל את ה' ועושה את התורה קרדום לחפור בה והוא שהעלה את חמתו של הרמב"ם. אולם מי שמגמתו ללמוד ורק ללמוד, ומכיוון שאין לו ברירה, צריך לקבל למחייתו כשבט לוי בשעתו, אותו שיבח הרמב"ם בהלכות שמיטה ויובל. אמנם מדברי הרמב"ם בפירוש המשניות על המשנה באבות (פ"ג מ"ד) נראה ששולל לימוד תוך קבלת תמיכה וכל וכל. מכל מקום הכסף משנה – רבי יוסף קארו חולק על הרמב"ם, וכן כתב באריכות פוסק בבית יוסף על הטור כנגד המשתמע מדברי הרמב"ם, ומתיר ואף ממליץ בימינו ללמוד תורה ולהתפרנס מתמיכת הנדיבים, וכן פסקו פוסקים רבים. (וע"ע הליכות עולם של הגר"ע יוסף שליט"א, חלק ח', הל' ת"ת). ג. אין שום חוק סוציאלי שבכל משפחה צריכים להיות שני מפרנסים. ורבות הןהמשפחות שהבעל עובד והאשה – עקרת בית, כך בכל העולם. וברוב רובם של הבתים החרדים,שהבעל לומד תורה, האשה עובדת ועמלה לפרנסת ביתם, כך שכל הטענה שהחרדים לא עובדים היא עלילה ללא כיסוי, כל משפחה חרדית כוללת לפחות מפרנס אחד, כל הסיפור על שחרדים אינם עובדים אינו אלא הסתה. מקסאמן, אתה לא קורא את מה שכתוב, ואח"כ עוד יש לך קושיות, ציטוט מהרמב"ם: "ודבר זה מדרכי התשובה הוא. שבזמן שתבוא צרה ויזעקו עליה ויריעו ידעו הכל שבגלל מעשיהם הרעים הורע להן ככתוב עונותיכם הטו וגו' וזה הוא שיגרום להסיר הצרה מעליהם וכו'..."הווי אומר לעשות תשובה, כמו שכתוב במגילת אסתר, שרק בזכות התשובה, באה הגאולה.
תוקן על ידי פוגמישו ב- 16/04/2010 07:50:19
תוקן על ידי פוגמישו ב- 16/04/2010 07:57:49
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2010 07:58 |
|
| |
פוגמישו לצערי, ההיסטוריה היהודית של המאתים שנה האחרונות אינה מעידה על הצלחה יתירה של הרבנים. האם באמת הרבנים שלטו? יש על כך מאמר של יעקב כץ שאיני זוכר בדיוק את מקומו. מתוך ספורים ניתן ללמוד שבדרך כלל בריב בין רב לפרנס, הרב הוא שעזב את המקום.
שים לב שלא ענית על מסעי הצלב.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 16/04/2010 07:59:03
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2010 08:02 |
|
| |
בעלבעמיו,
אני דיברתי רק על פועלם של הרבנים אחרי השואה שהקימו את עולם התורה ממש מכלום. ואם תשים לב, כן עניתי על מסעי הצלב, רק חבל שלא קראת...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2010 08:07 |
|
| |
בחייאת תמצא תירוצים יותר טובים.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2010 09:40 |
|
| |
בעלבעמיו,
מדבריך ניכר שאין אתה מחפש תשובות, משמע שאתה כבר בא מנקודת הנחה כלשהי,
ובאומרך "תחפש תירוצים יותר טובים", משמע שלא משנה איזה תשובה אני ייתן
הדבר יהיה לנגד עיניך רק בתור תירוץ – ותו לא. ובכן, אני אולי יכול לתת (בס"ד)
תשובות לשאלות, אבל תשובות להנחות מוקדמות שאינן מוכנות לקבל תשובות – אין בידי
לעשות כלום.
תראה, העיקר העשירי ב- 13 עיקרי האמונה היהודים, קובע כי: : "כי הוא
יתעלה יודע מעשיהם של בני אדם ואינו מעלים אינו מהם. לא כדעת מי שאמר: "עזב
ה' את הארץ", אלא כמו שנאמר: "גדל העצה ורב העליליה אשר עיניך פקוחות כל
דרכי בני אדם לתת לאיש כדרכיו וכפרי מעלליו".
מפסוק זה מבואר השגחתו של הבורא בעולם, על מנת לתת לכל איש שכר ועונש כפי מעשיו
ודרכיו.
