|
|
| נשלח ב-16/4/2010 10:24 |
|
| |
פוגמישו ודילוגו עלי אהבה, שמעת?
ואמאי על הביטוי "והקרצי"ה" כבר הייתי מוחק את הודעתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2010 10:30 |
|
| |
ואמאי, קודם לא מצאתי לנכון להתייחס להשתלחויות הריקות שלך, אבל בכל זאת פטור בכל כלום אי אפשר. אם בכוונתך לטעון שיש צנזורה בפורום, כלומר שלא נותנים למי שהשקפותיו כאלה או אחרות להביע אותן, אז אתה שקרן. אם בכוונתך לומר שרוב המשתתפים כאן חושבים בצורה אחרת ממך (ואולי מאד אחרת) ואף מעיזים להביע זאת בפורום, אז זה לגיטימי לגמרי. כך הם חושבים, וזה משום מה שלא כמוך. אם תביא אחרים שחושבים אחרת שיכתבו כאן, אז הרכב הפורום ישתנה. זה כמו לבוא בטענות אל העולם שרוב האנשים בו הם חילוניים. אעין בכך טעם, שהכן אף אחד לא יוצר זאת במתוכנן. לכל היותר אתה יכול לנסות לשנות זאת על ידי הנמקה ושכנוע. והנה, אם ברצונך לשכנע את האנשים שכבר נמצאים כאן שהם טועים, ושאותם אנשים שהזכרת הם אכן מאורות גדולים יותר ממה שעמיתינו כאן חושבים (ונדמה לי שאתה מפריז ביחס לתת-ההערכה אליהם שמובעת בדעות שבכאן, אבל לא זה הנושא שלי), אז במטותא נסה לשכנע אותם. אבל עליך לעשות זאת בדרכו של הפורום, שהיא נימוקים, טעמים וראיות. הנחות יסוד לא מנומקות אינן כה חביבות כאן. אמנם קשה להתרגל לזה אבל זהו המצב. הדרך בה אתה הולך לא תשנה עמדה של אף אחד, ולכן זוהי רק הוצאת קיטור.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2010 10:35 |
|
| |
תוקן על ידי מואדיב ב- 16/04/2010 10:46:23
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2010 10:36 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | בעלבעמיו, 1. וודאי שכך הדבר, לכן יש זכות גמורה לחילונים לצרוך הרבה יותר כסף מהמדינה, אפילו שזה הולך על חינוך כפרני, ספורט כושל, מערכת משפט מסואבת [אוי כמה שהיא מגעילה], ובמיוחד – תיאטרון הבימה! אבל, גם לחרדים, שבאופן יחסי לגודל אוכלוסייתם כן מעמידים אנשי עסקים מצליחים, וכן מביאים אנשי עסקים חרדיים מחו"ל שמשקיעים בארץ מיליארדים, וסוף כל סוף כן משלם [הציבור ואנשי העסקים שבו] מיסים ומע"מ, והחרדים כן אוכלים בחוץ, וחלקם כן קונה רכבי, ודירות, וכולם קונים בגדים, וקמעונאות וכו'... אתה יודע קראתי שרק המגזר החרדי קונה משטראוס כל שנה בהיקף של 250 – 300 מיליון שקל, אם נחשב ש – 20% מהכספים האלו הם מע"מ (נגיד לא נחשב את המיסים), יוצא שמדינה עושה על הציבור החרדי מחברה אחת ויחידה 50 מיליון שקל בשנה! ... |
|
פוגמישו, מאחר וכנראה לא שמת לב, אני מבקש את התייחסותך למה שכתבתי לך למעלה: " רק כדי להעמידך על קרקע המציאות: מחזור המכירות השנתי של שטראוס עומד על מעל 6 מיליארד ש"ח לשנה (1). מכאן, שמשקל הקניות של החרדים - אם נעמיד אותו על 300 מיליון ש"ח - הוא פחות מ- 5% מהמחזור של שטראוס. שיעור המע"מ כיום עומד על 16%. כלומר, מכל 116 ש"ח שאני משלם, המוכר מעביר 16 למדינה. מכאן שאם שילמו חרדים לשטראוס 300 מיליון ש"ח - 41 מתוכם הועברו כמס למדינה (מול כ-855 מיליון של שאר צרכני שטראוס). "
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2010 10:36 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2010 10:41 |
|
| |
תוקן על ידי מואדיב ב- 16/04/2010 10:43:53
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2010 10:44 |
|
| |
תוקן על ידי מואדיב ב- 16/04/2010 10:53:08
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2010 10:51 |
|
| |
ולמען הגילוי הנאות. לא פעם הבעתי כאן דעות בניגוד לקו שמיחסים למנהלי הפורום, לפעמים אפילו בצורה סאטירית, ולא נחסמתי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2010 11:03 |
|
| |
.
