|
|
| נשלח ב-16/4/2010 12:47 |
|
| |
אתה מפריז בתפקידם של 'מנהלי הפורום'.
הם אינם רבני הפורום, ולא אדמו"רי חסידות עצכח, ובוודאי שהפורום לא אמור להיות בצלמם ובדמותם, לקלוע לרוחם, או 'לא להכאיב להם'.
מדובר בכמה חברים ותיקים, חלקם אכן ממייסדי הפורום, שזמנם מרצם ורצונם הטוב מאפשר להם לבצע אי אלו משימות הקשורות לתיפקוד יעיל ומיטבי של הפורום, ועל כך כמובן מלוא התודה, אך לא מעבר לזה.
'האווירה השוררת בפורום' נוצרת על ידי כותביו ומשתתפיו, לטוב ולמוטב.
בהקשר זה, אצטט משפט שכתב לי מי שאתה דן עליו: "הגן שייך לעובדים בו".
אולי כמי שמורגל בסמכותיות והייררכיה, אתה מתקשה קצת להבין זאת.
ברוכים הבאים לאינטרנט.
תוקן על ידי במ ב- 16/04/2010 12:54:44
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2010 12:50 |
|
| |
אמאי
איך לטפל בכאבים? שיסגור את הפורום? אולי הוא מחייך ואומר ניצחוני בני ניצחוני בני,
למרות שרציתי פורום חרדי לתפארת, בני חזרו בתשובה, והפכו את הפורום לבמה למחשבה פתוחה, כי לכך בעצם כיוונתי,
אמאי- בהגדה של פסח מצווים אנו לפתוח את פיו של הילד שלא יודע - לשאל שאלות, לשאול אולי באמת אולי כל
אלו הרבנים הגדולים(שציינת)הם באמת לא כל כך. לא כל מה ,שהם אומרים ומצווים,זה שיא החכמה.
ואולי דבריהם הם לפעמים ההפך הגמור, מותר לשאול שאלות, לא רק שמותר, מצווה לשאול שאלות.
שאלתו של הרשע מופיע בפ' בא מיד לאחר הציווי- ואז התורה כותבת את שאלתו של הרשע, וכי יאמרו לכם בניכם וכו'.. ומיד בסוף השאלה של הרשע כתוב - ויקוד העם וישתחוון- מסביר רש"י -הודו על הבנים שיהיו להם,
שים לב בן רשע שואל שאלות של רשע, והעם מודה לה' שיהיו לו בנים כאלה, על הבן התם ועל שאינו יודע לשאל לא הודו
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2010 13:06 |
|
| |
| ואמאי כתב: |  | | ניסיתי קצת לעצבן זה מותר לפעמים גדולה עבירה לשמה לא התכוונתי חלילה לפגעו באף אחד כמובן שהגזמתי מאד והקצנתי, אבל בהתייחסות לדברי הרב מיכי, לא מפריע לי שאחרים חושבים אחרת ממני (אני שותף לכל דברי הבקורת למיניהם במדה זו או אחרת), ולא מפריע לי מי המשתתפים בפורום. אבל בכל פורום ישנה אוירה מסויימת, ואוירה אמורה להיות לרוחם של המנהלים. האוירה השוררת בפורום אינה לרוחם של המנהלים והמייסדים, וגם מיימוני אמר שכואב לו לשמוע וכו'. וחשבתי להעיר שמכיון שכואב לו, כדאי שיטפל בכאבים. |
|
ניסית קצת לעצבן ולזה אתה קורא "עברה לשמה"?
הייתי אומרת שזה אכן עברה לשמה כפשוטו ולא כפי הפרוש של הגמרא וגם לא לפי ר' צדוק מלובלין: http://www.etzion.org.il/dk/5766/1056mamar1.html
ולגבי האווירה השוררת בפורום-כאשר יופיעו בפורום המנהלים והמייסדים באופן יום יומי ולא פעם בחודש/שנה/אף פעם לא
יהיה לפורום צביון אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2010 13:09 |
|
| |
במ
ברוך הנמצא
וברוכים יהיו כולם
במה פתוחה זה נפלא, לשאול שאלות זה מצויין. אבל אין שום היסק לוגי הקובע כי כל מי שחושב בפתיחות ושואל שאלות מגיע דוקא לדעות של האנשים השוכנים כאן כיום. הפתיחות אינה ערובה למסקנה מסויימת או לאוירה מסויימת. ולאנשים שונים ורבים יש דעות שונות. לא ביקשתי מאף אחד סגירות או לשנות דעתו וכדו' (מי אני שאבקש ממישהו משהו).