כמו שכבר אמרתי לעיל, אומנם לא חקרתי נקודתית את נושא העונש של מסעי הצלב
וכו', ונתתי כמה טעמים אפשריים לעונש שמעוגנים בדברי חז"ל, אפשר גם לומר (ע"פ
מה שקראתי, ונוכחתי לדעת) שאומנם היהודים בשבתם בגלות, אע"פ שהיו יהודים
מאמינים, וידעו קרוא וכתוב, רובם המוחלט, כנראה, לא ידע את מצוות ה' לפרטיהן. לדוג',
עד היום אני רואה את סבתא שלי (בת 82 מאלג'יר), שהיא יהודיה מאמינה עם כסוי ראש
וכו'... אבל אין לה שום ידע אמיתי במצוות, היא לא בקיאה בהלכות לשון הרע, או
בהלכות בורר (לדוג') בשבת, היא אינה יודעת שצריך להטביל כלים וכדו'... (וכך גם היה
סבא שלי, וזאת למרות שהיה חזן ובעל קורא). וכך גם כותב הרב משאש שהיהודיות במרוקו (לדוג')
לא ידעו מצוות: לא הלכות ברכות, ולא תפילה וכו', ואני חושב שבארצות אשכנז היה מצב
דומה... (ולאו דווקא רק עם הנשים, אלא גם עם הגברים ה'עמך'). עם ישראל התחייב
במעמד הר סיני בין הנשים ובין הגברים לקיים את כל המצוות ולהיזהר מכל העבירות,
אחרת הדבר יסתובב להם כמו בומרנג בעונשים... אתה חושב שבמהלך הגלות, כולם אכן שמרו
על כל המצוות עשה ולא תעשה לפרטיהן ולפרטי פרטיהן? אני חושב שלא...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2010 09:52 |
|
| |
זוהי היהדות שלך?
אלוהים שאורב בפינה לסבתות ישישות שלא למדו את המשנה ברורה הלכות שבת עם ביאור הלכה, וממיט עליהן חורבן ושואה?
אני מציע לשנות את כותרת האשכול, 'היבטים לתפיסה פאגאנית מתמשכת'.
וההתנשאות הדוחה שלך על סבך וסבתך, איננה עבירה על מצות כיבוד אב ואם, הכוללת גם את הוריהם?
אני בטוח שהסבא והסבתא שלך יהודים ובני אדם הרבה יותר טובים ממך.
תוקן על ידי במ ב- 16/04/2010 09:58:05
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2010 09:52 |
|
| |
פוגמ
כתבת שחכמי ישראל מנווטים את עולם התורה כבר 3000 שנה
איני הסטוריון גדול, אבל ב 200 שנה אחרונות אני טיפה מתמצא. צא ובדוק מה היה מצב הדת בעם ישראל לפני 150 שנה(מבחינת היקף הדתיים בעם) ומהו היום וראה איזו "הצלחה" נחל מיווט זה. יודעני שקשה להצליח בשמירה על כך כנגד העולם הגשמי המציע כל טוב, וגם דתות אחרות לא הצליחו במיוחד, אך חושהני שברור כי הדת היהודית נכשלה במאבק לעומת האיסלם שדי הצליח, למשל (נכון שחלק מהצלחתו בגלל היותו באזור מפגר תרבותית, אך זו אינה כל הסיבה).
המפעל היחיד שהינו מהותי, בתקופה האחרונה הינו מיסוד הישיבות וקימום "עולם התורה" בארץ. והנה דווקא ההישג היחיד מביא נחשבה נוגב - האם לא הגיע הזמן לרסן? האם אין להיקף האדיר של הישיבות מחירים? הין הרמת הישיבות ובמה שנעשה בתוכן והן במחיר האדיר שמשלם ציבור גדול שאינו מסוגל/רוצה/יכול כלכלית להיות בישיבה כל ימיו? האם לא ברור כי מדיניות זו מביאה רובו של צבו לעוני גדול שלאט לאט הופך לקשה מנשוא (ואגב - זה מביא לנטיה לפשעים כלכליים)? האם באמת מתקיים שקול דעת בדרך להחלטות או שהן אינסטקנטיביות?
תוקן על ידי תלמידטועה ב- 16/04/2010 10:15:59
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2010 10:10 |
|
| |
תלמידטועה,
*מה שאתה מתאר, הגיע בעקבות מגמות שונות בחברה של יציאה מתקופת ימי
הביניים, והשחרור מעול הכנסייה, והקדמה במדע שניסתה להסביר את הכל ללא הצורך בבורא,
וכל זאת על רקע השאיפה של היהודים להשתלב בחברה, ולא להישאר נחותים, לכן הם נטשו מעליהם את כבלי המסורת "ויתערבו בגויים
וילמדו מעשיהם" (תהילים קו', פס' לה')... ואל תשכחי מאמץ קדחתני של המדינה
הציונית להעביר את ילדי ישראל על דתם... אבל, אם תסתכל על הדברים בצורה כזאת: התחלנות גלובלית, השמדת עולם
התורה באירופה, ומלחמת הציונות בקודשי ישראל, באופן יחסי, אני חושב שהרבנים מאוד
מאוד הצליחו לשקם את עולם התורה לאחר המלחמה, וכמו שכותב מרן הרב עובדיה:
"ולא אכחד, כי באמת
עם כל הצללים הנ"ל, ישנם אורות גדולים שאין לנו להתעלם מהם, כי מדינת ישראל
כיום היא מרכז התורה בעולם כולו, ורבבות בחורי חמד מטובי בנינו היקרים עוסקים
בתורה יומם ולילה בישיבות הקדושות, והתורה מחזרת על אכסניא שלה, שאין לך תורה
כתורת ארץ ישראל, ובירושלמי (פ"ו דנדרים סוף ה"ח), אמר הקב"ה,
חביבה עלי כת קטנה שעוסקת בתורה בא"י, מסנהדרין גדולה שבחוץ לארץ. ורבבות
משלומי אמוני ישראל מחנכים את בניהם ובנותיהם ע"פ תורתינו הקדושה, כל רואיהם
יכירום כי הם זרע ברך ה', וכאמור: כי לא תשכח מפי זרעו. ואף אצל המון העם אנו
מוצאים אזן קשבת שוקקה וכמהה לשמוע תורה ודעת מפי גדולי ישראל, כחזונו הנפלא של
עמוס: הנה ימים באים נאם ה' והשלחתי רעב בארץ לא רעב ללחם ולא צמא למים כי אם
לשמוע את דברי ה'. (וע' שבת קלח:). ואנו תפלה שהשי"ת יערה עלינו רוח ממרום,
וידעו תועי רוח ובינה, ונשוב כולנו בתשובה שלמה".