ואמאי,
בימים אלו של ספירת העמר, כשאני קורא את דבריך, אני מבין את מאמר הגמרא ביבמות סב: ומבין: אתה יכול להיות מתלמידי רבי עקיבא.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2010 11:06 |
|
| |
מואדיב,
א. אין שום חוק סוציאלי
שבכל משפחה צריכים להיות שני מפרנסים. ורבות הן המשפחות שהבעל עובד והאשה – עקרת
בית, כך בכל העולם. וברוב רובם של הבתים החרדים, שהבעל לומד תורה, האשה עובדת
ועמלה לפרנסת ביתם, כך שכל הטענה שהחרדים לא עובדים היא עלילה ללא כיסוי, כל משפחה
חרדית כוללת לפחות מפרנס אחד, כל הסיפור על שחרדים אינם עובדים אינו אלא הסתה.
ב. הרבה חרדים כן עובדים,
ומנהלים עסקים קטנים ומשלמים מיסים. ואל תשכח שגם כסף שנכנס מעסקים בשחור, הרבה
פעמים כאשר הוא מתלבן (ע"י רכישה בכסף במקומות שכן משלמים מע"מ) המדינה
עושה כסף.
ג. יש הרבה אנשים חרדים
שעובדים בעבדות רגילות: יש רואי חשבון, ואופטיקאים, ועורכי דין, ועובדים בחנויות,
ובחברות הפלאפונים וכדו'.
ד. אל תשכח את כל
הטייקונים החרדים שהזכרתי בהודעות קודמות, שהמדינה גובה ימבה כסף מיסים ומע"מ
מהחברות שלהם.
ה. כל מה שתיארתי (משטראוס) זה רק מחברה אחת ויחידה! לפי מה שאתה מכיר: אתה
חושב שהחרדים אוכלים בחוץ? אתה חושב שהחרדים קונים בגדים? את חושב שהם קונים מוצרי
אלקטרוניקה וחשמל? אתה חושב שחלקם קונה מכוניות? או דירות? אתה חושב שחלקם קונה
ספרים? אתה חושב שחלקם קונה מזון ודברי מאפה? אתה חושב שחלקם ממלאים דלק? אתה חושב
שחלקם קונים רהיטים? אתה חושב שחלקם קונים מתנות ותכשיטים? אתה חושב שחלקם טסים
לחו"ל (מע"מ כרטיס טיסה)? אתה חושב שחלקם לא קונה משקפיים? אתה חושב
שחלקם לא מתארחים בבתי מלונות? אתה חושב שחלקם לא עושה טיפולי שיניים? אתה חושב
שחלקם לא הולך לשחות בבריכות ובשאר מתקני כיף? אתה חושב שחלקם אינם שוכרים רכבים? אתה
חושב שחלקם אינם רוכשים פלאפונים, או משלמים מע"מ חודשי על השיחות (אוייש כמה
שאני משלם)? כשהם מזמינים מוצרים מחו"ל הם אינם משלמים מכס? וכן הלאה... תעשה
את החישוב לבד.
ו. הרבה אנשי עסקים חרדים מחו"ל משקיעים פה בארץ מיליארדים [בנדל"ן
וכדו'], והמדינה גובה על זה מע"מ.
ז. אל תשכח שיש לא מעט חילונים (בעיקר בדרום הארץ), שבהחלט מעדיפים שכספי
המיסים שלהם ילכו לעולם התורה, מאשר לתיאטרון הבימה.
ואח"כ עוד עושים טובה שזורקים כמה גרושים לעולם הישיבות, וגם זה אחרי
הסכמים [עסקאות] פוליטיים, ועוד קוראים לנו סחטניים...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2010 11:12 |
|
| |
.
פוגמישו:
כשמעמתים אותך עם העובדה שאתה כותב שטויות, הדרך להתמודד עם כך אינה לגבב ערימת שטויות חדשה אחרת.
האם אתה מודה שמה שכתבת לעיל, אודות שטראוס והמע"מ אינו נכון?
התפעלת מכמות הכסף "שהמדינה עושה מהחרדים מחברה אחת ויחידה", והנה - גם החישוב שלך שגוי, וגם - מדובר על כ- 5% מהסך. אתה רוצה לומר לי שכל התפעלותך היא על כך שלציבור החרדי יש תרומה מזערית לכלכלה?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2010 11:23 |
|
| |
| פוגמישו כתב: |  | | מואדיב, א. אין שום חוק סוציאלי שבכל משפחה צריכים להיות שני מפרנסים. ורבות הן המשפחות שהבעל עובד והאשה – עקרת בית, כך בכל העולם. וברוב רובם של הבתים החרדים, שהבעל לומד תורה, האשה עובדת ועמלה לפרנסת ביתם, כך שכל הטענה שהחרדים לא עובדים היא עלילה ללא כיסוי, כל משפחה חרדית כוללת לפחות מפרנס אחד, כל הסיפור על שחרדים אינם עובדים אינו אלא הסתה.