אמנם. ההתרשמות שלי היא שהאוירה השוררת כאן כיום והמיצגת דעות מסויימות, היא לא בדיוק האוירה הרצויה למי שהפורום באחריותו. הפורום הוא ענין ציבורי, ולכל מהלך יש השלכות ציבוריות בנושאים שהאחריות יפה להם. ולכן פניתי אליו במה שפניתי. ונשמח מאד אם הוא יחווה את דעתו הרמה. האם אני טועה וזה מוצא חן בעיניו, או שמא אין הדבר מוצא חן בעיניו.
[ירוחם, מדוע הרשע נמנה בהגדה של פסח לפני התם?? משום שלרשע יש סיכוי, אם הוא יחזור בתשובה הוא יכול להפוך לחכם. אבל התם ושאינו יודע לשאול - - - אבודים לנצח].
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2010 13:18 |
|
| |
לאיזה מגזר את יכול ליחס את השאינו יודע לשאול-או אינו רוצה לשאל- שכדבריך הוא אבוד עולמית- הוא לא רוצה לשאול זה הרבה יותר גרוע ממי שאינו יודע. למה רשע קודם- כי עדיף להיות רשע מאשר להיות אדם שלא רוצה לשאל,-- ועכשיו לשאלת המיליון מי הוא רשע?
בעייני האנשים -שחלק מחברי הפורום חושבים שהם הצדיקים והחכמים,
ומותר להם לחשוב כך.!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2010 14:38 |
|
| |
ואמאי
מבין התשובות שניתנו למה שהעלית, אני חוזר ומצטט שתים. כיון שאתה נמנה עם החכמים, די בציטוט קצר.
א. הגן שייך למי שעובד בו. (היסטורית: הטענה הזו הועלתה בידי כותבת שאינה אורתודוכסית בראשית ימי הפורום, יחסית).
ב. לפורום אין הנחות יסוד אבל יש לו מתודולוגיה ותחומי ענין. תחומי הענין הם יהדות, פילוסופיה, פסיכולוגיה, אולי מדע. לא רכילות, לא פוליטיקה. המתודולוגיה היא לברר הנחות יסוד ולהציג טיעונים מנומקים.
ג. בהמשך לדבריך שלך, גם מי שייחשבו כרשעים לפי אמות מידה מסויימות הם מוזמנים, דווקא אם ובגלל שהם עומדים בדרישות הפורום.
אני עצמי מאמין (או אפילו יודע) שהתורה אמת, והתורה מסוגלת לעמוד בביקורת מהסוג שיש כאן בפורום, ולכן דווקא דרכנו כאן תעזור למי שחפץ באמת - להגיע לאמת שיש בתורה.
ד. עלי להבהיר כי מה שמעורר אצלי צער הוא גם שיש שמשעבדים את כתיבתם לאמונותיהם השגויות, וגם שקשה למשתתפים וקל וחומר לשאר בני אדם לבחון את הנחות היסוד שלהם. כל אדם רשאי לכתוב כאן גם אם יש לו אג'נדה מסויימת, אך עליו להציג אותה לפי המתודולוגיה וממילא הוא עלול להסתכן בביקורת. זה נכון לגבי כמו שזה נכון לגביך ולגבי פוגמישו.
ואיני סבור שתנאי היום לכתיבה הוא להאמין בגישתו של הרב קוק (שמעולם לא נתחוורה לי כראוי) או לבקר את הגישה החרדית, אם יש גישה כזו מובחנת מבחינה אינטלקטואלית. צא וראה. ובעיקר: כתוב.
אני רואה שלא הצלחתי להבהיר את עצמי היטב. עיינו לעיל בדברי מיכי.
אם בכוונתך לטעון שיש צנזורה בפורום, כלומר שלא נותנים למי שהשקפותיו כאלה או אחרות להביע אותן, אז זה לא נכון. אם בכוונתך לומר שרוב המשתתפים כאן חושבים בצורה אחרת ממך (ואולי מאד אחרת) ואף מעיזים להביע זאת בפורום, אז זה לגיטימי לגמרי. כך הם חושבים, וזה משום מה שלא כמוך. אם תביא אחרים שחושבים אחרת שיכתבו כאן, אז הרכב הפורום ישתנה.