* מה שכתבת לגבי הערבים, לא נעים להראות תמונות וסרטון על דרכי השלטת הדת
במקומות שבהם ישנם מדינות בעלות אופי דת מוסלמי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2010 10:19 |
|
| |
במ,
אתה חושב שהעולם הזה הפקר, עם ישראל קיבל תורה מסיני, וחויב במצוות לא תעשה
עם עונשים בצדם: מה לי סבתא, מה לי סבא? וכי אם יש היום סבתא, שעברה עברה על החוק (ואולי
היא לא ידעה שאסור), השופט ימחל לה על זה? אני לא מתנשא מעל אף אחד, אני פשוט מתאר
מציאות שהייתה... וחוץ מזה "טוב" הוא מושג יחסי, למה אדם שעבר באדום
באמצע הלילה באמצע המדבר השומם נחשב עבריין ודינו משפט וכלא, ואילו אדם שמחלל שבת
באיסור בורר ועובר על רצון הבורא – אפשר להעביר את זה חפיף?!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2010 10:20 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  | | פוגמישו
ברוך הבא אל הפורום!
ראשית, הודעת הנהלה. אין חיוב חלילה לבזות חרדים, לתקוף הלכות, לסנגר על חילונים וכיו"ב.
הפורום מחוייב לשני דברים: לבירור האמת עד כמה שזה ניתן, ולעשות זאת בצורה אדיבה ככל האפשר.
אני משער שזה ברור לכל, אבל רציתי לאזן את ההודעה ההומוריסטית של ואמאי. ואכן, גם לי כואב אפילו אם זה רק רושם חיצוני...
|
|
מימוני כואב לך?
הפורום הזה הוא הביבי שלך, תחנך אותו, או שתנהג בו כבן סורר ומורה.
נראה לך שמדובר ברושם חיצוני?
אתה צריך להבין שכרגע אתה עוף מוזר בפורום, כמעט ואומרים לך שאתה מתאים לפורום אחר כפי שרגילים לעשות כאן קבלת פנים. הבן, שכיום, לא מספיק שלא תאמין בזוהר ושתגיד שכל שאלה מתחלקת לשלשה חלקים, לא מספיק שתבדוק בעדינות את מקורות הסיפורים של הרב זילברשטיין. הציבור כאן רוצה דם, הוא רוצה שתצטרף להסכמה שבשתיקה כי הרבנים אלישיב-שטינמן-קנייבסקי מטומטמים ויש להכניס אותם לבית אבות. שתצטרף להסכמה כי אתה חי בציבור המושחת ביותר שהיה אי פעם על אדמות, וכל כיוצא בזה.
לא מספיק שתשמור פיך ולשונך, אלא שתשים זמם גם לכלב שלך, גם פיו ולשונו באחריותך.
ההודעה שלי בכלל לא היתה הומוריסטית, אצרף אותה שוב, והפעם בגילוי דעת שמדובר בהודעה רצינית:
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2010 10:20 |
|
| |
| ואמאי כתב: |  | תנאי כניסה: 1) עליך להשתייך לציבור המזרחי פחות או יותר, 2) אין להעביר ביקורת על המדינה מוסדותיה חייליה ביבשה באויר או בים, 3) עליך להיות בקי בכתבי הרב קוק והקרצי"ה, 4) אין להתווכח עם בקורת המוטחת בציבור החרדי או ברבניו, 5) אין להתייחס לתורה או לחז"ל כמשהו ריאלי ומבוסס אלא כמקור השראה בלבד, 6) אין לדבר ברצינות ובמטרה של העצמת הרגשה דתית וכדו', ציניות רצויה.7) במקרה ויש לך בקורת על משהו חילוני /ציוני וכדו' עליך לאזן אותה עם השמצה דומה על משהו חרדי. |
|
|
|
|
|
|