מעולם לא טענתי שחייבים להיות שני מפרנסים במשפחה. מעולם גם לא טענתי שהחרדים אינם עובדים. כל שהבהרתי לך הוא שלכתוב שהטייקונים החרדים מפרנסים את שאר החברה בישראל, זו בדיחה.
ב. הרבה חרדים כן עובדים, ומנהלים עסקים קטנים ומשלמים מיסים. ואל תשכח שגם כסף שנכנס מעסקים בשחור, הרבה פעמים כאשר הוא מתלבן (ע"י רכישה בכסף במקומות שכן משלמים מע"מ) המדינה עושה כסף.
אני מבין נכונה את דבריך? אתה מסביר לי שהלבנת כסף "שחור" תורמת למדינה? מה השלב הבא? הריגת איש זקן חוסכת למשפחתו את דמי הטיפול הרפואי בו?
ג. יש הרבה אנשים חרדים שעובדים בעבדות רגילות: יש רואי חשבון, ואופטיקאים, ועורכי דין, ועובדים בחנויות, ובחברות הפלאפונים וכדו'.
מעולם לא טענתי אחרת.
ד. אל תשכח את כל הטייקונים החרדים שהזכרתי בהודעות קודמות, שהמדינה גובה ימבה כסף מיסים ומע"מ מהחברות שלהם.
הטייקונים החרדים שהזכרת - שחלקם מוזכרים כחרדים רק כשאתה צריך לגייס טייקונים לדיון, הם טיפה בים. גם כמות המיסים שהם משלמים למדינה, היא טיפה בים של כלל ההכנסות ממיסים שמשלמים כלל אוכלוסיית המדינה - כולל אנשי העסקים העשירים במדינה, שרובם אינם חרדים.
ה. כל מה שתיארתי (משטראוס) זה רק מחברה אחת ויחידה! ...
כל מה שכתבת על חברה אחת ויחידה היה א: חישוב שגוי ומופרז. ב: פחות מ-5% מהכלל. אז על זה כל הרעש? מול כל חברה נוספת שתביא, אולי נגלה שגם שם יש פרומיל של הוצאות של חרדים. אתה יודע, חוץ מאשר המע"מ על יבוא פאות מהודו, רוב הצריכה בארץ היא של רוב הציבור בארץ - ציבור חילוני.
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2010 11:40 |
|
| |
מואדיב,
א. אני מעולם לא טענתי שהציבור החרדי מחזיק את הציבור הכללי... כל
טענתי הייתה להראות, שהפרוטות שהציבור החרדי דורש בשביל מוסדות התורה – מגיע לו
בזכות ולא בחסד.
ב. אני טענתי שמחברת שטראוס המדינה עושה על הציבור החרדי 50 מיליון שקל,
אתה כתבת 41 מיליון שקל. בסדר גמור... אני רק רציתי להראות איך מחברה אחת ויחידה (שמוכרת
גלידות וקפה סך בכל) המדינה מכניסה הרבה מאוד כסף, וצריך לעשות חישוב בקל וחומר:
ומה חברה שסך הכל מוכרת גלידות וקפה מרוויחה המדינה כל כך הרבה כסף, מה קורה כאשר
הציבור החרדי שהוא מלך בקניית דירות משלם על מס שבח, טאבו, מע"מ וכדו'.
ג. גם כסף שהמדינה גובה מציבור חילוני, יש הרבה חילונים שמעדיפים שהוא (בחלקו)
ילך לעולם התורה.
סה טו.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2010 12:14 |
|
| |
.
כשכתבת 50 מיליון, חישבת 20% מ-250.
עשיתי לך מערוף, חישבתי לך את האחוז הנכון - אבל מ-300. אם היינו מחשבים לפי השיטה שלך, היית מקבל את הסכום המתאים להשוואתך, במקום 50 - 34.
34 מיליון מתוך 855. פחות מ-4%.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2010 12:30 |
|
| |
ניסיתי קצת לעצבן
זה מותר לפעמים
גדולה עבירה לשמה
לא התכוונתי חלילה לפגעו באף אחד
כמובן שהגזמתי מאד והקצנתי, אבל בהתייחסות לדברי הרב מיכי, לא מפריע לי שאחרים חושבים אחרת ממני (אני שותף לכל דברי הבקורת למיניהם במדה זו או אחרת), ולא מפריע לי מי המשתתפים בפורום. אבל בכל פורום ישנה אוירה מסויימת, ואוירה אמורה להיות לרוחם של המנהלים.
האוירה השוררת בפורום אינה לרוחם של המנהלים והמייסדים, וגם מיימוני אמר שכואב לו לשמוע וכו'. וחשבתי להעיר שמכיון שכואב לו, כדאי שיטפל בכאבים.
|
|
|
|
|