לכל היותר אתה יכול לנסות לשנות זאת על ידי הנמקה ושכנוע.
הנה, אם ברצונך לשכנע את האנשים שכבר נמצאים כאן שהם טועים, אז במטותא נסה לשכנע אותם. אבל עליך לעשות זאת בדרכו של הפורום, שהיא נימוקים, טעמים וראיות. ***
עלי להודות בבושה שכיון שמבין המנהלים אני כרגע היחיד שכנראה נמצא כאן, וגם זה לא בקביעות, זה מקשה על שמירה על הכללים.
לגבי תוכנם של אשכולות, הכותבים בוחרים במה להתמקד. רצונך שיהיה מיקוד בנושאים כאלו ואחרים, כתוב עליהם!
המבקשים להצטרף לפורום כמנהלי משנה, כלומר לקבל זכות לתקן הודעות, יפנו אל תיבתי האישית. כותבים מוכרים וקבועים יתקבלו בברכה. בעבר היה סבב שבו כל מנהל משנה היה אחראי ליום אחד בשבוע, וזה איפשר לשמור על ביקורת, אם גם היא לא תמיד היתה נחוצה.
(נראה לי שכדאי להציג זאת באשכול חדש, או לשים זאת באשכול הותיק "הבהרה", אבל אין לי זמן...)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2010 16:36 |
|
| |
| פוגמישו כתב: |  | | מקסאמן, אתה לא קורא את מה שכתוב, ואח"כ עוד יש לך קושיות, ציטוט מהרמב"ם: "ודבר זה מדרכי התשובה הוא. שבזמן שתבוא צרה ויזעקו עליה ויריעו ידעו הכל שבגלל מעשיהם הרעים הורע להן ככתוב עונותיכם הטו וגו' וזה הוא שיגרום להסיר הצרה מעליהם וכו'..."הווי אומר לעשות תשובה, כמו שכתוב במגילת אסתר, שרק בזכות התשובה, באה הגאולה. |
|
ואם פשפש במעשיו ולא מצא, בידוע שיסורין של אהבה הם, כלומר הצרה בכל מקרה יבוא, (אתה פשוט לא רציני,)
הרמב"ם אומר שהסתר פנים פירושו שאנו ביד המקרה כמו כל העמים, וזה הוא כותב במורה רק למבינים,
ומוסר הוא כותב לאמון העם,
אגב: איפה במגילה כתוב בזכות התשובה ???
ולמה באמת מרדכי סיכן את אסתר, הרי חזרו בתשובה ואלוקים יעזור בלי שהיא תסתכן ?
אותי לימדו בחידר להפך, מגילת אסתר בא לומר לנו שאפי' שיש הסתר פנים יש לאלוקים דרכים טבעיות להציל אותנו,
כלומר על תהיה טיפש ותן את אישתך לאחשוורוש בכדי שיכול להיות מצב שיהיה תועלת לעם ישראל מזה,ואל תצפה לניסים,
תוקן על ידי maxmen ב- 16/04/2010 16:36:56
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2010 18:24 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  |
ואמאי
על הביטוי "והקרצי"ה" כבר הייתי מוחק את הודעתך. |
|
בעל בעמיו איני מכיר כלל את הרצי"ה (מלבד מכתבו המפורסם על הרצל), וכל מה שעשיתי לא היה אלא התגרות לשמה. הנה לך, כשמישהו מזלזל ברצי"ה, אתה מציע למחוק אותו, אבל כשמישהו מזלזל בחז"ל או בדברים יותר חשובים, שור לא געה ציפור לא צייצה. בדיוק את זה רציתי להראות. ולשאר הצדיקים העומדים על המשמר לא חשבתי שיש כאן צנזורה ושאר קונספירציות כאלו, ברור שהדבר הרצוי הוא העלאת כל השאלות, ואין ספק שהנושאים הם חשובים. אבל כולנו בני אדם, ובאיזה שהוא שלב מתפתחת אג'נדה מסויימת. הגן שייך למי שעובד בו, אבל יש כאלו שלא באים לעבוד בגן הנהדר, משום שהם רואים את המדיניות (לא צנזורה וכדו' אלא מה ש'אִין' , מה שהולך כאן, מה שזוכה לסמיילי), ויש כאלו שעוזבים את הגן מסיבות אלו (אני בטוח שאתה יודע למי למשל אני מתכוין). לשאלתי העיקרית לא ענית: האם זה מוצא חן בעיניך? האם זה לרוחך? האם מתאים לך ההרגשה בה יוצא מכאן אברכון ששלשום התחבר לאינטרנט? מאז שזרקה יענטא את משפטה המפורסם (לינקזעצער..) שהיווה את זריקת הכפפה לפתיחת הפורום, חלפו הרבה מים בנהר הדעה, היום "כאן חושבים" אינו חדוש, השאלה היא מה חושבים. כפי שציינו, ובצדק כמובן, לא עניני מה חושבים בני אדם אחרים, או איפה מביעים זאת. אני רק התעניינתי, בהכירי את רוחך, האם באמת מוצא חן בעיניך מה שעושה מפעל חייך היום? היו ברכה ושלום עד העולם
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2010 21:12 |
|
| |
ואמאי, אתה באמת לא רואה את ההבדל בין אמירה שהרב אלישיב טועה, או אפילו רשע, לכינוי קרצי"ה? אם אינך רואה זאת, אז באמת קשה להסביר לך. יש הבדל בין התנגדות לטענות/עמדות, או לאדם, מחמת נימוקים, לבין כינויו בשמות גנאי מזלזלים.
מיימוני, כעת אני רואה שדווקא יש כאן צנזורה. ודוק היטב, בהשוואה בין דבריי לבין הציטוט שלהם אצלך. :)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2010 21:20 |
|
| |
שבוע טוב רבנו מיכי, אם היתה באמת כן צנזורה מזמן השתלחויות קנטרניות מאין אלו היו נמחקות, לי וגם לאחרים-מחקו כבר בעבר כמה וכמה התבטאויות .
|
|
| נשלח ב-17/4/2010 21:32 |
|
| |
הרב מיכי, הנך צודק, כנראה ההתגרות שלי היתה קצת קיצונית מדי. (אם כי יש לדון, שבעיני אנשים מסויימים, הטלת ספק או הכחשה של מה שנחשב בעיניהם כעיקר אמונה, חמור ומזיק יותר מכינוי גנאי ליהודי טוב).
בכל אופן לא היתה כוונתי כלל לצנזורה, כמובן שאין כאן שום צנזורה (מלבד מחיקת גסויות לעתים רחוקות), וכמובן שזו לא תביא שום תועלת (זה לא גן ילדים ולא יתד נאמן כאן). דברי נסובו על רוח הפורום, ורוח של מקום לא משתנה על ידי צנזורה ילדותית, אלא על ידי איזון
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2010 21:33 |
|
| |
ואגב אחד האנשים שמאזנים כאן את הדיונים הוא הרב מיכי, וזה באמת חשוב, בפרט בנושאים של פסבדו רציונליות ופאסט מאדרניעזם כביכול
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2010 21:50 |
|
| |
ואמאי אין לי שום בעיה עם ביקורת על הרב צבי יהודה. גם אני כתבתי ביקורת על אישים, אך לא זכור לי שכתבתי על איזה שוטה בני ברקי.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2010 21:53 |
|
| |
פוגמישו
אמנם זו ההודעה השלישית שלי שמופנה אליך, ויש לי סיבה טובה לחשוש שכמו שתי חברותיה הקודמות לא תזכה למענה (והפשרנות באשר לסיבות לכך על אחריותך האישית), אך בכל זאת אנסה את כוחי.
בהודעתך הקודמת נשאת קל וחומר שהתחיל במילים "ומה חברה שסך הכל מוכרת גלידות וקפה מרוויחה המדינה כל כך הרבה כסף...". רק כדי להעמידך על סדר הגודל של הטעות שלך - הנה משפט הפתיחה של הנתונים בקישור הבא של החברה: "קבוצת שטראוס, קבוצת המזון והמשקאות השנייה בגודלה בישראל" http://www.strauss-group.com/AboutUs-OverviewHebrew
כנראה שבישראל הציבור מכור קשות לגלידות וקפה...
|
|
|
|
|